Резултат при болест на Даун 1?

• 235 093
  • 1 373
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте момичета,аз доста съм объркана и притеснена.Прочетох доста и не знам какво да правя.Моя проблем е-днес бях на УЗИ и направо се потресох,бременна съм с близнаци след 3та ин витро процедура в 11с и 3д,и се оказа че нухалната гънка на едното бебе е 3.7мм а носната кост е много малка.Предложиха ми веднага да направя хорионбиопсия,защото няма време,ако се потвърди синдром на Даун или др.генетичен проблем да можем веднага да редуцираме плода.Вие пишете за биохимичен скрининг и след завишени резултати за амниоцентеза,не намирам дадени мерки от ранна ФМ и някой да е правил хорионбиопсия,моля ако някой е минал по този мъчителен път да пише.

# 31
Миличка  venag,представям си какво ти е и аз минах през подобен ад юни месец,но слава Богу след амниото се оказа,че всичко е наред.Не знам дали си прочела старата тема със същото заглавие,по спомен мисля,че една мацка беше писала,че са и правили такова като на теб...
Според мен сега е най-добре да слушаш лекарите,а от мен и другите във форума имаш много стиснати палци и положителна енергия към теб Hug Hug Hug
Дръж ни в течение какво става с теб,успех!

# 32
  • В две мънички очи...
venag, добре е първо да се успокоиш че всичко е наред. Докато няма твърдо потвърждение за нещо всичко е предположения - кой какво е видял и си е помислил че е видял ...
Можеш да направиш амниоцентеза ако бебетата са двуяйчни са две процедури. В МД има много специалисти които могат да помогнат специално в рискова бременност. Можеш да се консултираш и със проф. Кременски - лично на мен ми направи много добре впечатление въпреки че в шока от простотията на някои кадри на МД изобщо не се сетих да поискам консултация с него. БХС при близнаци имам спомен че не се препоръчва защото дава усреднена стойност на хормона който се мери - ако едното бебе има Даун а другото не - БХС може да излезне отрицателен или положителен.
Мен ме е консултирала доц. Карагьозова, но аз отказах амниото и разчитах само на ФМ.

# 33
Благодаря ви момичета за подкрепата.Вчера беше един ужасен ден и още по ужасна нощ,днес вече нямам сили за нищо,дори за плач и притеснения.Обзема ме безразличие,толкова години мъки,сълзи и надежди,явно няма да имат скоро край.Или бебето е увредено или е добре,това ще го разберем след хорионбиопсията,както всички останали в тази ситуация.

# 34
Пази се и недей да плачеш,защото бебетата го усещат и им действаш негативно,каквото има да става ще стане.Моя лекар много добре го каза тогава-може и да е жестоко,обаче е по-добрия вариант,отколкото да се обречеш за цял живот.Опитай се да не мислиш за това,на мен специално това най-много ми помогна Hug Hug Hug

# 35
  • В две мънички очи...
Благодаря ви момичета за подкрепата.Вчера беше един ужасен ден и още по ужасна нощ,днес вече нямам сили за нищо,дори за плач и притеснения.Обзема ме безразличие,толкова години мъки,сълзи и надежди,явно няма да имат скоро край.Или бебето е увредено или е добре,това ще го разберем след хорионбиопсията,както всички останали в тази ситуация.

Разбирам те напълно, но трябва да имаш сили. В теб има две малки деца които се нуждаят мама да е по-спокойна. Мисли положително, колкото и да е трудно. Потърси добър специалист който да направи манипулацията и най-вече да ти обясни всичко. Имаш палчета и от мен.

# 36
И мен това ме крепи,че все пак имаме избор,колкото и да е жестоко всичко това.Най-лошото което може да стане е да спрем сърчицето на увреденото бебе,в 12,13 г.с.това е все още възможно без да се налага аборт и без да застрашаваме другото бебе.Много е тежко постоянно да си в очакване,да броиш дните и да се молиш и надяваш всичко да е наред,а аз съм така от май.Така е чаках тази заветна 12 седмица за да мога да се отпусна и успокоя,но не и може би сега затова ме обзе такова безразличие,което може би е и най-доброто за сегашната ситуация.

# 37
Това с безразличието е защитна реакция на организма и аз бях същата,после си спомням как ме хвана шубе и накарах мъжа ми да иде за резултатите,а той,нали е мъж,ме държа на телефона 15 минути преди да ми каже,че бебенцето е здраво и  bouquet накрая изтърси-"ама тука пише,че е момиче бе,нали трябваше да е момче", аз през това време крещях от кеф,че бебка е здрава и хич не ми пука,че ще си гледам,живот и здраве,трета девойка.Пожелавам ти да си като мен,миличка,тия двете и още едно после-да ти надуят главата и да си се чудиш на акъла как си могла да се ядосваш за такива неща  bouquet

# 38
Здравейте момичета,аз доста съм объркана и притеснена.Прочетох доста и не знам какво да правя.Моя проблем е-днес бях на УЗИ и направо се потресох,бременна съм с близнаци след 3та ин витро процедура в 11с и 3д,и се оказа че нухалната гънка на едното бебе е 3.7мм а носната кост е много малка.Предложиха ми веднага да направя хорионбиопсия,защото няма време,ако се потвърди синдром на Даун или др.генетичен проблем да можем веднага да редуцираме плода.Вие пишете за биохимичен скрининг и след завишени резултати за амниоцентеза,не намирам дадени мерки от ранна ФМ и някой да е правил хорионбиопсия,моля ако някой е минал по този мъчителен път да пише.

