ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 6

• 88 942
  • 1 290
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря много.
Аз току що минах лапарото и мисля да започвам Диферелин. Доктора каза да си избера което лекарство искам,нямало разлика, и аз понеже си имам опит с Диф., та реших пак с него.Много се надявам, че още го има.
Отзивите за Лукрин определено не ми харесват.

Поздрави на всички.

# 46
Благодаря много.
Аз току що минах лапарото и мисля да започвам Диферелин. Доктора каза да си избера което лекарство искам,нямало разлика, и аз понеже си имам опит с Диф., та реших пак с него.Много се надявам, че още го има.
Отзивите за Лукрин определено не ми харесват.

Поздрави на всички.

При мен лечението беше с Лукрин. Единственият страничен ефект беше непрекъснатите топли вълни. Мисля, че е индивидуално. Желая ти успех Simple Smile   bouquet

# 47
Аз за страничните ефекти ще стисна зъби и ще търпя, но чувам, че в много случаи Лукрина не спира менструацията. А поради разни причини аз трябва да си закупя всичките инжекции наведнъж и няма да мога да отреагирам, ако Лукрин не ми действа.
Ако не намеря Диферелин ще взема Золадекс.
Една друга щуротия ми се върти в главата обаче. Мисля да взема само за 4 месеца, не за 6. Предишния път само с 4м бях и след това забременях веднага. Мисля и сега да направя само 4м курс, и то не защото не ми се чака,а защото си мисля ,че са много вредни тези лекарства.
Мислите ли, че ще е грешка? Според мен е важно да са поне 3 и не повече от 6, но с 4 мисля няма фаталност.

Поздрави

# 48
Според моя лекар изобщо няма значение дали лечението ще продължи 3 или 6 месеца Rolling Eyes

# 49
  • Варна
Според моя пък 3 мес лечение е неефективно.Държи да бъдат 6 , което е и максимума всъщност...

# 50
Явно колкото лекари, толкова и мнения ooooh!

# 51
Здравей те момичета.
Реших да ви пиша защото имам нужда от малко подкрепа от хора които са минали през това.
Все още не ми е поставена точна диагноза,но се съмняват за ендометриоза.
От около 1 година съм със страшно болезнен цикъл,по скалата от 1 до 10 може би 7,идваше ми на около 2 седмици и получавах кръвоизливи.
Най накрая тази година Февруари месец отидох на лекар,корема ми беше станал твърд и ме вкараха за спешен кюретаж,защото матката се е напълнила с кръв която няма от къде да изтече.
Още тогава се усъмниха,че може да е ендометриоза,но решиха да изчакаме.Минаха се 2 месеца и се почна на ново с проблемите.На 29 този месец ме викат на контролен и ако се наложи ще направят лапароскопия.Извинявай те,стана много дълъг пост,но имах нужда да го споделя,защото много ме е страх.
Поздрави на всички.  bouquet

# 52
Чудя се защо повечето казват 3 или 6 месеца лечение, а 4 и 5 много рядко.

анхелика- ако се стигне до лапаро просто проучи и намери добър лекар, задължително търси и второ мнение.

# 53
krassina77,Аз съм майка на 2 деца,2-рото родих при този лекар и съм адски доволна от грижите му,той сам каза,че ако е необходимо ще ме изпрати където трябва.Имам му пълно доверие.
Благодаря ти за отговора. Hug

# 54
Аз за страничните ефекти ще стисна зъби и ще търпя, но чувам, че в много случаи Лукрина не спира менструацията. А поради разни причини аз трябва да си закупя всичките инжекции наведнъж и няма да мога да отреагирам, ако Лукрин не ми действа.
Ако не намеря Диферелин ще взема Золадекс.
Една друга щуротия ми се върти в главата обаче. Мисля да взема само за 4 месеца, не за 6. Предишния път само с 4м бях и след това забременях веднага. Мисля и сега да направя само 4м курс, и то не защото не ми се чака,а защото си мисля ,че са много вредни тези лекарства.
Мислите ли, че ще е грешка? Според мен е важно да са поне 3 и не повече от 6, но с 4 мисля няма фаталност.

Поздрави

Лекарят при който ходя следеше състоянието ми всеки месец. Лукринът ми спря цикъла след втората инжекция. Сложихме и третата инжекция и д-р Попов ми каза, че според него при моето състояние няма нужда от повече инжекции, но ако настоявам ще сложим още една. Реших, че няма нужда от четвърта Simple Smile За сега всичко е ОК при мен. А твоят лекар какво мисли? Колко инжекции според него трябва да ти сложи?

# 55
Моя каза 6, но не коментира много. А и няма как да ходя при него да ме следи по време на лечението.Както знам от други май на всички казва 6.
Аз предишния път бях при друг.
Иначе вече намерих Диферелин и ще взема за 4. Ще видим какво ще стане.

# 56
Моя каза 6, но не коментира много. А и няма как да ходя при него да ме следи по време на лечението.Както знам от други май на всички казва 6.
Аз предишния път бях при друг.
Иначе вече намерих Диферелин и ще взема за 4. Ще видим какво ще стане.

Успех!   bouquet

# 57
  • Варна
От около седмица имам обилно бяло течение.46-ти ден ми е след последната 6-та инжекция.Рано е като че ли за цикъл още,но от какво е това течение?На някой да му се е случвало? Rolling Eyes

# 58
br, даже сега си погледнах в графиките.Точно преди да ми дойде след инжекциите имах такова обилно течение.Аз по принцип нямам такъв проблем.Мислех си, че имам гъбична инфекции, но не беше така.

# 59
От около седмица имам обилно бяло течение.46-ти ден ми е след последната 6-та инжекция.Рано е като че ли за цикъл още,но от какво е това течение?На някой да му се е случвало? Rolling Eyes

Възможно е и да са гъбички, все пак от спирането на цикъла се променя средата. Направи си микробиология за да си спокойна   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт