С пакости и весели игри, МАЙ-чето светът ще покори! - Тема 20

• 42 120
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
  • До морето :)
Така... Резултата днес е само 2 чифта напишкани дрешки.  newsm44 Дори се изака в гърнето, ама е запечена горката, вчера не е акала, а днес 2 барабошки, та не ми беше трудно с това. Засега няма да пера наакани гащи.  Joy Но утре сериозно мисля да я и направя овесени ядки.  ooooh!

Луси, кажи си го каквото ти е на сърце за учението.  Joy
За В. - защо най-накрая не му пуснете един секрет за изследване? От цялото това ходене по лекари... луда работа. Отиваш на частно, взимат в лабораторията секрет от носа и гърлото и ще изследват. Ако има бактерия, гледат и каква е и какво е лечението. Мисля, че цялата процедура на частно е 15-20 лв. Аз се бях зарекла, че ако и от АБ Ели не се оправи ѝ пускам изследвания. Сега уж е добре. Сиропа свърши, ама ние го пиехме и на през 2 часа, пръскам само в носа едно хомеопатично пръскало, давам ѝ Умкалора, хем за кашлица, хем за имуностимулант и вечер Фенистил. Даже мисля утре с пръскалото и Фенистила да приключа.
За Мамуууу - преди ми викаше Мамеее и повече ми харесваше  Crossing Arms

# 526
  • при палмите и алигаторите,FL
Божке ле за малко да изпусна РД на зълвето, Елфи, да ти е здрава и все така красива порасналата дъщеричка Hug, много да те слуша и все с късмета да си върви Heart Eyes Hug.
Чакам да почерпиш с домашна торта Wink

п;племенницата ми(Мими Heart Eyes направи 1 годинка на 12 октомври) била на консултация миналата седмица и педиатърката им казала че детето изостава в развитието си защото цитирам "... не прави изречения.." #Crazy, това по повод говоренето Confused.
Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Ти  се шегуваш !!!! Значи и Филип изостава , при това много!!!!  Shocked Shocked Shocked Shocked
Педито ли не е добре или Филип??????? Shocked Shocked Shocked
, шЪ тЪ изостана аз тебе, кат те подхвана с гьостерицата Mr. Green. Междудругото по съвет на тая "педиатърка" племенницата прояде жълтък, още преди Мончи да го е помирисала, като се има предвид разликата им от 6 месеца, ясно е кой е изоставащия Crazy. Я кажи сега ти кат слагаш цветовете на войната Фифолин не се ли намества и него да пооцветиш Mr. Green

Бисквитке, у домА само на бг се говори, в парка когато ги извежда мъжо им говори на англ(било му неудоВно от другите ooooh!). аз не се притеснявам за англ, със сигурност ще го научи, повече се тревожа за българският, усещам че изостава и тя като Габ на Бубето ми вмъква англ. думи в изреченията или използва странни бг думи(Мамо, сложих си хавлията на закачалницата #Crazy). Аз на твое място щях да постъпвам като теб, наблягам на двата езика още от раждането, повече на този който се говори по малко навън, изобщо не знам дали ме разбра newsm78. Езиците са богатство, колкото повече толкова по добре. Като са малки децата дори не знаят че говорят два езика, в началото Соня използваше думи и изрази, който не можеше да ми преведе от англ, просто знаеше че като каже .............., ще се случи ..............
За гърнето, така започнахме преди години със Соник, първо акането после физиономията, след време физиономията подсказваше че ще се случи нещо на гърнето Simple Smile

Лече, и аз съм "Мамууууу",ама на мен  много ми е сладко Heart Eyes, баща ѝ е "Дади", явно "Т"то идва трудно, а сестра ѝ е "кака", колкото да бях против какосването. И ние сме с такава дъска, даже две, една мъничка за в колата и една по голяма за у дома, обаче хитреца като ни види с моливите и тя се подрежда да иска "тоПАка" Simple Smile. Браво за гащите, ние пък излизахме без пампи в парка и по едно време я усетих че ака, та се прибрахме набързо, добре че сме през улицата, аз го очаквах, защото цял ден не беше ходила, но нали сме наблизо -няма проблем.

Качи снимка от празника, ако може Wink Бяхте ли маскирани?  Blush[/color]

, ние не бяхме маскирани, само децата, снимки няма защото са на мъжо на телефона, имам само една дето не ми харесва Embarassed. Това което описваш с болестите на Ели звучи ужасно, дано повече не воледува тази зима Hug

Бубе и за теб  Hug Heart Eyes Hug, а туй дето си го показала за нощница, аууууууу то опасно бееееее Mr. Green. Пръстите са се получили идеални и съвсем точно си пасват на мъжовата ти ръка Mr. Green

Луси, какви са тия лекари, щях да ти пиша да смените педиатъра, ако не бях сигурна че си обиколила всичките добри у ваше село, милинкият Венцулин толкоз лекарства се нагълта и пак не са го излекували, дано това новото помогне по бързо да оздравее Hug Hug Hug.
А на Коледа що само ти и душката, ами една малка дама няма ли да има с вас Wink

Ние днес ходихме до плажа, океана е студеничък, но идеален за джапане събрахмемидички, през почивните дни ще ги оцветяваме с бойчки. После ходихме на есенния фестивал в училището на Соник където имаш забавни игри и награддки, та се прибрахме с домашен любимец-рибок, спечелен при една от игрите. Соник обяви че рибата е момиче и се казва Лейла, мъжо се опита да предложи момчешко име , но не бе одобрено hahaha.
Друго дето исках да ви кажа е за ето тази играчка музикално пиано Ягодка, племенницата го е получила като подарък за РД и мама много ми похвали, пее 7 цели песнички, казва имената на животните, има и други функции. Аз го поръчах за коледният колет от баба, та да ви го предложа и на вас като интересен коледен подарък Hug.

Сега изчезвам да спя, щото тоя пост го пиша от сто часа

# 527
  • София
 Здравейте мили ми сладурки! Grinning newsm51
Днес имам повод да се появя най-после на хоризонта и веднага го правя:
Почерпете се за мое здраве-ставам на цели 38 години! bowuu

Не знам много ли са, малко ли са, но се радвам, че на 38 съм майка на 3 прекрасни деца, на 38 се чувствам осъществена жена, на 38 се усещам все още млада и силна, на 38 се смятам за помъдряла, на 38 съм пълна с нови идеи и проекти за бъдещето, на 38 имам още много неосъществени мечти, които ме карат да гледам напред, на 38 се смятам за обичана и обичаща, на 38 най-сетне взех решение да намирам време и за хобитата си (ходя на хор, чета много, дори мисля да си купя kindle  и свиря всеки ден на пианото), на 38 си поставям за цел да открия смисъла на човешкото съществуване от научна, философска, религиозна и чисто човешка гледна точка! С една дума-на 38 съм една щастлива жена! Hug
Честит рожден ден и на Мушето-много те обичам и ти пожелавам да си жива и здрава, винаги с прекрасно настроение, винаги заредена с творчески сили!Да бъдеш много обичана и обичаща!
Сега малко за вас: Ако мислите, че не съм ви изчела-лъжете се bowuu
Да е живо и здраво детенцето на Елфи-поздравих я във ФБ, че тук тя не влиза!
Бисквитка: Много ми стана приятно, че се сещаш за мен! Целувки на Али! Hug Страхотно е човек да има много хобита-колкото до плетенето-аз съм му голям фен от дете!Изплела съм хиляди неща и вече ми е омръзнало! Дори и един гоблен уших, но това не е за мен-прекалено е пипкаво! Naughty Гледам, че мъдреци те мъчат- не се помъдрява лесно-ако имаш нужда от помощ или съвет-свиркай! Peace
Бубе: И ние те обичаме Hug Радвам се, че няма последствия за вас от урагана!
Лусинда: Мъчно ми, че пак се борите с болести-дано скоро мистър В. да се оправи! Искам да ти кажа нещо много важно по този повод- най-голямото лекарство за детето са майчините мисли. Просто от днес започни да си го представяш напълно здрав и жизнерадостен, както и да изпитваш чувство на радост от тази ситуация-това ще му помогне повече от всички лекарства на света! Peace Аз съм лекар и като такъв не мога да отрека силата на лекарствата и също ги използвам, но крайно рядко и само най-,най-неоходимото! Като човек и майка обаче знам, че хармонията около децата ми, както и моята непоколебима вяра, че са здрави и силни и нищо не може да ги сломи им помага много! Hug Изпращам ви голееееми целувки и на двамата! Hug
Лече: Надявам се,че и вие сте добре вече Peace Ели е едно много будно и сладко детенце и никога не съм се съмнявала, че лесно ще се научи на физиологичните си навици, както и да говори и да пее(особено след като я видях на живо!) Peace
Нанди:Както винаги пълна с невероятни изненади-прекрасни неща си сътворила в кухнята-жалко, че не си по-наблизо да ги опитам и да почерпя знания и опит от теб в кулинарията! bowuu
Тони:Големи преживелици сте имали напоследък-дано болестите вече да са си отишли и в семейството си отново да цари хармония и спокойствие! Мъчно ми е за зетко-надявам се, че е добре? Hug
Де Симонка: Извини ме, че чак сега отговарям, но не съм имала време досега за писане:Скърцането със зъби е нормален етап от развитието при децата. Случва не често на по- емоционалните деца и най-вече в периода на растеж и привикване с новите зъби в устата!Виж ако продължи и в по-съзнателна възраст трябва да се обърне внимание на захапката или да се помисли евентуално за някакъв друг (стомашно чревен) проблем!За сега няма поводи за притеснение-само е неприятно за слушане, но..няма как! Peace
Хоупи:За грима- и аз съм имала такива етапи, но сега вече не е така. Понеже от скоро съм често на работа-със ставането се изкъпвам и гримирам и после си обличам спортно-елегантните си дрехи и така стоя цял ден!Но ако не излизам-не се гримирам разбира се, сутрин стоя по халат вкъщи, а слетобед си обличам напр. дъкни и блузка, но никога анцунг-ненавиждам развлечените дрехи и смятам, че една дама трябва и вкъщи(или най-вече там) да изглежда спретната и кокетна и да кара мъжа си да гледа на нея както го е правил при запознанството им!
Жужка:Радвам се,че сте се преборили с гадната шарка, много е сладка малката Ели и се надявам вече в пълно здраве и кондиция! Peace
Тединка:Ужасно ми липсвате с Марти-дано да има някоя друга хубава събота и неделя да се разходим заедно из парка! Praynig Peace Виждан, че Марти вече свиква с яслата-радвам се за него! Hug
Поли: Как си миличка-надявам се добре? bowuu Как е Тиянка-сладуранка? Слушка ли? newsm78
Нелили:Какво прави нашата красива снахичка?Разбрах, че си има малко братовчедче(или бъркам?) Да е живо и здраво, а на теб пожелавам скоро желаният подарък-лаптоп! Hug
Хера: Как са твоите двама невероятни красавци? Как върви училището? Гледам и вие сте с биба още-Маги също не я отказва, а напротив и това вече ме безпокои newsm78
Гърне:Какво беше това? Явно съм изпуснала момента и сега Маги го отказва категорично!
Фонтанела: Май има още малко за затваряне, но то при нас така си вървяха нещата от начало-казват, че колкото по-дълго има отвор, толкова по-дълго детето има връзка с Божественото начало-не се притеснявам, ще се затвори! Peace
На всички които не споменах поименно: Много ви обичам и се надявам, че сте добре.Децата да растат и да ви радват, бременните да износят спокойно дечицата си, останалите да живеят и да се забавляват на пълни обороти!Обичам ви! Hug
Малко за нас: Добре сме-здрави сме, растем и хубавеем, скоро мисля да направя нови снимки да ги пусна във ФБ, та да не ни забравите съвсем. Маги разбира абсолютно всичко и изпълнява команди като малко роботче-"изхвърли памперса", "пийни водичка", "донеси куклата" и т.н. Ако кажа, че излизам и тя се строява на вратата и почва да пищи, докато не я вземе и нея, дори ми носи обувките си Joy Много думи наведнъж казва само ако е свързано с ядене: "МаЙКОООО, няма пауууу ауууууу" hahaha bowuu Момчетата растат и хубавеят, много са непослушни, валят забележки и домашни, въртим се в някаква луда въртележка и нямаме време почти за забавления! ММ свиква с новата си работа, но понеже смените са повече нощни ( по 15 часа) му е доста тежко, но за сега няма алтернатива! Толкова от нас за днес-дано не съм ви отегчила! Hug

# 528
  • До морето :)

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПРЕКРАСНИТЕ МАРТИ И МУШИ! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВА, ВСЕ ТАКА ПРЕКРАСНИ, ВСЕ ТАКА СЕБЕ СИ И ДА НИ РАДВАТЕ ВСЕ ТАКА. ОБИЧАМ ВИ!!!

За фонтанелата - Мартито ми припомни, че аз знам, че колкото по-късно се затвори, толкова по-умни били децата. Другото суеверие е, че се затваря, когато детето каже "камък"

Марте, така се децата, знаеш, че няма напълно послушни деца, а и всички растат с белите.  Hug Браво на Магеланка за говоренето. Онзи ден даже се чудех колко ли много приказва вече.  Heart Eyes Да я нацелуваш.

Нанди, страхотна е снимката, то с тези деца на нея няма как да лоша снимка. Интересното е, че Ели на всички снимки я харесвам. Как става тази работа не знам. Аз от 10 на 1 да се харесам. Пък тя каквато и муцуна да е направила, все си е хубава.  Joy
А пианото - племенникът ми има такова, хубавото е, че има и функции когато натискаш клавишите да пее български песни. Лошото е, че като се натисне патето и издава звук на друго животно, което го нямаше от показаните.  hahaha

# 529
 Я кажи сега ти кат слагаш цветовете на войната Фифолин не се ли намества и него да пооцветиш Mr. Green
Ужас, не питай. Само ме дебне да се разсея и да се добере до чантата с гримовете ми. От там вади всички четки и започва да се маже с тях, напълно професионално  Crazy ММ изпада в истерия, защото това не били момчешки работи и гледай как на нищо свястно няма да го науча аз  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 530
  • при палмите и алигаторите,FL
  Я кажи сега ти кат слагаш цветовете на войната Фифолин не се ли намества и него да пооцветиш Mr. Green
Ужас, не питай. Само ме дебне да се разсея и да се добере до чантата с гримовете ми. От там вади всички четки и започва да се маже с тях, напълно професионално  Crazy ММ изпада в истерия, защото това не били момчешки работи и гледай как на нищо свястно няма да го науча аз  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Joy Joy, така и предположих, малчо копира Joy Joy

Честит празник Марте, бъди все така обичана, обичаща, настроена позитивно в живота, и най вече здрава и с много късмет!!!

Честит рожден ден и на Мушето, с пожелание да бъде здрава, щастлива и с животът изпълнен само с хубави моменти!!!

