Въпроси към Класически хомеопати 22

• 48 858
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,
относно хомеопатията извън България мога да коментирам как е в Австрия. Класи4еската хомеопатия се плаща от пациента, т.е не е покрито от здравната застраховка. Докато имах хомеопат цените бяха следните:
първона4алното интервю беше към 150-200 Евро,
на проследявания към 80-100.
За сина ми беше по-ефтино. Връзка с хомеопата винаги и по всяко време. Ако отсъства от страната има заместник.
Аз оба4е нямам хомеопат от 1 година, защото нещо се стреснах от хомеопатията.Продължавам да 4ета дебелите книги ве4е 3 години и да се самообразовам. Експерименти правя само със себе си 2-3 годишно, ако се разболея и не се търпи.Обикновено се оправям за 4асове до ден  Mr. Green.
Тук е мястото да благодаря на Само за малко, която сигурно ве4е е забравила за мен, но Юни месец ми помогна, ей така на добра воля, да изляза от едно много неприятно състояние.
  bouquet Благодаря ти за 4ове4ността!
( извинете ме за 4-то  Laughing )

# 646
SinioNebe а напълно легална ли е хомеопатията при вас или като тук "под сурдинка"?

Бях чула че в Русия е напълно официална, но може и само слух да е.

# 647
Офицялно е вси4ко.
Освен това за добро или лошо никой без завършено медицинско образование няма право да у4и хомеопатия нито класи4еска, нито боаронска. Друг е въпроса,4е един доктор, който се захване да става класи4ески хоемеопат спира да бъде доктор в класи4еския смисъл на думата  Laughing
И понеже аз не съм доктор, а строителен инженер, намам право тук да у4а кл. хомеопатия. Нищо, самообразовам си се бавни4ко  Sunglasses и у4а друго нещо не по-малко интересно и помагащо на хората от хомеопатията.

# 648
Все си мисля, че не може да няма и училища за "недоктори" по класическа хомеопатия.... Може и да бъркам, разбира се.
(защото ако е така, явно в БГ сме в по-добрата позиция)
Синьо небе, благодаря за споделеното

# 649
 Да се включа и аз с питане, което дано успея да формулирам правилно....

В момента на мен ми е по- интересна " емоционалнатата " част при лекуването с хомеопатия. Да уточня, че сме двете с хлапето от близо 2 год при хомеопата си.

Имам предвид, че хлапето ми имаше известни " емоционални" проблеми, които лека полека се изчистиха. Но преди три седмици заради болест пи едно лекарство и някои от тях се върнаха, без да има регрес. Тоест отново е нетърпелива, ревлива, обсебваща ме и вкопчена в мен, но основната причина, която се опитваме да оправим не е в регрес, даже напротив има лек напредък. Да, но на мен по- горните изяви на хлапето ми, ми действат адски зле на нервите и почвам аз да не се чувствам добре. С тази умисъл звъннах на хомеопата и му разказах аз как се чуствам и какво се случва с хлапето ми. И естествено хомеопата каза, че ще изчакаме детето да си ги изживее тези неща и да ги осъзнае с цел изчистване...

Въпроса ми е - как хомеопата са въздържа да не влияе на хлапето ми...Може да прозвучи адски тъпо, но аз бих дала вълшебното лекарство за да си върна доброто дете от преди три седмици  Blush Blush  Blush

Говоря така защото лично на мен ми бяха решени с години трупани страхове само с един прием на лекарство. Тоест усетила съм върху себе си силата на хомеопатията върху емоционалните проблеми....

Дано да става ясно какво искам да кажа....

# 650
  • София
   Здравейте момичета и момчета! Искам да попитам, за да се взема хомеопатично лекарство, задължително ли е посещение при хомеопат?Попитах личната лекарка на внука, за нещо леко, за успокояване, защото последните месеци много стрес му се събра и стана много буен и непослушен, а и започна да повръща ,като е притеснен и тя ми каза да му взема от аптеката някакво хомеопатично сиропче за деца.Но нито име каза, нито аз знам какво да търся.Ще Ви бъда много благодарна за всеки съвет.

# 651
Тайна, да, хомеопатичните лекарства се изписват от Класически хомеопат, след проведено интервю  Peace

# 652
   Здравейте момичета и момчета! Искам да попитам, за да се взема хомеопатично лекарство, задължително ли е посещение при хомеопат?Попитах личната лекарка на внука, за нещо леко, за успокояване, защото последните месеци много стрес му се събра и стана много буен и непослушен, а и започна да повръща ,като е притеснен и тя ми каза да му взема от аптеката някакво хомеопатично сиропче за деца.Но нито име каза, нито аз знам какво да търся.Ще Ви бъда много благодарна за всеки съвет.

Може,би лекарката Ви е имала в предвид,че не е необходимо някакво медикаментозно лечение предписано от лекар и е разчитала на компетентността на фармацевтите. newsm78

# 653
  • Пловдив

Може,би лекарката Ви е имала в предвид,че не е необходимо някакво медикаментозно лечение предписано от лекар и е разчитала на компетентността на фармацевтите. newsm78

Пак същото зло... Whistling

# 654
  • София
Тайна, да, хомеопатичните лекарства се изписват от Класически хомеопат, след проведено интервю  Peace
Значи няма да успея да купя нещо без рецепта ,така ли? Лошото е,че дъщерята няма да се съгласи да го заведе на хомеопат.А от аптека надали ще ми предложат нещо ей така.

Цитат
Може,би лекарката Ви е имала в предвид,че не е необходимо някакво медикаментозно лечение предписано от лекар и е разчитала на компетентността на фармацевтите.

Лекарката каза да му даваме чай от маточина или да питаме в аптеката за някакъв хомеопатичен сироп за деца.

# 655
 Ако даваш лекарство купено без да е изписано след интервю от Класически хомеопат, най- много да навредиш на хлапето.  Peace

# 656
  • София
Ако даваш лекарство купено без да е изписано след интервю от Класически хомеопат, най- много да навредиш на хлапето.  Peace
     Майка му ще го води сега на гастроентеролог, но то си се вижда,че е от нерви.Непрекъснато подскача,говори, в училището се върти и закача,прави всичко възможно да дразни всички, просто се усеща как струи напрежение от него, все едно е наелектризиран.А и тя самата е ужасно нервна ,то и това му се отразява.

# 657
Гастритите обикновено са от нерви. Между варианта хапчета за гастри и билкови чайчета за нерви - бих предпочела второто. Малко по-напред в темата съм писала - сама, без лекарства, но с промяна на мисленето - гастрит вече нямам.

Но, детето си има майка .... не взимаме ние решения по този въпрос.

# 658
  • София
Гастритите обикновено са от нерви. Между варианта хапчета за гастри и билкови чайчета за нерви - бих предпочела второто. Малко по-напред в темата съм писала - сама, без лекарства, но с промяна на мисленето - гастрит вече нямам.

Но, детето си има майка .... не взимаме ние решения по този въпрос.
Тя и майка му е със синдром на раздразненото черво, но не взима мерки, сега и тя е решила да ходи на гастроентеролог.Не вярва много в хомеопатията, въпреки,че купува от тези гранулки, които са за пресичане на простуди или сиропите за кашлици..

# 659
     Майка му ще го води сега на гастроентеролог, но то си се вижда,че е от нерви.Непрекъснато подскача,говори, в училището се върти и закача,прави всичко възможно да дразни всички, просто се усеща как струи напрежение от него, все едно е наелектризиран.А и тя самата е ужасно нервна ,то и това му се отразява.
Тайна, от край време те познавам като мъдър човек...
Не му давайте нищо хомеопатично на своя глава. Маточината ще е с вероятен времене ефект...

Общи условия

Активация на акаунт