Ще имам близнаци! Тема с продължение....25!

• 45 414
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Дори си мисля, че с бавачка по-лесно бих свалила килограмите. Сега нямам време да си готвя, да ям нормално и да спортувам. Като тръгнат на ясла/градина ще имам възможност за такива неща, защото виждам как е каката като е на градина, много по-лесно ми е да гледам само 2 деца през деня.

# 586
кафенце, много са пораснали  девойките. да са ви живи и здрави   bouquet

# 587
fata ® честно казано не съм съгласна с теб.храня се много добре,а това че досега съм наддала само 12 кг не значи че не ми е наред бременноста,или пък бебките,при положение че и двама лекари са сигурни че бебите ми растат много добре.така че това за теглото много много не му вярвам.

Никой не е казал, че си наддала малко  Wink Hug А имаш, живот и здраве, и още поне 10 седмици да бременееш  Heart Eyes

Иначе да го кажа и с думите на някой друг:
Встрани от личните лирични отклонения, аз също съм на мнение, че във всеки случай е индивидуално и най-важно е да се храните здравословно, без да си налагате каквито и да било ограничения. Колкото и да мрънкаме за фигурите си, след бременност няма как да сме си същите, пък ако ще и хич да не сме качили. А колко по-важно е дечицата да са живи и здрави и да се родят с по-добро тегло във възможно по-късни седмици! Това е безценно! Най-добре ще го оцените след раждането, когато започнат същинските грижи.  Peace

# 588
  • София
Леле и мен ме мъчат едни 8-9 кг. Просто не знам как може да родиш да свалиш и после да почнеш да дебелееш?!?Аз като родих оставих 18кг. в болницата (най много качих накрая в 8-ми месец) оказа се че съм по слаба от преди да забременея и к'во стана.... почнах да наддавам + 1 ... +5 ....+7 и така. Ям по същия начин а явно трябва да намаля манджите и да увелича разходките че не мога да се понасям 88кг. Sad искам пак да съм си 67-68  като преди 2 години Пък! Wink

# 589
Мамчета, бих искала съвет от вас относно поддържащите колани. Вие ползвахте ли такъв и до края на бременността ли може да се носи или по някое време започва да стяга? Чета доста противоречиви мнения относно ползването на такъв колан.

За наддаването на килограмите съм съгласна, че всичко е индивидуално, но продължавам да съм убедена, че при бременност с близнаци би следвало да се наддаде повече, отколкото при едноплодна бременност Peace

# 590
Надежда, колан не съм слагала. Аз много лежах, щадях си кръста максимално. Така че не съм имала проблем.
Яжте си каквото искате, не пренебрегвайте болежките, всякакви симптоми и така до края с живи и здрави бебета.

Кафенце, днес май рожден ден имате, аконе се лъжа. Да сте живи и здрави.

# 591
Аз използвах колан Anita и съм много доволна. (нищо че сега съм с дискова херния...)
Моят гинеколог каза, че няма проблем да се носи колан, даже ми препоръча. Ползвах го до края на бременността. Изобщо не стяга, супер еластични са и се регулират и на широчина посредством залепваща лента (velcro).

Ники, благодаря!   bouquet

# 592
И според мен всичко е индивидуално.

Забременях 59 кг и качих само 9 кг, въпреки че си хапвах доста добре - и като количество и като качество, но просто не качвах. Родих в 35 г.с. две бебета по 1900 гр.  Т.е. ако приемем, че тегло от 2500 гр (над толкова се водят за доносени) е нормално за едно бебе, трябваше да кача само още 1200 гр. - т.е. за цялата бременност щях да съм качила 10,2 и щях да имам доносени бебета. Дано разбрахте мисълта ми. Исках само да дам пример, че дори и с близнаци не е задължително да се качват по 20-30 кг. Просто всеки организъм е различен.

Вкъщи се прибрах 58 кг - т.е. бях свалила всичко от бременността.

Цедях се и кърмих 7-8 месеца - през това време не пълнеех, както при някои от вас, а слабеех. Стигнах до 50 кг!!! и сама гледах бебетата по това време.

След като спрях да кърмя и наехме бавачка станах 54-55 кг. Така, че за мен важи тезата, че бързо се свалят килца с две бебета:)))) и го свързвам с недоспиването и посточнното търчене около бебетата.

Успех на всички бъдещи мами и не се притеснявайте за кг, най - важно е да родите живи и здрави бебчета.

# 593
Благодаря ви за бързото включване, май ще си купя и аз такъв колан. Ще ми се още 2 месеца да мога да ходя на работа, защото нямам някакви други оплаквания, поради които да е необходимо да лежа, но цял ден в седнало положение на стол, ми идва доста болезнено за кръста и гърба и в следобедните часове вече изпитвам неразположение, а след това като вървя, страшно ме боли кръста, но само от едната страна - нерв ли имам възпален, какво е не знам. Като лежа не ме боли и обикновенно сутрин се чувствам добре и възстановена, според мен болките са от непрекъснатото ми седнало положение по 8 часа на ден. Дано колана ми помогне.

Кафенце, честити ти рожденнички, да са живи и здрави и само да ви радват Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 10:39 от Надежда :)

# 594
  • София
Надежда, аз си поръчах онзи ден такъв колан и днес ми е птистигнал Whistling Нямам търпение да го сложа и се надявам малко да ми помогне, защото много ми тежи коремчето, имам чувствтото, че постоянно ме теглят надолу и не знам дали наистина е така и малко се тревожа. Това е всеки път като ходя, примерно, повече от 5 мин. Моят е на Медела, мислех за Анита,които явно са най-популярни,ама предпочетох Медела, защото не се лепи,а е цял и ще ми пази и кръста. Дано само ми става в последните месеци.
http://shopping.bg/medela-kolan-za-bremenni

# 595
Аз също носех колан, също съм изключително доволна. Дотолкова се чувствах сигурна и добре с него, че в 35 г.с. се дупех в гората с огромния корем да бера иглики  Crazy. В резултат тогава съм се сдобила с разкритие, за което наблюдаващата ме лекарка ми каза чак в реанимацията след раждането повече от 2 седмици по-късно. Приветствам пазенето на кръста с колан с две ръце. Пак зависи от организма, разбира се, защото тук има мами, които не са носели, не са се спирали и са родили по същото време като мен например, без проблеми с кръста и гърба. Но аз съм си предразположена към проблеми с гръбначния стълб и затова за себе си взех такова решение.  Peace

# 596
Благодаря за съветите момичета. Е, вече категорично вземам колана Laughing А можете ли да ми кажете, ако го поръчам по интернет този колан на Анита, какъв размер е удачно да си поръчам, най-големия ли? Защото като гледам отсега как вървя с растежа, май по-добре да взема XL - в момента обиколката на талията ми е 97см., а съм на половината от бременността.

Канари, и аз като вървя, понякога имам чувството че имам камъни в корема.

# 597
Моят колан беше от този тип. Размерите му бяха S, M, L и т.н. Аз си взех S (или М, не съм най-сигурна), какъвто размер нося нормално, беше ми ок до финала. Но при тези колани няма нищо на корема, той минава изцяло отдолу и понеже се регулира на дължина, нямаше грижи.

# 598
Зайо, и аз такъв на Аманита си поръчах от продавалника - неизползван за 20лв., а иначе като му гледам цените в сайта на Аманита, е близо 70лв.

# 599
ssunshine радвам се че сте добре и че приемат кашичката добре.Ние ги сложихме на проходилката да видим реакцията,но на най-долното ниво и все още не стигат пода с крачетата.Ще трябва да пораснат още,а и не проявиха интерес,но има време,не стоят и самостоятелно.Но бяха много сладки!

Общи условия

Активация на акаунт