Хотелите във Велинград - 3

• 100 500
  • 771
  •   1
Отговори
# 120
Ще взема отношение по темата за лошите хотели, негостоприемните хора и лошото обслужване, като цяло.
Първо искам да попитам, дали някъде, в друг град, изключвайки негативите, които не са много, можете да намерите толкова голям избор от хотели/ за спа туризъм/, толкова много хубави заведения, природа, вода, тишина?
В един град?
Аз не мисля.
Другото, за хората. Тези хора имат вроден усет към красивото, те не са се морили със земеделска работа, тяхната работа е била да посрещат гости у дома, за това у дома, трябва да е красиво и приятно за почиващите. Те  не  са типични родопчани, ако сте чели историята на града, ще знаете, че единствените коренни жители на този град , са хората от квартал Каменица. Чепино е изселено по време на турското робство и не остава нито един местен човек / предполагам знаете, че Чепино, Лъджене и Каменица са били отделни села до преди 9 септември 1944/. Нищо родопско няма, градът е смесица от различни култури, донесени от хората преселници. Във Велинград можете да хапнете най-вкусната банска капама, стига да попаднете на точния човек, най-вкусния боб, сготвен по 10 различни начина. пататника и качамака не са познати и не са типични за този край.
В Чепино хората са или изгонени, убити, или помохамеданчени. Всъщност местните , коренните жители на квартал Чепино са така наречените помаци. По-късно, и най-вече след 1900 година идват изселници, като най-много са от т.нар. македонски край/ Белица, Елешница, Добринище.../. Друга голяма част са от гоцеделчевския край. Масово се преселват. Всъщнот интересан факт е , че голяма част от жителите на красивото архитектурно село Ковачевица/ над Гоце Делчев/ и Лещен са се преместили да живеят във Велинград и селата се обезлюдяват в един момент.
Хората повече от сто години вече се занимават с курорт. Като последните 20 години има повече хотели, преди това почти всяка втора къща лятото се превръща в хотел. Няма човек, който да не пази мили спомени от курорт във Велинград по време на соца. На хотел ли- НЕ! На квартира:)Не случайно триетажните големи къщи, които виждате там са такива, правени са , за да приемат гости и това са къщи на едно семейство. Не както някои си мислят, че това са кооперации:)
Тогава се ходи на градски плаж, не на спа в хотела, на баня и на известните за старите курортисти гоьолчета/ малки дупки с пейки, сядаш, топиш се и водата извира под краката ти, ако можеш стоиш, защото водата е вряла/ . Това е спа туризма тогава.
Сега няма как да разберете що за хора са велинградчани, защото 95 процента от туристите в града са в хотелите. Там си има естествено много предимства, но за капацитета на такъв малък град, НЯМА как всички хотели да са с добър персонал, защото няма професионалисти и обучени за това хора. Но пък има традиции, и това не остава незабелязано:) Не забравяйте колко малък е  градът.
Все пак смятам, че има хотели за всеки вкус.
Смятам също, че ние, българите сме разглезени на тема хотели, което е добре, и имаме все по-големи изисквания.
Не съсипвайте почивката си заради няколко мухи, паднали около басейна, да, недопустимо е, но пък аз примерно като имам забележка търся книгата за гости и пиша каквото не ми харесва. Така ще се повиши и нивото и ще ни угаждат повече като туристи, където и да сме.
Наслаждавайте се на почивката си и изберете хубав хотел.
Във Велинград цари мнение, че хотелите са скъпи, да така е, но има и доста малки и хубави хотели, които само трябва още малко да подобрят обслужването си, за да станат добро място и за по-малко платежоспособните хора.
За надписаните сметки, да , има го, и за това много внимавайте, позволяват си го в конкретни ресторанти, които няма да спомена сега, но особено ако ви донесат сметка, написана на ръка, разгледайте я внимателно , преди да платите:)

Благодаря,че се намери да напише това толкова добре! newsm10 newsm10 newsm10 smile3525

# 121
След много четене сведох вариантите до два- Гранд хотел Велинград или Бор
Помагайте
Търся нещо хубаво и чисто около 100 лева на вечер с дете на 4 години.
Е толкова трудно не ми е било.

# 122
Не съм гледала актуалните цени на Гранда, но ако изборът ти е само между тези два хотела, мисля че Бор трябва да избереш предвид цената, която си определила. Мисля, че още имат ваучери за по 86 лв на вечер за човек със закуска, а детенцето може да е безплатно - провери това.

# 123
Благодаря ,
Гранда има оферта 57 лв на човек и детето безплатно
Така че се 114 за Гранда срещу 86 за Бор.
Мога и 114 да дам но дали си заслужава .Търся мнение от тези които са посещавали и двата .

# 124
Ще взема отношение по темата за лошите хотели, негостоприемните хора и лошото обслужване, като цяло.
Първо искам да попитам, дали някъде, в друг град, изключвайки негативите, които не са много, можете да намерите толкова голям избор от хотели/ за спа туризъм/, толкова много хубави заведения, природа, вода, тишина?
В един град?
Аз не мисля.
Другото, за хората. Тези хора имат вроден усет към красивото, те не са се морили със земеделска работа, тяхната работа е била да посрещат гости у дома, за това у дома, трябва да е красиво и приятно за почиващите. Те  не  са типични родопчани, ако сте чели историята на града, ще знаете, че единствените коренни жители на този град , са хората от квартал Каменица. Чепино е изселено по време на турското робство и не остава нито един местен човек / предполагам знаете, че Чепино, Лъджене и Каменица са били отделни села до преди 9 септември 1944/. Нищо родопско няма, градът е смесица от различни култури, донесени от хората преселници. Във Велинград можете да хапнете най-вкусната банска капама, стига да попаднете на точния човек, най-вкусния боб, сготвен по 10 различни начина. пататника и качамака не са познати и не са типични за този край.
В Чепино хората са или изгонени, убити, или помохамеданчени. Всъщност местните , коренните жители на квартал Чепино са така наречените помаци. По-късно, и най-вече след 1900 година идват изселници, като най-много са от т.нар. македонски край/ Белица, Елешница, Добринище.../. Друга голяма част са от гоцеделчевския край. Масово се преселват. Всъщнот интересан факт е , че голяма част от жителите на красивото архитектурно село Ковачевица/ над Гоце Делчев/ и Лещен са се преместили да живеят във Велинград и селата се обезлюдяват в един момент.
Хората повече от сто години вече се занимават с курорт. Като последните 20 години има повече хотели, преди това почти всяка втора къща лятото се превръща в хотел. Няма човек, който да не пази мили спомени от курорт във Велинград по време на соца. На хотел ли- НЕ! На квартира:)Не случайно триетажните големи къщи, които виждате там са такива, правени са , за да приемат гости и това са къщи на едно семейство. Не както някои си мислят, че това са кооперации:)
Тогава се ходи на градски плаж, не на спа в хотела, на баня и на известните за старите курортисти гоьолчета/ малки дупки с пейки, сядаш, топиш се и водата извира под краката ти, ако можеш стоиш, защото водата е вряла/ . Това е спа туризма тогава.
Сега няма как да разберете що за хора са велинградчани, защото 95 процента от туристите в града са в хотелите. Там си има естествено много предимства, но за капацитета на такъв малък град, НЯМА как всички хотели да са с добър персонал, защото няма професионалисти и обучени за това хора. Но пък има традиции, и това не остава незабелязано:) Не забравяйте колко малък е  градът.
Все пак смятам, че има хотели за всеки вкус.
Смятам също, че ние, българите сме разглезени на тема хотели, което е добре, и имаме все по-големи изисквания.
Не съсипвайте почивката си заради няколко мухи, паднали около басейна, да, недопустимо е, но пък аз примерно като имам забележка търся книгата за гости и пиша каквото не ми харесва. Така ще се повиши и нивото и ще ни угаждат повече като туристи, където и да сме.
Наслаждавайте се на почивката си и изберете хубав хотел.
Във Велинград цари мнение, че хотелите са скъпи, да така е, но има и доста малки и хубави хотели, които само трябва още малко да подобрят обслужването си, за да станат добро място и за по-малко платежоспособните хора.
За надписаните сметки, да , има го, и за това много внимавайте, позволяват си го в конкретни ресторанти, които няма да спомена сега, но особено ако ви донесат сметка, написана на ръка, разгледайте я внимателно , преди да платите:)

Аз съм от Северозападна България ,от край който изключително се занимава със земеделие.И за това естествено решихме зимата да отидем във Велинград-СПА центъра на Балканите. Ами честно казано при все ,че не съм максималист човек изобщо не личи ,че от 100 години се занимават в този град с курортно дело.Нямам предвид само хотелите и персонала в тях, а инфраструктурата ,облика на града като цяло. Може би причината е в точно този соц курортен туризъм, който и на времето на мен не ми е допадал особено.Предпочитах да почивам в почивни станции с родителите си отколкото в такива къщи тип прогимназия недовършени от никъде.Но това е само моето мнение все пак.

# 125
Благодаря ,
Мога и 114 да дам но дали си заслужава .Търся мнение от тези които са посещавали и двата .

И в двата не съм отсядала с преспиване.Посещавала съм само лоби бара и съм разглеждала наоколо.От личини впечатления и от това ,което съм чела по форумите мисля ,че Гранда е по-добрия избор.

# 126
Благодаря ,

И в двата не съм отсядала с преспиване.Посещавала съм само лоби бара и съм разглеждала наоколо.От личини впечатления и от това ,което съм чела по форумите мисля ,че Гранда е по-добрия избор.

Личен опит-Гранда предпочитам.

# 127
Да споделя отзиви и аз - бяхме в хотел "Орхидея" на ъгъла на "Съединение" и канала, точно срещу градския плаж.
Има си плюсове и минуси:

+ ресторант с евтино обедно меню и вкусна храна на нормални цени, както и много любезна сервитьорка (малко бавно стават нещата, но си бяха вкусни)
+ удобно място за паркиране
+ любезен персонал
+ в стаята беше чисто (но по-натам ще направя уговорки)
+ течен сапун (поне аз го предпочитам - но и тук ще направя уговорка по-долу)
+ нормални цени (бяхме в луксозна стая за 60 лв. на вечер с включена закуска, иначе са 40 или 50 кл, не съм сигурна)
+ в банята има сешоар, макар и не особено силен, както и паник-шнур

- на 1 от чаршафите за завиване и на една от по-плътните завивки имаше петна (бяха прани, категорично, но лекетата си стояха)
- хавлиите бяха затрепани, стояха сивкави (но и те бяха чисти)
- като стана дума за хавлиите - бяхме там за 3 нощувки, не ги смениха, но аз ги закачах да съхнат и не ми е било чаааааааак такава драма
- душ-гелът, който трябваше да мине и за шампоан, беше чиста водичка - ама вода, казвам ви. Аз си носех мой, но в душ-кабината нямаше място, където да го сложа, та трябваше да отварям вратата й, и да се пресягам към капака на тоалетната чиния, където бях строила шампоан и душ-гел
- контейнерът за течен сапун беше точно над чашката за четки за зъби и се случваше да капе в нея, а паник-шнурът беше разположен така, че да ти е на идеалната височина да го дръпнеш, ако си прав. Обаче ако паднеш в банята (което е една от честите злополуки) - не се надявай да го стигнеш.

И два много сериозни минуса, които лично на мен ми направиха неприятно впечатление:
- целият ток в стаята (без мини-бара) се включва с ключа за осветлението, който ти е и ключ за стаята. Така че когато излезеш, в стаята просто няма ток и не можеш да оставиш батерии или телефон да се заредят, докато си навън.
- закуската беше откровено мизерна. Аз обичам пържени филийки, та не останах гладна, ама беше просто... освен филийките, имаше масло, мед, конфитюр, прост шпеков салам, кашкавал, сирене, домати и краставички. Толкова. А, единият ден имаше малки изстинали мекичета и нарязани праскови. И това е. Не очаквам кой знае какво и претенциите ми не са големи, но едната сутрин хората просто възроптаха, защото се оказа, че това е едно и също всяка сутрин. И наистина беше много оскъдно и еднотипно. А, да - и имаше кафемашина на Нескафе, в която обаче нямаше мляко, така че опцията "мляко" беше чиста топла вода, а капучиното беше мноооого дълго еспресо.

