Отговори
# 465
  • София
Alebale за обличането и аз се чудя ама то зависи и от времето  Thinking
чаршафчета за количката - http://www.biberon-bg.com/product/4503/set-za-kolichka.html а може и чувалче.Другия варианта е както е написала plamitoto с пелена маи е и най-евтино  newsm10
За кг. направо не ми се говори всички само ме успокояват,че ще ги сваля после много бързо дано  Praynig
Прах за пране мисля да тествам този ,че много го хвалят http://www.zabebo.bg/brand/Sano

# 466
bena, ама чак на мен ми се дояде от тази торта, хем не обичам сладко  Laughing

За постилане все си мисля,че дето се вика всичко може - чаршафче, пеленка, одеалце, може и такова комплектче - доста е симпатично, стига да не му е скъпо на човек.
И аз ще взимам Сано, тъй като това е най-хваленият препарат из темите.
За кг - още съм си +7, а днес в 15:00 съм във Фемина да видим пък бебчо колко е Simple Smile

# 467
Здравейте,
Ето че много мамчета се включиха, а се бяхме позабравили. Хубаво, че всички новини са оптимистични. И покупките набъбват. А при нас нищичко още не е купено, бебешките ни вещи от България още не са пренесени  и вчера дори се поскарахме с мъжа ми по този въпрос, защото той все отлага решаването му, а аз вече започнах да се притеснявам. Все пак докато времето е слънчево е хубаво да се изперат дрешките, столчето за кола, шезлонга, да се понапече количката на слънце. А и аз нямам никаква помощ, пък вече всичко правя бавно и ме затруднява, защото няма кокал дето да не ме боли, бързо се заморявам и въобще не съм това, което ми се иска. Дано все пак след това сдърпване да има известна активизация.
Тези степени на плацентата, означават доколко е зряла. Мисля, че последната степен е четвърта - това означава, че бебчето трябва да се роди. На моето последно изследване в 29/30 седмица пишеше май І степен.
Плацента превия е абсолютен показател за секцио. Не знам някой да рискува да остави пациентка с плацента превия да ражда нормално - рискът за бебето и майката е много-много висок. Плацентата е така разположена, че блокира пътя на маточните пътища и бебето не може да излезе. За последиците няма да пиша, защото прогнозата е от най-лошите и за майката, и за детето. Така че при тази диагноза - директно в операционната и без преговори.
Моите килограми са +4-5, коремът ми имам чувството, че вече е като в девети месец с първата бременност, а аз едва тези дни влизам в 8мия. Мисля другата седмица да отида пак на преглед, тогава ще стане ясно колко е наддала мама и колко бебка. Обаче яденето ми е проблем - много бързо се засищам, от съвсем малко храна, вече няма много място. И перисталтиката се позабави, така че оттук нататък ако кача нещо, то ще е малко.
Болничните, които се издават по повод бременност и раждане са 3 - първият от следящия АГ за 45 дни преди термин, вторият от родилния дом за 42 дни след раждането и третият от личния лекар за остатъка до 135 дни. Тези болнични се вписват в личната амбулаторна карта и се носят на работодателя. След изтичането им се отива при работодателя и се попълват една-две декларации, чрез които се отпуска обезщетението до 410 дни. Работа в НОИ нямате, освен ако не сте самоосигуряващи се лица.  
Обличането при изписването ще го съобразим с времето. Вероятно ще е памучни дрешки с по-дебела пелена. Имам и едно чувалче за количка, та в краен случай и него можем да използваме ако е някой голям студ и вятър.
В количката слагам едно сгънато на няколко ката протекторче за легло, а върху него пеленка. Става хем дебело, хем изолирано, хем приятно меко.

# 468
Добро утро Simple Smile

Да се похваля ние вече си взехме креватче от мебели Джен някои вчера беше коментирал фирмата и креватчето моника е такова е нашето http://www.mebel-gen.bg/index.php?option=com_content&view=ar … gla&Itemid=74

Бена, от кой магазин го купихте - аз бях писала за него (всъщност точно ти ме насочи към мебели джен)

# 469
За столчетата за кола да ви питам, че нещо не ми е съвсем ясно-
Като си купим количка 3 в 1 и столчето е без тази система(изофикс),
можем ли да си я купим отделно
или количката трябва да я има в комплекта
или само самостоятелните столчета предлагат такова нещо?
Изофикс базите се продават отделно от столчето, изглеждат долу-горе така http://www.autostol.dk/wp-content/uploads/2011/08/R%C3%96MER-BAB … ed-Base-stor1.jpg. Ние купихме столчето с количката(2 в 1) и столчето може да се монтира на такава база. Т.е. не е задължително столчето да е отделно, зависи от марката, нашето може да се монтира и на шасито на количката и на изофикс база.
Като цяло по-новите коли имат изофикс системи(тия след 2004 май).Има и бази ако колата няма такава система, някакси базата се хваща с коланите, доколкото знам.
Ние в началото обаче няма да взимаме база въпреки че колата ни има изофикс, защото за нашето столче е около 400 лв май и ще ползваме коланите Confused
Иначе аз бях пуснала линка за краш тестовете - http://gramophon.com/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%81%D1%84% … %D0%BB%D0%B0.html. Принципно тази организация прави такива тестове в Европа - http://www.adac.de/, но тъй като не се оправям много с немския не мога сега точно да намеря къде са тестовете за 2012(май това е таблицата всъщност http://www.adac.de/sp/presse/_mmm/jpg/Kindersitztest_132768.jpg)

Аз събота и неделя не бях на линия, бяхме на сватба извън София, въпреки жегата бях добре, само по едно време си полегнах в колата, че ме заболя гърба докато чакахме младоженците да си правят снимки Simple Smile

За изписването за нашия юнак взехме боди с дълъг ръкав, гащеризон с дълъг ръкав - памучни, не плюшени, пелена(не много дебела, уж зимна, качила съм снимка във фейсбук) и една шапка Simple Smile Може би ще вземем и едно чувалче за всеки случай, не знам защо ми се струва прекалено обаче, ама аз като начало исках да го обличам с боди с къс ръкав и отгоре гащеризон с дълъг и някакво одеялце  Laughing Не съм много ориентирана Simple Smile

Малко дълго стана, но вие сте се активизирали, а мене ме нямаше. Стискам палци на момичетата с контракции и някой беше писал, че е в болницата(звездичка май) Hug Още малко остана, аз само се моля да идва по-бързо 37 седмица...

# 470
  • София
Добро утро Simple Smile

Да се похваля ние вече си взехме креватче от мебели Джен някои вчера беше коментирал фирмата и креватчето моника е такова е нашето http://www.mebel-gen.bg/index.php?option=com_content&view=ar … gla&Itemid=74

Бена, от кой магазин го купихте - аз бях писала за него (всъщност точно ти ме насочи към мебели джен)
Ето от тук -  https://www.facebook.com/pages/%D0%91%D0%A3%D0%A2%D0%98%D0%9A-%D … 5/101207206618982
Да ти кажа,че на живо е по-хубаво.Изложено имаше само това креватче Моника.

# 471
Привет  Party

Чета от два часа - за събота и неделя сте изписали МНОООГОО  #Crazy

Ние бяхме на сватба в Димитровград, преди да тръгнем се притеснявах малко за пътя, защото напоследък много ми зачестиха фалшивите контракции, но всичко мина по мед и масло  Flutter

Alebale, за постиляне на количката съм харесала този комплект- http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=12194&cat=29 , но мисля освен него да взема и спално чувалче за количката - все пак ще можем да разхождаме бебетата в зимния период...

За облеклото на изписването и аз не съм сигурна какво ще е подходящо, но мисля да подготвя боди с дълъг ръкав, гащеризон, памучна шапчица и вълнена пелена... Пък ако се окаже по-топло или по-студено ще го мислят бабата и таткото на момента и ще носят друго  Flutter

Толкова от мен засега, че съм на работа все още  Hug

# 472
Poli BK и lorini, моята плацента превиа е маргиналис Simple Smile)) т.е не е този случай, когато напълно закрива "родилния път" , та още се следим дали няма съвсем да се вдигна нагоре. Така или иначе вече на всеки две седмици са ми прегледите, за записване на тонове, та си ме следи изкъсо моята лекарка.  Ако ми кажат секцо..секцио, няма как, но все се надявам на нормално. Искам си бебето в момента, в който го измъкнат Simple Smile. При операция веднага като го извадят го дават на татито да го гушка ( на голи гърди), и чак по късно на мамата. В крайна сметка всичко да мине ОК, няма значение как ще го извадят бебока.
И аз си купих в петък сутиени за кърмене-с много лесна откопчалка-капаче отпред. Супер е удобно при кърмене, имах такива със сина ми и си го кърмех навсякъде.
Гледам, че обсъждате столчета за кола. Според тукашните тестове, едни от най-добрите са   Cybex Aton2, ето линка от теста: http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/ .
Аз също не съм проверила моята кола дали има джаджата за закачане на изофикс-а, но знам, 4е е доста по-сигурно така.

# 473
И аз малко да се включа по темите.
blasphemy, за матрака, на мен ми казаха, че трябва да е твърд и тези от мемори пяна са съвсем неподходящи за бебета. Ама като сте го взели вече, дано да му е удобно на бебчето.
Нашите пък големи неща като столче за кола/люлка/шезлонг/кенгуру/активна гимнастика - всички се разглобяват така че могат да се перат. Даже преди малко пуснах първата си бебешка пералня Simple Smile
Вчера купих от този прах Sano Maxima Sensitivie и сега го пробвам. Само че ми стана много странно, че има толкова силен аромат, а уж бебешки, поне има снимка на бебе отпред. Очаквах, че бебешките прахове нямат аромат, все пак ароматите са едни от най-силните алергени. Но, дано като изсъхнат да не са толкова ароматни нещата. Не си представям на бебето да му е приятно да му мирише на парфюм. Мамите с опит какво мислят по въпроса?

