Първокласници - набор 2005 - 7

• 51 017
  • 783
  •   1
Отговори
# 495
  • София
ооо ясно при вас със сигурност трябва да е по-стабилно с толкова часове...

# 496
  • София
Не обичам да давам съвети, затова го приемете като мнение. Ако не е добро обучението по чужд език в училището, по-добре да се потърси алтернативен вариант. Децата на тази възраст много лесно възприемат и усвояват езика /има и изключения, естествено/. Но ако преподавателят не е добър, произношението му не е на ниво, не коригира грешно научени от детето думи и изрази, ако щете, веднъж възприети грешно тези неща, на по-късен етап много трудно ще се коригират.
Аз, лично, се борих с едно кошмарно произношение на г-жата по английски от ДГ. Исках да отпиша дъщеря ми от часовете, но малкото човече се заинати и продължи да ходи. Добре, че кошмарът свърши.
Език може да се научи спокойно и на по-късен етап. Въпросът е как ще се научи  Laughing. Аз съм много против тази мода, която излезе последните няколко години. Нищо, че детето ми учи език от 3-годишно  Mr. Green

# 497
  • София
Една статия ако ви е интересно за Акция „Лека раница” в школата http://www.monitor.bg/article?id=347548

# 498
  • Карлово
Много интересно.Първия учебен ден за 2013г ще е на 06.01.2013 -което се пада неделя.
Едва ли. Ваканциите не са обявени на сайта на министерството, за мен това е точния източник, затова ще чакаме. Вероятно до 3 септември, когато е първия работен ден за учителите масово, ще има яснота по въпроса кога започва уч. година.

Мартина миналата година ходеше на състезателни танци и ще продължи. Това извън училище. Иначе е в паралелка със ЗИП Хореография, но учат предимно народни танци там, така че няма да има дублиране. Иска и на тенис да ходи, но ще видим как ще е с времето и ще преценим. Намислила съм да я занимавам у дома и с програмиране, но и това ще е според желанието й. Език - тук частните школи предлагат обучение от втори клас, така че засега ще остане с познанията си от ДГ.  Но ато цяло ще изчакам да видя как върви със задължителните знания, успява ли да се справи с времето и тогава ще мислим за допълнителни занимания.
Интересна статия за леките раници.

# 499
  • Mediterraneo
Никакви извънкласни занимания не планирам да посещава. Стига й, че по цял ден ще е на училище  Stop Поне първи клас да мине, да свикне, че е ученичка, да влезе в ритъм, да се осъзнае... Не искам да я натоварвам допълнително с нищо, нито езици, нито спорт!

# 500
Ние още не знаем в кой клас и при коя класна ще са децата. Голяма галимация е. Правят ремонт на училището и администрацията е временно в някаква друга стая.
Колкото до извън класните занимания, ако иска и каквото иска малката ще я запиша. Тя ще е в училище, където нито едно дете от градината няма да учи, понеже е в друг общински район. Ще е в съвсем нова среда, но се надявам бързо да се адаптира.

# 501
  • София
За 1 клас предвиждам занимания по плуване и то в петък или събота.Училището предлага засилено изучаване на език с много часове и мисля,че на първо време е достатъчно.
От допълнителните дейности,които предлага училището се сещам за изправителна гимнастика.По времето на голямото ми дете имаше и футбол,баскетбол.
При нас предстои родителска среща в началото на септември и се надявам да разбера,ако нещо съм пропуснала на предишната.

Зла вещица желая Ви бързо излизане от болницата с добри изследвания! Hug
Хот Ели много си права,децата са като попивателна хартия на тази възраст по отношение на езиците.Но в училище няма как да си избираме преподавателите по език.

# 502
  • София
мен към момента не ме притеснява толкова произношението, още повече, че не държа на бритиш английски Wink
просто ми се ще да понаучи думи и като чуе англ. реч да не се чувства съвсем в небрано лозе... ясно, че за учебна година всъщност никъде няма да научи  кой знае колко по курсове...освен ако няма интензивни разговорни... но такива детски май не съм срещала...

# 503
  • нейде там, където ....
Когато голямото ми дете беше не чак толкова голямо  Mr. Green, една учителка препоръча да не ходи на школа преди трети клас. Послушах я, като до тогава учеше 1-2 часа седмично в училище, а в нас се гледаха филмчета предимно на английски - де има субтитри, де няма. И до ден днешен сме така. Език винаги може да се запише, ако преценя, че темпото на изучаване не е желаното от мен. Школи - много, а добри са по-голямата част от тях. Детските курсове са си повече разговорни - уроците са поставяне в различни ситуации и тяхното разиграване, при което се учат думи и фрази. При учениците се добавя и писане. Нещо, което голям човек учи преко сили две години, за децата е "разпределено" в 13 - от ДГ до 12 клас  Crazy

# 504
  • София
Just...a woman, преди време говорих за изправителната гимнастика, която предлагат в училище с мой близък-физиотерпевт. Ще цитирам мнението му по памет: "И кривите наляво, и кривите надясно еднакви упражнения правят, няма така да се изправят." За себе си прецених, че са пари, хвърлени на вятъра и не го записах. Избрах плуването като превенция.

Пфу, днес й падна единият преден горен зъб. Явно на снимките от първият учебен ден ще е с щърба усмивка.  tooth  Нощес ще дойде зъбната феичка. /пусти Франклин/ Вашите деца вярват ли във вълшебства, магии и Дядо Коледа? У дома още са на почит. Дори баткото съзаклятничи.  Wink

Последна редакция: чт, 16 авг 2012, 22:20 от Спунк

# 505
  • София
Спунк това да им е кусурът на децата.И на моята и предстои падане на горен зъб и това май ще бъде точно за 15.09  Grinning.Въобще не бях съобразила,но ти ме подсети.
Дъщеря ми и тази година ходеше на плуване и мисля да го продължим.искам да и бъде като разтоварване след целодневното обучение 5 дена в седмицата.

# 506
  • В кошера...
Направо не съм за завиждане. Ние на 3-ти септ. ще разберем кой ще е класът ни и коя ще е госпожата ни. За друго не смея да питам, че пак ще ми кажат, че бързам. Аз не съм от припряните - нищо не сме купили още, ориентирам се по вашите списъци за парите, които да отделя. Много сте ми полезни.

# 507
  • София
Спунк, ние освен че сме без 2 горни зъба и 2 нови, но криви, сме и с шини, от 10 дни се борим със свикването, фъфленето, неудобството, защото са 2 и отгоре и отдолу. Като подарък за първия учебен ден един от подаръците ще е цял ден без шини  Mr. Green за снимките поне това мога да спестя  Laughing

# 508
  • В кошера...
Е, нашите горни зъбки даже пораснаха вече за 15-ти. И аз си мислех за щърбавата усмивка...
На мен пък са ми много симпатични така дечицата.

# 509
  • София
Моето мнение, базирано на опита ми, е че целодневното обучение е много изморително. На връщане от училище синът ми заспиваше в колата, въпреки че времето ни за пътуване е между 15 и 30мин. в зависимост от трафика. Едва в края на първи клас успя да влезе в ритъм.
Ама като сме работещи родители, нямаме голям избор. Sad

куки, нашите са като бойници на крепост - тука има, тука нЕма. Освен това баткото в момента сменя предкътниците. С една дума у нас падат зъби на поразия  Joy  Ако Зъбната феичка не дойде при някого, моля да ме извини - не са и останали монети.

medunka, и аз й се радвам на "къдравата" усмивка, ама друго си е на тази паметна снимка, момата да ни е с наниз бисери.  Laughing

Последна редакция: чт, 16 авг 2012, 22:49 от Спунк

Общи условия

Активация на акаунт