АПРИЛче банския обува, за морето ще пътува

• 39 451
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Да ви разкажа една комична ситуация...
Нали споменах, че с моя сладур ползваме количката само, ако спи... ама пак с условие - или да се движа през това време, или ако имам "наглостта" да спра, трябва да я друсам...
Та пуснаха ме моите мъже онзи ден (сама!) на пазар в Билата.... вървя си и усещам - хората ме зазяпват... както си блъскам пазарската количка между рафтовете, щом спра да разгледам артикул и започвам да я друсам зад гърба ми  Joy добре, че не съм и тананикала...

Последна редакция: пн, 13 авг 2012, 10:03 от Бончил1

# 151
Г-ца Димитрова  и ние сме така - трябва постоянно да съм до нея, да ме вижда и да й говоря иначе в мига в който изчезна от полезрението й почва голям рев.А за баткото - изцяло е поверен на свекърва ми, въпреки че ми е много кротък и ми помага.И ние преди два дни бяхме на ваксини - този път дадох превантивно Панадол и температура не вдигнахме, въпреки че съм против превантивното даване на Панадол след ваксина ама се притесних да не вдигне Т в тези жеги. Продължавам с опитите си да си увелича кърмата та да видим, ама още дохранвам. Вчера опитах да се изцедя - едва 40мл от двете гърди.....

# 152
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте момичета, влизам с една молба - детенцето на позната има здравословни проблеми и му се налага да премине изцяло на кърма, за съжаление майката отдавна няма и няма как вече да върне лактацията, майката моли всеки който има излишъци или има някаква идея да помогне!
 За връзка с майката пишете лично съобщение на това момиче: _Илка (тя е близка приятелка на майката и се е ангажирала да я свързва с готовите да помогнат.
 Детенцето е на 11м от София и е отключило тежка форма на алергия към белтъци и много други храни, както и тежък хроничен уртикарий. Към момента белтъци може да приема единствено под формата на кърма. Детето драстично е намалило теглото си. Поради възрастта си, количествата кърма, които може да получава от Банката за кърма са крайно недостатъчни.  Sad

Дано да се събере достатъчно за горкото детенце, аз бих помогнала с удоволствие, но нямам изобщо излишъци.  Confused

# 153
  • София
... да излизаш с полуизплакната коса от шампоана, щото едното се дере от рев, а другото реве,че му пречело бебето да си гледа филмчето .... #Crazy
За да не го докараме дотам се къпем трите заедно...  Rolling Eyes Като се приберем на обяд пълня с малко вода коритцето, слагам Емма вътре   bath1 (нашето е анатомично със стойка) и пускам душа на каката. Тя по принцип сама се къпе и само я контролирам дали е качествено. След като я изкарам от банята, се мушкам аз под душа. През това време Емма си ритка и се забавлява в коритцето. Като приключа и аз вече е малката наред. Стигнахме до този вариант преди около 3 седмици Joy Joy Joy, преди това беше лудница.

# 154
Здравейте момичета, влизам с една молба - детенцето на позната има здравословни проблеми и му се налага да премине изцяло на кърма, за съжаление майката отдавна няма и няма как вече да върне лактацията, майката моли всеки който има излишъци или има някаква идея да помогне!
 За връзка с майката пишете лично съобщение на това момиче: _Илка (тя е близка приятелка на майката и се е ангажирала да я свързва с готовите да помогнат.
 Детенцето е на 11м от София и е отключило тежка форма на алергия към белтъци и много други храни, както и тежък хроничен уртикарий. Към момента белтъци може да приема единствено под формата на кърма. Детето драстично е намалило теглото си. Поради възрастта си, количествата кърма, които може да получава от Банката за кърма са крайно недостатъчни.  Sad

Дано да се събере достатъчно за горкото детенце, аз бих помогнала с удоволствие, но нямам изобщо излишъци.  Confused
Мога да помогна малко, ама как до София

# 155
  • Плевен
То като е на 11 месеца...козе мляко не става ли?

# 156
Привет момичета.Да се отчета в сряда  ходихме на консултация.Малчо е 6.800кг и 69см.Биха му само едната ваксина,порева доста!Разходихме се и влезнахме да му бият втората.В момента в които го гушнах и педито се наведе,бебо започна да се тръшка и реве та чак въздух не му достигна Shocked Shocked. Духам в лицето не реагира  CryНаложи се да го пръскат с вода до такава степен се захласна от рев,отложихме ваксината за днес.Бях ужасно  притеснена но този път дори не усети  ooooh!!Засега няма реакция!Нищо не съм давала за температура!Малчо вече откри че може да пипа мама/тати по лицето много се забавлява.Ох,още се разнасяме,спрем ли и има скандал.Купих му лятна количка и нея не я иска!Постояно иска да подскача,допрът ли се крачетата до нещо кляка и се изправя,иска и да парави  крачки когато някои го държи (само мама да  има здрави ръце)Вече се обръща и от корем-гръб,внимание иска да му се отделя 100% иначе рев,рееев Shocked
Не съм много тъжно ми стана,дано се намери достатъчно мляко за детенцето!!!

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 22:27 от Selvina_25

# 157
Добро утро!На малчо се е появила бучка на крачето от ваксината!С  какво може да се разсее?Мястото не е зачервено!

# 158
Добро утро ! Будни сме от 5 часа и съм толкова изнервена чеее.......а като се замисля за това детенце и си викам "Лелеее за какво се ядосвам - какви нещастия има", ама нервичките ми вече хич ги няма. Не съм и аз бих помогнала ако можех но...аз едва изцеждам по 40 гр - просто много ми намаля кърмата и започнах да дохранвам. Дано се помогне на детенцето!
 Selvina_25 защо не пробваш с компресче с риванол.

# 159
  • София, Младост
Не съм, за съжаление и аз не мога да помогна  Cry. Този път въобще не съм цедила и нямам никакви запаси.

# 160
Не съм, много искам да помогна, а и имам кърма във фризера, но няма как да я пратя оттук  Sad Дано да се намери достатъчно за малкото човече!

# 161
Включвам се и аз в новата темичка макар и късно.Ще сядам днес да ви четя,че липсвах известно време.

# 162
Здравейте и от мен.
Аз писах лично съобщение на мамата за кърмата. Имам малко, ако намеря начин ще я пратя.

За обръщането - хич не се кахърете. Аз от 3 дена не съм спала като хората заради това.
Алекс като я оставя някъде веднага се обръща (за сега само надясно се върти) от гръб по корем, но оттук започва драмата. Заспива вечер. Оставям я в кошарата спяща настрани или по гръб. По някое време се обръща по корем и се започва едно пъшкане около 5 мин докато успее (ако успее) да си изкара ръката. Ако не успее почва да реве (със затворени очи) и аз бягам да вадя ръката. После започва пъшкане докато се сети да си сложи главата и да легне. Иначе само я вири нагоре. И така около 5 минути пак. Заспива за около половин час и започва пак пъшкане и много рев, защото иска вече по гръб ама не може да се обърне. И аз така по цяла нощ ставам, успокоявам, въртя... тъкмо се успокои, хайде станало време да се кърмим. Ще полудея. Докато не се научи да се върти хубаво явно няма да се спи. Пих едно кафе днес, ама съм като зомби. Страх ме е да се наям хубаво, че ще заспя права после.  ooooh! Tired

Г-це Димитрова. Ако имаш нужда от почивка обаждай се. Събираме ги двете и аз ще се правя на палячо докато направиш нещо или да изгледаш някой филм Simple Smile

Духи кураж от мен и дано твоята бубонка да се пооправи със захранването поне  Hug

Днес е чудесен ден за филми и пуканки, ама ще ви го напиша пак след около 10тина години Simple Smile

# 163
Maya Dobreva и при нас е така работата със съня. Започнах да я слагам опряна на обиколника, че да не и стига мястот да се врътне напълно, ами само на една страна да застане, защото и тя така не се отпуска да заспи по корем, ами вири глава нагоре...Някакво чудо сме просто....

Selvina_25 Прави компреси с Риванол на боцнатото, скоро ще се разнесе бучицата.

# 164
plamena_1212,stelinkata  благодаря ви момичета Hug Hug.Оф аз не спирам да мисля за детенцето единствения начин да помогна е да пиша по темите на Мартенки,Февруарки,Януарки но Не съм ме подсети че на това може да се гледа като спам!Някакви идеи newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт