БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-21

• 19 711
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • Berlin
Обривът по устата счита ли се за реакция към храна? Аз съм останала с впечатлението, че си се появява, ако е по-чувствителна кожата или ако се обира с лъжичката около устата. Simple Smile

Аз имам няколко въпроса - каква е дозата за рибата на 1 хранене? Дадох вчера малко от кухнята, днес пробвах пюре, ама и 2те имаха един и същ не много хубав вкус. Ще правя на пара и не знам колко да му дам.
Прясното мляко - как е по-добре да се въведе, в нещо готвено или направо за пиене? Това, което продават, става ли за директно пиене? Също като казвам, че не съм давала прясно мляко и затова не давам десертите от кухнята, чувам отговор "ама то е преминало някаква обработка, така че ..." вече не било толкова притеснително.

# 706
Аз имам няколко въпроса - каква е дозата за рибата на 1 хранене? Дадох вчера малко от кухнята, днес пробвах пюре, ама и 2те имаха един и същ не много хубав вкус. Ще правя на пара и не знам колко да му дам.
Прясното мляко - как е по-добре да се въведе, в нещо готвено или направо за пиене? Това, което продават, става ли за директно пиене? Също като казвам, че не съм давала прясно мляко и затова не давам десертите от кухнята, чувам отговор "ама то е преминало някаква обработка, така че ..." вече не било толкова притеснително.

според мен не повече от 100 гр. риба, че даже и това е много. съдя от порцията в детската кухня - тя е 210гр. и обикновено рибата я дават на чорба с други зеленчуци, така че не ми се вярва да е повече от 50-80 гр.
прясното мляко - аз досега не съм давала да пие, само десертите от кухнята, мисля че бях чела в някаква книга за храненето, че първо е добре да се даде млякото в някаква храна - десерт примерно, ама с какви аргументи, не мога да се сетя  newsm78
и първо се дава кисело, нали, айрянче, нещо, мляко с бисквити  Hug

# 707
Фотон аз бих изчакала поне месец преди да дам отново картаф.Ако пак се появи такъв обрив-пауза 3 месеца.Друг зеленчук на 6 месечно бебе лично аз не бих дала.
abs за рибата и аз се интересувам,четох различни книги и навсякъде пише различно.В рецептите за бебешките манджички пише доза 1 суп.лъжица риба,срещала съм и количество от 40гр.,дори 70 грама седмично.Моето дете в порция от 200грама ако има риба  или месо в по-голямо количество от 1суп. лъж. не иска да яде.
За прясното мляко в кремчета се приема по-добре отколкото ако се пие.Първоначално се въвежда в кремчета и то разредено с вода 50:50

# 708
Благодаря за отговорите   bouquet Ще изчакам преди да дам пак. Лошото е, че картофът е доста основна храна и с него бих могла да вкарвам други зеленчуци, а по-късно и месото. Гледах днес, че доста от месните пюрета на Хип съдържат.

Abs, точно така си помислих първия път и аз, особено като не намерих почти нищо в мрежата и като прочетох, че алергия от картоф се среще много рядко. Но, обривът и беше минал съвсем и вчера, веднага след картофа се появи пак. Гледах си в записките, изчезнал е, когато съм давала други зеленчуци - тиква, моркови, а и с тях се маже бая  Grinning. Така че явно е от него и си мисля, че по-добре ще е да поизчакам, за да не влоша нещата.

Ша_рлота, а защо не би дала друг зеленчук, тиквичката не е ли подходяща? Или съм въвела твърде много неща  Thinking Тя е почти на 7 месеца вече, след 5 дни ще ги навърши.

# 709
  • Berlin
Значи в такъв случай мога да давам по малко от десерта от кухнята. Благодаря ви!
Фотон, тиквичка може, да. Ориз също, ако не си дала, той също присъства доста в пюретата, че и в плодовите слагат оризов грис. Аз около 7мия месец дадох и броколи и карфиол, ама май е по-добре малко по-късно, макар че нямаше реакция при нас.

# 710
фотон тиквичка може но трябва да е в комбинация с нещо друго,наистина ще ти е по трудно сега без картофите,вариантите са малко -може с оризова каша или с царевично брашно,грис,нишесте.
На моето дете му бях правила варена тиквичка/пасирана/ смесена с оризова каша но не се хареса.
Лично моето мнение е че карфиол,броколи и спанак са тежки зеленчуци и не бих давала поне до 10-11месеца.Може да пробваш готови пюрета със зелен боб,ако искаш.На моето дете зелен боб съм дала след годинката колкото и да ми казват че бил от първите зеленчуци.

# 711
Аз рибка давам общо един малък котлет на двамата, но не винагиизяждат всичко. Пада се по-малко от 50-60гр на дете, а сме почти на 2 год. Прясно мляко въведох в десерти и до сега почти не съм давала да се пие, айрян да, но прясно не. Винаги като добавям, затоплям. Пробвай да дадеш с картофки, като пюре, на децата много им харесва. Мляко с крис е вариант.

# 712
nikolina-pikolina рибката как я даваш накъсана на парченца и смесена с картофеното пюре ли?В картофеното пюре слагаш ли прясно мляко като даваш риба?

# 713
В картофеното пюре слагаш ли прясно мляко като даваш риба?
Shocked  #Crazy  Sick , аз не бих добавила мляко ако ще давам риба, най вече като става въпрос за малко дете.
Комбинация с чисти зеленчуци, без излишни добавки е по добрия вариант.

# 714
Моля ви да  ми кажете от кога детето трябва да започне да дъвче. Притеснена съм, защото моето Жоре не иска по-големи парчета в храната. Пробвала съм да му дам малко парченце банан да си го дъвче, но като го усети и започва да плюе. Вчера му дадох купено пюре за 8 месеца пишеше на ХИП - БИО домат с картоф и пиле. Картофа там беше на малки купчета. като ги усети започва да се прави, че ще повръща и да плюе. Не искаше да го яде. Затова се наложи да го пасирам и тогава си го изяде цялото.

# 715
  • UK
Струва ми се абсолютно нормално, и моето тогава не искаше, започна да дъвче някъде около 11 м., съвсем отскоро започнах да му давам храната непасирана, а на дребни парченца. Не ме е притеснявало. От 2 месеца някъде му давам меките плодове (банан, праскова) на резени да си отхапва и дъвче. Ще започне, не го мисли. И аз често пъти пасирах готово пюре след като го отказваше.

# 716
Струва ми се абсолютно нормално, и моето тогава не искаше, започна да дъвче някъде около 11 м., съвсем отскоро започнах да му давам храната непасирана, а на дребни парченца. Не ме е притеснявало. От 2 месеца някъде му давам меките плодове (банан, праскова) на резени да си отхапва и дъвче. Ще започне, не го мисли. И аз често пъти пасирах готово пюре след като го отказваше.

Благодаря за отговора:) Значи да не се притеснявам имаме си време за това:)

# 717
на една приятелка детенцето беше така до към годинка и половина - храната от детската кухня пасираха допълнително, после си прояде съвсем нормално
 Hug

# 718
Бихте ли ми казали при какви условия мога да дам парченце краставичка да си смуче и гризка с венци?

# 719
Бихте ли ми казали при какви условия мога да дам парченце краставичка да си смуче и гризка с венци?

не разбирам какво имаш предвид под "при какви условия"?
захранени ли сте? предполагам да, тогава можеш да дадеш краставичка, желателно е да е домашна, защото магазинните са пълни с какви ли не боклуци и може бебка да я заболи стомахчето. обелена разбира се. и под твой надзор, да не се задави нещо.
добре ли захваща предмети?
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт