Интересни места в Европа за деца

• 137 995
  • 762
  •   1
Отговори
# 600
  • Софето
Вчера се прибрахме от Европа парк и Рулантика. Ходим всяко лято, тази година решихме да пробваме за Коледа. Ако ще ви е за първи път, лятото е най-добре. Пътували сме до Баден-Баден, Базел и Меминген, след това кола под наем.  За спане си взимаме апартамент в някое от близките селца. Храната в парка е много вкусна и не е много скъпа. В Рулантика избора за храна е слаб, но гладни няма да останете. За Европа парк ви трябват 2 дни за Рилантика 1ден, наоколо има страшно много интересни неща за посещение. Ето и малко снимки от коледната украса от преди 2 дни.

# 601
Невероятно красиво 🙂

# 602
Благодаря за снимките! Различно изглежда в коледни светлини и украса!

# 603
Малена, ако не е много нахално Flushed колко излиза грубо като сума 3 дни за четирима такава екскурзия - пътуване със самолет Баден-Баден, рент-а-кар, спане извън парка и два дни парк, един ден Рулантика...съвсем грубо ?

# 604
Ами единственото фиксирано са билетите, които можеш да си провериш в сайтовете на парковете.
Рен-а-кар, спане, самолет могат да варират много.
Просто си погледнете за вашите дати билетите, в букинг настаняване и ренталкарс избран автомобил(има много различни цени) и ще си направите сама сметката.

# 605
Фанси, благодаря много за пояснението, но въпроса ми е насочен към Малена, тя ако има желание ще ми отговори, ако не - здраве да е. Аз съм си направила сметка със спане в Европа парк и за това питам, някой който е минал по друг път, което смятам че ще е полезно и за други четящи хора тук.
Моята груба сметка за един възрастен и едно дете 12г, със самолет, 3-4 нощувки в парка, ползване на градски и междуградски транспорт излиза между 3 и 4 хил.лв.

# 606
Фанси, благодаря много за пояснението, но въпроса ми е насочен към Малена, тя ако има желание ще ми отговори, ако не - здраве да е. Аз съм си направила сметка със спане в Европа парк и за това питам, някой който е минал по друг път, което смятам че ще е полезно и за други четящи хора тук.
Моята груба сметка за един възрастен и едно дете 12г, със самолет, 3-4 нощувки в парка, ползване на градски и междуградски транспорт излиза между 3 и 4 хил.лв.

А моят личен опит говори за по-малко. И?

Има настанявания и по 200 евро на нощ, и по 50. В различните периоди на годината един има доста разнообразни цени.
Има коли и за 30 евро на ден, и за 60. Отделно ако си правиш пълна застраховка за нулиране на франшиза или не си правиш има голяма разлика.
Един ден в повече е 1/3 в повече пари(ако си 3 дни в парка, което за мен е твърде много и не знам след втората сутрин какво различно би се правило). И т.н.
Тя ще сподели нещо съвсем конкретно според личните им резервации, което не знам как ще ти е от полза на теб.
Нищо полезно не би се получило от подобни цифри. И дори няма да е ориентировъчно.  
Гледам, че задаваш същите въпроси и за Дисниленд.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 16:28 от Fancy

# 607
Нещо сте в грешка, Фанси! Не знам къде гледате, че задавам същите въпроси относно Дисниленд! Споделила съм в подробности как съм прекарала в Дисниленд през 2019 с цел да съм полезна за четящите и търсещи информация Хора! Смятам, че повечето от нас си правим сметка на парите, ако вие не - браво на вас! Ако не виждате ползи, подминете поста, някой друг ще види! Не се засягайте, жива и здрава бъдете! Няма да отговоря повече, ако решите да продължите спора!

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 21:44 от Зорница Боянова 626706

# 608
Смятам, че повечето от нас си правим сметка на парите, ако вие не - браво на вас! Не се засягайте, жива и здрава бъдете!

Съвсем друго нещо казах. Но очевидно два мои поста не са ви достатъчни да разберете.
Представете си уравнение с 3/4 неизвестни. Е вие искате да ви решим това уравнение.
При зададените от вас параметри някой може да похарчи 5К на човек, а някой да се ограничи и с 500 лв. И какво ценно като информация това ще ви даде изобщо не е ясно.

