Парфюмни размисли и страсти - 160

• 52 728
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, някой пробвал ли е това:

http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Dahlia-Noir-12146.html
Стана ми любопитно защото го сравняват с Shalimar Parfum Initial.

Тоалетната вода също ми е интересна:

http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Dahlia-Noir-Eau-de-T … ilette-14229.html

# 391
  • София
наистина има нещо общо между Черната далия и Шалимар ПИ - и двата имат една разкошна сладко-мухлива нотка. Но са и доста различни - докато Шалимар е значително по-сух (и за моя нос, с дървесни нотки), при Далия има много сладост, нагнетена на макс (но без да накъртва, колкото и парадоксално да е). Притежанието на единия в никакъв случай не обезмисля придобиването на другия  Naughty аз имам Шалимар, но определено ще си купя и черната далия  Blush

ЕДТ е силно разводнена версия, която вероятно би ми се сторила интересна ако не познавах ЕДП. Добър вариант е евентуално ако не ти понесе сладостта на ЕДП  Peace

# 392
  • на североизток от Рая
  Привет!

Всяка от вас се е "сблъскала" с парфюм днес.  Laughing Аз се "сблъсках" по собствено желание с Лютите чушки. Приносиха ми се и реших, че днес е техният ден.

4 фъс и отидох в библиотеката. Много добре се държаха сред книгите, хладината и тишината там. За мен беше време за релакс.

После в горещината навън пак ги усещах. И все искам да разпозная на какво ми мирише, но - тц.
 Не мога да кажа какво е.
 Сега пак ги усещам, в определени моменти ме лъхва много приятна миризма, но не я разпознавам като нещо си точно определено.

Ще ги опитам и в хладен ден.
 И все си мисля, че искат дъжд.  Thinking

# 393
  • Germany
Кому е нужно това?! Rolling Eyes
И с какво е по темата и какво ново научих от тази инфоpмация?!
И докога ще пpодължава, за да не влизам в темата?

# 394
  • София
Днес пробвах Aqua Allegoria Lys Soleia. От леко пръсване на ръката и ми харесва. Специално си пръснах и на блотер, там вече ароматът е доста по-интензивен. Напомня ми на нещо познато, но не се сещам какво, нямам такъв аромат. Колебая се обаче и за един Серж Лутенс, тъпото е, че съм го пръскала по ръцете си в чужбина и нали съм си умница въобще не се сещам как се казваше. Пробвала съм само една ванилия и един приятен аромат, който май е  A La Nuit. Другите аромати с съм пробвала само от капачките, един дъх и ме усмъртяваха Mr. Green Като знам колко са грешни тези ми представи за даден парфюм, ама като имам само две ръце.

# 395
Ох, чета ви тук няколко дена и се чудя до къде ще стигнете...
По повод на Moschino искам само да кажа следното: на различните езици се произнася по различен начин. Ползвайте звуковата функция за превод и произношение на Google Translator, за да чуете, че го има и като Москино, и като Мошино, че и като Мосхино. Но лингвистичното правило е, че имената би следвало да се произнасят на всички езици така, както се произнасят на езика, от който произхождат. В случая италиански, т.е. Моски(и)но с дълго "и".

Ей, много издръжлив и прекрасен в жегите Baby Doll! Heart Eyes

# 396
  • USA, Steak State
Аз не мога да разбера какво значение има как се произнася един парфюм след като ви харесва и го обичате. Лично аз не мога да произнеса имената на половината от тези, които имам. Излишна драма!  smile3507

Любопитен ми е този, не съм чела назад, може да сте го обсъждали, но има ли инфо вече от първа ръка?

Сега се сещам, че обсъждахте някаква Черна рокля, това ли е било?

# 397
  • София
Тази Черна рокля на мен ми мирише на вишни, има нещо което ме дразни. Нямам го, само съм го пробвала. Май е същото рокле, което се обсъждаше.

# 398

И аз пробвах СЛ парфюма, споменат от Ковачева. Напомни ми за други от тази марка, и може би най-много за Шипровия Руж.

Роклите на Герлен всички са ми някак безлични. В най-новата версия има и пачули, но аз бях заета да го говоря със СА, която ми обясняваше, че във Варварската Роза нямало пачули. Имало само сандалово дърво Whistling

Пробвах и Keiko Un Joir d'Ete. Интересен подправков флорал, слънчев, но не ме грабна. Най-неочаквано харесах L'Artisan Batucada с меките подправки, също слънчеви цветя, и нещо звънко, малко киселичко, явно идващо от типична напитка за онзи район. Защо не го намерих в началото на лятото?

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 19:50 от NovemberRain

# 399
Днес се насладих максимално на Wenge на Donna Karan. Имах малка отливка и реших, че ѝ е дошло времето. Начинът по който се разви ми напомни доста Bois d'Iris na Van Cleef. Суха дървесина, нагрята от слънчевите лъчи през лятото и мъничко сладост, без да е гурме, без да е натрапчив, просто ми носи комфорт и спокойствие. Нищичко общо не намирам с Черния кашмир, дори и с Chaos не бих могла да го оприлича толкова. Прекрасна работа е свършил Родриго Флорес. bowuu

# 400
  • Бургас
Далия Ноар тествах пролетта /благодарение на една мила парфюмна фея   Hug /.
Аз не намерих прилика с Шалимар.
За мен е доста цветен, креместо-сапунен аромат. Много ми хареса и чакам да се появи.  Heart Eyes

# 401
  • София
Лингвистичните спорове ще помоля да пренесете в съответната тема.
Моля да спазвате добрия тон и да не превръщате ароматната тема в миризлива. За втори път разчиствам в рамките на два дни, на третия ще има излезли във ваканция.

# 402
Novemberrain, с цялото ми уважение към твоето модераторско присъствие, но лингвистичните спорове, водени с един добър, разумен тон все пак са част и от нашата, парфюмна тема.
Съгласи се с мен, че не е все едно дали ползваш Шанел или Чанел. Не виждам нищо лошо в коментара на транскрипции, особено когато е професионален. Hug
Отдавна съм част от тази тема и не помня такива коментари някога да са били санкционирани от модератор.

# 403

Ах, милите ми лингвистки:)))

А защо тогава този коментар е оставен?!
И изобщо, защо се трие толкова избирателно?!

Лингвистичните спорове ще помоля да пренесете в съответната тема.
Моля да спазвате добрия тон и да не превръщате ароматната тема в миризлива. За втори път разчиствам в рамките на два дни, на третия ще има излезли във ваканция.

Грамотното произнасяне и изписване на една марка е част от цялата дискусия за нея. Не се впуснах в излишен коментар, защото се убедих, че в темата това не се толерира (всъщност, не знам, какво се харесва тук), но при цялото ми уважение към особата с чехли на един американски дизайнер, "Акуа ди Джио" също не е правилно произношение и не разбирам, какъв толкова смут ви причинява това някой да ви каже, че понякога в цялата си перфектност, допускате грешки?!

Относно "Черната Далия" - дано не е на жената с трагична съдба, мен ме остави безчувствена, но имам нужда от още един тест - не ме изненада, когато я тествах.

# 404
Пикси, поръчах си книгата за Шанел, Парфюмът от Барнс енд Нобл. Чакам я с нетърпение.

Много ти благодаря, че ми я препоръча.

Общи условия

Активация на акаунт