МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 11

• 62 484
  • 721
  •   1
Отговори
# 465
АЗ си мажех зърната постоянно с крема на Авент, и не съм имала проблеми. Най големи проблеми имах с бучките които получавах. След големи мъки и болки случайно попаднах на редове написани от една майка. Тя обясняваше как си махала бучките с настърган картоф или листа от зеле. Е отначало ми беше смешно, но като си сложих една вечер листа от зеле на оргомната поредна бучка, на следващото кърмене просто изчезна. И така месеци наред, благодаря на тази жена че го беше написала:)). Дано и аз помогна на други майки.

21 век сме какви са тези листа от зеле,стъргани картофи,печени домати и т.н.По добре се консултирай с лекар сега поне има мазила колко ти душа сака.Майки кърмачки сте бива ли такова експерементиране да си правите.При теб може да е помогнало едно,ама на другата майка да е друг проблема.Такава беля може да си направите че после ще си скубите косите цял живот.

# 466
  • Бургас
Мерси за отговорите момичета. Май наистина ще избера лекар предварително. Сега ще прочета назад из темите разказите на раждалите момичета. А междувременно, ако може мамите раждали естествено да спооделят от кой лекар и акушерка са доволни, ще им бъда благодарна. А и още нещо - акушерката през цялото раждане ли е при теб - т.е. до всяка родилка има акушерка или са една-две на смяна и следят за състоянието на всички раждащи?

offtopic
За листата от зеле и аз съм чувала. Незнайно защо, но много облекчавали. Пък и не мисля, че можеш да си навредиш като си поставиш по едно листо върху ц*ците. Само ще миришеш на салатка  hahaha
Това с 21 век вече стана банално. Какъвто и бабешки лек или народна медицина да споделиш, все някой ще те упрекне, че едва ли не живееш в средновековието. Ами и аз понякога си слагам по едно-две парчета крастиваца на лицето за хидратация. Очаквам сега някой да ме заклейми, че още не съм успяла да се адаптирам към 21 век и не съм чула за съществуването на френските кремове с екстракт от краставица.

# 467
Аз раждах нормално и съм доволна от д-р Бояджиев, беше до мен през цялото време, имаше и две акушерки, но не им научих имената.

# 468
  • Бургас
Може ли някой да ме посъветва как да постъпя - става дума за следното:
Вече се замислям къде да раждам и везните накланят към Девата. Там обаче работи един лекар при когото не ми се иска да раждам.
Чудех се възможно ли е, когато настъпи моментът за раждане и ако случайно той се падне на смяна, да си платя за избор на екип и просто да дойде някой друг, нямам претенции кой от останалите. Или трябва от сега да търся някой от другите и да се уговарям с тях?

По мое време беше възможно, предполагам и сега няма да има разлика. Просто когато дойде момента и те приемат в родилно, попитай кой лекар е дежурен и ако е въпросният при който не искаш да раждаш, просто подай заявление докато си долу за избор на екип. Тази работа може да я свърши и таткото, стига да знае при кой точно искаш да родиш, предполагам няма да има проблеми той да попълни заявлението, ако ти си се шашнала в този момент. Успешно раждане и да се похвалиш със здраво и сладко бебче Hug

# 469
tsangel, горещо препоръчвам Яна Ченешева  Peace. Преди 8 години раждах при нея в МБАЛ Бургас и съм изключително доволна   bouquet

# 470
  • Pomorie
21 век сме какви са тези листа от зеле,стъргани картофи,печени домати и т.н.По добре се консултирай с лекар сега поне има мазила колко ти душа сака.Майки кърмачки сте бива ли такова експерементиране да си правите.При теб може да е помогнало едно,ама на другата майка да е друг проблема.Такава беля може да си направите че после ще си скубите косите цял живот.
[/quote]

Ако някога сте имали проблем с хиперлактация като мен, едва ли ще се изказвате по този начин. Нямам нищо против съвременната медицина, и отричам много бабешките методи, но точно съвременната медицина ми предложи да пия хапчета докато кърмя или да ми цепят гърдата.
Както писах, аз също не вярвах, но в момент на пълно отчаяние пробвах и ефекта беше мигновен. Така освен че си спестих много болка, месеци наред си кърмих детето спокойно.
Майката питаше за помощ, аз казвам какво ми е помогнало, не мога да разбера такива коментари като вашите. Това все пак е обикновенно зеле - ЯДЕ СЕ!

# 471
АЗ си мажех зърната постоянно с крема на Авент, и не съм имала проблеми. Най големи проблеми имах с бучките които получавах. След големи мъки и болки случайно попаднах на редове написани от една майка. Тя обясняваше как си махала бучките с настърган картоф или листа от зеле. Е отначало ми беше смешно, но като си сложих една вечер листа от зеле на оргомната поредна бучка, на следващото кърмене просто изчезна. И така месеци наред, благодаря на тази жена че го беше написала:)). Дано и аз помогна на други майки.

Аз получих доста болезнена бучка, този месец, докато бях в болницата. Ходих на консултация при д-р Хрусанов и проблема беше овладян - преди кърмене или изцеждане студени компреси на възпалената гърда и топли компреси на другата, а и когато го попитах за зелето, не отрече качествата му. Така, че дори и в 21 век не всичко е мазила, антибиотици и там каквото още дойде. Баба ти едно време дали се е мазала с Гармастан или Лансинох?..! Чиста проба женско любопитство - ти проблеми с бучки и хиперлактация имала ли си?..!

