Нашите кухни - тема 45

• 92 453
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
  • София
4efits, полезен линк, предразполага към някои размисли Simple Smile
според него плота с мивката трябва да е 97см, а котлоните 91см Thinking  сега пак почвам да умувам за височините;

FreakOnALeash, наистина, това е сигурно най-сложното - напасването на пропорциите Peace
em4eto, кое е 205см ширина - свободното пространство ли?
Аз все повече клоня от П към Г (от едната страна имах идея за вградена миялна, която после стана идея за свободностояща миялна на разстояние от шкафа, а вече и за това почнах да се размислям); Аз не мога да се разширявам нито на дължина, нито на ширина, нито на височина, щото за капак и таванът е доста скосен  Confused
Точно в момента се мъча с Alno да направя примерна схема на кухнята.

# 496
  • Пловдив
А защо ги монтираха техниците от областния център?

Ние имаме фурна, плот и миялна на Бош, с ВИК миялната свърза водопроводчика, с ел.инсталацията - електротехник, с който работим от известно време.

А относно гаранцията - на гърба на гаранционната карта има огромен списък с адреси на оторизирани сервизи, за Пловдив мисля, че са 3, не вярвам, че за Карлово няма. Намесвам гаранционното обслужване, понеже ми се стори, че имам проблем с нагревателната зона на единиякотлон, за щастие се оказа, че всичко е ОК, но техник от сервиза дойде на място, изобщо не се интересува, кой какво е свързвал, монтирал и пр.

# 497
момичета моли ергономията е наука ако искате  да си определяте височината на кух. шкафове ето ви един линк http://www.nolte-kuechen.de/index.php?id=59&L=2

хубав линк , благодаря.
По тези формули, трябва да ми е плотът 110 см, но аз го опитах в магазина и не ми беше удобен.
( май са ми къси ръцете Grinning )Освен това ако плотът е много високо, то тогава и горните шкафове ще са относително на високо и по-малко ергономични, на това ми обърна внимание консултантката.

Отделих доста време и сили за плануването и се надявам като общо да е добре.
Освен, че четох сама за различните елементи и  проблематика, бях в 5 кухненски студиа и получих съответно 5 сходни проекта.Избрах този , който ми се стори най-сериозен като цялостно впечатление.Механизмите, дебелината на плотове във шкафовете, декорът във и вътре,покритието на фронта, ръбчета и т.н .Освен това от тази фирма си поръча моя колежка и е много доволна.Казва се Häker Systemat, дистрибуторът е местна малка мебелна къща.Имах оферта от Nobiliа, за 1000 евро по-малко, но качеството ми се стори значително по-ниско.Старата ми кухня е от Noltе, но сегашните Nolte не ми харесаха.Цената беше като при Häker.

Подобен план ми направиха и в Икеа.Като цена - около 1000 евро по-евтино.При тях са скъпи доставката и монтажа.Самите кухни също.Нямат 6 растера.Освен това аз не искам уреди от Икеа и щеше да е много сложно с поръчки от другаде и монтаж , а така всичко е от една ръка и ако нещо не е в ред контактуваш директно с доставчика.

# 498
  • Карлово
Невероятно, но факт! Най -близкия сервиз е в Пловдив! Този в Казанлък са му отнели правомощията към БОШ. Така че.... нямаш много голям избор. А в гаранционната карта изрично е подчертано ,че трябва да се свърже от техник от оторизиран сервиз,за да важи гаранцията.

# 499
ако ви трябват програми за кухни ето два линка:

http://www.venetacucine.com/ita/veneta-cad.php

и оригинала:

http://www.3cadevolution.it/download.php

# 500
  • Русе
Аз съм висока 173 см, според този линк мивката трябва да ми е на 91 см, печката на 86 и то за сметка на цокъла. Моята си я направих 95 см, мисля, че ми е идеална, евентуално може още 1-2 см отгоре.

# 501
И моя плот мисля да е висок 95 см, струва ми се съвсем нормално.

# 502
  • София
em4eto, кое е 205см ширина - свободното пространство ли?
Не, това ми е цялата дължина на работния плот  Simple Smile Имам шкаф за мивка 80 см, свободностояща пералня (60 см) под плот (с по 2 см място от двете и страни) и шкаф за котлони 60 см. И понеже не е много, предпочетох за сметка на това да е с плот по-дълбок от стандарта. Иначе става прекалено тясно. Поради тази причина избрах и двойка котлони, вместо 4 и мивка с едно корито (а много харесвам тези вградените с 2).
тихерула, би трябвало да ви кажат предварително за какви суми иде реч, можеше да се откажете или да намерите друг начин, много непрофесионално така да ви поставят пред свършен факт  Confused

# 503
ето един линка за разпределиние на височините и ширините в кухнята http://vvfurniture.alle.bg/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/ … F%D1%82%D0%B0-ii/

# 504
  • София
Записвам се да ви следя, че ми предстои обзавеждане на кухня  Hug

# 505
  • София
отложи се виждането с майстора за утре, тъкмо още малко време да поумувам;
Имате ли представа скъпи ли са такъв тип кухни:
това
или по-скоро това
Много харесвам вратичките, но се чудя как се води? А дали се чисти лесно newsm78

em4eto, сега разбрах Peace удачно решение си взела с по-дълбокия плот; иначе и аз мислех двойка котлони вместо четворка, но сме се спрели на точно определен плот четворка; малко сбърках със мивката - първия майстор ме подведе: "можеш да си вземеш мивка дълга макс 90 см дълга и 49см широка", имайки предвид, че такава мивка ще се побере, а аз изобщо не се замислих, че то може и да може, но по-хубаво е да се ориентирам към нещо по-малко; и си взех едно корито дълго 78 см smile3538 Дано ми остане сега нещо за плот;

ето един линка за разпределиние на височините и ширините в кухнята статия
благодаря ти за статията - изясних си доста неща за това какво искам и какво е в рамките на възможното Thinking
Стана ми ясно, че едва ли ще мога да вкарам всичко в шкафовете и чекмеджетата, които се очертават Tired, така че почвам да мисля за бюфет в трапезарията отсега.

# 506
Мина, втората снимка, която харесваш е кухня на Икея. Имам подобна - поддържат се лесно, няма проблем за това. Колко може да струва е доста относително, знаеш, че зависи от размера, материала, дръжките, механизмите и т.н. Влез в сайта на Икея, имат програма за планиране на кухни и пробвай да проектираш своята - ще видиш и колко ще ти струва ориентировъчно.

# 507
Мина, ИКЕА има подобна кухня като втората.

# 508
  • София
Тереза, Смърфиетка,, благодаря ви  bouquet
още в началото пробвах планера на Икеа, но все оставаха някакви сантиметри дупка и след няколко опита се отказах; но ще пробвам пак Peace
Смърфиетка, супер, щом казваш, че се поддържа лесно Simple Smile

# 509
Мина, нашата кухня не е от ИКЕА, но и на нас ни останаха по 3-4 сантиметра от двете страни на крайните шкафове и там просто монтирахме едни "летвички" от същия материал като вратичките. Не знам как се казват на български. Изрязахме с машина необходимата широчина и покрихме "дупките".  Sunglasses Може да може от материала за цокъла да се изрежат такива летвички (нашия цокъл е в същия цвят като вратичките и изрязахме летвичките от него).

Общи условия

Активация на акаунт