Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е рецептата за сливенски милинки?
Как да направя хляб със семена вътре?
Как да направя хрупкава коричка на хляб?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е рецептата за сливенски милинки?
Рецептата за сливенски милинки включва 500 г брашно, 20 г жива мая, 300 мл вода, 2 супени лъжици олио, 1 чаена лъжичка захар и 1 чаена лъжичка сол. За заливката са необходими 80 г краве масло, 2 супени лъжици с връх брашно, 1 супена лъжица свинска мас, 2 супени лъжици студена вода, 1 яйце и 3 супени лъжици олио. Приготвянето включва намазване и поръсване на тава, оформяне на топчета от тестото, оставяне да втасват, приготвяне на заливката, заливане на милинките, намазване с разбито яйце и печене във фурна. Преди сервиране обилно се поръсват с пудра захар.
-
Как да направя хляб със семена вътре?
-
Как да направя хрупкава коричка на хляб?
-
Как да направя пълнозърнест хляб, който е мек и вкусен?
-
Как да избера подходяща хлебопекарна машина?
така е! Можех да забавя пускането или да пусна отложен старт ама гореща циганска кръв
като стане ще кажа дали се е получило.
- увеличава се табуна . ама това не пречи да почерпиш.
ама жал ми е да я хвърля
хляба стана много добър. Не му е жилава кората. Не е прелял, даже леко е паднал ама нищо. Бе стана