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 20:27 от oHa3u

# 472
tsangel, горещо препоръчвам Яна Ченешева  Peace. Преди 8 години раждах при нея в МБАЛ Бургас и съм изключително доволна   bouquet
+1 за Яна Ченишева - уникален човек Simple Smile

# 473
  • Pomorie
Аз получих доста болезнена бучка, този месец, докато бях в болницата. Ходих на консултация при д-р Хрусанов и проблема беше овладян - преди кърмене или изцеждане студени компреси на възпалената гърда и топли компреси на другата, а и когато го попитах за зелето, не отрече качествата му. Така, че дори и в 21 век не всичко е мазила, антибиотици и там каквото още дойде. Баба ти едно време дали се е мазала с Гармастан или Лансинох?..! Чиста проба женско любопитство - ти проблеми с бучки и хиперлактация имала ли си?..!
[/quote]

При мен за съжаление тези компреси не помагаха изобщо, беше голяма мъка , нараво не искам да си спомня. Само това зеле ме спаси  Laughing

По въпроса за раждането, аз като раждах в Девата по естествен път, бях сама в предродилна зала и при мен имаше постоянно акушерка. Мереше тоновете на бебето през 10 минути, и беше при мен през цялото време.
Един съвет от мен за мамите на които им предстои раждане. Напийте се добре с вода преди да ви качат в предродилно, после докато не родите не дават никаква вода. Аз умрях от жажда, само ми даваха марля с вода да си мокря устата. Може за някой да не е проблем, но аз раждах 7 часа, а по принцип пия по 3л. вода на ден. Направо щях да умра от жажда  Shocked

# 474
neli_cute и аз като теб умирах за вода и когато ми позволиха да отида до тоалетната така хубаво се напих  Simple Smile

# 475
  • Pomorie
neli_cute и аз като теб умирах за вода и когато ми позволиха да отида до тоалетната така хубаво се напих  Simple Smile

Леле как не съм се сетила  Laughing ама какво да се сетя аз само се молех да свърши по бързо, голям зор видях  Shocked
Ама вие май имате Рожден ден! Да ви е живо и здраво детенцето и много да ви радва Simple Smile

# 476
  • Бургас
Момичета, много ви благодаря за съветите.
Долу-горе ми се изясни какво ще направя - ще си пусна заявлението само с избор на акушерка, а като отида да раждам и видя евентуално, че въпросният лекар е на смяна, ще поискам избор и на АГ (или ще съм инструктирала мъжа ми, в случай, че не ми е до това). За мен наистина няма никакво значение кой от останалите, работещи в болницата ще ме изражда. То така или иначе колкото и да ми се иска едва ли ще родя за половин час, така че избраният доктор ще си дойде по някое време Simple Smile.

Чувала съм, че не се дава вода, за да се избегне повръщане и от сега ми е дерт как ще издържа - аз пия по над 3 литра вода на ден и постоянно си ходя с една пластмасова бутилка в чантата. Май и аз ще съм от дезертьорите и ще се крия в тоалетната за няколко глътки Simple Smile

# 477
  • By the sea
Tsangel, така е, не се ражда за половин час както някои си мислят Mr. Green Въпреки, че в отчетната темичка, в която пиша /е, ние сме вече в секция "Родени", ама карай Wink/, имаме случай с една от мамите, която е отишла с почти пълно разкритие и направо са я качили на стола както си е с роклята Crazy Ама къде ти толкова експресно раждане Laughing Аз прекарах около 6 часа в предродилна докато получа пълно разкритие, самото раждане се случи за 15-20 мин. Да си плюя на късмета, но наистина случих на прекрасна акушерка, Жени Heart Eyes

Вода не съм се и сетила да пия преди това, акушерката ни мокреше марлички за смучене постоянно. Не се притеснявайте, че ще се обезводните или нещо подобно, издържа се  Peace Непиенето на течности е спорен въпрос, но по-добре недейте се налива с вода.

LKrumova, прави са момичетата за съветите с листото от зеле /прясно, не кисело/. Начуква се леко и се слага на проблемното място, като увехне, се подменя с ново. Но трябва да се внимава, защото е възможно да намалее кърмата. Ако не пишеш в отчетна тема, а се притесняваш за нещо относно кърменето, можеш да пишеш тук в нашата темичка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=684473.0;topicseen въпрос към ЛЛЛ, болднато в червен цвят, консултантите са чудесни, ще ти отговорят и дадат съвет. Hug

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 02:29 от PaperMonster

# 478
И аз бях сама е предродилна, акушерката беше една, но пък и беше през нощта, предполагам че дневна смяна са поне по 2, ама и да не са, Предродилна не е толкова голяма и от мястото на акушерката има видимост до всички легла, предполагам, че успява да ги наблюдава безпроблемно.

# 479
Момичета, днес много се притесних и се отбих до Девата за съвет. Намерих Светлето Николова, която ме успокои. Оказа се, че няма нещо страшно ( не е мастит, за което се притеснявах ), просто в желанието си да стимулирам приток на кърма съм предизвикала хиперлактация. Гърдата ми е била твърда, защото е била препълнена с мляко, а когато съм слагала малките на нея са захапвали зърното по-трудно.
Облекчихме малко гърдата, след което дадохме на по-ящната ми близначка да засуче и ми олекна. Грешката ми е била, че съм се цедяла до последно, а не е трябвало. Сега вече разбрах как се прави. Благодаря на Светлето за ценните съвети за кърмаческия процес, които ми даде.
Между другото аз съм от мамите, които държат да не ползват хапове и мазила в такива случай, тъй че това за зелето си го писах в тефтерчето с бабини рецепти и ако се наложи ще го пробвам  Hug
PaperMonster ще чета и темичката, която посочи и ако се наложи ще търся съвети и от мамите пишещи в нея  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт