Очакваме първи ритничета от ЯНУАРските момчета и момичета - 5

• 34 566
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
мързелувайте колкото можете  Laughing после не можеш да си "мързелуваш" колкото искаш дори и да имаш помощ......
ние имаме още 3 дена на моренцето и после -дома !
аз тука нещо изпаднах в размисъл тези дни къде ,при кой да се следя и да раждам....не съм много доволна от този по ЗК ,който ми е уж и като се прибера ще ходя вече и на частно и в Плд...абе обърках се нещо...

# 151
здравейте, според вас 18 г.с. на кой календарен месец отговаря. Знам че е 5 лунарен,но дали е и 5 календарен

# 152
  • София
Щом е 5ти лунарен е 4ти календарен,лунарните са 10,календарните - 9,от 20та почва 5ти календарен.

# 153
в началото на 5 календарен месец си Simple Smile
от 18 - 21 г.с е 5-ти календарен Simple Smile

# 154
в началото на 5 календарен месец си Simple Smile
от 18 - 21 г.с е 5-ти календарен Simple Smile

da i spored men e taka,priqtelq mi smqta 4e e 4 kalendaren,no spored men sega sum vlqzla v 5,vsa6tnost v ponedelnik ve4e e 19g.s.
mersi

# 155
luz de la luna заповядай:

Цитат
Отчитането на бременността започва винаги от първият ден на последната редовна менструация.

Продължителността на бременността е 280 дни – 10 месеца по 28 дена или 40 седмици по 7 дена

Седмицата по време на бременност се нарича гестационна седмица. Няма разлика между гестационната и календарната седмица.

от 1 до 4 г.с. = 1 лунарен месец
от 5 до 8 г.с. = 2 лунарен месец
от 9 до 12 г.с. = 3 лунарен месец
от 13 до 16 г.с. = 4 лунарен месец
от 17 до 20 г.с. = 5 лунарен месец
от 21 до 24 г.с. = 6 лунарен месец
от 25 до 28 г.с. = 7 лунарен месец
от 29 до 32 г.с. = 8 лунарен месец
от 33 до 36 г.с. = 9 лунарен месец
от 37 до 40 г.с. = 10 лунарен месец

Първи триместър (1-ва – 12-та гестационна седмица)
Втори триместър (13-та – 28-ма гестационна седмица)
Трети триместър (29-та – 40-а гестационна седмица)

За да разберете най-лесно и бързо до къде е стигнала бременността ви в лунарни месеци и гестационни седмици, разделете седмицата, в която сте на 4. Полученото цяло число отговаваря на навършения месец, а остатъка на седмица от следващия месец , в която си в момента.
Например ако сте 33 г.с.: 33:4= 8 лунарни месеца (навършени) и 1 седмица, т.е. сте в първата седмица на 9-ти лунарен месец.

Един лунарен месец (28дни) не се равнява на 1 календарен месец (30-31дни).

Най-лесния начин да следите коя г.с. в кой календарен месец е като си направите свой календар. Започвайки от датата на последната менструация, отбелязвате месец след месец до 9-тия като всеки месец от втория нататък увеличавате дните с 1 ден, т.е. ако последната менструация е била на 10.01 значи в 1-ви месец сте до 10.02, във 2-ри месец сте до 11.03, 3-ти месец – до 12.04 и т.н. След като си отбележете месеците, върху тях отбелязвате гестационните седмици, които започват също от датата на последната менструация.

1 календарен месец – от 1 до 4 г.с.
2 календарен месец – от 5 до 8 г.с.
3 календарен месец – от 9 до 13 г.с.
4 календарен месец – от 14 до 17 г.с.
5 календарен месец – от 18 до 21 г.с.
6 календарен месец – от 22 до 26 г.с.
7 календарен месец – от 27 до 30 г. с.
8 календарен месец – от 31 до 35 г.с.
9 календарен месец – от 35 до 40 г.с.

При ин-витро цикъл е коректно броенето да започва от деня след пункцията, който е първият ден от 3-та г.с. Например, ако пукцията ви е била на 24.01, тогава от 25.01 сте в 3-та г.с.

# 156
  • София
Значи аз броя грешно,защото 20 го деля на 4 и оттам 5 и ето ти 5ти месец Flutter

# 157
В 18 седмица вече си в 5 - месец.

Относно заформилия се спор за кърменето - просто изразявахме мнение кое е редно и кое не , а не как ще бъде ,защото никой не може да знае  Joy
Ако съм била малко по-рязка,моля да ме извините.Не знам вие как сте с хормоните,но в мен бушуват триста дявола  Twisted Evil .Добре, че таткото е на рейс , че не знае какво му се пишеше ако беше тук  #2gunfire

Да ви разкажа относно  моята "зъбна одисея"- Направихме тест за алергии от упойката с надрасквания по ръцете  ,звъннах на 100 лекаря да се посъветвам и въпреки че всички казаха че няма проблем , накрая се уплаших и се обадих да си отменя часа при зъболекаря . Ако ще има риск да жертвам нещо - то ще е зъба! Дано не ме заболи ,засега още няма проблем.След 4 месеца ще го правя.

# 158
  • Бургас
Това с тези месеци не ми се вижда вярно.

Аз съм 17 г.с., преди 3 дни бях на лекар и той си ми каза, че съм 4 месец. Нима след още няколко дни, когато вляза в 18 г.с. ще съм пети месец? Абсурд  newsm78
Пък и по прости изчисления - термина ми е 15 Януари, т.е. точно след 5 календарни месеца и 5 дена, считано от днес. На 15 август (когато вече ще съм 18 г.с.) пак ще бъда 5 календарни месеца преди термина си. За мен копираната таблица е грешна. Иначе излиза, че сме бременни по 10 календарни месеца, което не е така.

# 159

Аз съм 17 г.с., преди 3 дни бях на лекар и той си ми каза, че съм 4 месец. Нима след още няколко дни, когато вляза в 18 г.с. ще съм пети месец? Абсурд  newsm78
Пък и по прости изчисления - термина ми е 15 Януари, т.е. точно след 5 календарни месеца и 5 дена, считано от днес. На 15 август (когато вече ще съм 18 г.с.) пак ще бъда 5 календарни месеца преди термина си. За мен копираната таблица е грешна. Иначе излиза, че сме бременни по 10 календарни месеца, което не е така.

Таблицата си е съвсем точна  Peace 

# 160
Здравейте,минавам и аз да се запиша в новата темичка,макар и малко късно ConfusedАма напоследък все не ми остава време,особено покрай мъжа ми,пък и другата седмица ще заминава пак и гледам да прекарваме заедно колкото се може повече време Simple Smile
Аз съм добре,тия дни имах малко проблеми с кръвното и едно страшно главоболие ме мъчи вече трети ден,но се надявам да минава вече,че то не се търпи...
А бебка почти постоянно я усещам,не се спира,даже и баща й я усеща вече като си сложи ръката на корема ми и много се радва Simple Smile
Кости,благодаря отново за положения труд и прекрасната темичка! Hug
За кърменето-аз дъщеря ми я кърмих 1 година,после тя сама се отби и не искаше да суче повече.Иначе в началото имах малко проблеми,тя се дърпаше,не искаше да суче,но с много упоритост,четене на много статии,консултации със специалисти и т.н. нещата се наредиха и продължихме да се кърмим.Кърмата ми тръгна на втория ден след секциото някъде....
kisela krastavichka,аз лично в третия триместър ще ходя само на ФМ. PeaceНо аз на БХС не съм ходила изобщо,не смятам и да ходя.Обсъдих това с лекаря ми и той се съгласи....Аз лично смятам,че ФМ е много по-надеждна и дава точни резултати.... PeaceНо лично мнение все пак! Wink
peace123,радвам се,че при теб всичко е наред. HugСкоро се чудих какво ли става,че последно като влизах още не беше писала за резултатите....Радвам се,че е са добри!
Таблицата е точна PeaceКато искате си го смятайте и по датата на термина....Примерно моят термин е на 13.01,т.е. на 13.08 влизам в 5-ти календарен месец,което е точно в 18 г.с. Peace

# 161
  • Бургас

Таблицата си е съвсем точна  Peace 

Не е съвсем точна поне не и при мен, понеже аз съм с по дълъг цикъл и при мен ме го излчисли точно...

# 162
  • Бургас
Цитат
Таблицата е точна Като искате си го смятайте и по датата на термина....Примерно моят термин е на 13.01,т.е. на 13.08 влизам в 5-ти календарен месец,което е точно в 18 г.с.

Ти започваш съответния месец и си примерно си 4-ти месеца и 2-3 дена. Ако просто се казва, че си пети месец (т.е. означава, че си го започнала), съм съгласна.
Но се получава парадокс, понеже хем си в 5-ти месец, хем до раждането остават пак 5 месеца.

# 163
Цитат
Таблицата е точна Като искате си го смятайте и по датата на термина....Примерно моят термин е на 13.01,т.е. на 13.08 влизам в 5-ти календарен месец,което е точно в 18 г.с.

Ти започваш съответния месец и си примерно си 4-ти месеца и 2-3 дена. Ако просто се казва, че си пети месец (т.е. означава, че си го започнала), съм съгласна.
Но се получава парадокс, понеже хем си в 5-ти месец, хем до раждането остават пак 5 месеца.

Ами то май зависи кой как си го брои....Щото аз ги броя така...На 13.08 влизам в петия календарен месец,до раждането остават 4 месеца-септември,октомври,ноември и декември PeaceБез да броя януари месец Peace
Но няма значение,де,не е чак толкова важно Simple Smile

# 164
AtenaotnA  , на мен в 9-10 седмица ми биха 2 упойки... Но разбрах,че във 2 триместър е най-добре да се правят зъби. Плюс това упойките са местни,поне с това се успокоявам малко... Но не исках с повредени зъби да почвам бремеността. Дано да нямаме проблеми,че си е лоша работа.....
Гледате ли олимпиадата? Аз сега гледам мача Бг с Русия и се ядосвам ...май ще ни бият и умирам от яд! Нали Станка Златева рускиня я би . това още повече ме нахъсва срещу Руснаците.. Стикайте палци на нашите лъвчета,ще се разплача,ако бием...искам сълзи от щастие ,а не от яд ... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт