Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 19

• 69 426
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Едно филмче, което заслужава да бъде видяно от всеки, който има собствен опит или мнение за обучението и образованието на децата от аутистичния спектър, но най-вече от учителите. Призовавам ви да го разпространите, всяка от вас, където намери за добре.

http://www.youtube.com/watch?v=aLNbQ-7qw8g&feature=youtu.be  Simple Smile

# 226
  • София
Дай Боже повече такива учители !!!

# 227
  bouquet
Дай боже!!!

# 228
  Констанца,за пореден път благодарности!   bouquet

Ще се опитам да пратя това видео в нашата градина.Дали ще го изгледат,обаче...... Thinking
  А и да до изгледат,пак ми се струва ще се грижат повече за своето оцеляване,отколкото за оцеляването на едно аутистично дете...... Confused

В края на миналата година синът ми сподели тъжно :"Мамо!Госпожа еди коя си не иска аз да идвам в градината....."

Сега навръх новата учебна година се чудя как да го навия да ходи там (защото вече е задължително),след като той усеща явно неприемане от страната на персонала......

# 229
Селма,
пуснах линк за филмчето на стената  фейсбук на teachers.bg, където непременно ще го видят много учители и дано има някакъв ефект.

А ти не се вживявай толкова в споделеното от сина ти. Може и да го е забравил, а и да не е, едва ли го чувства така, както го чувстваш ти. Освен това е лесно преодолимо. Достатъчно е съответната г-жа да му се усмихне и да му каже нещо мило. Така е с децата с ГРР, каквито и да е освен Аспергерите. Опитай се да предразположиш госпожата. Crazy

Последна редакция: нд, 26 авг 2012, 18:31 от констанца

# 230
Момичета,
открих страница на г-жа Тинка Кулкева в интернет, учителката, изнесла доклада, за който ви пуснах линк. Там има нещо като книга за посещения или нещо такова, която е празна. Не съм много наясно с Нет.лог, но мисля да се регистрирам и да й напиша нещо мило като благодарност. Тези от вас, които изпитват същите чувства, биха могли да го направят също.  Grinning

Tinka Kulkeva в Netlog
bg.netlog.com/mama_tinka0

# 231
  констанца,нямаше да се вживявам толкова,ако след споделеното синът ми не беше спрял да ходи на ДГ.Просто отказа и край......
  Прекалено е голям вече за да го обличаме и водим насила.....
  И определено е по-чувствителен към отношението на околните повече,отколкото се води ,че е.
  Поне това наблюдавам.....

# 232
Хриси много обича животните.На село видяхме кокошките и прасенцата и не иска да си тръгва от тях.
Във Варна се вози и на пони от Зоопарка.Оказа се, че първата обиколка е безплатна за деца с увреждания.За всяка следваща е 1 лв. и изживяването си заслужава. Peace
Малко снимки:
http://nkir.snimka.bg/children/08-2012.696199.28204188
Момчето от снимките ми направи много добро впечатление.
Селма, когато гледам Хриси как се радва на всяка животинка и си мисля, ако можехме да бъдем миролюбиви като животните може би и нашите деца щяха да са по-щастливи. Sad

Възрастните бащи увеличават риска от аутизъм и шизофрения при децата си
Да вземем да направим анкета: "На колко години е бил мъжът Ви по време на зачеването?" Thinking
Моят мъж бе на 31 години.

В САЩ започна набиране на участници с аутизъм за нова терапия

Последна редакция: нд, 26 авг 2012, 19:35 от n_alex76

# 233
Селма,
ако е отказал да ходи в ДГ, значи е имало нещо повече от усещането за нежелание от страна на госпожата.  Mr. Green Тогава става сложно. Може да ти се наложи да опиташ с друга ДГ.  newsm78 Пък може и да е за добро. Защо не опиташ  подготвителна група в училище? Така детето може да свикне и с децата, и с учителката, която ще му е в първоначалния курс. Това е известен шанс да си подбереш, доколокото е възможно, учителка.