Сутиен за кърмачки не взех, но затова пък си взех от безшевните и вече няколко месеца си ги нося с голямо удоволствие. Даже понякога, когато сложа нормален сутиен, с някоя по-официална рокля например, ме стяга, неудобно ми е. Явно съм отвикнала. А тези за кърмачки ми се струват изключително неудобни, не знам защо. Та, не знам дали ще си купя и занапред такива.

И аз много се радвам, че ни се активизира темата Simple Smile

# 474
  • Пловдив
Лелеее....то човек не може да ви смогне на темите... newsm09
Аз даже забравих какво точно щях да пиша... ooooh!

Аа.. за кг. да кажа ...както се радвах че миналия месец бях качила само 1кг....сега вече съм +още 2...общо 13кг. до тук.... smile3516..ще ми се да можех да се погледна отстрани ..да се видя какъв хипопотам съм Mr. Green Mr. Green Mr. Green....а аз даже една снимка нямам..като не обичам да се снимам...ама ще взема поне веднъж да щракна тумбачето... Thinking

Много хубави нещица сте взели за бебочетата момичета..искрено ви се радвам..и лекичко завиждам...ние още нищо си нямаме... Sad и май чак края на септември  ще почвам с покупките...като си дойде мъжо...

Хубавото е , че поне на количка май се спрях окончателно...Chipolino Perfecta..ако някой има впечатления..нека сподели...аз тези дни ще отида и в някой магазин да я пробвам на живо...

За матрачетата за сега мисля да е пяна и кокос...но честно казано...не съм разнищвала много сериозно кой е най-добър...на няколко места четох за тях мнения..и така за сега...

За облеклото и аз не съм много ориентирана...най-вероятно ще поизчакаме да видим времето как ще бъде... Rolling Eyes

Айде от мен за сега толкова...просто забравих какво друго имах да кажа.... Blush Blush Blush

АААА...да...момичета..всеки път се каня да ви питам ...вие до колко се стараете да спите настрани...???  newsm78 Аз през нощта сменям ляво и дясно...нооо..вече сутрин към 7.00ч. много ме заболяват кокалите...и да ви кажа си се обръщам по гръб...ама се повдигам с още една възглавница....и така останалите 2-3 часа сън....та се чудех дали не е много рисковано...ама пък си  ми идва много добре така... Tired

# 475
Ми той върви с леглото, същата марка е и уж все пак е специално за бебета Thinking

http://www.baby-kit.co.uk/obaby-mattress-sprung-140-x-69-x-10-cm.html

Не знам и аз...И в магазина питах, защото знам, че хората купуват матраци от пяна и кокос, този като няма кокос, да не е проблем, но ме увериха, че са чудесни матраците.

Аз колкото и да се старая, все се будя по гръб накрая.
Да не говорим, че като легна на ляво, ми е много зле.

# 476
М...Успокоих се. Прочетох 2-3 неща за матраците. Просто тези с кокос са най-твърдите възможни, но мемори матраците според как сочи нета (макар да му нямам доверие много, много), са си чудесен избор за бебоци.

# 477
Това потвърждава тезата, че колкото човека питаш, толкова мнения ще получиш, и почваш да се чудиш на кое да вярваш. Личният опит е най-добрият съветник, обаче. Важното е да му е удобно на бебчето! Simple Smile А то и при матраците за възрастни е същата работа, на някои едно им е удобно, на други - друго. Няма универсална формула.

# 478
Аз също спя на една страна. Но на моменти много ми се иска малко по гръб, че да ми починат костите. Затова слагам възглавница частично под гърба, която малко ме надига на ляво или надясно, та съм в някакво полу-положение. Съвсем на гръб не мога да спя, защото почва нещо да ме души и да не ми стига въздух.
Имам една огромна възглавница за бременни, дълга е повече от 2 м и е извита на подкова. Аз я обръщам, така че извитата й част да е към краката ми, а отворената към главата. По този начин си надигам краката малко нагоре, а в същото време си спя на нормална възглавница под главата. Големи въртележки падат по цяла нощ. А ето снощи ставах и 3-4 пъти до тоалетна, което досега не ми се беше случвало.

# 479
  • София
Аз не знам как успях ама намерих някакъв баланс със спането и една възглавница за бременни обкрачвам я ,гушкам я какво ли не я правя и ми става накрая удобно.В началото ми изтръпваха много страните а сега все по малко.Все си мисля ,че на този етап въобще да не изтръпват не може  Peace

Общи условия

Активация на акаунт