Татковците в домакинството :)

• 22 746
  • 436
  •   1
Отговори
# 270
Въпросът тук е друг. Малко ми идва в повече мнението – точно да не се минем – дай да изискваме споделяне във всичко...И няма ли го – значи мъжа е лентяй. Да, ама не.
Вече си представям и двамата на работа, но аз като се прибера, готвене, чистене и слагане на масата, а мъжо през това време лежи на дивана с дистанционно в ръка, че да не съм му прислужница нещо, точно си е лентяй ще ме извинете ама си е такъв.

# 271
Представяй си, каквото искаш.
Тази ситуация може обаче да е такава – мъжа е цял ден на крак, действително напрегната работа, а след работа отива да вземе детето, а през това време аз съм се прибрала първа, минала съм през магазина и съм направила вечерята, попочистила съм вече дори. Той се прибира и сяда на дивана, аз сервирам.
Ужасно елементарно е да извращаваш ситуация така, че да напасне на вижданията ти, без да отчиташ обстоятелствата.

# 272
viliko щом като така ти харесва прислужвай му. Моята работа също е напрегната и на крак, прибирам се заедно с него, така че вкъщи е друга ситуацията. И много ми е интересно в какво се заключават задълженията на един мъж според теб? Съжалявам, но не съм съгласна с това патриархално виждане.

# 273
viliko щом като така ти харесва прислужвай му. Моята работа също е напрегната и на крак, прибирам се заедно с него, така че вкъщи е друга ситуацията. И много ми е интересно в какво се заключават задълженията на един мъж според теб? Съжалявам, но не съм съгласна с това патриархално виждане.

Съжалявам, но мислех, че ти е възможно да допуснеш, че има такива ситуации и въобще не съм визирала себе си в случая. Съжалявам и че работата ти е напрегната, моята далеч не е. Но да си следиш домашните задължения, според ситуацията, условията и обстоятелствата – ако наричаш слугинаж – проблемът е съвсем личен, демек в самата теб и не налагай на другите твоите усещания, ако може. Нека всяко семейство да си прецени  как да си разпределят ангажиментите. Патриархално съвсем не ти е ясно какво е, щом определи дадения пример – като такъв. Wink

# 274

Въпросът тук е друг. Малко ми идва в повече мнението – точно да не се минем – дай да изискваме споделяне във всичко...И няма ли го – значи мъжа е лентяй. Да, ама не.

Ох, като чета тази тема, все ми изниква картинката как Човечето и мъжът й месят питка  на четири ръце.

# 275

Ох, като чета тази тема, все ми изниква картинката как Човечето и мъжът й месят питка  на четири ръце.

И аз така - ама ситуацията един сапунисва чинията, другия я подсушава  Joy

# 276

И аз така - ама ситуацията един сапунисва чинията, другия я подсушава  Joy

Ситуацията излиза извън контрол...  tooth

Скрит текст:

Да му мисли кой ще се оправя след погрома.  Laughing

# 277

Да му мисли кой ще се оправя след погрома.  Laughing

Е, как кой? Mr. Green

Скрит текст:

Joy Joy Joy

# 278
Сотееееееееееееее  Joy Joy Joy
Потвърди за протокола, че това не е вашата къща....

# 279
Т.к. вече сте ми смешни с тези си разбирания, че жената е родена за да слугува на мъжа си, приключвам да чета и пиша тук, и все пак приемете, че има и друго мнение различно от вашето. Какво ли лошо има да изчистим заедно, след което да излезем на шопинг заедно, така и не разбрах. Но щом ви прави удоволствие да чистите и готвите, действайте. Но замислете се, ако счупите крак, а мъжа ви не може да изпържи две яйца, не нещо друго, какво ще правите тогава? Ще се влачите по корем, за да му угодите? Приятно ви чистене и готвене от мен.

# 280
Т.к. вече сте ми смешни с тези си разбирания, че жената е родена за да слугува на мъжа си, приключвам да чета и пиша тук, и все пак приемете, че има и друго мнение различно от вашето. Какво ли лошо има да изчистим заедно, след което да излезем на шопинг заедно, така и не разбрах. Но щом ви прави удоволствие да чистите и готвите, действайте. Но замислете се, ако счупите крак, а мъжа ви не може да изпържи две яйца, не нещо друго, какво ще правите тогава? Ще се влачите по корем, за да му угодите? Приятно ви чистене и готвене от мен.

Няма да приемам нищо, не съм длъжна  Laughing
Счупения крак пожелавам и на теб, за да се убедиш, че понякога, според обстоятелствата - е напълно нормално единия да завземе повечко ангажименти, според зависи. В твоя дух, за да бъда...защото явно не можеш да разбираш прочетеното, та се стигна до това крайно предложение... ooooh!

# 281
И аз ще се включа с коментар. Моят мъж много помага в домакинството. Той пазарува , готви аз се включвам ,когато имам желание или се налага да го направя. Когато си бях в майчинство и гледах детенцето аз го правих разбира се , но сега и двамата работим и сме си разпределили ангажиментите ,без да сме ги коментирали от само себе си .
- аз чистя, мия чинии ,гладя , а той хвърля боклука , готви и пазари. Аз водя и детето на градина и го прибирам . Той се занимава със заплащане на гражд.отговорност , преглед на колата , а аз следя за плащането на ток,вода , мобилни телефони , такса в градината . Смятам ,че всекитрябва да се включва и така е редно

# 282
Винаги има мнение различно от моето/вашето.За някои жени е приятно да слугуват,за други е ужас,а трети четат бг мама и си създават проблеми в семейството,защото вместо да мислят слушат бг мами.
Защо не приемете,че живота е шарен и има много различни начини да живееш?И да ти е добре.

Ето добър  пример за идеалния случай:
Ставате събота в 9,единия прави кафето,другия закуска.После единия оправя чинии,маса,а другия да поразчисти легло и дрешки .
Ако през седмицата сте свободни по едно и също време може да успеете заедно да чистите, и да разделите всичко на 2.
Как ще приложите схемата ако единия работи на смени,повече време и е в пъти по-тежка.?А като има деца.Кое е по-тежко децата да обгрижиш,да домакинстваш.Или един път аз,един път ти..

Знам ако има желание ще се раздели всичко, но на всеки ли му се живее така?Съмнявам се.

# 283

Няма да приемам нищо, не съм длъжна  Laughing
Счупения крак пожелавам и на теб, за да се убедиш, че понякога, според обстоятелствата - е напълно нормално единия да завземе повечко ангажименти, според зависи. В твоя дух, за да бъда...защото явно не можеш да разбираш прочетеното, та се стигна до това крайно предложение... ooooh!
Пепел ти на устата, вече бих казала, че си абсолютна злобарка и каквото си ми пожелала тройно да ти се връща. А иначе ти го казвам от опит, в момента съм със счупен крак, та радвай се злобила.

# 284

Но замислете се, ако счупите крак, а мъжа ви не може да изпържи две яйца, не нещо друго, какво ще правите тогава? Ще се влачите по корем, за да му угодите? Приятно ви чистене и готвене от мен.

Това се случи с моята жена преди 4, 5 години.. е, ня оставих да умре от глад, нито пък децата ми залиняха... цели три месеца си носи гипса горката.
При желание всичко е възможно.. само поле за изява ни е нужно.. демек, да има и кой да ни го позволи.

Сотееееееееееееее  Joy Joy Joy
Потвърди за протокола, че това не е вашата къща....

Знам ли.. може и да е нашата, че то от толкоз жени вкъщи, точно дотам може да се стигне.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт