Татковците в домакинството :)

• 22 757
  • 436
  •   1
Отговори
# 255
Притеснението, че домакинската работа може да отнеме от мъжкарството на благоверните ви не включва ли притеснения относно вашия личен статус? Като какви се чувстват жените, които перат, чистят, мият докато Мъжът лежи на дивана?

Оо, това и на мен ми е чудно. Как ли изглежда в очите на околните ситуацията, в която аз чистя, а той спи.  Laughing

Скрит текст:

Joy

Как? Почива си просто чилякът. Laughing

# 256

Как ли изглежда в очите на околните ситуацията, в която аз чистя, а той спи.  Laughing

Околните ги зарежи.. какво ли му е на него, да се пробва да спи..пък тя да си бучи с прахосмукачката ???  Mr. Green
Това си е вид издевателство.  Crossing Arms

# 257

Как ли изглежда в очите на околните ситуацията, в която аз чистя, а той спи.  Laughing

Околните ги зарежи.. какво ли му е на него, да се пробва да спи..пък тя да си бучи с прахосмукачката ???  Mr. Green
Това си е вид издевателство.  Crossing Arms

Именно! Затова никога не допускам да го пpавя това вкъщи  Joy

# 258
Мисля си,че като се появи бебе и жената остане в къщи,тя започва да поема все повече домакинска работа.Не рядко ни е и приятно да глезим мъжете.С времето обаче нещата загрубяват.Появява се второ дете,работата се увеличава,жената е по-уморена,започва пак работа,а задълженията в къщи остават.Жалко,че малко мъже се сещат да поемат от товара.Но пък нищо не пречи директно да им се каже.
Прочетох доста добри съвети за индиректно казване.Ама и ние жените сме странно племе,какво все чакаме да се сетят??
ММ помага малко или много според зависи.Той обаче работи сериозно и не мисля,че имам право на претенци.Доволна съм.Като започна работа ще е интересно как ще се развият нещата. Wink

Та мястото на татковците в домакинството е непостоянно .
И малко хумор:

Скрит текст:

# 259
Оо, това и на мен ми е чудно. Как ли изглежда в очите на околните ситуацията, в която аз чистя, а той спи.  Laughing

Само не го споменавай в БГ Мама и нямаш проблем. Ако искаш и цимент си бъркай тайно.

# 260
Евет, мъжете от намеци не разбират. Когато искаш помощ казваш, че се нуждаеш от нея и поставяш ясни задачки  Laughing

# 261
При нас в началото чистенето протичаше така-"Хайде да изчистим", "Хайде".Докато разтегна кабела на прахосмукачката и той случайно се е позиционирал на компютъра. Като подвикна, че трябва да чистим"Да, бе чакай, че видях един тикет"...10 минути по късно стигам до бюрото, той услужливо си вдига краката, докато отговаря в скайп на свой приятел.  Още 10 минути по-късно съм извадила парцала да измия...нищо.  Тръгвам да бърша прах-той се е присетил, че трябва да си изтрие някакъв акаунт.  След 1-2 часа съм привършила всичко и той възкликва"Ох...нещо ми оадна кръвното, трябва да ям"  Tired 
Така се случи няколко пъти и му казах, че няма да чистя.2 седмица живях в кочина, той си отиде да се сърди при майка си.  Накрая се върна, в бяс почна да разчиства, докато си ядях в еднократната чиния  Laughing  Станах да му помогна и от тогава вече чистим двамата.
Много рядко ми се случва да чистя сама.Държа да е вкъщи, като правя седмично помистване, за да помага. 
Не работи повече от мен.Да, вярно, че има нощни смени, но пък почива по 4 дни.   

# 262
 Joy А серете ли заедно? За да е честно и споделено?
Като чета такива постове и ми става жал...Естествено, че много пъти аз съм чистила, той е бил в друга стая или вън. После той я ще измие чиниите, я ще поиграе с детето или ще напазарува. ..За пускането на прахосмукачката двама ли трябват да се бута? Или да се забърше с парцал пода?  Crazy

# 263
  • София
Именно Simple Smile

*Belle-Etoile* - аз също почивам по 4 дни и имам нощни смени (намиг), затова почивните дни като отделя някой друг час за седене вкъщи, просто отвътре ми идва да позабърша Simple Smile Женска му работа!
С милия - по-основно през уикенда. ИНаче той си мие чинии, прибира... Ама нали се сещаш че няма да се прибере в 8 часа от работа и да седне да шета Simple Smile Докато аз съм напълно способна да го направя, хаха.
Но повечето мъже са като твоя, не му се сърди, просто го юркай. И моя си е казал - "като ме видиш, че блея, просто ме сръчкай". Малцина са тези, на които отвътре им идва да подредят или да минат с прахосмукачката. Повечето го правят, като ги подсетиш, или като ги удари сачмата и им се причисти. По мои наблюдения в последния случай "причисти" ще рече цял ден риене на къщата. Имам трима приятели, които като кажат "трябва да оправя в нас" отделят цял един ден и излъскват къщата.

# 264
Като чета такива постове и ми става жал...Естествено, че много пъти аз съм чистила, той е бил в друга стая или вън. После той я ще измие чиниите, я ще поиграе с детето или ще напазарува. ..За пускането на прахосмукачката двама ли трябват да се бута? Или да се забърше с парцал пода?  Crazy

Еее, Вили, ние не ги разбираме тези възвишени споделени мигове  Laughing
Прахосмукачката - единият прахосмучи, другият държи кабела, за да не се закачи или заплете някъде.
Мопа - единият търка пода, другият придвижва кофата

# 265
 Joy
Вероятно би било пълно неуважение към мен, ако допусна мъжа ми да се наспи събота и стана да направя закуска и докато станат с детето – съм си почистила кухнята...

# 266
Joy
Вероятно би било пълно неуважение към мен, ако допусна мъжа ми да се наспи събота и стана да направя закуска и докато станат с детето – съм си почистила кухнята...

Не само неуважение, ми и живо прецакване... Joy

# 267

Еее, Вили, ние не ги разбираме тези възвишени споделени мигове  Laughing
Прахосмукачката - единият прахосмучи, другият държи кабела, за да не се закачи или заплете някъде.
Мопа - единият търка пода, другият придвижва кофата

Преди доста време, имаше дори и такава тема... Joy

# 268

Аз пък я разбирам.От няколкото неща,които четох във форума разбрах,че мъжът на *Belle-Etoile* е свикнал да го Гледат-сестра и майка ако не бъркам.
Някои мъже правят каквото могат,други няма и пръста да си мръднат ако не ги принудят.

# 269
Това с принудата е ясно, аз също съм положила усилия вкъщи за доста неща, но също така е нормално – все пак говорим за двама човека, дето трябва да споделят общ живот и е съвсем в реда на нещата – да се наложат някои нови методи, начини и тн.
Въпросът тук е друг. Малко ми идва в повече мнението – точно да не се минем – дай да изискваме споделяне във всичко...И няма ли го – значи мъжа е лентяй. Да, ама не.

Общи условия

Активация на акаунт