МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 11

• 62 091
  • 721
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Момичета, до сега не се бях замисляла, какво е действието на окситоцина. Просто знам, че като те приемат да раждаш ти го слагат на система. До сега смятах, че е някакво обезболяващо. Добре, че ме просветихте, че да не стане, така че, когато дойде моментът на раждането (живот и здравее), да си търся системата с окситоцин за обезболяване  hahaha

А в тази връзка един въпрос - защо го слагат на всички жени, не трябва ли да е само при онези, при които раждането значително се проточва?

# 46
  • в кукувиче гнездо
Слагат го на всички жени, след като родят, за да се прибере по-бързо матката.

# 47
Момичета, до сега не се бях замисляла, какво е действието на окситоцина. Просто знам, че като те приемат да раждаш ти го слагат на система. До сега смятах, че е някакво обезболяващо. Добре, че ме просветихте, че да не стане, така че, когато дойде моментът на раждането (живот и здравее), да си търся системата с окситоцин за обезболяване  hahaha

А в тази връзка един въпрос - защо го слагат на всички жени, не трябва ли да е само при онези, при които раждането значително се проточва?

И аз си мислех, че го слагат само при естествено раждане- за да предизвика контракциите, или да ги подсили, ако вече са започнали...  newsm78
Обаче явно се слага дори при секцио, така матката контрахирала и по-бързо се възстановявала до предишните си размери.
Странното е, че някои мами казват, че боли, а други казват, че не боли- може би зависи от това с какво е комбиниран- спинална, епидурална, или въобще без упойка.....  #Crazy

# 48
  • Burgas, Bulgaria
аз пък се чудя защо ви е да знаете всички подробности? .... Нима ние сме хората ,които да кажат на лекарите как да си вършат работата ..... все пак всеки е различен и има случаи при които, било то окситоцин или друго лекарство просто не са подходящи.
Не ги мислете тези неща-просто отидете с кеф в болницата и родете детето си , не се натоварвайте с излишна информация  Hug

# 49
Да, права си, Мадам Тиква  Simple Smile Не трябва да се задълбочаваме толкова в подробности, особено в неприятните, като окситоцин, контракции, спизотомии и т.н.  Crazy
Ама пусто любопитство.....  Все ме кара да потърся нещо допълнителноо като инфо  Laughing

# 50
  • Бургас
Аз пък искам да знам всички подробности. Когато не знам какво ми правят или какво следва ми е по-напрегнато, отколкото ако преди това съм запозната.   Simple Smile

# 51
  • в кукувиче гнездо
Аз пък искам да знам всички подробности. Когато не знам какво ми правят или какво следва ми е по-напрегнато, отколкото ако преди това съм запозната.   Simple Smile

Аз също доста се интересувах. Повечето неща научих предварително от д-р Ризова и д-р Янев.

# 52
Момичета, аз даже бях гледала клипове на раждане в интернет. Исках да знам какво ме очаква...

# 53
  • Бургас
Даа, аз също изгледах доста клипове - както на естествени раждания (предимно такива в къщи и такива под вода), така и на секцио. Гледах и компютърна анимация, в която най-подробно се показва къде и как се прави разреза при секциото, как се изкарва бебто, после как се правят шевовете. Не смятам, че е шокиращо, а по-скоро образователно. На мен ми беше доста интересно.  Peace

# 54
В болницата има отделение по ортопедия нали? А извършвали се наместване вследствие на навяхване изкълчване на крака? Преди време паднах и си изкълчих ходилото, пробвах при разни специалисти да го наместят но не успяха.Не успяха без обезболяващи и анестезия
извинявам се ако въпроса не е за тук, виjдам че повече се обсъjдат въпроси свързани с раjдането и отглеjдането на бебето

# 55
Олеее, момичета като ви чета и още повече се убеждавам че секциото е моят вариант Laughing Но все пак има ли някоя мама да е родила близнаци по естествен път - вярно ли е, че след като излезе първото бебе, другото лесно излиза?

# 56
  • Бургас
Олеее, момичета като ви чета и още повече се убеждавам че секциото е моят вариант Laughing Но все пак има ли някоя мама да е родила близнаци по естествен път - вярно ли е, че след като излезе първото бебе, другото лесно излиза?
Имам съседка, която е родила нормално близначките си, преди година:) Но не знам подробности, освен, че е раждала МБАЛ-а. Peace

# 57
Момичета, а вие при кой доктор ще раждате? Аз все още не съм решила, а скоро трябва да взема това решение. Някой, ако знае повече инфо за останалите доктори тук, нека да го сподели с нас Simple Smile

# 58
Момичета, а вие при кой доктор ще раждате? Аз все още не съм решила, а скоро трябва да взема това решение. Някой, ако знае повече инфо за останалите доктори тук, нека да го сподели с нас Simple Smile
Кой ти води бременноста? Mvsh

# 59
Бременността ми не я води доктор от Света София или Дева Мария. Води ми я д-р Димитрова от Поморие, но за мое огромно съжаление, тя вече не изражда  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт