Кафене на езиколюбителите - 2

• 18 539
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
  • в сърцето на един мъж...

Малко разведряване по темата, не алкохолно при това Mr. Green

Фен съм на - ще ти светя маслото!

# 226
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
леко да уайдна топика  Blush
ако Уайт Хаус се превежда и е БелиЯТ Дом, а Вашингтон е Уошингтън (може би даже е бил Уошингтаун) трябва ли да се превежда и как  Whistling

# 227
Не знам, на мен ми е мъка, че не се превежда улицата на Пий до дъно.  Mr. Green
Гея, моят фаворит е Your grandmother's bushes!

# 228
  • гр. София
Да поставя и аз един въпрос: като как ще се преведе на какъвто и да било език името на кюстендилското село Долно Уйно? Че и Горно Уйно има...

# 229
  • Варна
МръсТница си ти, Розе, мръсТница Sunglasses Какви въпроси си задаваш само?!  Mr. Green Че и отговор чакаш.

# 230
  • гр. София
Ма аз такова...  newsm56 От искрена любов към нАуката и езикознанието питам...
И се надявах някой ерудит да се смили над семплата ми юридическа душа и да ме просветли... Rolling Eyes

# 231
  • София
До Кюстендил има и Шишковци...

# 232
Ма аз такова...  newsm56 От искрена любов към нАуката и езикознанието питам...
И се надявах някой ерудит да се смили над семплата ми юридическа душа и да ме просветли... Rolling Eyes

както каза един коментатор днес: стана още по-международно  Laughing

в ингилизко е Кок вилидж (добавяш апър и лоуър Wink )
Хамериканците са про-латински настроени  Laughing
на френски е Льо Кок (неСпортиф)

аааа, Ваня, веднага да се прекръсти на вертикално ощетени и хоризонтално облагодетелствани за да са политкоректни  Peace

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 20:57 от st. Dobri

# 233
Първосигнално ми дойде да кажа Upper Dick и Lower Dick, но такива хермафродитски асоциации биха изскочили в умовете на иностранците, че чак ме е страх да си представя.

Представяте ли си обаче как нежният глас на GPS-а мълви: 10 kilometres to FatBoys'. In order to get there, you have to pass through Upper Dick. Assville 50 kilometres to the west.

# 234
  • Варна
Цитат
нежният глас на GPS-а мълви
Цитат
Upper Dick и Lower Dick
hahaha
Спийчлеес, спийчлеес. Joy

# 235
  • Пазете Гор
Селата Горно и Долно Уйно са в Краището, място, откъдето иде около 50 % от ДНК-то ми. Там, в района служих и граничар. Та името идва не от онова, дето може би се сещаме, а е в смисъл на Вуйчо. Уйкя, по местният диалект. Селото на вуйчо. Или на вуйна.

Препоръчвам горещо местата за нестандартен туризъм, на 30 километра оттам има обиталища на рис, мога да заведа, нищо, че рисът се води изчезнал от нашите земи.. Да не се отплесваме.

Има хубаво село край Мездра - Курново. Етимологията обаче ми убягва.

# 236
  • гр. София
Представяте ли си обаче как нежният глас на GPS-а мълви: 10 kilometres to FatBoys'. In order to get there, you have to pass through Upper Dick. Assville 50 kilometres to the west.

smile3532 smile3532 smile3532
Ох, ни моа поичи!  Joy

Куркума, благодаря за разяснението  Grinning

# 237
...Има хубаво село край Мездра - Курново. Етимологията обаче ми убягва.

http://kasnaprolet9999.blog.bg/history/2012/05/05/poseshtenie-v- … jitelnosti.949604  Hug

ще денсим ли?

# 238
Намерила, та премерила дамата от картууна.
Всъщност кой на кого отказва не разбрах.  newsm78

# 239
  • Варна
Не, не могааааа. Курново у ДиС http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=670319.msg22672000;topicseen#msg22672000 и видният капацитет по междуполовите отношения Краса.

Общи условия

Активация на акаунт