Всъщност, сега се сещам, че нашето дете никак не искаше да ходи на ДГ и се чудехме, какво да измислим сутрин, за да го примамим да влезе там. Но по това време то почти не говореше, а и диагноза още нямахме. И тримата си отдъхнахме, когато си го оставихме у дома. Но в предучилищната тръгна добре. Simple Smile

# 234
n_alex76,
като казваш, че Хриси обича животни, включваш ли и кучетата?
На снимките вие двете ли сте? Момчето, не ми прави впечатление, но момиченцето, много голямо! Hug

Това за бащите не ми се вижда сериозно. Четох тази публикация. За анкетата синът ми e бил на 28 при зачеването на детето. Ами нищо, ще е забавно поне, да разберем тези факти. Grinning

Последна редакция: нд, 26 авг 2012, 20:06 от констанца

# 235
  • София
За протокола - 28 на аутистичния и 25.9 на трудно говорящия...Нещо не искализа статистиката Mr. Green
Селма, като те чета и още повече ми се свива сърцето какво ме чака след седмица. Аз  в крайна сметка реших да го пусна на 3ти септември. Горе долу 3 до 4 дни са му нужни , за да свикне с обстановката. След 10ти/17ти ще са цяла тумба ревящи деца, които само ще го изнервят още повече. От нерви цялата съм в херпеси, което ме стимулира да пробвам най-сетне ТЕС, за който бяхме коментирали миналата година. Все още резултат не мога да кажа има ли, тъй като вчера се престраших, така да се каже Simple Smile
n_alex76, а как изтърпя Хриси представлението. Аз лично не вярвам дори да успея да го накарам да влезем, пък камоли да стои на едно място около час newsm78
Този уикенд му приложих 'плувна' терапия. Купих му и един жираф, за плуване, който той определи на КОН Joy

# 236
  Констанца,за предучилищна в училище съм мислила за догодина.Искам да повтори предучилищната,понеже и без това е най-малък сред наборите......
  И планувх тази година в градината,другата в училище.......... Peace

В момента съм с чувството,че разглезихме персонала в градината....
  Директорката ми подхвърли,че преди "такива" деца са посещавали специализирани градини и те не са имали работа с тях,а сега......колко е трудно!
  Обаче,моят син не е чак толкова трудно дете,че да ходи в специализирана градина.Интелектуално той се развива много добре и в много отношения е по-напред от връстниците си......Има си основно поведенчески проблеми.
   Моята майка,която е учителка,е имала такива деца в своите класове.Водили са се "трудни" деца,но никой не е вдигал ръце и не им е казвал да не идват на училище.Разбира се те не са имали диагнози,за разлика от моя син,но.....на практика са били същите (като ниво на невроНЕтипичност) и учителките са стискали зъби и са ги учили.......А сега....капризничат само!Разбирам,че не им е лесно,на не аз съм им избирала професията.  Crossing Arms

В градината не съм така емоционална,разбира се.....Но ако нещата продължават по същия начин,не знам,дали дълго ще се сдържам.....  no

# 237
Селма,
Има една жена психиатър, която е сред основателите на детската психиатрия на Великобритания. Казва се Сула Улф. За съжаление в момента мога да предоставя само некролога й, който всъщност е резюме на жизнения и професионалния й път. Мисля, че не е стигнала до високи звания и постове, но има няколко много хубави книги, сред които "Самотниците - жизненият път на необикновени деца". Тя е имала голям опит с деца от аутистичния спектър, но тези, които нарича "loners" са имали само някои аутистични черти. Тя е общувала с тях в продължение на години - от детството им нататък и описва развитието им. Те са си останали самотници, но почти всички са се вписали повече или по-малко успешно в живота. И все пак, за да стигнат до нея, са били много различни деца.  Заслужава се човек да се запознае с нейните книги.
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=sula%20wolff%20lon … NAwC_y-ZlbTwxVCjg

# 238
  • София
Именно Селма, това се ядосвам и аз. Ами ако бях безотговрна майка, която отрича проблема на детето си и им го "тръсна". Ще го приемат, но видиш ли, този има диагноза. Познавам дете, което ще е в групата на сина ми(то ние сме си малко като на село и всички се познаваме), което бих казала, че е много агресивно и определено нарочно дразни сина ми. Той принципно не го отразява. Познавайки го обаче, няма да трае дълго. Ще се ядоса, ще отвърне, когато другия го е ударил и кой ще е виновен ?!? Може да е невъзпитано, но мисля да предупредя учителките и апо възможност да ги наблюдават.
Оплаква ми се директорката колко деца, с подобни проблеми имало в градината, но родителите отричат. Добре де, ние като не отричаме, ще помагам с каквото мога...Не можело - едва ли не коя съм аз, че да им давам акъл ?!?

# 239
Момичета,
ето един сайт на руски език за АВА терапия при използване на i-Pad.
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=%D0%B0%D1%83%D1%82 … C0V2VDGm03CfstMxQ

Общи условия

Активация на акаунт