На море в Гърция - 10

• 82 783
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, и на мен ми се пооправи настроението с новата прогноза за времето  Laughing Слънцето над Тасос ще е като погача, както казва майка ми.

А аз също не бих стъпила повече на нашето море. Освен за някакъв фестивал или концерт. После бях след като завърших гимназията, което не беше хич отдавна- 2009та година. Като изключим дискотеките и баровете, за което отидохме с компанията, другото беше под всякаква критика. Всеки ден се връщах с все по- развалено храносмилане( да не кажа друга дума), зачервени очи от водата, имах си и обрив. От тогава не съм ходила. Гърция предлага страхотна вода, аз нямам претенции към пясъка. Спането е съизмеримо с нашето, храната е бял кахър. Та така  Simple Smile

# 181
Аз пък харесвам и двете  Laughing Юли - нашето, август - гръцкото. На нашето ходим голяма компания с куп дечурлига, а август сами за релакс. И двете си имат своя чар.
Сега, като гледам прогнозата за следващите дни, може и да поизмръзнем на фона на 40-те градуса в Албена миналия месец. Но, не мисля да отлагаме пътуването. Утре мятам жилетчици в сака и тръгваме  Simple Smile

# 182
Здравейте, предстои ми почивка на о-в Закинтос. Доста се порових, но за този остров намирам инфо, но не и отзиви на хора, които са го посетили.  Ще съм благодарна ако някой скоро е ходил и сподели!

# 183
След дълго умуване къде да прекараме 4 нощувки в Гърция- мини ваканция, се спрях на Астерис Вилидж в Геракини. Имате ли някакви отзиви за там?
При мен трудността идва от по- малкото предлагане на апартаменти с две спални и поне закуска, включена в цената.

Последна редакция: ср, 15 авг 2012, 11:11 от slavina_S

# 184
  • Варна
А аз също не бих стъпила повече на нашето море. Освен за някакъв фестивал или концерт. После бях след като завърших гимназията, което не беше хич отдавна- 2009та година. Като изключим дискотеките и баровете, за което отидохме с компанията, другото беше под всякаква критика. Всеки ден се връщах с все по- развалено храносмилане( да не кажа друга дума), зачервени очи от водата, имах си и обрив. От тогава не съм ходила. Гърция предлага страхотна вода, аз нямам претенции към пясъка. Спането е съизмеримо с нашето, храната е бял кахър. Та така  Simple Smile

Българското Черноморие не е само бетонен алкохолен туризъм и чалга,особено Северното.На Бяла на кея държим 7 м. рибарска лодка ,а зет ми къща в Дуранкулак и между двете има поне десетина уникални местенца.На фара на Шабла при бай Пешо пък може да се похапне не по лошо отколкото в ''Зорбас'' и при Микас на Сикия или в псаротаверната в Ормос Панагияс.А салатата му определено е по вкусна , защото е със градинско розово домати от Тюленово.По късна есен има и пресен лефер за скарата и сафрид за пържене и те по нищо не отстъпват на лаврака,фангрито((Pagrus pagrus) и мушмули (Lithognathus mormyrus),да не кажем че и съвсем си приличат на вкус.Е все пак по риби няма как да се мерим с гърците-в Черно море има 130 вида риби , а в Средиземно 1100.  Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 185
  • Пловдив / София
aleina,
или който е бил, може ли малко повече инфо за Скала Фурка. Порових се в нет-а, но много не намирам. Заинтригува ме това, че е не е толкова туристическо.
Интересува ме плажът как е, има ли дост. избор от места за хранене, има ли близки градчета, които да си заслужава да се видят. Че ние обичаме да се разхождаме, а не да прекараме 6 дни на едно място.

Както отиваме без резервация, нищо чудно, да сменим Никити (явно мн. популярно) с нещо друго в последния момент.

# 186
Толкова е относително... Аз се изказах отрицателно за нашето море, макар че не мога да се откажа напълно да ходя там, защото имаме къща в село до морето, но не мога да си затворя очите за някои неща - пустият някога плаж, на който ходим едва ли не от десетилетия в последните години е станал по-населен и от градски, особено тази година бяха палатки, каравани, сателитни чинии, мръсотия, миризми на тоалетна и манджи... ужас.
Другият, на който сме ходили, се оказа, че е почти изяден от морето и малкото останала ивица тъне в мизерия.
Но от друга страна (за съжаление едва 3 дни преди да си тръгнем) открихме чуден залив с невероятно чиста вода, безлюден, страхотен пясък, просто приказка. Спасява го това, че е явно е недостъпен по суша. Така че намират се още хубави места и при нас, трябва да се търси обаче.

