Интериорен стил по аматьорски 7

• 54 588
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
# 196
Правят ги с дървен под, но нямат канали на пода. Много трудно се поддържа дърво в банята.

# 197
По повод на скорошния разговор за ателиетата - синът ми с дядо си: Laughing

Да са ти живи и здрави. Grinning

# 198
  • Варна
По повод липсата на плочки в банята. Радвам се, че все повече хора приветстват идеята. Ужасно е да гледаш фаянс отгоре до долу в миниатюрните бани.
Решението е просто - фасадна боя, тапети, естествени камъни.
Не е невъзможен и дървен под. Просто трябва да се избере тик.

Последна редакция: нд, 05 авг 2012, 00:33 от Приятно ми е - Богиня!

# 199
Запис Simple Smile
Прегледах назад, посмях се със Самурайка  Heart Eyes , запомних стаята със жълтия шкаф Simple Smile На мен би ми харесал с плат (но някой по-различен) Simple Smile

И като стана въпрос за бани  Flutter Представете си едно помещение разчупено, така че се образуват няколко зони, примерно за легло, за диван и банята също остава отделена с 3 стени, но не и затворена, как бихте го направили?

Барбабо, снимката с художниците е много готина, като от филм Simple Smile

# 200
  • София
Таваните в банята и тоалетната ми са с венециянска мазилка. Сигурно се сещате, може да е различни цветове и стой на шпакли. Най-отгоре се запечатва с восък. Никакъв проблем да се мокри и запарва.
Сега за къщата мислим да направим и стените на банята с тази мазилка или да измисля някаква комбинация между плочки и мазилка.
Същата мазилка ми е в коридорите където стените най-много се мърсят от опиране за обуване. Мия я с вода и препарат за под.

# 201
При нас плочките са само там където е душа и то не до тавана. Останалото шпакловка и водоустойчива боя (още сме до шпакловката).

Мвъх, как тъй?!? Нали сте в дървена къща? Понеже и ние сме в такава, при нас банята е цял модул, като капсула, за да се избегнат всякакви течове. Малката баня е с душ-кабина, също модулна, капсулована. А пода е дървен,но по него няма стичаща се вода, няма и канал (в малката баня).

За дървен под на баня е хубаво или водоустойчиви дървесни видове с леки процепи и водата да се стича под тях, където да се оттича в канал (както е тук) или просто мокрите дейности да се затворят в кабина и дървеният под да е само около мивка, тоалетна и т.н., където се предполага да няма повече вода от тази по мокри крака.

Пина Heart Eyes, много хубаво, с атмосфера! Wink

Шанти, все забравям да ти благодаря, напомни ми за филма, изгледах го пак, много сладък.  Heart Eyes Както и всичките ти аватари от него  Grinning
Помещението си го представям много добре, даже май съм го виждала в една от къщите-модели (тук е обичайно да се строят къщи-модели за да добиеш представа как и какво може да ти построи дадена фирма, има цели кварталчета с такива къщи на различни фирми, мноооого обичам да зяпам на такива места) - голяма просторна стая с огромен френски прозорец, на стената в дъното е спалнята, на едната дълга стена са двата вградени гардероба (той и тя), на другата стена е банята - в ниша, отделена със стъклена стена от спалнята, състои се от стояща вана с крака (погледа е към големия френски прозорец, затова е по диагонал), душ-кабина и тоалетна, които са в дъното на нишата. Ексхибиционистка история е мойта, не ми обръщайте внимание. Аз и на мойта баня сложих голям прозорец, смъкнат долу на нивото на ваната, тъй щото легнал да гледаш през него, но когато изрично казах, че искам и стъклата да са прозрачни, а не от тези на фигурки, които очератват само силуети, строителите се хванаха за главата! Simple Smile 5 пъти ме питаха сигурна ли съм и накрая вчера видях, че са сложили непрозрачно стъкло - обещаха че ще го сменят и казаха, че доставчика си помислил, че е грешка в заявката това прозрачно стъкло на баня Mr. Green Ама банята ми гледа към тераса, не към улицата, надявам се да не скандализираме квартала всеки път като взимаме душ.

Барбо, сладури са и двамата, да са ти живи и здрави!

Татит ще пускам дзак, разбира се! Пък ела и виж лично, така най-добре! Peace

Обещавам да ви снимам и кварталното ни ресторантче - адски е сладко  Heart Eyes и има за всекиго по нещо - има полица с чайници за Янтра, разделително пано за Барба, масите са поръчка от цяло дърво, пълно е с разни шантави декорацийки, а аз най-много му харесвам екстериора  Heart Eyes И цалото е нещо старо, нещо ново...сега за синьото не се сещам  newsm78 ама е много приятно.

Стелитка поздравления за сините акценти - мисля, че ще паснат много добре. И за стаята на тинейджърката действайте смело. Може да погледнете черни тапети, харесва ми мекотата на излъчването на тапета. Но изисква много добър майстор за слагането...С черно-бялата комбинация може да си слага по един цветен акцент всеки месец и дапроменя вида на стаята според променящите се вкусове - пък те доста промени търпят в тази възраст  Simple Smile

# 202
Барбабо, много артистична снимка!

Сериозно се интересувам от баня без плочки, ама не по тухли  Laughing  Искам реално изпълними идеи, без душкабина. Банята е малка, от рода на 3кв. само баня, без тоалетна. Искам да махна плочките, но после какво? Гледах снимки на бани с пластмасова ламперия, но ми се видя отчайващо. Дървото много ми допада като идея, но все пак не можем без канал, освен това трябва да издържа 5-6 пъти на ден здраво мокрене на под и почти всички стени. Не мисля, че фасадната боя може да издържи. Тя боята каквото и да прави, мазилката под нея няма да изкара.  Thinking  Навремето панелните блокове ги издаваха измазани и боядисани баните, без плочки. И понеже ведомствени, много хора години наред не си слагаха плочки и ги ползваха така. Че се изронваше всичко и мухлясваше - така беше, ама май доста години изкарваше преди да стигне до крайна мизерия ли... Ох, какви ги пиша и аз. Не, не може да се разчита на това.

# 203
Барбо, много мила фотография!
Самурайке , колкото повече чета за вас толкова повече се убеждавам , че вие не сте от тая планета. Не , извънземни сте! Grinning Сега чакам ресторанта и особено нещо старо , с нещо ново Heart Eyes

А мислили ли сте за алтернативата на дървото? Вярно , не е толкова луксозно, но е по- практично за нашите бани: Теракота имитираща дърво.
Пина , а  тапети комбинирани с боя? Видях у една приятелка, за банята не останаха авоари, а сега точно банята е приказна.

У дома плочките са донякъде, а ногоре е пръскана мазилка, май  се казваше. Обаче трябва да питам пак какви съотношения с бял цимент и още какво беше, спомням си , че го правихме с метла Mr. Green
Но вече 16 години не мръднала, няма мухъл , нищо! А някои от плочките нападаха, особено след 22 май...
^elle^ напиши повече за дървената къща, по ваш проект или от готовите?
А тук има доста нестандартни решения, дано не е показвано:
http://artcafe.bg/35-varianta-da-ne-izglezda-vashata-banya-skuchno/

Последна редакция: нд, 05 авг 2012, 09:15 от Рoсна kитка

# 204
  • София-в сърцата на моите деца
Аз съм от тези,които са без плочки по стените в банята Peaceсамо по пода-живеем в панел!По стените е тапет-сив .Двадесет години я ползваме банята активно  и тапетът  не е мръднал-нито мухъл, нито нищо,но за сметка на тавана,където комшията ни наводнява непрекъснато и ...да не се вижда това съм нарисувала ..облачета.. Laughingсини,бели и сиви...Така е като живееш в панелен блок PeaceНо ,ми омръзна тапета и ако  го сменя ,пак няма да е плочки!По-лесно е за подръжка!

# 205
Пина, с полиран бетон не ти ли харесва? Или с боите за влажни помещения
на Б. Мур, Дюлакс..
Барбабо, май има приемственост- сина ти е наследил баща ти Heart Eyes.

# 206
Привет.  Simple Smile
Предварително се извинявам,но нямам време да чета темите отново - просто сме затънали до гуша в ремонти- затова направо да попитам. Mr. Green
Преди време някой беше показал снимки от кухнята си с бели продълговати малки плочки. Стояха сякаш са боядисани с някаква боя заедно с фугите. Изглеждаха страхотно. Спомням си ,че даже бяха от рода на 3-4 лв за квадрат,купени от Баумакс или Баухаос , но не си спомням коя беше съфорумката,която показа снимките. Моля за помощ. Ако се разпознае дамата,нека ми пише на ЛС.

Барбабо , да са ти живи и здрави баща ти и синът ти. Страхотна снимка. Simple Smile

Хубав ден.  Hug

# 207
  • Варна
Пина, миналата година правих банята на майка ми с фасаген и малки плочки само около душа, който си е открит, а не в душ-кабина. Няма мухъл, няма пукнатини, всичко си е като ново. Банята й е малка 4кв.м.

# 208
  • на село
При нас плочките са само там където е душа и то не до тавана. Останалото шпакловка и водоустойчива боя (още сме до шпакловката).

Мвъх, как тъй?!? Нали сте в дървена къща?

Дървена, дървена, ама то всъщност представлява панел - гипс фазер, дървена плоскост, вата, дървена плоскост, гипс картон. Та в банята има водоустойчив гипскартон, пкрит с хидроизолация, замазка и после плочки при душа и фасадна боя на останалата част. Ще видим колко ще е добре. Твърдят, че няма да има проблем с валагата.

^elle^ напиши повече за дървената къща, по ваш проект или от готовите?

По наш проект я направиха. Уж трябваше те да дават идеи ама аз отидох с един примерен проект на някаква американска къща и така си и остана Simple Smile Мисля, че я правиха преди 4 години. В Брацигово. После стоя на склад 3 години, докато намерим пари за основи. Къщата я сложиха за 2 седмици. Но не е от тези "до ключ" (както си личи по питанията и снимките Simple Smile ).

# 209

Общи условия

Активация на акаунт