Eлектронни четци - VII

• 58 374
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
Меган, от мобилната версия на читанка сваляш направо във формат моби и няма нужда да конвертираш нищо. Цъкни тук.

# 706
  • България, София
Някой знае ли как мога да сменя шрифт на електонна книга?
Повреди ми се четеца, подмениха го със същия модел, но шрифта е друг. Искам си стария  Simple Smile, този е със серифи и ми уморява повече очите. Никъде не намерих такава настройка.

# 707
Ако споделиш модела ва книгата си шанса да има някой с такъв и да даде съвет се увеличава.

# 708
Меган, от мобилната версия на читанка сваляш направо във формат моби и няма нужда да конвертираш нищо. Цъкни тук.

Благодаря ви момичета. Успокоихте ме.

# 709
  • България, София
Ако споделиш модела ва книгата си шанса да има някой с такъв и да даде съвет се увеличава.
Логично  Simple Smile

Prestigio PER3162BN

Благодаря   bouquet

# 710
Здравейте,спряла съм се на два модела четци-NOOK Simple Touch GlowLight  и PocketBook Pro 612.Ако не беше Pearl-екрана на NOOK,щях без да се замислям да си взема PocketBook-а.Искам да попитам знаещите дали се усеща разлика при четене  на Pearl и  E-link екран и струва ли си да предпочета по-безопасния за очите NOOK пред екстрите на PocketBook-а?

# 711
Здравейте,спряла съм се на два модела четци-NOOK Simple Touch GlowLight  и PocketBook Pro 612.Ако не беше Pearl-екрана на NOOK,щях без да се замислям да си взема PocketBook-а.Искам да попитам знаещите дали се усеща разлика при четене  на Pearl и  E-link екран и струва ли си да предпочета по-безопасния за очите NOOK пред екстрите на PocketBook-а?

С какво ПокетБуук-а превъзхожда Нуук-а?

# 712
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Pearl е по-контрастен от Vizplex, какъвто е на PocketBook 612, но трябва да се има предвид, че има и разлика между различните поколения Vizplex екрани. Хубаво е, ако можеш да направиш сравнение на живо. За повишаване на контраста играе роля и избора на шрифт - например при новия ъпдейт на Kindle 3 точно благодарение на по-подходящ шрифт визуално се усеща разлика.
Все пак и двата са е-инк, което си е безопасно за очите.
Нук-а има харесваната от някои хора подсветка и е с тъчскрийн.
PocketBook 612 поддържа доста повече формати - FB2, FB2.ZIP, TXT, TXT.ZIP, PDF, PDF (ADOBE DRM), DJVU, DJV, IW44, IW4, RTF, RTF.ZIP, HTML, PRC, MOBI, CHM, EPUB, EPUB (ADOBE DRM), DOC, DOCX, TCR
както и аудио, за разлика от NOOK Simple Touch™ with GlowLight™

# 713
Pearl е по-контрастен от Vizplex, какъвто е на PocketBook 612, но трябва да се има предвид, че има и разлика между различните поколения Vizplex екрани. Хубаво е, ако можеш да направиш сравнение на живо. За повишаване на контраста играе роля и избора на шрифт - например при новия ъпдейт на Kindle 3 точно благодарение на по-подходящ шрифт визуално се усеща разлика.
Все пак и двата са е-инк, което си е безопасно за очите.
Нук-а има харесваната от някои хора подсветка и е с тъчскрийн.
PocketBook 612 поддържа доста повече формати - FB2, FB2.ZIP, TXT, TXT.ZIP, PDF, PDF (ADOBE DRM), DJVU, DJV, IW44, IW4, RTF, RTF.ZIP, HTML, PRC, MOBI, CHM, EPUB, EPUB (ADOBE DRM), DOC, DOCX, TCR
както и аудио, за разлика от NOOK Simple Touch™ with GlowLight™
LemonDesi ,много благодаря за отговора!!!  bouquetВ такъв случай, може би ще се спра на PocketBook.
Вейда,както LemonDesi е отбелязала,PocketBook-а поддържа доста повече формати ,както и аудио и Text-to-speech.

# 714
Аз също не мисля, че има разлика в това как се отразяват двата екрана на очите. Контрастът е въпрос на комфорт, при всеки е различно.
Този PocketBook изглежда много перформантен, мини след време да разкажеш впечатления (ако се спреш на него)  Peace

# 715
PocketBook Pro 612.Ако не беше Pearl-екрана на NOOK,щях без да се замислям да си взема PocketBook-а

PocketBook Pro 612 е спрян от производство от почти година! Ако все още се продава някъде имай в предвид, че това са залежали в някой склад бройки от поне 6 месеца. Актуалните към момента модели на PocketBook можеш да видиш на сайта на официалния им дистрибутор за България: www.pocketbook.bg

Успех в избора на четец  Simple Smile

# 716
  • София
здравейте, от 1 г. имам Kindle 4 ... но до днес  Confused Отворих на него един мейл, на който си бях пратила една книга и като натиснах 'свали' атачмънта - киндела заби - не реагираше на нищо. След около 15 минути след многократно натискане на бутона за изключване - се изключи с бял екран, но пак в горен ляв ъгъл стои от браузъра кръгчето все едно зарежда още. Да не би някой вирус да съм си пратила? Сега на нищо не реагира. Купен е от амазон с посредник и не помня да имаше гаранция. Четох за някакъв сервиз в Сф на ул. Криволак. Знаете ли дали избщо се ремонтират киндели или да плача за нов?  Sad

# 717
  • София
Опитай да го рестартираш с натискане на бутона за включване и задържане така поне 20 секунди.

# 718
При мен след като заби,успях да го рестартирам по горе-посочения начин.Незнам на какво се дължеше този срив,но след това ми се появиха и проблеми с батерията-уж се зарежда,а след няколко дни светва,че е празна.На година и нещо е Киндъла,гаранция вече няма и аз също много се чудя за нов.

# 719
  • София
При мен се оправи уж след рестартирането, пък то ще си покаже...
А за ненормално бързо падане на батерията - при мен се получи такова тези дни и се оказа, че е забил при опит да се свърже с мрежата и е "увиснал" там, а аз не съм обърнала внимание. Иначе си работеше, но мрежа на ON, без да е свързан реално и така за няколко дни батерията падна, явно е "циклил" безкрай.

Не знам дали си струва, но защо не опиташ да му презаредиш софтуера? От сайта на amazon става, от твоя профил. Предлагат последната версия 5.1.2. и ако проблемът е софтуерен - може да се оправи така.

Общи условия

Активация на акаунт