Eлектронни четци - VII

• 58 393
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Jane º°, по- назад в темата някой тук беше пейстнал запитване до едепот за новия базов Киндъл. Този,  който е като К4, но от 69 долара. Беше 170лв. В техно магазинът( не ги помня кой кой е) е 239лв. Но или не беше регистриран, или беше без рекламите. По- скоро първото.

# 631
  • Варна
Да попитам някой тук има ли Kobo? Конкретно ме интересува Kobo Glo като модел и дали има кирилизация.

# 632
  • Варна
Jane º°, по- назад в темата някой тук беше пейстнал запитване до едепот за новия базов Киндъл. Този,  който е като К4, но от 69 долара. Беше 170лв. В техно магазинът( не ги помня кой кой е) е 239лв. Но или не беше регистриран, или беше без рекламите. По- скоро първото.

Същият модел в английския амазон е 69 паунда. Ако се ползва посредническа фирма до БГ доставката ще е около 3 лв и общо излиза на същата цена като от едепот. Вярно, че ще пристигне след 10-тина дни, но все пак ще е на името на собственика си и евентуално при проблеми ще се контактува директно с амазон,  не с едепот.

# 633
Даже 1,70лв. Peace Поне тези, които аз ползвам. А пък и uk нямат с реклами.

# 634
Да попитам някой тук има ли Kobo? Конкретно ме интересува Kobo Glo като модел и дали има кирилизация.

Аз имам Кобо Тъч, един от шрифтовете има кирилица, четецът използва epub файлове.

# 635
  • Бургас
Вече и аз съм горд собственик на Kindle PaperWhitePeace
Днес си го получих. Поръчах го на адреса на приятелка в Щатите, а после тя ми го препрати. Беше отишъл на митница ( Rolling Eyes), мислех, че ще плащам ДДС, но се разминах само с 4лв.  Laughing
Сега си го разглеждам. На пръв поглед много ми харесва.
Защо коментирате, че не може да се изключва подсветката? Като се направи на 0, де факто е изключена.  Thinking
За батерията ще дам отзиви след няколко дни.
Намерих му и калъфче за 4 лири, зелено.  Laughing

А тъкмо взех да си ползвам стария (той не е стар, всъщност, на няма и 2 месеца е) Kindle Touch с калъфчето с LED лампичка. Не е зле, ама друго си е да си има подсветка. Тея калъфи с лампички не са особено удобни, според мен.

# 636
  • Варна

Аз имам Кобо Тъч, един от шрифтовете има кирилица, четецът използва epub файлове.

Само един шрифт ли Sad. Дали и при Гло е така?
А иначе доволна ли си, някакви проблеми имала ли си?

# 637
  • Варна
Мимита, и аз така реагирах в първия момент, но ако изгасиш лампата ще видиш, че не е напълно изключена подсветката.

Elfadora, аз разбрах какъв е проблема с калъфа. Първо искам да те зарадвам, че не е дефектно устройството. Всъщност устройството има функция автоматично wake/sleep при отваряне и затваряне на калъфа. Обаче тя се задейства от магнита. Моя калъф обаче (най- вероятно и твоя) има 2 магнита  - т.е. като се затваря калъфа двете части, които се залепят и двете са магнитни. Така влияят 2 магнита и устройството се шашка.Аз направих процеп и извадих единия магнит. може да се сложи тънка метална пластинка, за да се залепя калъфа. И вече нямам проблем.
Проблема е само с долния край, защото там е "нещото" в киндъла, което реагира на магнита.
Може да пробваш така - прокарваш плавно магнита покрай долната част на киндъла и ще видиш че като мине покрай  дясната част се включва/изключва.

Тъпото е, че Амазон продават калъф, който явно не е за PW с описание, че става за този модел.
Който си търси калъфче да търси или без магнити или магнитите да са само от едната страна (или на капака или на долната част) Не знам, до колко стана ясно, ако някой иска още информация, ще разкажа Simple Smile

# 638

Само един шрифт ли Sad. Дали и при Гло е така?
А иначе доволна ли си, някакви проблеми имала ли си?
За латиница са 6-7 шрифта, но имаш регулиране на буквите и отстоянията на думите и редовете.

Никакви проблеми, ръчкам го без почивка от 2 месеца.
Другото което ми направи впечатление, че менюто за покупки е по-удобно от това на Амазон.
След регистрацията му през wi-fi на мейла почнах да получавам предложенията на B&N.

# 639
Здравейте,

До сега не съм ползвала електронни четци, но съм се засилила да си купувам. Имам няколко въпроса - четох части от тази и стари теми и ползвах търсачката, но не намирам ясен отговор.

1 - Наличието на подсветка предимство ли е? Дразни ли очите или обратното? Имам много чувствителни очи. Знам, че е индивидуално, но нямам познати с четци, така че и чуждото мнение ми е полезно.

2 - Засега съм се спряла на Киндъл, защото имам доверие на Амазон за обслужване. Колебая се обаче, защото нямат възможност за допълнителна карта памет. Има ли възможност да се слагат книги, които не са купени от Амазон, а са свалени от сайтове? Често ли има проблем с pdf файлове, та се налага да се конвертират през имейл?

Много благодаря за всяка помощ предварително!   bouquet

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 22:02 от Макарон

# 640
  • София
Макарон, мен изключително, страшно, безобразно много ме дразни подсветката. Обаче докато се натуткам спряха да продават Kindle Touch и вместо него взех PW. Моделът за мен е абсолютно неуспешен, въпреки че нямам база за сравнение. Сенките в долния край на екрана също са дразнещи.
Всъщност като се замисля единственото нещо, което ми допада е, че е с тъч скриин.

# 641
  • Варна
Мен пък не ме дразни, а съм с толкова чувствителни очи, че постоянно са червени...Има малко затъмнени петна в долния край, но особено ако не е на максимум, не е толкова натрапчиво. Само ако фона е чисто  бял. Много ми е удобна, защото ми е любимото да си легна и да си чета.
Най-добре е ако можеш да вземеш от познат, да видиш дали ще ти хареса. Тук мненията ще са колкото и хората Simple Smile

# 642
Макарон, подсветката е предимство, ако държиш да четеш на тъмно и без да будиш половинката си.
По втория въпрос - може да слагаш неамазонски книги. Доста хора ползват Читанката.  Wink

За ПДФ - проблемът с тях е, че не подлежат на промяна. Отвори книга в ПДФ на компютъра и се опитай да я смалиш до размер 6 инча, колкото е екранът на четеца. Кофти, а? Все пак, ако книгата е малък формат, може да се чете съвсем прилично, стига да се настрои екранът на пейзажен режим. Обаче забелязах, че се освежава страницата на всяко прелистване и май батерията се хаби по-бързо. ПДФ с картинки, сложно форматиране и по-големи страници не са подходящи. (Аз пробвах и с по-големичка книга, макар и без картинки -  зуумването е възможно, но толкова трудоемко при К4, че не си струва усилията).

# 643
Макарон, на страница 40 от тази тема изпаднах и аз, леко неориентирана. Погледни какво съм питала и отговорите на момичетата.  Grinning

# 644
Благодаря на всички включили се   bouquet Май ще се ориентирам към Нуукче или Сони.

За ПДФ - проблемът с тях е, че не подлежат на промяна.
Мда, разбирам. Видях мнения назад в темата, че с калибре се преобразуват книги от формат pdf към mobi. Всички четци ли работят най-добре с mobi файлове или това е само за Киндъл?

Макарон, на страница 40 от тази тема изпаднах и аз, леко неориентирана. Погледни какво съм питала и отговорите на момичетата.  Grinning
Много ми бяха полезни въпросите ти - а за някои от нещата, които си питала, дори не ми беше минало през ум Embarassed  bouquet

И един полезен сайт за търсещите четци: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_e-book_readers

Скрит текст:
ПП чак сега видях, че горе съм написала подсвика вместо подсветка  Laughing Добре поне, че всички са ме разбрали!

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 22:09 от Макарон

Общи условия

Активация на акаунт