А за Гърция... ако си бях останала с впечатленията за "гръцко море" от Глифада преди няколко години, където в 4-звездния иначе хотел не се затваряха прозорците, тоалетната течеше, за което никакви молби към персонала да бъдат оправени не помогнаха, а и безумните цени от рода 6 евро за кафе, плажът само камънак, никакъв пясък, и т.н., така и нямаше да стъпя повече. Трябваше ми време да се реша и да пробвам на друго място и взе, че ми хареса този път. Simple Smile

# 187
  • В полето, под тепето.
Този път съм съгласна с peterky2002.
Преди 3 години почивахме в този край-безкраен плаж от Крапец до Дуранкулак, спокойствие, та чак и на мен ми беше скучно. Joy За контраст 3-4 дни на Албена - също ми хареса, но лудницата и блъсканицата в ресторанта/ въобще ол инклузива по български  ooooh!/ ме възспират да отида пак. Трогнах се, че ни дадоха апартамент вместо стая заради РД. Laughing
Харесвам и Созопол през юни и септември. Но стига спам.
И благодаря за имената на рибите, макар и на латински! Laughing

# 188
  • Пловдив / София
Темата е интересна, но може ли да не се разводняваме с изказвания и мнения за и против БГ Черноморието и Гърция. Simple Smile
С най-добро чувство, но наистина на тази полемика, мосля, че не е тук мястото.

# 189
  • София
Здравейте, предстои ми почивка на о-в Закинтос. Доста се порових, но за този остров намирам инфо, но не и отзиви на хора, които са го посетили.  Ще съм благодарна ако някой скоро е ходил и сподели!

Какво точно те интересува? Закинтос е прекрасен остров, с невероятни плажове и гледки!
За какво точно искаш да прочетеш отзиви?
Моят съвет е предварително да почетеш и да си набележиш какво искате да разгледате там, за да не пропуснете нещо интересно Simple Smile
На прима виста се сещам - разходка с лодка около острова, точно на Закинтос много си заслужава, спират на прекрасни плажове (вкл. Навагио), също и на морските пещери из острова, като Blue Caves, Keri Caves. Агиос Состис. От плажовете - Лаганас и Банана са ясни, не пропускайте Геракас (любимият ми!!) и Xigia SPA beach. Залез от Кери.
Прекрасна почивка ти желая, островът е невероятен!

# 190
Точно латиницата беше много полезна в случая  Laughing Пуснах ги на изображения в гугъл и установих, че фангрито сме го хапвали, ама мушмули нещо сме го пропуснали, което ще трябва да се коригира следващия път. Само дето имена трудно помня, дано поне визуално да се сетя като ги видя  Wink

# 191
Някой беше питал за цените на горивата по-напред. За съжаление, новините не са добри, но ако се зареди на последната възможна бензиностанция в БГ и се ходи до Северна Гърция, би трябвало да стигне резервоара на връщане до БГ. Сега като се замисля, за толкова години май не сме зареждали колата там.  newsm78
http://dnes.dir.bg/news/goriva-gartzia-benzin-skokat-tzenite-11789341?nt=4

# 192
Мда, четох я тази новина сутринта, но аз лично нямам притеснения, защото на границата зареждаме до горе и сме в по-северната част на Гърция, та няма опасност да ни свърши бензина. Обикаляме доста с колата, даже миналата година за един ден обходихме Ситония, на плаж сме задължително с кола, че не обичаме на едно и също място и пак ни стигна. Като изключим "страхотните" ориентировъчни способности на моя мъж и то при наличието на GPS и съответно обходните маршрути, които сам си съчинява (обикновено по грешка) и размотаването ни из полетата на Северна Гърция..  Mr. Green Е, тогава се наложи да дозаредим!  Tired

# 193
  • В полето, под тепето.
Точно латиницата беше много полезна в случая  Laughing Пуснах ги на изображения в гугъл и установих, че фангрито сме го хапвали, ама мушмули нещо сме го пропуснали, което ще трябва да се коригира следващия път. Само дето имена трудно помня, дано поне визуално да се сетя като ги видя  Wink

Така е, но в менютата няма картинки  или е рядкост и ми е по-лесно като знам как се казва на гръцки/английски! Laughing Така, че ако някой го напише -  bouquet
И аз с най-добро чуство- леките отклонения в темата не ме дразнят- все има какво да се научи! Grinning

P.S-

Последна редакция: ср, 15 авг 2012, 15:10 от Теси

# 194
  • София
e фагри (нигири) е fargi (nigiri) или Red porgy / Red Sea Bream  , но последнитe съм ги срещала рядко.

Общи условия

Активация на акаунт