Аз имам позната която прави хорионбиопсия тъй като имаше вече детенце със Синдром на Даун, там резултатите бяха добри но малко по късно го загубиха заради евентуална инфекция от процедурата.
Аз лично съм решила да правя феталните, биохимичния скриининг и амниоцентезата тъй като дъщеричката ми също е със Синдром на Даун.
Не бих рискувала с хорионбиопсия.

# 39
Благодаря ти Darklady_A.Става ми така леко и ме обзема такъв оптимизъм като чета постовете ти.Дай боже всичко да е наред и всички да си имаме много прекрасни и здрави дечица,и със усмивка да си спомняме за дните на тревоги.
Мила pulio123,от цялото си сърце ти желая всичко да е наред,да няма никакви проблеми и никакви усложнения при амниоцентезата.От това което прочетох риска и при хорионбиопсията и при амниоцентезата от аборт е 1%,също толкова е и процента на възможната грешка.Затова се препоръчват когато процента да се роди дете с генетични аномалии е по висок от 1%,всеки сам избира за себе си,и двете изследвания са препоръчителни а не задължителни.При мен вероятността след УЗИ измерването да се роди дете със синдром на Даун е 15%,затова и веднага ми се препоръча хорионбиопсия а и защото бебетата са две,при другото процента за генетична аномалия е 1%-тоест много малък,ако сега направя хорионбиопсия и се потвърди диагнозата може да се редуцира плода,като му се спре сърчицето,без да се налага да правя аборт и да ми остане бебето с нормални показатели,което на по късен етап 16-17г.с когато се прави амниоцентеза няма как да стане-или раждам и двете бебета или предизвикват аборт и губя и двете.БХС предполагам не ми предложеха защото бебета са две и резултатите от хормоните няма да да реални ако едното бебе е с проблем а другото не.Това е живота,мога само да се моля всичко да е наред и да вярвам в това,трябват ни много,много позитивни мисли и вяра за да може наистина да е така.Иначе винаги може да си този който да изтегли черния Петър та дори и 1:100 000,ще е много жестоко наистина както се е случило с твоята позната.Затова силно се надявам всичко при нас да е наред,няма винаги да теглим само късите клечки нали.

# 40
venaghug
Всичко ще  е наред.
Аз лично съм много позитивно настроена за тази бременност, амниоцентезата ще я правя главно зарди другите генетични аномалии които са в пъти по тежки от Синдрома на дъщеричката ми.

Формата на синдрома при дъщеря ми се оказа регулярна което означава че е станало случайно и няма наследствен ген.
Освен това с мъжа ми успяхме да изследваме кариотипите си и двата са нормални което  допълнително ме успокоява Simple Smile

Така че успех и стискам палци нещата да се наредят при теб по възможно най- добрия и безболезнен начин.

# 41
venaghug
Всичко ще  е наред.
Аз лично съм много позитивно настроена за тази бременност, амниоцентезата ще я правя главно зарди другите генетични аномалии които са в пъти по тежки от Синдрома на дъщеричката ми.

Формата на синдрома при дъщеря ми се оказа регулярна което означава че е станало случайно и няма наследствен ген.
Освен това с мъжа ми успяхме да изследваме кариотипите си и двата са нормални което  допълнително ме успокоява Simple Smile

Така че успех и стискам палци нещата да се наредят при теб по възможно най- добрия и безболезнен начин.

Прекрасна дъщеричка си имате ,да ви е жива и здрава.А сега съм сигурна ,че ще си имате още едно прекрасно и здраво детенце ,лека и без проблемна бременност ,с един щастлив финал. Hug
Много стиснати палчета ,за всички мами и бебчета  Hug
И нека всичките  ви страхове ,останат в минало време ,и се радвате на живи и здрави бебчета. Praynig

# 42
kroelahai, благодаря ! Simple Smile Hug

# 43
  • Малта
venag q
аз съм идентичен случай с твоя. СПОКОЙНО ! И аз с близнаци, ин витро в 11+5 г.с. в ЧЦ Св. Петка казаха за едното бебе Нух. Тр. 4 мм  Shocked Риск за синдром на Даун (от ФМ и БХС) 1:6 ....

Правихме хорионбиобсия (питай ако нещо конкретно искаш да знаеш - питай) Биобсията не беше добре направена и ни върнаха материала от генетичната лаборатория ... Та се почна едно чакане за амнио което се прави след 16 г.с. май ... Но не направих амниото тъй като докато излизат резултатите щях да съм в 19~20 г.с. когато вече е късно да махнат само едното бебе  Confused

... и така поех риска, като ходих на всички ФМ-та, и от тях рисковото бебе си изглеждаше добре. Родих Здрави близначета във втората седмица от 9 м. с планово секцио.

На аватара ми са моите слънца.

Стискам палци и при теб всичко да е наред  Praynig

# 44
Благодаря ти много,моля се да имам твоя късмет и всичко да е фалшива тревога.Утре съм на хорионбиопсия в клиника Надежда и за първо време се моля всичко да мине добре а после и на отрицателни резултати за да мога да си отдъхна и аз.Направо се чувствам смачкана и сдъвкана то това напрежение.

Общи условия

Активация на акаунт