До гуша във..л..а

• 18 509
  • 333
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Заблуждаваш се, Снеже, защото смяташ, че бизнесът представлява една купчина от 100 лева, която трябва да се раздели на две.
Нищо подобно.
Точно както в една връзка, тук има хиляди гледни точки за това кое е правилно и кое на кой е. Един супер елементарен и опростен пример - ако имаш 10 клиента как точно си ги разделят? Няма как да стане 5/5, а дори и да стане кой кои 5 ще вземе? Този, от който идват най-много пари при кой ще оиде? Освен това - единият е вкарал ноу-хау, другият е докарал машина - как се разделя това на края?
Просто това, което си написала, че бизнесът се измерва точно и в пари изобщо не е вярно.

# 181
Наистина ли си такъв идеалист , Снеже ?  Wink

Че то ако беше така , темата нямаше да я има . Peace

# 182
Бърди за бизнеса и пари има законови разпоредби.
Както и при развод за имуществото които се базират на някакви норми.
Наистина ли си такъв идеалист , СнежеWink
Може би, съм идеалист, но винаги съм знаела кое е мое и кое не в парите.
Може би, не съм мислила да прецаквам / наказвам някой/ или да ми плаща в пари личните ни взаимоотношения.
Все пак съм убедена, че реципрочност между бизнес и семейни отношения или препокриване не може да съществува или поне не при всички.
Най- малкото всички щяха да са в брак или щяха да се развеждат само по финансови причини.

# 183
  • София
Законовите разпоредни нямат нищо общо, никой закон няма да дойде да им раздели клиентите и да му попречи да вземе най-платежоспособните (примерно е това сега, да не се хващаме за думата, моля).
Мошеникът в семейството е мошеник и в бизнеса, и на улицата, и в колата и навсякъде.

# 184
Освен това има всякакви вратички в законите, и хич няма да му е трудно да я изпързаля, щом като досега тя не си е опекла нещата.Вече стана ясно, че до този момент тя не му е по документи равноправен съдружник.

# 185
Снеже , за бизнеса дори да има законови разпоредби , това важи  когато е на двамата .
А в случая той е само на единия , другия няма нищо черно на бяло .

Дали пък тази третата не е подставено лице , точно за да си запази бизнеса въпросния господин ? Crossing Arms

# 186
Мошеникът в семейството е мошеник и в бизнеса, и на улицата, и в колата и навсякъде.
Този път аз ще кажа "глупости".
Има такива мошеници които държат на семейството си и децата си, та ум да ти зайде.
Има убийци които и с пръст не са посягали на членове на семейството си.
Има насилници, садисти, масови убийци които са най- добрите бащи и огромна част от тях почтени граждани.
То, ако хората се тестваха в семейството в култ щеше да го издигнем.

# 187
Дали пък тази третата не е подставено лице , точно за да си запази бизнеса въпросния господин ? Crossing Arms
Това мога да го възприема по- добре.

# 188
А, не ..отплеснахте се вече..))
Чак толкова сложен не е казусът..
Третата изобщо не е в схемата, тя е 20 г пикла, която явно много е разчитала на това да го докопа..

Колкото до бизнеса - години наред съм до него и винаги е бил точен и коректен към всички. Даже прекалено, според мен.
Това обаче, не знам дали да го приема като гаранция/успокоение..

Днес му сключих супер важна сделка, която чакаме от месеци..
Това е добър повод на срещата утре, докато ми се умилква, да поставя нещата на масата. За бизнеса имам предвид..
Така е, аз също смятам, че ако е мъж на място (какъвто съм го смятала) - това не би трябвало да е проблем.. Тъкмо ще си покаже..и ще имам по-ясна представа относно следващите решения..

# 189
  • София
Успех на срещата утре!  Hug
(и не си му сключила сделка на него, ами на вас Simple Smile)

# 190
Бърди, благодаря!  Hug

Дано..дано..(както се пееше в една песничка).. Praynig

# 191
  • София
Ако знаеше човечецът колко надълбоко и дълго го обсъждат толкова мами, със сигурност ще бъде супер доволен от себе си. Интересна е психиката на човека - може да си чеше езика до безкрай за дребни хорица, а за големите - мълчи или е лаконичен.

# 192
Кои големи имаш предвид ?

# 193
Защото психиката е присъща на "дребните хорица".
Големите са изчистени като мъртвите "или хубаво или нищо".

# 194
  • София
[quote author=EXQUISITE
Така е, аз също смятам, че ако е мъж на място (какъвто съм го смятала) - това не би трябвало да е проблем.. Тъкмо ще си покаже..и ще имам по-ясна представа относно следващите решения..
 Бъди много внимателна, а дали е мъж на място...рядко срещано явление. Действията му за момента показват обратното. Ако всичко се развие така, както би трябвало да бъде , се вземи в ръце и си оправай нещата, не ги оставяй.  Даваш толкова много от себе си в работата и бизнеса, така че бъди умна. В случая мислиш първо за себе си, защото не се знае какво може отново да ти дойде до главата.Ще имаш голям отпор от отсрещната страна, дано да се окажа лош пророк. Поздрав![/quote]

Общи условия

Активация на акаунт