Отговори
# 345
На мен много ми се иска да си купя такова бельо, че на изписването да изглеждам прибрана  Grinning имам един каталог на триумф имат много хубаво прибиращо бельо различни модели и голям избор

# 346
Дойде ми на ум едно заглавие за тема; Везничка или скорпионче,всяка ОКТОМВРИЙКА чака своето бонбонче. newsm03 ако ви харесва.            Приятен уикенд на всички,и благородна завист на тези които са на морето. Laughing Heart Eyes
Страхотно заглавие за темичка! Само може леко да го модифицираме на Дева, Везничка или скорпионче - всяка ОКТОМВРИЙКА чака своето бонбонче, защото при мамите с ранно октомврийски термин може и да има изненади девички Simple Smile

За прибиращото бельо - аз съм чувала че не е полезно редовно да се носи, защото се оптускала мускулатурата на корема Thinking Но, не знам дали реално е така - никога не съм пробвала.

Хубав и усмихнат ден ви желая!

# 347
Привет момичета. И аз да се включа за бельото. Купих се стягащ колан е този http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9751&cat=93 , имах си го и след първото раждане, много съм доволна. Слагах го веднага след родилното. И носих го по целия ден през нощ също бях с него, и така един месец.
Приятен ден на всички.

# 348
Здравейте, момичета  Hug Има ли някоя от Варна, която ще ражда в Майчин дом, че аз май натам се насочих...  Simple Smile

Здравей, аз смятам за сега там заради стаята за активно раждане, но още не съм проучила въпроса. Ти при кого там си се насочила / извинявай ако си отговорила вече ,още не съм стигнала до последните страници/

Честно казано, още не съм се насочила към никой, понеже съм от Несебър и трябва да отида специално до Варна, за да се срещна с доктора при който ще реша да раждам. Писах им, да видя кога ще е удобно да отида и същевременно да има нещо като ден на отворените врати, за да разгледам и болницата, но отговор така и не получих. За сега се колебая между Борис Яков, Боян Георгиев и Анна Атанасова, но не съм решила още кой. До началото на септември трябва да съм решила и мисля тогава да се разходя до Варна. В твоя случай, щом искаш да раждаш в стаята за активно раждане, съм чела и чувала, че най "ЗА" това е Борис Яков, защото той е почитател на възможно най-естественото раждане... Но ти си знаеш най-добре  Hug

# 349
Дойде ми на ум едно заглавие за тема; Везничка или скорпионче,всяка ОКТОМВРИЙКА чака своето бонбонче. newsm03 ако ви харесва.            Приятен уикенд на всички,и благородна завист на тези които са на морето. Laughing Heart Eyes

Много хубаво заглавие, дори си "изтрих" вота, за да мога да гласувам за този, дано скоро се появи  newsm10

Поздравления за голямото семейство  newsm03  Дано и ние имаме смелостта и възможностите да ви догоним  Crazy  Rolling Eyes

# 350

Честно казано, още не съм се насочила към никой, понеже съм от Несебър и трябва да отида специално до Варна, за да се срещна с доктора при който ще реша да раждам. Писах им, да видя кога ще е удобно да отида и същевременно да има нещо като ден на отворените врати, за да разгледам и болницата, но отговор така и не получих. За сега се колебая между Борис Яков, Боян Георгиев и Анна Атанасова, но не съм решила още кой. До началото на септември трябва да съм решила и мисля тогава да се разходя до Варна. В твоя случай, щом искаш да раждаш в стаята за активно раждане, съм чела и чувала, че най "ЗА" това е Борис Яков, защото той е почитател на възможно най-естественото раждане... Но ти си знаеш най-добре  Hug
Аз същото съм чувала за Анна Атанасова. Ден на отворените врати нямат , просто отиваш и те развеждат, това ми отговориха на мен.... и аз скоро трябва да го направя това...Ако се срещнеш с някой от лекарите можеш да споделиш впечатления Simple Smile

# 351
Здравейте момичета!   bouquet
Аз от седмица и нещо не бях се разписвала, местихме се в гарсониера в общежитието и след това се прибрах за седмица при нашите  Simple Smile Едва смогнах да изчета предната тема  Blush и като стигам до новата и гледам 24 стр.  hahaha Личи си, че повечето мами са вече в болничен или са се прибрали от почивка. Това е от мен засега, връщам се да изчета предните страници  Laughing

# 352
manjunja, а тоя колан как се носи с панталон? Аз гледам, че май само за пола става. Не ти ли минава през средата на дупето?

# 353
След първото ми раждане, лекарката изрично ме предупреди, че при секцио трябва да се изчака поне един-два месеца за стягащо бельо (коланите за стягане), а за упражнения, коремни преси и прочие поне половин година. При нормално раждане май няма такива ограничения.
Иначе аз имам колан, който е като дълбоки гащи - закопчава се отдолу като боди и отпред и може да се носи с всякакви дрехи. Ето такъв:
http://family-bg.com/prX_3120.htm
А за болката - има я при всяко раждане и е въпрос на нагласа как ще я приемеш. Аз уж не издържам на болка и при най-малкото неразположение пия лекарство, но при раждането не беше така - понеже не се боях от медицинските манипулации, бях разпитала доки за всички детайли около секциото - ама направо като Мара подробната - в кой момент какво се прави, кое след кое следва, кои от притеснителните манипулации мога сама да си направя още преди болницата, какви лекарства ще ми слагат, колко време ще отнеме, какво ще правя в реанимация - та някак тая болка беше доста търпима, бързо мина и въобще не преобладаваше като емоция. Сигурна съм, че предварителната настройка помогна за това.

# 354
За стягащото белио. Бях питала една акушерка в търговищкото родилно позволяват ли да си обуеш ластичните гашти още след като родиш тъй като моята сестра ми беше казала веднага да след като се освястя след раждането да ги обувам, но акушерката каза че не посволяват и че свиването на матката не зависело от това дали ще ти сложат торбичка с пясък или ще обуеш ластични гащи. За себе си съм решила при първия удобен случай нелегално да си ги обувам. Сестра ми ражда в Г Оряховица.

За еднократните гащи и лиглина също зависи къде раждаш. В Търговище родилките ползват гащи памперс, което ми се вижда малко неудобно незнам. Сестра ми в Г Оряховица ползва един бял лиглин и памучни гащи когато няма визитация. Тя имаше шев и лиглина не и дразнеше както превръзките за родилки.
Дано съм била полезна.

# 355

Аз същото съм чувала за Анна Атанасова. Ден на отворените врати нямат , просто отиваш и те развеждат, това ми отговориха на мен.... и аз скоро трябва да го направя това...Ако се срещнеш с някой от лекарите можеш да споделиш впечатления Simple Smile
Да, задължително ще споделя, като отида в началото на септември  Wink А като гледам сме в едни и същи седмици, така, че нищо чудно да раждаме по едно и също време  Simple Smile

# 356
  • София
Ето ме и мен. Днес бях на преглед, а на ФМ ще съм през седмицата. Пак бактерии в урината. Sad И пак антибиотик. В понеделник ще правя някаква бактериална посявка, каквото и да означава това и в петък - обикновено изследване на урината. Хемоглобинът паднал и месец ще пия таблетки за повишаване на желязото.
Не ям месо напоследък, не зная дали се дължи на това. Лекарката каза, че поне телешко трябвало и ще се насилвам някак...
Използвах случая, та разпитах дали мога да си избирам дали да раждам с упойка или без. Поне в това имам избор и възнамерявам да се възползвам. Правели спинална или епидурална, мисля за втората. Другата събота съм пак на преглед преди пътуването за България на следващата сутрин. Надявам се пътуванията да минат безпроблемно, защото връщането ще е в 34 г.с.   

# 357
Добавих новото предложение за име на тема. Повече предложения няма да приемам, понеже вече стана доста. Ще ви помоля за следващата тема да ми изпращате лично съобщение с вашето предложение, защото иначе мога да пропусна вашето предложение ако го публикувате на стената на форума.
На първа страница съм публикувала информация за вестителките. Моля, ако имате въпроси кажете за да няма после не разбрали и сърдити.

# 358
Да, задължително ще споделя, като отида в началото на септември  Wink А като гледам сме в едни и същи седмици, така, че нищо чудно да раждаме по едно и също време  Simple Smile

Добре ще чакам включване, леко за сега Wink

# 359
Още неща се сетих да питам:

1. Ползвали ли сте крем депилатоар за интимните части и на коя марка?
А има ли такъв, който не е с шпатула, а например с гъба или само измиване,
защото ако е с шпатула е същото като със самобръсначка, а аз вече въобще не стигам до там Simple Smile
А дали може да навреди нещо, все пак е химия?
Дали държи повече от бръсненето, защото на мен ми растат за 1 ден.

2. Раждалите майчета, знаете ли нещо за маникюра?
Аз чух, че се карали, ако имаш лак на ноктите, ама не мога да разбера защо?
Това е лошо, защото си слагам джелиш и като отида там, дори да искам, не мога да го махна.

Общи условия

Активация на акаунт