Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са шансовете за успешна следваща бременност след различни видове предишни бременности (спонтанен аборт, извънматочна бременност и др.)?
Какво представлява кафявото зацапване след ембрионална смърт?
Какво означава повишаването на нивата на ЧХГ по време на бременност и какви могат да бъдат потенциалните проблеми?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са шансовете за успешна следваща бременност след различни видове предишни бременности (спонтанен аборт, извънматочна бременност и др.)?
Шансовете за успешна следваща бременност след спонтанен аборт или извънматочна бременност варират и зависят от индивидуалните обстоятелства. Важно е да се консултирате със специалист, да извършите необходимите изследвания и лечение, за да определите най-подходящия подход за следващата бременност. След извънматкозна бременност лапароскопските процедури и операциите могат да бъдат покрити от здравната каса; въпреки това е важно да проверите с вашия личен лекар. Възможността за забременяване след извънматочна бременност все още съществува, но може да бъде по-сложна, като вероятността може да намалее до приблизително 50%, ако остане само една тръба.
-
Какво представлява кафявото зацапване след ембрионална смърт?
-
Какво означава повишаването на нивата на ЧХГ по време на бременност и какви могат да бъдат потенциалните проблеми?
Повишаването на нивата на човешки хорионгонадотропин (hCG) е важен индикатор за напредъка на бременността. Обикновено се удвоява приблизително на всеки 48-72 часа през първия триместър. Отклонения в увеличаването могат да показват спонтанен аборт, извънматочна бременност или други усложнения. В такива случаи е препоръчително да се консултирате с лекар за допълнителни тестове и наблюдение.
-
Какви са възможните причини за кървене по време на бременност и какво може да означава?
-
Какви са възможните резултати от повишаването на ЧХГ и какви действия трябва да се предприемат?
да си призная... може би е голяма грешка, но аз бях напълно неподготвена. Ще питам гинеколожката на прегледа, а нося и писмо за нея, в което със сигурност ще има много отговори за състоянието ми. Искам възможно най-скоро да започнем с опитите и щом лекарката каже "Да!" да се зарадваме много скоро !!! Отдавна си мечтая за бебе и макар таткото да се ослушваше по темата , когато стана много се зарадва..
При моето лапаро направо махнаха засегната тръба, другата я бяха прегледали и казаха, че в нея няма никакви сраствания, нито следи от инфекции или предшни заболявания. Така и не стана ясно от какво се е получила извънматочната бременност, казаха, че понякога просто се получава.
.Беше много труден период в живота ми.Както и да е всичко друго беше наред освен едно срастване на десния яйчник и матката ,всички доктори бяха на едно и също мнение ,че не е проблем и ,че някой ден когато забременея ще се повдигне матката сама и ще се отлепят.Бях на контрацептивни таблетки от тогава до преди 3 месеца.Нещата вече са доста по-различни от преди и с моя приятел отново решихме ,че можем и е време да си имаме бебе.Спрях таблетките ,изчакахме 1-2 месеца и започнахме с опитите.Първия път стана в буквалния смисъл от първия път.За това и сега си мислех ,че ще е така.Бях убедена ,че ще е така със страшно точен цикъл съм през целия си живот ,точно на 28 дни нито ден по-рано,нито по-късно.На последната О започнахме с опитите и сега трябваше да ми дойде на 10.04 ,но не дойде.Бях сигурна ,че се е получило ,чувствах се много зле даже вчера като бях на работа всички колежки ме питаха какво ми има ,бях много пребледняла ,много ми се вие свят и определено не ми се пуши и имам тъпи болки в корема и около пъпа ,незнам дали е възможно да е нещо свързано с това понеже първия път нямах никакви признаци.Снощи реших ,че е време да направя теста,само че на него нямаше 2ра чертичка или може би имаше една много много многооооо бледа дори се чудя дали не е от втълпение и дали не е просто отдолу отражение , направих 2ри тест нямаше дори и от втълпение.Много ме болеше корема снощи точно като преди да ми дойде ,само че много по-силно.Както и сутринта докато си спях болката беше много силна.Когато станах бях прокървяла и до момента не е просто прокървяване ,а си е кръвотечение.Докторката каза ,че може би ми е дошло и да отида другата седмица на преглед
чак тогава.Но аз съм много притеснена незнам дали е възможно да е спонтанен аборт или извънматочна или и аз незнам какво да си мисля вече.Съжалявам много за толкова дългото обяснение ,но просто исках обстойно да ви обясня ситуацията си ,наистина съм много притеснена и незнам какво да си мисля имам и друг тест и незнам дали да отида да го направя сега за да видя и той какво ще покаже.Благодаря ви много момичета предварително. 
Знам за д-р Попов, д-р Ненов - единият в Шейново, другият във Вита май, но бъркам кой къде и в Майчин дом - Димитров или Начев.