ФОНД АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ - Тема 10

• 59 873
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте момичета. Вчера се обадих на лекарят ми , понеже очаквам обаждане всеки момент, да го питам как да се подготвя за първоначалните изследвания преди инвитрото. Той ми отговори 500-600 лв ще струват твоите и тези на съпругът ти. Някой знае ли това нормално ли е. Някъде четох, че излизат между 200-300 лв. Това е двойно. Не че няма да ги дам като се налага, но ще се радвам да прочета и още мнения. Благодаря и успех на всички.

# 571
Много зависи какво ще ти правят. Стандартните изследвания като СПИн, васерман, хепатит , аз лично ги правих в Рамус и там струват 100 лева за двамата.
Попитай дали можеш поне тези изследвания да ги направиш на друго място.
Стискам палци и успех:)

# 572
Кажи да ти даде списък с изследванията, които трябва да направиш. По принцип задължителните по фонда изследвания, излизат около 200 лева и на двамата, но зависи и каква е диагнозата. Вземи списъка и направи проучване къде може да ги тестваш най-евтино и дали някои не може по Здравната каса, с направление от личния.

# 573
Благодаря ви момичета за експедитивните отговори. Ами аз съм с диагноза след тубарна( извън маточна бременност ) съм с една тръба вероятно и тя запушена. При мъжа всичко е ок. Явно ще помоля да ги правя на друго място.Още веднъж благодаря и стискам ви палци силно .

# 574
Вчера пуснах документите за 3 опит. Клиниката предвижва нещата.
Сега ще чакам да ми се обадят за номера. Rolling Eyes

# 575
danchetoz всичко зависи в коя клиника си.
Например аз бях в КИРМ -  там има голям списък с задължителни изследвания които искат да са направени точно при тях. Сумата на изследванията е около 900 лева за двамата. При Стаменов например имат друга политика- може да не си правиш всички изследвания при тях. Всичко зависи от клиниката пак ти казвам. Та ти в коя клиника си?

# 576
Момичета днес бях във фонда да си подам документите за третия опит.
Казаха ми, че от една седмица са спрели да дават заповеди, защото се решавало дали Министерството или здравната каса ще финансират фонда. И нямат да дават заповеди  докато не се изясни ...
Ще си почаме:(

# 577
  • София
 Sad
Филиви, благодаря ти все пак за инфото

# 578
  • София
Казаха ми, че от една седмица са спрели да дават заповеди, защото се решавало дали Министерството или здравната каса ще финансират фонда. И нямат да дават заповеди  докато не се изясни ...
ей, аман, едно нещо работеше като хората, сега и него ще съсипят ooooh! ooooh!

# 579
   Днес пуснах задължителните изследвания моите и на мъжа ми общо излизат 300лв. Има лаборатории където тези изследвания излизат около 220-230лв общо за двамата. Аз съм в Олимед Варана. Като си пускате тези изследвания поискайте да ви бъдат пуснати в пакет, а не всяко по отделно,така ще ви излезе малко по евтино.

# 580
Здравейте,ние сме 15731 от 27.03.2012г.Месец Септември бяхме със статос одобрени.Предполагам,че до Декември ще ни позвънят.Относно изследванията,информацията която имам,е че всички изследвания необходими за процедурата трябва да се направят в съответната болница или клиника,в която ще се извърши манипулацията.Това било изискване от фонда.Казаха ни около 400лева за вдамата.Аз съм с една махната маточна тръба,а другата е запушена,половинката ми е ок,при мен е проблема.Предполагам,че и това има значение за цената,какви точно изследвания са необходими.Надявам се да съм била полезна.Успех и много,много обаждания Wink Wink Wink

# 581
[/quote
Какво да казваме вече незнам  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Тъкмо бяха тръгнали добре нещата.... и пак се закучиха с поредната простотия на управляващите  #2gunfire

# 582
  • pleven

О това е ужасно, #2gunfire   отново виждам да се повтаря сценария от 2010г. тогава по същото време спряха и започнаха чак януари-февруари, дано сега да не е така   newsm78

# 583
  • София
то ако е само прекъсване добре, обаче може да променят съвсем всичко  ooooh!

# 584
Чета аз тук форума и недоумявам от кога пък решиха да местят фонда към здравната каса и с каква цел?
Тази министърка едно ,че не е в час горката ами и не спря да си прави социални експерименти със здравето и нуждите на хората.
Притеснява ме ,че ако фонда мине към здравната каса всичко е необратимо изгубено като кауза. Горчивият опит в работата между болниците и здравната каса го доказа във времето. Ако здравната каса трябва да финансира частните клиники за опитите по инвитро считайте ,че всички ще се откажат да работят с нея в предвид на некоректните и ненавременни плащания  към лечебните заведения.
Готова съм на протест , ако това се наложи защото и аз готвя документи за втори опит от фонда и лично съм заинтересована да не ме размотават във времето защото то така или иначе си върви.

Общи условия

Активация на акаунт