Грижи за косата - 89

• 59 828
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Започни с успокояващи шампоани, може да са протиеокосопадни, да не са енергизиращи, например не вземай Дюкре или Клоран, вземи Дюкре, Фито ...

Вземи и успокояващ тоник за скалп и ампули против косопад, или лосион, добре е да вземеш и добавки. Знаеш ли от какво е косопадът - сезонен, хормонален, заболяване ....  newsm78

Отпусната коса - според мен е поради прекаляване с мазни продукти и не добро отмиване, маслото на Икаров - мажи само в корените, не по косъма; ползвай по-леки балсами, може и противо косопадната серия на Лакме  (шампоан, маска, ампули, лосион .....).

Amelly, не бих ползвала за дете, и за възрастен също  Peace

Кейтинка, съмнява ме да е от финиша на матрикс, по-скоро - да си била на море, особено по-солена, да не си предпазвала косата, да си влизала в сауна - пак без да я пазиш, да си ползвала преса с лак .....  Rolling Eyes

Ако косъмът е много увреден - прави Милк Шейк протеиновата терапия , бамбука на алфапарф, ботокс или други продукти с интрасилан и редувай с хидратиране - да има баланс  Peace
Кое от двете е вярно:) Току що си взех на    Дюкре шампоана. А за маската на Макадамия какво ще кажеш

# 316
  • в 1001-та нощ
в какъв смисъл кое от двете е вярното  newsm78

Маската на Макадамия - бих те посъветвала да я ползваш, като поотмиеш  маслените натрупвания от Икаров  Peace

Много подходяща за теб е и серията  phytheol на phyto - и шампоаните и лосиона  Peace

Какъв финиш ползваш?  Rolling Eyes

# 317
Здравейте!

Някой открил ли е начин за уплътняване на косъма? Имам доста гъста коса, но с тънък косъм, и ми се иска да направя най-накрая нещо по въпроса. Не я боядисвам, не я изправям или духам със сешоар. Веднъж на около 2 месеца я къносвам, веднъж седмично я мия с обикновен шампоан и след това я оставям сама да си изсъхне. Общо взето съм доволна от състоянието й, хубавото е, че въобще не цъфти, но ми се иска и някакъв обем да постигна Thinking. Ще се радвам на всякакви препоръки   Hug

# 318
Ами писала си "вземи Дюкре", а после - "не взимай Дюкре"
Използвам маска Орзен или балсам с арганово масло на AVON и кристали BioFarma

# 319
  • в 1001-та нощ
извинявай, имала съм предвид виши, ще се редактирам  Peace

# 320
Алена, благодаря ти за отговора  Hug! На море бях юли месец и общо с басейна имам не повече от 15 влизания във водата. Може ли на толкова късен етап да се увреди косата?  Thinking Преса ползвам веднъж на 2 седмици, но спирам да я ползвам за неопределено време  Naughty.

Продуктите на Милк Шейк откъде се купуват?
Много ще съм ти благодарна ако ме насочиш към добри и ефикасни хидратиращи продукти.

# 321
  • в 1001-та нощ
Здравейте!

Някой открил ли е начин за уплътняване на косъма? Имам доста гъста коса, но с тънък косъм, и ми се иска да направя най-накрая нещо по въпроса. Не я боядисвам, не я изправям или духам със сешоар. Веднъж на около 2 месеца я къносвам, веднъж седмично я мия с обикновен шампоан и след това я оставям сама да си изсъхне. Общо взето съм доволна от състоянието й, хубавото е, че въобще не цъфти, но ми се иска и някакъв обем да постигна Thinking. Ще се радвам на всякакви препоръки   Hug

отдавна са открити начини - едни за новоизрастващата коса и други за вече израсналата

На първо място трябва да се посочи, че генът решава ситуацията, но леко уплътняване, особено и ако косъмът по физиологични причини е изтънял - може да постигне с приемане на л-цистеин - това се отнася за новоизрастващата коса.

За вече израсналата - протеинови терапии, редуване с хидратиращи, комбинацията обикновен еластисайзер преди шампоана и ботокса на лореал след него;  уплътняващи финиши - спрей за корените и крем/гел за дължините, пяна ....

# 322
  • в 1001-та нощ
Кейтинка, според мен е възможно, ако там - на морето - проблемът е започнал и след това не са взети мерки, той се задълбочава ..... може и други причини да има ... но едва ли е финиша на матрикс, съвпадение е, че си го ползвала след това  Peace

Продуктите на милк шейк за конкретната терапия (тя е по-интензивно спасяваща от маска) са в разфасовки от литър - като за салон, затова - първо пробвай в салон как ти се отразява и после можеш да си вземеш; по-малки опаковки има от бамбука на алфапарф - аз ги вземам от дистрибутора за софия, ти от кой град си? Може и от салон да ги вземеш, от сайт ... Ботокса ан лореал също

За хидратиране - обикновения еластисайзер - преди шампоана, маската макадамия ....продукти от оранжевата линия на керастаз  Heart Eyes

# 323
Алена,   bouquet

В крайна сметка ще си взема от оранжевата серия на Kérastase - флуида Oléo Relax и шампоана Bain Satin 1. Може и серума за силно изтощени краища на Лореал Абсолют.

Благодаря ти за съветите!

# 324
Колко мг л-цистеин е добре да се приема за максимален резултат ? И може ли ако се пие Макси Хеър (първите,не тези с повечето биотин) да се приема допълнително биотин?

# 325
  • в 1001-та нощ
имай предвид, че максималният резултат се определя от гена, това удебеляване ще е малко и по-скоро косъмът ще е по-здрав, ще го забележиш повече, ако косъмът е изтънял (поради проблеми във фоликула) и сега се възсатновява

можеш да пиеш и още биотин, но според мен няма смисъл, растежът - ако се повлияе - ще се ускори, но няма да е кратно на приетия биотин
ако пиеш повече биотин - увеличи приема и на вит.Б група  Peace

като цяло - гледай да не прекаляваш, ако има резултати - ще дойдат с времето и комплексните грижи - т.е. да пиеш умерено и разнообразни добавки, не подценявай и омега 7, токотриенолите .... те допълват картинката  Blush

# 326
a.l.e.n.a,  благодаря  bouquet Мисля да започна с 1-2 опаковки Макси, след като свършат ще взема нещо друго и така.

# 327
  • в 1001-та нощ
 Peace омегите - можеш да ги пиеш с максито  Peace

# 328
Peace омегите - можеш да ги пиеш с максито  Peace
Значи ще съчетая с тях   bouquet  Hug

# 329
  • Стара Загора
Здравейте!Направо съм супер ядосана.Днеска ходих на фризьор.Трябваше да ми подстриже някъде към един пръст,а тя като невидяла подстрига доста повече.И след цялата тази грижата за козинката и всичките проф.продукти всичко отива по дяволите  Cry .Скоро май няма да мога да пусна коса до кръста,а толкова много ми се иска ...

Общи условия

Активация на акаунт