БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-21

• 19 710
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
на една приятелка детенцето беше така до към годинка и половина

Криско също, не съм го смятала за проблем, децата са различни  Simple Smile

Бихте ли ми казали при какви условия мога да дам парченце краставичка да си смуче и гризка с венци?

Защо пък точно краставичка, а не ябълка или крушка например  Simple Smile

Ето с това аз бих давала:

# 721
В картофеното пюре слагаш ли прясно мляко като даваш риба?
Shocked  #Crazy  Sick , аз не бих добавила мляко ако ще давам риба, най вече като става въпрос за малко дете.
Комбинация с чисти зеленчуци, без излишни добавки е по добрия вариант.

Няма никакъв проблем да се дава мляко и риба. А и детето не е малко Simple Smile
Сложи си му в пюрето на детето Peace

# 722
  • Berlin
Мда, аз вчера гледах едно пюре на Семпер с риба и мляко и малко се зачудих, ама явно може. Simple Smile

# 723
  • София
Моля ви да  ми кажете от кога детето трябва да започне да дъвче. Притеснена съм, защото моето Жоре не иска по-големи парчета в храната. Пробвала съм да му дам малко парченце банан да си го дъвче, но като го усети и започва да плюе. Вчера му дадох купено пюре за 8 месеца пишеше на ХИП - БИО домат с картоф и пиле. Картофа там беше на малки купчета. като ги усети започва да се прави, че ще повръща и да плюе. Не искаше да го яде. Затова се наложи да го пасирам и тогава си го изяде цялото.

Не се притеснявай и моя не може, пасирам му го, в момента в който му дам нещо по-едро и връща.  Simple Smile

# 724
Бихте ли ми казали при какви условия мога да дам парченце краставичка да си смуче и гризка с венци?

не разбирам какво имаш предвид под "при какви условия"?
захранени ли сте? предполагам да, тогава можеш да дадеш краставичка, желателно е да е домашна, защото магазинните са пълни с какви ли не боклуци и може бебка да я заболи стомахчето. обелена разбира се. и под твой надзор, да не се задави нещо.
добре ли захваща предмети?
 Hug
Точно това имах предвид - дали да е обелена (че ще е домашна е ясно - аз затова питам, щото скоро няма да има домашни), под мой надзор също ще е, чудех се семките дали да оставя, че май нашите домашни са доста семчести и се опасявам, че ще се задави. Не щото ще е голяма семката, а щото май още не я кефи да има по-едри парченца в устата си и ще се напъне да повръща. Иначе сме захранени, да. И хваща с ръце много хубаво от 2-3 месеца насам. Но никога до сега не е получавала храна от ръка (без значение нейната или моята) и не знае какво да прави. Вчера си направих експеримент да й дам зрънце сиренце с ръка няколко пъти - ами първия път не се сети да си отвори устата. Чак като го поставих в лъжицата, тогава зяпна. После сгря как стават нещата й даже май й хареса, та затова ми се искаше да дам нещо, дето може да се яде с ръка.

Защо пък точно краставичка, а не ябълка или крушка например  Simple Smile
Защото засега ядем само зеленчукови и месни пюрета. Нищо друго. А, и сирене отскоро. Още не съм стигнала до плодовете, защото не замествам хранене => нямам десерт и не давам плодове между храненията. Кърмя я много. Иначе не ми се иска с мрежичка (не я отричам, просто в момента ми кефна, че искам от ръка да яде Peace), но би ми била като вариант, ако се наложи по някаква причина. Simple Smile

# 725
  • Berlin
Още не съм стигнала до плодовете, защото не замествам хранене => нямам десерт и не давам плодове между храненията.
Тия неща изобщо не са свързани. Simple Smile Да въведеш плод не означава автоматично да започнеш да го даваш за десерт (десерт и ние не ядем) и да заместиш хранене. Можеш да дадеш 1 хапка ябълка и да накърмиш после (пример само). А можеш да заместиш хранене и без десерт. Simple Smile

# 726
Бих въвела плода пръв от суровите  Simple Smile смятам го за най-полезен  Peace Още след 6-ти месец. На почти 9 м да нямате плод... според мен е грешка, но ти си преценяваш  Hug

И както каза абс - няма връзка с кърменето или десерта (плодът не се дава никога като десерт)  Simple Smile

# 727
ами по-добре махни семките, дай само твърдата част, много е вероятно семките да я подразнят.
щом захваща добре, значи с ръчичка, първо ти ще я държиш и като разбере за какво става въпрос, полсе ще й дадеш самичка да се опита. децата бързо ги схващат тия неща и им е интересно, защото е нещо ново, почти като игра.
успех  Peace

# 728
Аз давам на малката краставичка,но на малки парченца направо в устата и тя си дъвче.Веднъж и дадох парченцето и искаше да го лапне цялото.За семките ...по добре ги махни.

# 729
  • София
Какво толкова , когато са готови ще започнат.

# 730
Какво толкова , когато са готови ще започнат.

Да така е:). Но се надявам да е скоро, защото нали от 10-ти месец ще е на детска кухня, а там няма да е храната пасирана.

# 731
  • Berlin
Ми.. ще му пасираш, ако не прояде дотогава. Simple Smile

# 732
  • София
Повечето бурканчета пюрета са вече на много едри кубчета и се налага почти всеки път да пасирам  Grinning

# 733
Кои повечето?  Thinking

# 734
  • Малта
Аз до сега съм взимала на Hipp и на Малечко (или Млечко беше  newsm78) и са много гладка консистенция без никакви бучки !

Общи условия

Активация на акаунт