да не спре кърмата

• 1 091
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте!Имам бебе на 9 месеца,захранена е от 6-я месец и в момента имаме само едно сутрешно кърмене. Налага ми се в края на месеца да отсъствам за 3 дни и ще съм без бебка, и не знам какво да правя с пропускането на кърменето Sad Иска ми се като те върна да продължа да я кърмя.Какво да правя,за да не спре кърмата?доколкото знам не е добре да се изцеждам.Благодаря Ви предварително.

# 1
Здравей velena,
Изцеждането може да ти помогне за да поддържащ лактацията си през дните, в които ще отсъстваш както и за да се предотврати препълване на гърдите. Повечето майки, на които им се налага да пътуват и бебето не ги придружава, обикновено цедят гърдите приблизително в часовете, в които бебето суче. Изцеждането може да облекчи гърдите, и ако в друго време се появи напрежение в тях. Може да се използва помпа или да се изцеди на ръка. Ако е възможно млякото да се съхрани правилно, в последствие може да бъде дадено на бебка.

Много от майките, на които им се налага да се разделят с бебето за няколко дни, кърмят до последния момент и продължават да кърмят веднага след като се върнат. За някои бебета отделянето не е проблем, но има и такива, които биха могли да се отдръпнат. Това е преодолимо с много ласки, внимание и контакт кожа до кожа.

Пожелавам ти кърменето да продължи успешно след като се върнеш.

Общи условия

Активация на акаунт