Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са шансовете за успешна следваща бременност след различни видове предишни бременности (спонтанен аборт, извънматочна бременност и др.)?
Какво представлява кафявото зацапване след ембрионална смърт?
Какво означава повишаването на нивата на ЧХГ по време на бременност и какви могат да бъдат потенциалните проблеми?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са шансовете за успешна следваща бременност след различни видове предишни бременности (спонтанен аборт, извънматочна бременност и др.)?
Шансовете за успешна следваща бременност след спонтанен аборт или извънматочна бременност варират и зависят от индивидуалните обстоятелства. Важно е да се консултирате със специалист, да извършите необходимите изследвания и лечение, за да определите най-подходящия подход за следващата бременност. След извънматкозна бременност лапароскопските процедури и операциите могат да бъдат покрити от здравната каса; въпреки това е важно да проверите с вашия личен лекар. Възможността за забременяване след извънматочна бременност все още съществува, но може да бъде по-сложна, като вероятността може да намалее до приблизително 50%, ако остане само една тръба.
-
Какво представлява кафявото зацапване след ембрионална смърт?
-
Какво означава повишаването на нивата на ЧХГ по време на бременност и какви могат да бъдат потенциалните проблеми?
Повишаването на нивата на човешки хорионгонадотропин (hCG) е важен индикатор за напредъка на бременността. Обикновено се удвоява приблизително на всеки 48-72 часа през първия триместър. Отклонения в увеличаването могат да показват спонтанен аборт, извънматочна бременност или други усложнения. В такива случаи е препоръчително да се консултирате с лекар за допълнителни тестове и наблюдение.
-
Какви са възможните причини за кървене по време на бременност и какво може да означава?
-
Какви са възможните резултати от повишаването на ЧХГ и какви действия трябва да се предприемат?

Чудя се да правя ли някакви допълнителни изследвания обаче? Вие как постъпихте след извънматочната?
Много съм изплашена, вчера бях на първи преглед след положителен резултат и не видяха нищо в матката, нямаше плодно сакче. Казаха ми да пусна чхг, което показа стойност 700. Трябва да съм в края на 5 седмица. Докторката се съмнява за извънматочна. На 15-тия ден от трансфера чхг беше 161, но сега на 24-ти ден тези 700 са доста обезпокояващи. Нямам никакви болки засега. Мисля утре да пусна още едно изследване, за да видя дали има покачване