Eлектронни четци - VII

• 58 365
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте!

Децата ми, които са на 10 г. и 12 г., искат за коледни подаръци електронни четци - по един за всеки. Вчера ходих в Технополис – Люлин София, но там се оказа, че не може да разгледаме наличните модели, тъй като им беше паднала батерията, а в магазина не искаха да ги включат да се зареждат. Като започнах да задавам въпросите си на продавачите, те не можаха да ми отговорят почти нищо. За това моля вас за помощ – какъв модел да избера?

Може да купя два различни модела, тъй като само синът ми държи да има функция text to speech. И двете деца искат да има възможност за ползване на английско-български речник. Правилно ли съм разбрала, че такъв речник може да се свали и постави на Kindle?

Какво ще кажете за Pocketbook Touch (за сина ми)?
и  Prestigio Per5162 (дъщеря ми хареса това) ? Или да купя Kindle за £69 за нея?

Да заложа ли на сигурното- Kindle? От това, което се предлага в момента в Amazon.UK, единствено Kindle Keyboard има Text-to-Speech., но ми е малко скъпичък. Забравих да напиша, че държа на E Ink Display.

Предварително благодаря!

# 691
  • Враца
Какво ще кажете за Pocketbook Touch (за сина ми)?
и  Prestigio Per5162 (дъщеря ми хареса това) ? Или да купя Kindle за £69 за нея?
За Prestigio-то аз ще кажа не. Писах преди около месец как въпреки, че е в гаранция, дефектът, който се получи при моя не влиза в тази гаранция и ми поискаха сума, която е цената на нов четец.
Оправих го в друга фирма, за 1/3 от поисканата сума, като по този начин си развалих останалите месеци от гаранцията.

# 692
  • Стара Загора
В коя друга фирма го оправихте, че имам един счупен Киндъл, купен от БГ за ремонт

# 693
Още въпроси;

Все пак на PW може ли или не може(като се постави на 0) да се изключва подсветката?

За Нук и Покет бук нужно ли е да се рабива защитата на файловете или си вървят всички? Включително и тези купени от Амазон?

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 22:40 от Анонимен

# 694
  • София
Мога да отговоря единствено на последния ти въпрос - Нук и Покет бук не четат книгите купени от амазон. Амазонските книги могат легално да се четат само на киндъл - електронен четец или приложение за pc, mac, android. Мисля, че гледах някакво ревю за root-нато устройство, което работеше като таблет и му бяха сложили киндъл приложение, но стандатно случаят не е такъв. По същия начин не можеш да четеш книги от Barnes&Nobles или други книжарници на киндъл. Ако мислиш предимно да купуваш книги, те съветвам да си изпереш книжарница и спрямо нея да си купиш четец.  Peace

# 695
Принципно, Nook чете универсалния формат epub, в който побликуват масово е-книжарниците. Kindle чете само неговите си mobi файлове.

# 696
  • Sofia
може би не е за тук, но Взех си смартфон с андроид 4.0. Интересува ме какъв четец трябва да си инсталирам и какви файлове чете, за да мога да чета книги на него.
Пробвах няколко четци, които би трябвало да четат .doc, .pdf и . txt, но не ми намира файловете, къде трябва да ги сложа?

# 697
Ето един линк , как да си сложим Англо-Български речник за Kindle и Френско-Български речник за Kindle. -----------   http://stratsimir.sc20.info

А тук има обяснено как да конвертираме pdf към mobi. Пробвах го става , но проблема е че не може да изкарва картинките от pdf както трябва да са. Но все пак може да свърши работа на някой.

http://store2.data.bg/placeboto/PDFtoMOBI.how-to.guide.pdf

!!!!!  Значи от този сайт има прогама за конфертиране на pdf за киндъл. Изпробвах го и дава прилични резултати с default настойки на програмата, сигурно при по голяма игра с настройките,ще стане още по добре. Препоръвам ви да я пробвате , в сайта има и клипче как става инсталирането и работата с пргорамата.   ------ http://www.willus.com/k2pdfopt/help/
Дано съм ви бил полезен Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 21:14 от anacondata

# 698

Да заложа ли на сигурното- Kindle? От това, което се предлага в момента в Amazon.UK, единствено Kindle Keyboard има Text-to-Speech., но ми е малко скъпичък. Забравих да напиша, че държа на E Ink Display.

