Резултат при болест на Даун 1?

• 235 861
  • 1 373
  •   1
Отговори
# 690
  • София
miloto73 Защото в Майчин дом са най-добрите Генетици и не казвам да се ходи да се прави теста там, а за генетична консултация за вашия случай. Теста си го правете както и където искате. ooooh!
Амниоцентезата е най-не рискова пак в Майчин Дом Crossing Arms
чудя се що ли си тропаме по клавиатурата Mr. Green

# 691
на Магнитчето ще кажа, че пренатест отдавна не е скрийннигов метод, а диагностичен и то достатъчно надежден
Мила, това не са мои думи, а на професор Кременски, в отговора му на мое запитване за Пренатест,който съм постнала и тук преди няма и месец.виж стр. 43, но ето го отново:

Здравейте,

Извинения за закъснелия отговор.
От няколко дни съм в провинцията и нямах достъп до Интернет.

Само амниоцентеза дава 100% диагностика за хромозомни болести.
Процедурата се предлага само при риск по-висок от 0,4% (1:250) или възраст над 35 години, ако не е оценен допълнително риска.
Рискът се оценява (независимо от възрастта) чрез специализиран ултразвуков преглед и кръвно изследване биохимичен скрининг (провежда се в 11-14 и 15-20 седмица).
Амниоцентезата е кратка, не болезнена, безплатна и до 4 дни има диагностика за 95% от хромозомните болести, а до 14 дни за всички хромозомни болести. Провежда се в 16-20 седмица
Процедурата има сравнително нисък риск от 0,33% (1:300).

"Пренатест", е по-скоро скрининг, но с много висока информативна стойност. В кръв на бременната се изследва ДНК на бебето. Надеждността му е около 99% за 3 болести (има вариант и за 5 болести). След положителен тест се препоръчва потвърждаване с амниоцентеза (100% диагностика).
Провежда се след 10-та (някои лаборатории го предлагат след 12-та седмица). Дава резултат за 10-12 дни. Цената му е от 1800 до 2500 лева, в зависимост от изследващата лаборатория. Теста се провежда в лицензирани европейски лаборатории.

При всички процедури се препоръчва силно предварителна генетична консултация преди вземане на решението за извършване и подписване на информирано съгласие. Всички генетични изследвания се извършват само в акредитирани генетични лаборатории.
Процедурата не носи риск за бебето.

Независимо от решението и избора на тест се препоръчва:
1) Ранна фетална анатомия в 11-14 седмица в специализиран център.
2) Разширена фетална анатомия в 18-22 седмица в специализиран център.

Успех

Кременски

Решила съм! ще си направя в края на юли пренатест.Въпросът е къде! Не съм убедена за Майчин дом....имам съображения.Какви други ДОБРИ варианти мога да избирам?Благодаря ти.

# 692
  • София
miloto73, кой говори да правиш Пренатест в Майчин Дом?! #Crazy
Извинявай,въобще четеш ли какво се пише тук?

# 693
Ей сега проверих списъка с клиники и кабинети, където се прави пренатест от сайта www.prenatest.bg , та там Майчин дом излиза на 22 място!!!
Първи са:Токуда, Св.София,Братя Тодорови, Шейново, Асцендент
Понеже съм нова и за да не ми се дразниш, къде в БгМамма да пусна питане за тези пет места или първите 3, за да ми отговорят мами, които са минали скоро през някоя от тези места?
Благодаря ти!

# 694
miloto73, кой говори да правиш Пренатест в Майчин Дом?! #Crazy
Извинявай,въобще четеш ли какво се пише тук?
  Ами аз това питам сега.
  Първо питах за теста, цената и сега търся къде.

# 695
  • София
В тази тема пишем не от хубаво и с цел да си помагаме,но това  е възможно само ако бъдем прочетени. Peace

# 696
  • София
magnet_for_happiness наистина е дала възможно най-синтезирана и полезна информация. Постарала се е да извади от темата четиво, което е било на по-задни страници. "Сдъвкала" е съдържание, за да помогне по някакъв начин.
Съветът й според мен е най-разумното нещо, което някой би могъл да ви каже: да се направи консултация с професионалист, преди да се предприема каквото и да било. Ние тук всички сме... аматьорки, така да се каже. Само едни разтревожени майки. Медицински съвети да си даваме и да приемаме би било несериозно...