Весел празник и на двете Hug

Изпих си кафето с вас и изчезваме по задачки и разходки, повече от мен довечера Wink

ПП Само да спомена че сънувах Хоупова тая нощ, ама що така се качи в едно бяло
Ауди и ме подмина като пътен знак не разбрах newsm78 Grinning

# 531
  • Сливен
И аз да се разпиша днес докато малката спинка...
Сутринта Ели се събуди с водниста хрема, кисела и мрънкаща... Дано не е сериозно и да не се влошава, че направо ми писна от вируси... Като "магнит" е за тях Sad

Бубе страхотни "пръсти" си направила  Peace

Тони  Hug

Lussy дано скоро се оправи малкия сладур  Praynig Hug
Бактробан - изписаха ни го след като доста продължително не минаваше хремата, много доволна останах... Ето инфо за него:
http://apteka.framar.bg/02002804/%D0%B1%D0%B0%D0%BA%D1%82%D1%80% … 2-3-%D0%B3%D1%80-
Малко е скъпичко, има някакво съдържание на АБ в него, ако не се лъжа... Купих го от Марешки  за около 22лв, но може да се съхранява в хладилник и да се ползва повече време...
Днес една моя съученичка, която има момиченце колко Ели и по-голям батко ми препоръча ето това:
http://apteka.framar.bg/11004315/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B7% … F-%D0%B4%D1%80-40
Много се чудя дали да не опитаме и него  newsm78

Лече браво за опитите да сваляте памперсите  Laughing Моето Ели пък е на вълна "маме-маме", понякога "мамооо" и така сладко се глези  Joy

nandi много, много сте сладки  Hug

Марте, честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве, щастие, да си винаги усмихната, обичана и уважавана, много лични и професионални успехи! Весел празник!    bouquet  bouquet  bouquet

Честит рожден ден и на Мушето! Бъди здрава, много щастлива, много усмихната и лъчезарна!  Весел празник!     bouquet  bouquet  bouquet

Хубав следобед на всички  Hug Hug Hug

П.П. Говорих с педито за Коризалията - каза да и дам докато се сгъстят секретите, ще съчетанием  с Осцолококцинум и витамин С и се надявам да ни се размине само с това...  Praynig

Последна редакция: сб, 03 ное 2012, 16:24 от juji2704

# 532
Марта, така хубаво си го написала, че не знам какво да ти пожелая, освен здраве, за да продължиш в същия дух още дълги години! Честит и прекрасен празник ти желаяbouquet

Муше, честит рожден ден и на теб! Много усмивки и красиви моменти!  bouquet

# 533
 Ехо  Hug

ЧРД отново на двете прекрасни мои приятелки (надявам се да е взаимно това чувство и усещане  Wink ) Мартето и Мимето   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet

Тази "нощница" искам да уточня, че я слагам само зимата. Да, напук на повечето хора, които сигурно обличат такива през лятото, тук е обратното  Crazy Зимата заради централните климатици вътре е доста топло и ходим направо голи  Whistling Лятото заради студения климатичен режим, вътре е студено и ходим с дълги крачоли. Или както и преди съм ви казвала- зимата се събличаме, лятото се обличаме. Шантава работа  hahaha

Наде, завиждам за двете дъщерички, да знаеш.....  Blush

Мерси за похвалата за пръстите, освен хубави, станаха и много вкусни, мерси на Нанди за споделената идея  Hug  Hug  Hug

Отново да си подхвана болката- има ли и други шопинг маниаци като мен? МОля ви успокойте ме, че не съм само аз, please  Praynig Ако нямам какво да чакам да ми донесе куриера, просто не съм на себе си. Винаги трябва да съм си поръчала нещо и да чакам с трепет да ми го донесат..само аз ли съм така, беее  Cry  Embarassed  Embarassed (това понеже все още нямам лична кола и само поръчвам онлайн  Naughty )

Искам да подхвана и темата за обраните документи на Хоупчето- във ФБ някой те беше успокоил, че никога повече няма да ти се случи- не разчитай на това  Naughty Мен са ме обирали цели два пъти, точно по този начин  Crossing Arms Може и аз да съм патица, кой знае  Crossing Arms  Crossing Arms  Crossing Arms

Луска, коларголовите капки работят. В Бг Габ само с такива съм го церила. Те имат изсушаващ ефект и действат безотказно. В зависимост от степента на хремата съм взимала 2, дори 3% разтвор на коларгол. (сребърен нитрат май беше съставката, разредена с физ. серум, която е и антибактериална освен, че изсушава)

# 534
Марте,честит рожден ден!Пожелавам ти  здраве,късмет,щастие и хубави моменти ! Бъди все така мила,сърдечна и отзивчива !

Честит рожден ден Муше!Бъди здрава и много щастлива!

# 535
Добър вечер,момичета!
От много време не съм писала в темата.......все не остава време да пиша,успявам само да  прочета по диагонал какво правят нашите наборчета.От два месеца насам лекувам хреми,кашлици..... Tired и вируси.Виждам,че и в темата има много болни дечица. Hug Hug Hug Бързо оздравяване на
всички!

Бактробан мажа в нослето на Лазар,от една седмица лекуваме хрема.Капки Коларгол също капя и пръскам Куикс.Освен това слагах  течен витамин Ц в носа(една ампула от 2мл  по 1 мл в ноздра),действа безотказно.Луси,ако капките не помогнат може да пробваш с витамин Ц.

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 13:37 от лава

# 536

едното е да питам, ако е удобно- мъжът ти и той ли е с турски произход или си само ти? Тоест и двамата ли говорите на турски а Алейна или само ти, а той само на БГ?

И двамата говорим смесено Peace
Благодаря за отзивите момичета, извдите са два:
1. Вие говорите на майчиния език на детето/децата. По-големите ви деца са показали, че когато ги поставят в чуждоезикова среда езикът се научава и няма проблем с адаптацията:peace:
2. На прав път съм ( Mr. Green), но ще последвам съвета на Нанди( Hug)
Луси - дано да се оправи В. Ние с Коларгол сме се лекували 1 път, помогна и то много Peace
Жужи - и на малката сладурка Ели бързо оправяне  Hug И на вас доста ви се струпа напоследък, дано ви отбягат вече вирусите.
На Марта и Мушето - ЧРД и всичко по-по-най -прекрасно   bouquet
Хубава вечер!

# 537
Мила Марте,мила Муши,да са ви честити рождените дни!Да сте здрави,зло да ви забрави!Пожелавам ви мнооого дълги години живот,споделена любов,усмихнати деца,грижовни съпрузи,приятни изненади и красиви пътувания!
Весел празник!

# 538
  Бисквиткова, мерси за отговора  bowuu 

Само да вметна, че семейството, което познавам и майката говори само на руски на детето, самата тя е от смесен брак (майка украинка, баща БГ), но на детето си винаги и само говори на руски. В българска среда, това е леко неадекватно и неучтиво спрямо околните, обаче. Още пошече, че самата тя както вече казах не е рускиня дори, дори и наполовина не е, а е половин украинка..

Както и да е..Тук в Америка е друго- всеки си говори на собствения език на децата, но ако се наложи (пример- отиваме при доректорката да обсъждаме училищен проблем), се говори изцяло на английски, за да разбират и другите участници в разговора за какво става дума.
Ако съм в парка, както каза Нанди, нямам никакви скруполи да се обръщам към детето си единствено и само на български език.
Тук много българи говорят на децата си на снглийски..еми..не го разбирам  Tired

Само по тази тема исках да се включа  Blush

А, само да вмъкна, днес нали бяхме на Хелоуин парти в Бг училището на Габ. Ами мина разкошно. Голяма веселба беше, дори Габ спечели награда (бяха общо две награди една за момичешки костюм, една за момчешки) с костюма си на костенурка нинджа. Беше повече от щастлив и заспа доволен  Heart Eyes
Изкарахме много весело, музика, хапване, БГ компания и сладки приказки  Wink
Днес във Фб сложих една снимка (но не се вижда целия ми костюм) на черен ангел. Ако някой е лИбопитен да ходи да види. Надолу слагам черен кожен клин и черна тюлена пола- туту  Grinning

# 539

Май сама си пиша тукЪ

smile3506

Общи условия

Активация на акаунт