Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 39 819
  • 876
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Ето, нещата се получават - но беше важно да се направят първите стъпки. За готвенето - важното е, че на вас са ви харесали. Пък другия път може да направи нещо, което и на нея да й хареса

# 631
  • София
А как се справи в кухнята? Нека тръгва наистина от по-леки неща, а по-нататък ще започне и с манджите да се справя

Доста добре. На курабийките малко им липсваше захар, но пък бяха мекички и вкусни, а шоколадовите мъфини бяха много вкусни отгоре ги беше украсила със сметана или нещо такова и шарени пръчици. На нея не й харесаха много поради причината че не е голям фен на шоколад, но на всички други им се сториха прекрасни, особено с едно топло кафенце.

Браво и на двете ви  Hug

# 632
Браво, давайте в този дух и всичко ще е наред.

# 633
Благодаря ви! Но вие сте ''виновни'' за тази промяна  Embarassed  Laughing. Нямаше да се справя без вас.

# 634
  • София
ще бъде добре ти самата да сготвиш любимото ядене или десерт на детето си, или да го заведеш някъде да го почерпиш, само двете.

# 635
ще бъде добре ти самата да сготвиш любимото ядене или десерт на детето си, или да го заведеш някъде да го почерпиш, само двете.

Благодаря за идеята! Определено ще я използвам.

# 636
  • Пловдив
Важното е, че имаш желание да промениш нещата в положителна посока

# 637
Браво , чудесно развитие !  bouquet

# 638
 smile3501 smile3501 smile3501 и от мен

# 639
ariimeri ,мисля, че имаш златно дете. След първоначалното прочитане и на мен ми се сториха непосилни задачите, но всъщност като се замисля и аз имах навремето доста задължения, а свързаните с подреждане и чистене ми доставяха истинско удоволствие. За сметка на това сега си отглеждам 2 търтейчета вкъщи, дето на нищо не мога да ги накарам. И понеже са на близка възраст и са равностойни потенциални помагачи, всеки гледа да не се мине да свърши нещо повече от другия и в крайна сметка нищо не се върши. Голямата ми грешка, за която обаче нямах алтернатива, беше че се налагаше през ваканциите да ги давам да ги гледа баба им ( но както се казва за тях баба - за мен свекърва). Заради едното физическо оцеляване такива психически вреди нанесе на семейството, че цял живот няма да мога да се преборя. Тъкмо си имаха навици за хранене, обличане, подреждане и други дребни задължения, в момента в който ги пратих на отглеждане тези навици бяха тотално изкоренени  #2gunfire До такава степен, че дребния като си дойде наесен не си спомня как се държи вилица и лъжица  #Cussing out А така не исках да става мамино синче....но понеже баба му разбирала от гледане на момчета, точно в такова го превърна. Пък и свежият пример от дядо му, че мъжете вкъщи са царе. Сега дъщеря ми с пълно право протестира, че не може само тя да е отговорна за всичко.
Иначе на моите деца задълженията към момента са простиране на пране, поливане на цветя и едно по-нетрадиционно - чистене на ориз, леща и други такива, понеже аз ги чистя по 3 часа и половина  Laughing Е, попрехвърлям какво са изчистили, не гледам да не се втилясвам, да ги обезкуражавам. Мисля, че за готвенето има време, ако не прояви само желание детето. Не е добре и да му вменявате задължения, свързани с по-малко дете, макар че и аз несъзнателно понякога го правя. Embarassed Подреждането на детската стая е само когато имат настроение, обикновено след малък скандал и сбиване, и за по-спокойно си я подреждам аз като ги няма. Обикновено като ги накарам да подреждат първо питат "гости ли ще имаме", че да знаят как да действат.

# 640
 newsm10 smile3501 smile3501
Свестно дете е. Бъдете приятелки и заедно ще начертаете и бъдещето й, което защо да не е свързано с мечтата й!?

# 641
  • Пловдив
Определено най-важното беше да успеят да стигнат до диалог и разбиране

# 642
Определено най-важното беше да успеят да стигнат до диалог и разбиране
И те успяха! поздравления!

# 643
  • Пловдив
Да, това е хубаво, а и авторката наистина се замисли и пое нещата в свои ръце.

# 644
  • Там, където ме обичат
Миши-Теши, и моите деца не обичат да си подреждат стаите, но много обичат да си канят приятели на гости. Затова съм въвела правило. Искаш гости, но само при оправена стая. Правилото спазват без никакъв проблем. А ако знаеш колко са бързи и чевръсти тогава, не е за разправяне. Понякога после намирам дрехи намачкани на топка и пъхнати в раклата, ама кой ти гледа такива детайли.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт