Опасните лекари

• 827
  • 3
  •   1
Отговори
Мисля, че е редно да има такава тема извън темата за черен и бял списък. Тука предлагам да се пише за нанесена вреда.

Не ходете в медицински център Света София, на Мазнейкова.

Там съм ходила при почти всички гинеколози, преди повече от 5 години беше това. Нито един от тях не видя, че съм с миома, която нараства, беше станала 10 сантиметра. Наложи се спешна операция, едвам спасиха матката, ако беше следена както трябва, можеше да ми бъде спестено.

Бях ходила и при невролог, който ми изписа такава комбинация от лекарства, че щях да катастрофирам с колата и бях абсолютно неадекватна. Продължавам да имам проблеми, заради това "лечение".

Не преувеличавам, всичко казано по-горе е самата реалност. Желая Ви здраве!

Последна редакция: пт, 17 авг 2012, 14:56 от aglaia_ana

# 1
  • Стара Загора
Аз също преди две години попаднах в подобна ситуация , само че в частната болница "НиаМед" - Ст. Загора.  По неизвестни за мен причини беше укрита истината  за наличието на миомен възел , макар че се е виждал при ехографията. Явно това е начин на мислене и маниер на поведение , породен от алчността и чувството за недосегаемост на нашите медици! Предполагам , че умишлено не ни информират за действителната причина за проблемите ни , защото ако те бъдат решени вече сме изгубени за каузата им. За съжаление престъпленията на "лекарите" остават почти винаги безнаказани , независимо дали са предумишлени или са поради некомпетентност и некадърност, а най-лошото е , че скоро нищо няма да се промени!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfireНяма механизми , с които това да бъде спряно , нито закони , нито правосъдие.....!
За нас остава възможността да разгласяваме имената на недобросъвестните , мързеливите и некадърните , за да може останалите хора да се предпазят от тях.

ВНИМАВАЙТЕ КОГАТО СЕ ДОВЕРЯВАТЕ НА  Д-Р ВИОЛЕТА ИВАНОВА ОТ ГР. СТАРА ЗАГОРА И Д-Р ИВАН ТРИФОНОВ ОТ ДЪРЖАВНАТА АГ БОЛНИЦА!!!

# 2
Търсете си правата, не бива да се допускат подобни злоупотреби.
Мазнейкова продължава да практикува, както и цялото и обкръжение.
Аз лично много добре си спомням поведението и след всеизвестният случай с нейна лекарска грешка.

"Когато лицето прецени, че има нарушаване на правата му като пациент от страна на лекари, стоматолози или лечебни заведения за болнична помощ, сключили договор с Националната здравноосигурителна каса, има право да подаде писмена жалба до Районната здравноосигурителна каса по местоживеене или Националната здравноосигурителна каса – София 1407, ул. „Кричим” № 1. Съобразно фактите, изнесени в жалбата контролните органи на здравната каса извършват проверка по документи или на лечебното заведение, като задължително уведомяват жалбоподавателя за резултатите.

При нарушаване на правата на гражданите, свързани с етично-моралните взаимоотношения лекар-пациент или стоматолог – пациент, писмени оплаквания се изпращат до етичните комисии на Български лекарски съюз – София бул. „Димитър Нестеров” № 15 и Съюза на стоматолозите в България – София 1000, бул. „Княз Дондуков” № 40."

http://www.bgstuff.net/zdrave/drugi/577 ... -na-zhalbi

# 3
  • Стара Загора
Аз съм на същото мнение , че трябва да си търсим правата.

След като ми беше причинена вреда  от д-р Виолета Иванова , работеща тогава в болница НиаМед, подадох жалба в РЗОК обвинявайкия в преднамерено укриване на информация , с цел облагодетелстване. Действително беше извършена проверка по случая  и получих отговор , че д-р Иванова е санкционирана за неусвоено направление , тъй като към момента не е работила по здравна каса. Явно е получила някаква символична глобичка , а може и да е санкционирана само на документи.Уточнявам че бях с направление от личния лекар , което д-р Иванова си позволи да обяви за невалидно , за да си платя  преглед на частно , след което извърши и пробно абразио , което също трябваше да заплатя , а "невалидното" ми направление въвела в системата три дни след това. Хитро нали!!!! Първо си плащам , после си прибират и парите по клинична пътека.  Изобщо не останах удовлетворена от решението на РЗОК , защото въпросната "докторка" извърши спрямо мен престъпление , укривайки информация за обективното ми състояние  съвсем преднамерено , а получи наказание за неусвоено направление!!! Предполагам , че РЗОК не са могли да направят нищо повече по случая , защото лекарска грешка се доказва много трудно , ако не и невъзможно , дори и при съдебен процес. Трябва да се  направи съдебно-медицинска експертиза от вещо лице , а колко струват тези експертизи и доколко са обективни не искам изобщо да коментирам , имайки предвид , че се изготвят от тези същите "гарвани" , които не са вадят очите един на друг!
Изглежда , че е почти невъзможно  обикновен човек да се пребори със системата и да получи справедливост , а  именно от това се възползват недобросъвестните , некадърните и алчните "докторчета" , които нямат морал и съвест.
Спомням си че въпросната д-р Виолета Иванова от болница "Ниа Мед"   ми каза :"Когато ти се случи това още няколко пъти сама ще се молиш да ти махна матката...." , като предумишлено не ме информира за действителната причина за проблемите ми  и побърза да скрие от очите ми ехографските снимки защото всичко е било очевадно. Не зная дали е масова практика или е някаква случайност , но действията на Виолета Иванова граничат с престъпление. Естествено проблема ми си остана нерешен и след три месеца се наложи да отида по спешност в държавната АГ болница , където попаднах на още по- немарливо отношение , алчност и корупция........!

Това което се случи там е още по- скандално и възмутително , защото по подобен начин постъпи  и д-р Иван Трифонов , който е републикански консултант по АГ.
За  неговите безотговорни действия единствено справедливост можех да потърся в съда. В  РЗОК  дори и да бях подала жалба , нямаше да постигна нищо съществено. Обаче на д-р Трифонов никак не му хареса , че разгласявам по форумите за случая и вместо да се засрами от грешката си (ако е било грешка , а не преднамерено нанасяне на вреда ) реши да ме заплаши със съд за клевета от виртуалния си кабинет.
Пак там , от виртуалния си кабинет доктора ми обясни , че на 20.10. 2010г. в 10ч. преди обяд когато бях на преглед при него , миомата не е съществувала , само след четири часа в 14 30ч. същия ден се наложи  да ме отведат с линейка отново в държавната АГ , където беше извършена миомектомия на 5см. миомен възел. Според доктора Трифонов миомата , която ми създаваше проблеми в продължение на почти две години , се е появила от небитието и за четири часа пораснала като гъба и попаднала в цервикалния канал!!! Такива обяснения получих от него  и то в писмен вид в диалог ,който проведохме от този същия виртуален кабинет. Сигурно по подобен начин се правят и съдебно-медицинските експертизи.  Имало - нямало , появила се - изчезнала .........!
Лично аз мисля , че  д-р Трифонов трябва да си преговори уроците или да си промени начина на мислене!Дано да е било случайност , защото това , което направиха тези двама "специалисти" е позорно, а последствията от действията им си останаха единствено и само за мен.

Последна редакция: пн, 27 авг 2012, 19:54 от zlatina71

Общи условия

Активация на акаунт