Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да си върна правата за получаване на обезщетение за майчинство след съкращаване от работа?
Как мога да прехвърля родителския отпуск на бащата и какво се случва, когато се роди третото дете?
Как мога да използвам болнични и отпуск по майчинство за третото си дете?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да си върна правата за получаване на обезщетение за майчинство след съкращаване от работа?
-
Как мога да прехвърля родителския отпуск на бащата и какво се случва, когато се роди третото дете?
-
Как мога да използвам болнични и отпуск по майчинство за третото си дете?
Ако сте в болничен, не можете да бъдете принудени да използвате платен отпуск, тъй като на практика не сте имали възможност да го използвате. Можете да се консултирате с наблюдаващия ви лекар относно болничните. Използването на родителски отпуск за дете до 2-годишна възраст ще намали бъдещата база за болнични. Възможно е да се възползвате от последователното майчинство, като прочетете повече за него в първия пост на темата.
-
Какво ще се случи, ако работодателят не внася осигуровки, но имам болничен?
-
Как мога да се върна към майчинство, ако компанията ми фалира?
чудех се дали някой може да ми помогне по тази тема тъй като нямам 12 месечен стаж. надявам се някой да ми изясни кое как е и дали евентуално не ми се полагат нещо ако социални помощи или ддз.