Абе, както си говорихме с приятеля ми, за тия пари е окей (предвид разположението му, ресторанта и персонала), но някой по-претенциозен би се хванал за главата, предполагам. Мен ме подразниха истински само последните 2 неща.

Иначе ядохме и е "Боров парк", което уж беше препоръчвано в темата, но и двете неща бяха кофти (с недоопечено/недопържено пиле), та местната котка намаза сериозно. В едно заведение в края на пешеходната ни пробутваха някакво долнопробно кафе за Лаваца, а в онази кръчмичка, която е точно вляво от градския плаж, направиха на приятеля ми кисело кафе, та ходи да го връща. Явно водата нещо не беше окей.
И като цяло е бясна, бясна чалга отвсякъде. Тъкмо в "Боров парк" се зарадвахме, че върви Радио 1 и като стана 8 часа, почнаха с мазния гръцки ужас. И беше така навсякъде.

Не ме разбирайте погрешно, много си обичам Велинград и ходех там често преди. Все се е чувала чалга от тук и там, но такова чудо никога не е било. Най-хубавото му нещо (като за човек, който не си пада много по плажове и спа) е близостта до Белмекен и Юндола.

# 128
  • София
Благодаря ,

Посещавала съм и двата. Гранда - без преспиване.
Бор определено много ми харесва, но това съм го писала сто пъти поне вече... Смятай колко ми харесва  Grinning

# 129
Здравейте ! Вчера се завърнахме от Велинград, бяхме в СПА хотел РИМ. Изключително сме доволни,всичко е на ниво.Бяхме с ваучер за 5 нощ.,но решихме да останем за още една,защото не ни се тръгваше  Laughing Храна ,спа-джакузи,парна баня и сауна + топъл вътр.мин.басейн...нямам забележки към нищо...Задължително ще повторим Simple Smile)) Simple Smile

# 130
  • София

два много сериозни минуса, които лично на мен ми направиха неприятно впечатление:
- целият ток в стаята (без мини-бара) се включва с ключа за осветлението, който ти е и ключ за стаята. Така че когато излезеш, в стаята просто няма ток и не можеш да оставиш батерии или телефон да се заредят, докато си навън.
[
а то това е така навсякъде мисля. Кофтито е че и климатика не можеш остави да работи в такъв случай.

# 131
Много харесвам Велинград!!!.../Съжалявам ако мнението ми е прозвучало като хейтърско Simple Smile / .Посещаваме го  често със семейството ми и с приятели /от 2008г./ Това е и причината да съм така разочарована!Нямаме възможност да почиваме в Двореца и поради тази причина ,се налага да правим все по-голям компромис в съотношението цена-качество.

# 132
За хотел Орхидея, искам да ви кажа, че за тези пари не може да се очаква кой знае каква обилна закуска. Смятам, че хората се стараят да  направят и евтината почивка приятна. Но това им е минус явно. Доста вече мнения за закуската им четох...

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 18:47 от Даскалица Кукундрелова

# 133
Аз пък не разбирам защо да е минус, че захранването се прекъсва когато напускате стаята. Ми естествено, че ще се прекъсва. Спестеният ток може да се инвестира в по-богата закуска примерно...  hahaha

Сериозно, в наши дни, когато все по-често се говори за енергийна ефективност и други ми ти такива, да се остави цял ден да "бичи" климатика е направо съсипия!

# 134
Здравейте, искаме да ходим във Велинград, но не можем да си изберем хотел. Искам да е all inclusive, но нищо не намирам. Всички, които намерих са със закуска и вечеря само. Някакви предложения?

Общи условия

Активация на акаунт