# 609
Ние резервирахме 3 нощувки в един от хотелите на парка - така преценихме, че искаме да се потопим изцяло в атмосферата на забавленията, а и цел ни е само Европа Парк и Рулантика. Малко по-скъпо е, наистина, отколкото настаняване на друго място в Руст. Цените варирарат, взависимост от месеца на посещение.
Ще сме само 4 нощувки в Германия, с полет на Раян Еър до Баден-Баден/Карлсруе. Резервирахме и 1 нощувка в Баден-Баден, на връщане.
Относно транспорта: има вариант с обществен транспорт: автобус 218 до Баден-Баден (гарата) и след това с влак до Руст; или с наем на кола.
Забелязвам тенденция на увеличение на цените на колите под наем. Не могат да се намерят коли на цени между 30-60 евро/ на ден, поне от фирмите, които се предлагат на летището в Баден-Баден.
Както и да се смятат нещата, не е най-евтиното удоволствие цялото преживяване и всичко е до лична нагласа колко средства бихме могли да похарчим. За семейство с деца е в рамките на нормалното да се похарчат 3-4 хил. лв. за такъв вид туризъм, според мен.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 09:25 от mimkatabg

# 610
Едно предложение: с кола под наем достъпът до Страсбург е много лесен. А там определено има какво да се види. За по-големи деца и тийнове е интересна дестинация.

# 611
Целият район е уникален. През границата е френската част на Елзас с Колмар и още поне 5-6 изключително живописни селца по пътя на виното. Има и едно шато - Haut-Kœnigsbourg. До него имаше парк с маймунки. А и Страсбург наистина изобщо не е за пропускане. Районът предполага много повече от два дни посещение в парка.
Има много винарни за дегустация на местното доста класно вино.

# 612
  • Софето
За цените зависи от много неща, колко време преди пътуването се прави резервацията, по кое време от годината ще е пътуването, …
За колите под наем юни от Меминген взехме кола за 7 дни 370€, сега за 4дни пак на Меминген 450€. Апартаменти с две спални около Европа парк са от 150€ нагоре за нощувка.
Храната в Европа парк е много вкусна, задължително опитайте повече неща. В частта на Исландия предлагат сандвичи с фламбирана сьомга, уникално вкусна.  По принцип увеселителните паркове не се славят с много вкусна храна, най-гадната пица и паста в живота ми, съм ги яла в Италия в Мувиланд.
Свалете си приложението ще ви бъде много полезно, сканирате си билетите и може да си запазите място на виртуална опашка за по-натоварените атракции. Елзас е приказка, красиво, вкусна храна и вкусно вино. Ако кацате в Баден, може да се посети и Щутгарт. Зоо парка е един от най-хубавите в Германия има и ботаническа градина към него. Музея на Мерцедес е много добър и забавен. На 20км от Щутгарт е двореца в Лудвигсбург, много красив дворец а към него има уникална, огромна, вълшебна градина за деца. В градината има къщички и герои от детските приказки. Много е забавно за децата. Замъка Хоенцолерн също си заслужава. Боденското езеро с всичките красиви градчета, особено Меерсбург.
Тази година освен Диснилен и Европа парк, посетихме и два нови парка за нас, Астерикс до Париж и Фантасияленд до Кьолн. И двата парка си заслужават, за първия един ден за втория два дни, за да може спокойно да се мине на всички атракции.

# 613
Разкажи малко повече за Астерикс. Много се чудих тази година след Бретан и Нормандия дали да заменим ден в Дисни с Астерикс. Решихме все пак Дисни, защото минахме и през Фонтебло и Льо Виконт.
За 12/13-годишни как е?

# 614
  • Софето
Разкажи малко повече за Астерикс. Много се чудих тази година след Бретан и Нормандия дали да заменим ден в Дисни с Астерикс. Решихме все пак Дисни, защото минахме и през Фонтебло и Льо Виконт.
За 12/13-годишни как е?
Следващия път не го пропускайте. Моите деца са на 13год. много им хареса, защото обичат екстремните влакчета. В парка има достатъчно екстремни и семейни атракции, прекрасно се запълва един ден, има красива декорация, лесно е придвижването вътре и е пълно основно с тийнейджъри и младежи. Дисниленд за децата беше интересен на 7 год. но сега на 13 год. беше им леко скучен, от Астерикс останаха много доволни. Ние комбинирахме с долината на Лоара, прекрасно е.
[/img][/img][/img][/img][/img]

Общи условия

Активация на акаунт