Eлектронни четци - VII

• 58 356
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
  • София
drexy, добре дошла в темичката! Hug Имам Киндъл от една година и съм изключително доволна.
Проблемът с Киндъла не идва от форматите (с програмата Калибри можеш да преобразуваш всякакъв формат в подходящ за Киндъла), а в това, че продаваните български електронни книги са със защита и не се отварят на тази марка четци. Ако отвориш раздела за е-книги на Хеликон, например, можеш да видиш с какви модели четци работят.  Peace

# 31
  • София
Нахълтвам с новата тема с един "тъп" въпрос:
кабела на киндъла към компютъра стандартен USB към мини USB ли е? някъде загубих оригиналния кабел  Shocked
вероятно ще излезе от някъде , но до тогава ....

# 32
  • Казанлък of all places
Да. Спокойно. Simple Smile

# 33
  • Пловдив
Здравейте, дано не нахълтвам прекалено нахално във вашата чудесна темичка, която смятам да следя отсега нататък.
Бих се радвала много на някой и друг съвет за баш начинаещи в четците, понеже в момента съм на вълна избор, а не знам какво да гледам. Останах с впечатление, че болшинството в темата са с Киндъл, ако не греша...?
Чудя се това ли е най-доброто, разбрах че не поддържа формата на закупените от БГ сайтове epub, но разбира се, може и да съм в жестока заблуда  Whistling ...
Мисля да си го поръчам от Amazon, доста съм се замислила за този на Sony - http://www.amazon.com/gp/product/B005MIZKXM/ref=ox_sc_act_title_ … id=A1IQG36LGY80S5 Ще се радвам, ако попадна на някой собственик тук да сподели мнение от първа ръка  Blush

Ще съм безкрайно благодарна, ако някой ми окаже помощ. Мерси предварително   bouquet

drexy, добре дошла в темичката! Hug Имам Киндъл от една година и съм изключително доволна.
Проблемът с Киндъла ... а в това, че продаваните български електронни книги са със защита и не се отварят на тази марка четци.
Няма такова нещо като неразбиваема защита  Sunglasses С малко търпение и лека занимавка, DRM-защитата се премахва.  Peace

Но иначе има толкова много книги в Читанка-та, които само трябва да се минат през Калибрето (за да станат във .mobi), че спокойно да се спреш и на Киндъл като марка за бъдещия си четец. По-скоро е по-важно какво ще четеш (обикновена литература или спец.издания с таблици и формули ---> дали да е 6 или 9-инчов четец; книги на български или чужд език, където ще са нужни речници ---> дали да е с тъч или не екран)...

И нека някой по-запознат със СОНИ да каже дали безпроблемно разчитаха кирилицата или трябваше допълнително четецът да се русифицира? newsm78 Не съм напълно сигурна, но по-старите модели не четяха кирилица и беше нужно да се бърникат, за да се реши този "проблем" Thinking

Но на който и модел да се спреш, няма да сбъркаш - електронната книга си е голяма зарибявка Mr. Green Peace Hug

# 34
О, много благодаря за подробната информация!  Hug
Искам да чета книги предимно на български, но не искам да се ограничавам, ако ми се прииска нещо на английски, предпочитам да е с тъч и 6'. Днес съм се заровила да чета за четците и започна да ми оформя още един вариант в главата - NOOK GlowLight, чета страхотни неща за него. Значи станаха три  ooooh! не знам как ще се оправя....

# 35
  • София
Честно казано, ако сега трабваше да избирам, сгурно щях да се спра на модел с подсветка - т.е. Nook. Някой тук май го имаше, нека сподели впечатления. Иначе аз съм с Kindle 3 и 4. И двата са страхотни.  Peace

# 36
  • No Line On The Horizon
И аз имам нужда от лампа и съм на тази вълна.

# 37
Мерси, sweetkids_mama Hug Довечера ще поровя пак в настройките Grinning

# 38
  • Пловдив
Честно казано, ако сега трабваше да избирам, сгурно щях да се спра на модел с подсветка - т.е. Nook. Някой тук май го имаше, нека сподели впечатления. Иначе аз съм с Kindle 3 и 4. И двата са страхотни.  Peace

Аз съм с Nook-а с подсветката. Много съм доволна, за сега - имам го от 2 месеца. Купих го чрез фирма доставчик от сайта на B&N, излезе ми около 320 лв. с транспорта до мен. Не съм ползвала Kindle, за съжаление, така че сравнение не мога да направя.

# 39
  • София
А използваш ли често подсветката? Как е светлината, равномерна ли е? Натоварва ли очите?

# 40
  • София
Привет,

Да се запиша и аз при вас. За сега само ви чета.
Пуснах запитване за цена на едепо-то за Kindle Touch 3G, да видим какво ще ми предложат.

# 41
Здравейте, и аз съм на вълна избор на четец. Чета коментарите ви и питам,но не мога да се реша. Сега се спрях на тези: Sony Reader PRS-T1, Kindle Touch WiFi, може ли да препоръчате и други модели. Искам да е с повече функции, но ще чета предимно българска литература. Искам да поръчам от тук: http://readerbg.com/електронни_четци/Amazon_Kindle . благодаря предварително.

# 42
И нека някой по-запознат със СОНИ да каже дали безпроблемно разчитаха кирилицата или трябваше допълнително четецът да се русифицира? newsm78 Не съм напълно сигурна, но по-старите модели не четяха кирилица и беше нужно да се бърникат, за да се реши този "проблем" Thinking

prs-t1 няма нужда от сложни процедури, но за да не виждаш безброй въпросителни вместо кирилица, трябва на всяка нова книга да сменяш шрифта original с някой от другите възможни. Ако някой е открил друг начин, моля да сподели.
И аз чакам да се появят повечко модели с подсветка, да може да се избира!  Simple Smile

# 43
  • Видин
http://www.ciela.com/ciela_ebooks/hudozhestvena-i-prevodna-liter … other-author_text
Тази книга дали ще може да се чете на Киндъл?

# 44
  • София
Помощ!

От Едепо ми писаха, че 3G  на Kindle Touch 3G не работи в България.
Наистина ли е така?

Някой има ли този модел да каже мнение?
http://www.bestbuy.com/site/Amazon+-+Kindle+Touch+3G+with+Specia … amp;skuId=2506182

А 3G на този модел дали работи?
http://www.bestbuy.com/site/Amazon+-+Kindle+Keyboard+3G+%28Free+ … amp;skuId=2506119

Общи условия

Активация на акаунт