да помогнете с някакви предложения

• 878
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте момиче на 15 съм и съм нова във форума  Simple Smile Та към въпроса .. искам да изненадам родителите си със специална вечеря, включваща предястие, основно и десерт ..  Grinning но понеже още не съм много навътре с кулинарията   Sad ще се радвам, ако ми препоръчате някакви по-лесни, но и все пак оригинални рецепти  Cry Cry Praynig Praynig благодаря предварително  Flutter

# 1
Здравейте момиче на 15 съм и съм нова във форума  Simple Smile Та към въпроса .. искам да изненадам родителите си със специална вечеря, включваща предястие, основно и десерт ..  Grinning но понеже още не съм много навътре с кулинарията   Sad ще се радвам, ако ми препоръчате някакви по-лесни, но и все пак оригинални рецепти  Cry Cry Praynig Praynig благодаря предварително  Flutter
а продукти имаш ли ? как да разберем с какво разполагаш  newsm78

# 2
продуктите не са ми проблем ще напазарувам.. днес просто исках да видя предложения, а иначе самата вечера ще я направя през седмицата, за да може като се приберат от работа да ги чака изненада   Hug Laughing

# 3
продуктите не са ми проблем ще напазарувам.. днес просто исках да видя предложения, а иначе самата вечера ще я направя през седмицата, за да може като се приберат от работа да ги чака изненада   Hug Laughing
а какво обичат да похапват ? дай някакви насоки ?

# 4
принципно всичко си хапват, но като се замисля задължително основното е с месо или мезе   newsm78 иии за десерта може би са по традиционните сладкиши от тяхно време newsm78
едит* като се замисля  newsm78 чушки обичат да похапват като че ли доста, пиперки имам предвид

Последна редакция: нд, 12 авг 2012, 13:56 от aylinxa

# 5
  • София
Душичка, златна  Hug

щом обичат основно чушки, ги изненадай с нещо различно.
Предлагам ти следното

Предястие. Купуваш един килограм тиквички - избери ги по дребнички и по тънички. Дебелите тиквички имат семки и не са толкова вкусни. Прибираш се, измиваш ги, и ги обелваш с картофобелачката - можеш и да не ги белиш. Взимаш дъска за рязане и остър нож и ги режеш на тънички колелца. Виждала си предполагам пържени тиквички. Само, че ти няма да ги пържиш, а така както са нарязани ги слагаш в най голямата ви тава и им сипваш половин водна чаша олио. Разбъркваш ги в тавата и ги слагаш във фурната да се пекат, на 200 градуса. Ако копчетата на фурната е на степени, ги печеш на 4 отдолу и отгоре. Когато започнат да покафеняват и заприличат на пържени - ще отнеме около един час, ги заливаш със следната смес.
2 кисели млека, една майонеза, две - три скилидки чесън ( нарязани на ситно) една връзка копър - също нарязана и една чаена лъж. сол. Заливаш ги така, както са в тавата и ги връщаш обратно във фурната - без да бъркаш нищо. Изключваш фурната и започваш основното ядене
Основно ядене. Купуваш вратни пържоли, или каквито намериш пържоли. Купуваш не само за тях, двамата, но и за останалите члена на домакинството, включително и за теб. Измиваш ги и ги слагаш в тавичка. Поливаш ги с една водна чаша вода, и половин водна чаша олио. Поръсваш ги със сол и черен пипер. малко сол, и малко черен пипер. Вадиш тиквичките от фурната и слагаш пържолите там, като включваш фурната както при предния път на 200 градуса. След около 15 - 20 мин, когато ти заприличат на готови, взимаш кърпа да не се изгориш и с нейна помощ вадиш тавата и внимателно ги обръщаш пържолите да се изпекат и от другата страна. След около 15 мин, когато ти заприличат на готови ги вадиш.
Десерт. Купи някакви полодове например два банана и две нектарини. Нарежи ги на парченца в една купа и им настържи с рендето две, три бисквитки. Сложи малко една, двелъжици захар, и ако имаш орехи, може да сложиш и стафиди, или кокосови стърготини, малко канела - може би една кафена лъж. Слагай каквото имаш от тези неща. Разбъркай плодовете и ги разпредели в купички, или чашки, или каквото ти хареса - може и в чинийки. Сложи отгоре по една, две лъжици сладолед, ако имаш. Това е плодова салата.

Моите деца ни направиха такава празнична вечеря преди няколко месеца и въпреки, че ни сервираха прокиснало вино и изгорели пържени яйца - за нас това беше най вкусното ядене на света, защото дечицата ни го приготвиха. Сигурна съм, че родителите ти ще се зарадват на всичко, което приготвиш.
Успех   bouquet

# 6
Аз предлагам това за основно http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=443744.msg22620368#msg22620368 Много лесно се приготвя,не изисква никакви умения в кухнята.Спазвай точно каквото пише в рецептата Peace
Предястието може да е красиво поднесена салата - изобилието от зеленчуци е огромно сега.
А за десерт сладолед украсен с плодове бисквитки,пурички и т.н.

Похвали се като сготвиш Laughing

Общи условия

Активация на акаунт