Ако ви е трудно да прочетете темата от самото й начало (а тя е наистина страшно полезна!), обърнете се директно към медицинско лице. Ако ви е трудно да разберете медицинския език, на който ви говори то (а това е неизбежно и задължително) - накарайте го да ви поясни на "човешки" - аз така правя винаги и никой док не ми е отказал  Peace
Ако е трудно да се избере лекар и клиника, където да се направи консултация, ако липсва доверието ви в специалиста, тогава наистина няма смисъл от това. Никой не може да ви накара да правите нещо, което смятате за... подозрително. Действайте тогава направо с Пренатеста, за него няма значение клиниката, защото виждате от сайта - пробата се изследва извън Бг.

Единствено, съмнявам се, че някой в тази тема може да ви сподели свой опит относно Пренатест. Поради факта, че той е нещо съвсем ново и не достатъчно достъпно. А и не достатъчно информативно - по чисто мое мнение.  Peace

Успех и спокойствие желая!  Hug
Ще очакваме да споделите само добри резултати!

Дааам....  Thinking ... Преглеждайки постовете през последните месеци на потребителя Dima19, няма как да не се набие на очи, че той/тя пише само суперлативи за Пренатест, и само в теми, свързани за това...  Thinking  Рекламата е навсякъде, момичета, рекламата клати феса в днешно време... Бъдете предпазливи  Peace

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 23:37 от Sandalka

# 697
  • В две мънички очи...
miloto73, давай го малко по-спокойно. Ако си решила да правиш тест - направи. Всички клиники, които си изброила са приблизително на едно ниво, пробата се изследва извън БГ така че в която и да  направиш теста няма значение както е казала и Sandalka.
Аз не разбрах много защо искаш да правиш Пренатест - заради хепатита или за общите генетични заболявания  newsm78 ако е за обшите в 13 г.с. можеш да си пуснеш БХС - и там е % вероятност, но пък проверяват повече неща. Ако е заради хепатита като гледам този сайт http://www.hepactive.org/content/faq/HBV_and_pregnancy_FAQ може да ти е полезен повече.
Включвам се към мненията на останалите момичета да си направиш консултация с генетик. А Кременски е най-добрия засега - освен че ще ти обясни на приемлив език, ще може и да те насочи и да ти даде най-изчерпателна информация на въпросите които имаш. Генетичната лаборатория в БГ е една и се намира в МД, колкото и да не е предпочитано място за повечето от нас. Във форумите можеш да получиш информация за всеки индивидуален случай, но не и медицински издържани отговори, все пак малко са лекари, още повече генетици, които пишат. А в интернет може да намериш всичко - само че лекар чрез него не можеш да станеш Simple Smile
За мен лично такива тестове, не са добро решение и не всички проблеми които може да предизвикат усложнения за генетични. А както и теста една консултация е също безболезнена.

# 698
Ysabell, много ти благодаря! Решила съм да правя теста и по двете причини.Трета причина е, че не желая да стигам до амиоцинтеза-там вече опасенията и страховете ми са големи.Четох по форумите и за някакъв китайски тест, но пък честно казано-там нямам вяра на резултатите!
 В МД един професор-няма да споменавам имената и двама доценти ме рекетираха  доста  време и в този смисъл си мисля, че оссвен голям професионалист, лекарят трябва да има много висок морал!
 Четох в един чуждестранен сайт за хорионната биопсия-тук по форумите много не се споменава и се посочва като по-рискова от амиоцинтезата, но по прочетеното-не съм съгласна. Rolling EyesМного иновационен и с  доста по-малък риск.Като съм малко по-спокойна ще ви преразкажа информацията-много се впечатлих!
  За мен пренатеста би имал плюс като спокойствие за бъдещото ми дете, прескачане на амиоцинтеза и не ми е маловажно, че ще мине безболезнено и безопасно за мен и детето.В този смисъл и сумата е капиталовложение в здраве.......Чудя се само дали да направя пренатест сега и 3-4 седмици по-късно БХС или да правя първо БХС.....както казват...бедният човек жив дявол!

# 699
  • София
miloto73 ако правейки Пренстаест той изкара,че плода има Даун или някоя друга хромозомна болест-недай Боже!, която той включва, ще ти бъде препоръчана амниозентеза Peace опс,в твоя случай, едва ли,но на друга ще препоръчат амнио.

А за Дима има и още една дама/господин не е ясно, вече сме писали, има и една друга тема и двете вървят ръка за ръка в името на Пренатест Peace до скоро и в двете теми бяха огледални.

Последна редакция: нд, 07 юли 2013, 09:53 от magnet_for_happiness

# 700
  • В две мънички очи...
Милото, Пренатест няма да покаже нищо за хепатита. Доколкото разбрах от сайта който посочих бебенцето може да се зарази при раждането и задължително му се слагат 2 ваксини в първите 12ч. За това ще трябва да уведомиш лекарят/екипа който ще бъде до теб при раждането, както и наблюдаващият бременността.
А с какво Пренатест е по - добър от БХС че аз нещо не схванах разликата?
Четох на сайта им, правих си някакви логични обяснения но пак на успях да стигна 100 % резултат без достъп до бебето.

# 701
Хайде стига вече с тези нелепи и неумели опити за реклама на Пренатест! Методът е скринингов, а не диагностичен, пише го в официалния им сайт. Платете си за банер, вместо да цапате всички теми с излияния ooooh!

Съветвам всички, които сега попадат на темата, да я прочетат цялата, защото има опасност да се объркат сериозно от последните страници.

Отчаяна, знаех си, че всичко ще е наред Hug Поздравления и спокойна бременност Peace

# 702
Момичета, благодаря на всички, които ми вдъхвахте кураж. Най-после след повече от 10 наистина кошмарни дни, изпълнени с очакване за краткия резултат, токущо по телефона ми казаха, че всичко е в норма и ще имаме момиченце. Даун категорично е отхвърлен. Другата седмица трябва да си получа резултатите и в писмен вид по пощата т.к. не съм от София и по нататък дългия резултат, но за него ми казаха, че е малко вероятно да е лош след като в рода нямаме генетични заболявания. Остава да мина само феталната ехокардиография и да се наслаждавам на бременността за първи път от повече от месец и половина.
ПОЗДРАВЛЕНИЯ! Спокойна и щастлива бременност от тук нататък и само хубави неща!  Hug

А аз в моите търсения засега съм в застой, чакам да се появят подробните генетични изследвания, за които споменах преди 3-4 месеца. Този "пренатест", сори, но за мен е абсолютна изгъзица. Куп пари на вятъра. Моден тест за майки със склонност към прекаляване - количка със златни пайети...
Ох, спирам.  Crazy

miloto73 - проф.Кременски не взима пари за консултацията. Аз лично, на друг генетик не бих се доверила. Хорионната биопсия вероятно в чужбина се прави по друг начин, мамите, които са минали през нея тук са писали в тази тема.

Ysabell - генетичната лаборатория не е само една, има Геника, има клон /но физически е друга лаборатория, която ползва базата на НГЛ/ във Варна... Но пренатест е само един - праща се на едно място, в чужбина - на сайта му си пише.

# 703
  • В две мънички очи...

А аз в моите търсения засега съм в застой, чакам да се появят подробните генетични изследвания, за които споменах преди 3-4 месеца. Този "пренатест", сори, но за мен е абсолютна изгъзица. Куп пари на вятъра. Моден тест за майки със склонност към прекаляване - количка със златни пайети...
Ох, спирам.  Crazy

То и аз стигнах до този извод и затова попитах каква е разликата от БХС Simple Smile
За генетичната не знаех че има друга лаборатория.

# 704
[magnet_for_happines, благодаря ти!

Ysabell , БХС е скринингов тест, а прена доколкото разбрах дава голяма надеждност на резултата-мисля че е диагностичен-и аз четох сайта.За мен 100% резултат ще има чак след раждането Sad  Преди години моя близка приятелка ходи при д-р Кременски и беше изключително доволна.Тогава той й е отворил очите за наличието на БХС тестовете.

sol y arena, доста ме обърка, защо да е скринингов.....нали e диагностичен?В сайта пише-
Прилаганите методи за пренатален скрининг условно се делят на две групи:
неинвазивни (генетичен молекулярен кръвен тест от майчина кръв (PrenaTest™), УЗД, фетална ехокардиография, майчин серумен скрининг и др.)
инвазивни (хорионбиопсия, амниоцентеза, кордоцентеза, фетоскопия и др.).На този принцип и Амиоцинтезата е скрининг?В БХС теста се отчита, дали детето е В РИСКова група да се роди с вродени дефекти-статистически метод, а в пренатеста-стандартните тризомии се диагностицират с аналитичен метод приложен към материала, взет от майката. По този начин тестът доказва своята ефективност, поне така пише в нета.Тук във форума-примерно ти се изказваш срещу теста, а аз нямам алтернативи особени.Само че чета по нашите сайтове за амиоцинтеза-хвалебствия, а в чуждите хорионбиопсията я дават степени пред АЦ, като по форуми някои пишат, че хорионната била с риск за плода, а по сайтове-в Бг и чужди-инфото е точно обратно.

Общи условия

Активация на акаунт