Предварително благодаря!

Text-to-Speech функцията не е активна за всички книги. В Product Details на книгата в Амазон трябва да пише Text-to-Speech: Enabled Така че едва ли тази функция трябва да е решаваща при избора.

може би не е за тук, но Взех си смартфон с андроид 4.0. Интересува ме какъв четец трябва да си инсталирам и какви файлове чете, за да мога да чета книги на него.
Пробвах няколко четци, които би трябвало да четат .doc, .pdf и . txt, но не ми намира файловете, къде трябва да ги сложа?

Пробвай Cool Reader  за мен това е най-успешната апликация за четене.

Последна редакция: пн, 19 ное 2012, 00:40 от nikolexa

# 699
искам да ви питам :
защо ви е важна подсветката - доста четете на тъмно или има и друго ?

# 700
искам да ви питам :
защо ви е важна подсветката - доста четете на тъмно или има и друго ?
Има, нощна лампа  Wink

# 701
  • Враца
Аз използвам Moon Reader.
Първо си ги свалям на компютъра, след това ги качвам в box.com.
На Андроид устройството имам приложението на бокс, свалям си книгите на таблета, след това в настройките на Moon Reader имам зададено в коя папка да ги търси и той си ги добавя за четене.

В коя друга фирма го оправихте, че имам един счупен Киндъл, купен от БГ за ремонт

Те са във Враца, но не знам дали се занимават с киндъли. Моят проблем беше usb входа на четеца, затова на риск им го дадох, но ми го смениха.

# 702

Какво му е на Kindle-то? Кой точно модел е?

# 703
Здравейте момичета отдавна ви хвърлям по едно око, защото бях решила да си взема ел.четец. След дълго умуване и избиране се спрях на Poketbook 611. Реших да е този защото е на български,чете доста формати и реших, че с него най-лесно ще мога да работя. Но докато се натуткам,сестра ми която живее в Англия ми взела като изненада Kindle. Меко казано съм в паника и се чудя дали да и кажа да го върне. Не знам дали ще мога да работя с него. С английския съм на вие, знам само най-елементарни неща, с инсталирането на програми също.Много сложно ми се вижда конвертирането на книги. Не ми е ясно и дали всяка книга която свалям от читанка трябва да се конвертира. Програмата CALIBRE на български ли е? Могат ли такива компютърно полуграмотни като мен да работят с нея? Свалям от читанка на лаптопа във формат txt. Извинявайте,че ви задавам такива елементарни въпроси, но за мен е важно.

# 704
Здравейте момичета отдавна ви хвърлям по едно око, защото бях решила да си взема ел.четец. След дълго умуване и избиране се спрях на Poketbook 611. Реших да е този защото е на български,чете доста формати и реших, че с него най-лесно ще мога да работя. Но докато се натуткам,сестра ми която живее в Англия ми взела като изненада Kindle. Меко казано съм в паника и се чудя дали да и кажа да го върне. Не знам дали ще мога да работя с него. С английския съм на вие, знам само най-елементарни неща, с инсталирането на програми също.Много сложно ми се вижда конвертирането на книги. Не ми е ясно и дали всяка книга която свалям от читанка трябва да се конвертира. Програмата CALIBRE на български ли е? Могат ли такива компютърно полуграмотни като мен да работят с нея? Свалям от читанка на лаптопа във формат txt. Извинявайте,че ви задавам такива елементарни въпроси, но за мен е важно.

На Kindle можеш да четеш и във формат txt.

Общи условия

Активация на акаунт