Въпросче за синдрома на даун?

• 2 945
  • 13
  •   1
Отговори
бих искала да попитам дали трябва да съм гладна и жадна като отивам да си пускам изследвания за синдрома на даун и какво представлява кръв ли се взема

# 1
за какви изследвания говорим БХС или амниоцентеза.................. newsm78
ако е БХС се взема кръв.............всъщност има доста мнения по темата относно какви изследвания се правят,кога и как........
дано всичко е наред с резултатите Praynig

# 2
  • София
бих искала да попитам дали трябва да съм гладна и жадна като отивам да си пускам изследвания за синдрома на даун и какво представлява кръв ли се взема

Тук е описано всичко, което те интересува по въпроса.

# 3
  • София
За БХС се взема кръв на гладно. Другото изследване е ехографско - фетална морфология. В кои седмици се правят и къде, вече са ти дали информация.

# 4
  • София
За БХС се взема кръв на гладно.

Точно обратното пише на страницата на МД - "НЕ Е необходимо кръвната проба да се взема на гладно."

# 5
  • София
Може, не съм чела в детайли... На мен ми казаха на гладно и така давах и двата пъти (не в МД).

# 6
  • София
Много често лаборантите са ми казвали, че независимо какви изследвания си правиш с кръвни проби, по-добре е да са на гладно. Има логика.

# 7
Аз лично не давах на гладно последния път.
Не знам дали да се притеснявам от резултата - на инфото за берменната пише 1:38000, на инфото за лекаря в частта "възрастов риск" е 1:570. 33 години не са чак толкова рискови споед мен ?

# 8
  • София
Възрастовият риск е константна статистическа величина за определена възрастова група и не е резултат от твоите изследвания. За всички изследвани жени на 33 г. би бил 1:570 или друго, в зависимост от използваната програма за обработка на данните.
Статистически погледнато, през втория триместър този риск намалява, защото вероятността за успешно износване на бременността се увеличава.

# 9
Да, ясно е това за възрастта; просто лекинко е шокиращо.
Като цяло изпитвам трудност да им разбера сметките и изчисленията. Докторката каза, че са си наред.
Но виж за причина 1ви триместър не бях се сетила Simple Smile

# 10
  • София
До 30-годишна възраст е по-нисък. Simple Smile И аз разпитвах същите неща, когато се срещах с генетика, който ми анализираше резултатите. Попадам в същата възрастова група, та възпроизведох това, което ми обясни за изчисленията.

# 11
Здравейте!
Преди малко се връщам от консултация с генетик и съм доста ... объркана. Всички резултати са ок, включително и феталната морфология. Единственото отклонение е при "Биохимичен риск за болестта на Даун" в частта "Допълнителна информация за лекуващия лекар" - 1 от 210.
Думите на лекарката бяха буквално "Нямате основания за притеснение, но всъщност при Вас има риск ..." Не знаех как да реагирам ...
Лекарката, при която ходя на прегледи казва, че всичко е в норма и няма защо да се притеснявам. Естествено, след 3 седмици отново ще направя БХС, но до тогава ...
Между другото, кръвта ми взеха след като бях закусвала и пила кафе!

# 12
Мен ако питаш си бременей спокойно и хич не си го прави втори път!  Peace
Щом лекарката ти е казала, че няма повод за притеснение, значи е така.

# 13
  • София, център
БХС не можеш да направиш след 3 седмици отново, може амниоцентеза да направиш, но по добре се вслушай в лекарката и спри да се притесняваш!
Леко бременеене!

Общи условия

Активация на акаунт