Отговори
# 450
нухална гънка и костица на носа

# 451
Добро утро и от мен  Grinning
Честито за добрите резултати на всички!
kat-bati стискам палци да се окаже фалшива тревога.
Мен ме е хванало ужасно безсъние.Заспивам за 5мин, но като се събудя през нощта по 2-3 часа не мога да заспя. Тамън като се унеса става време за ставане или малкото и то е кукнлало рано рано, днес в 6 Tired Така ми се събират по 5-6 часа сън и хич не ми стига. Дано да отмине този период. Странно е че през нощта почти всяка нощ ме понаболява корема. Не се връзвах много защото само тогава се случва,но тази нощ беше по-силно. Ще говоря с док.
Днес ще ходя на отворени врати в Шейново, ако някой го интересува, може после да пиша впечатления  Grinning

Прохладен ден на всички  Hug

# 452
Shushino, аз преди месец някъде ходих на отворени врати в Шейново. Много бяха любезни Simple Smile Да споделиш после ако има нещо по-интересно.

# 453
Ами моите впечатление от Шейново, както и от Майчин дом да ви кажа са добри-е не става дума за раждане, но за по-малко от половин ми се наложи да полежа и в двете болници-в МД миналия октомври за missed abort, а през май в Шейново за задържане (бях в началните месеци и бях прокървила и след лошия опит от миналата година веднага отидох в болница). Лекарите, а и като цяло персонала и на двете места ми се видяха компетентни и отзивчиви, е разбира се винаги има и недоволни и проявяващи капризи, но да не забравяме че отиваме там защото имаме нужда, а не сме на ваканция в хотел и никой не е длъжен да ни търпи капризите (това го казвам по повод "съквартирантките ми" Wink ).
И така за себе си от май месец реших че ще раждам в Шейново, сравнително удобно ми е мястото, за разлика от МД, тук са правили ремонт близките годинки. А и съм на мнението че е по-добре да се ражда в някоя от АГ болниците, защото колкото и помия да се излива върху тях в пресата, да не забравяме, че всички АГ специалисти излизат от там, а и ако не дай си боже настъпи усложнение при раждане в частан клиника ги пренасочват по спешност в една от тези болници.
Ох май малко се отплеснах -сори за дългия пост Simple Smile

# 454
Valleriana , с 2 думи и моите впечатления от Шейново са доста добри. Може да няма кой знае какви екстри, но е чисто и ремонтирано, а и аз не отивам на хотел Simple Smile За Майчин дом са ми малко по-кофти впечатленията, защото не е правен ремонт навсякъде, поне последно не беше. И аз мисля, че всички специалисти тръгват от големите болници и затова също съм се насочила към Шейново.

# 455
in4eto_a, добре дошла Hug

DDeli, честити добри новини!Да ти е живо и здраво малкото съкровище! Hug

kat-bati, честито голямо и здраво и голямо бебче и на теб!Не се притеснявай ако има разминаване. при мен всеки път обиколката на главата върви поне с една седмица напред!Това са бебчета все пак Grinning

Niq_23, лекарят щеше да ти каже ако има нещо не в норма. Аз в началото все се заглеждах в листа какво е написано и после се ровех да видя в коя седмица кое как върви и дали е в норма. Така, че не се чуди излишно.  Hug Hug

# 456
  • София
И аз нямам идея за кой месец и седмица какви са нормите на нухална гънка и костица на носа, но очаквам че лекарите ще ми кажат!
Никой няма да премълчи ако види нещо нередно, особено като лекарите едва ли не са създадени, за да шашкат хората! Simple Smile

Ddeli - браво за изследванията!

# 457
  • София
И аз съм се насочила към Шейново за раждането.
Като раждах първият път останах доволна от отношението на лекарите,въпреки че не бях платила нито лев за това.Вярно-обстановката после в стаята не беше лукс,но все пак това са 3 дни Wink
Декември месец лежах там поради спонтанен аборт.Лекарите бяха много любезни и загрижени,въпреки че отидох точно навръх Коледа.Никой не ме претупа,даже викнаха още няколко лекаря,за да се потвърди че наистина съм загубила бременността.Като цяло там са едни от най-добрите специалисти в страната и смятам отново да им се доверя.

# 458
DDeli, честито за хубавите новини - заслужаваш сега един хубав шопинг! Stuck Out Tongue
Niq_23, при кого прави ФМ - в моето листче нямам написани тези показатели  newsm78 Но мисля, че ако имаше нещо смущаващо лекарят би ти казал.
Manhamanha, ти ме разсмя  Joy Ама това си е то бременски мозък - аз все си записвам когато трябва да ходя на лекар или да водя щерката  Embarassed ама се притеснявам да не забравя.

# 459
  • София
Списък с магазини не съм намирала, но наистиан няма един огроооомен, където да има всичко на куп и да е на добри цени!

# 460
Привет мами,
Благодаря за топлото посрещане. В Благоевград е горещо за 2 града  Shocked!
Bryda и аз съм се спряла на Вита за раждането, въпреки че не съм била все още да говорим специално за раждането, но съм била преди време по други поводи. Имам 3 познати мами, които родиха там и са супер доволни.
Иначе термина ми е на 04.12., но на последния преглед като го премериха ехографа даде дата 24.11., тъй като бебчо е 700гр.  Heart Eyes!
Лек и прохладен ден на всички!

# 461
А в шейново каква е практиката с бебоците, т.е. седят ли си при майките или се носят под час за кърмене само евентуално?

# 462
Patio,

не зная как практикуват с бебета в Шейново, но мисля че не са през цялото време при майките, поне като се мотах по коридорите на няколко пъти засякох сестрите да бутат колички с бебета и да ги водят при майките. Simple Smile
Аз да си кажа честно, даже ме е страх ако още от началото бебето е при мен непрекъснато-идея си нямам какво да правя с него  Embarassed

# 463
Drebolinka и аз си записвам, но ми трябваха 5 минути чудене, за да се сетя да си погледна листчето Simple Smile
За Шейново практиката с бебето е да се носят за кърмене. Имат си стая иначе.

# 464
Сега се връщам от ехография на вътрешни органи-далак увеличен 1см,черен дроб 0,5см,установи се,че десния ми бъбрек е с разширено легенче и на сина ми също дясното легенче е разширено.Явно е дефект по рождение,който се предава,но не ни създава проблеми.Вчера за бебето нищо не ми каза да му има на бъбреците може да е наследило баща си,а може и док.да не видял.
За разширения далак , там имам болка,ми каза,че няма структурни промени.Да си направя ПКК и чернодробни изследвания и може да се касае за анемия.Та утре ще пусна и изследвания.Дано е фалшива тревога.В началото хемоглобина ми беше 118.Дано не паднал много
Patito мерси за разяснението
*iN eterNo... успех
Като родих сина ми ми го донесоха на втория час и до изписването не са го взимали,къпеха го на чешмата и преповиваха в стаята.Не мигнах 4 денонощия за секунда.

Общи условия

Активация на акаунт