Мъдри и добри, 134 арабски мами споделят радости и тревоги

• 52 327
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте момичета кокичета! Hug
Биби дано малката принцеса бързо се оправи Praynig ,сигорно пак зъбчета ви мъчат Cry.Благодаря за кафето Heart Eyes,не отказвам кафе нищо ,че малко късно се включвам в компанията за кафенце.А пък аз тоя вариант да не минаваме през БГ не го виждам,как иначе аз да отида в друга държава да се установя,квартира,работа с договор и чак когато аз съм напълно ок в съответната държава тогава мога да го извикам,ама пак ми се вижда трудно ,едвали от Ирак ще стане лесно да го пуснат да дойде,затова гледам варианта през БГ от там ми се вижда някак по реално ,но да видим. newsm78
Любс стискам палци за резултатите! Praynig Peace
Амал ,направо ми настръхват косите от тази ситуация в Сирия и незнам докаде ще се стигне Sad.
А пък за случея на това момичеbbbalg поне на мен не ми става ясно каква е точно ситуация Thinking,има ли няма ли докуенти,от колко време е там,ако имаше статут на бежанец мисля че изобщо нямаше да пита какво да прави,тогава нещата щяха да са съвсем различни.
Belbeyза тези случаи,да много често срещани са Crossing Arms да искат да се женят за момичета от европейски страни за документи,знам и чета много за Гърция защото там бежанци бол и си търсят моми от бг или от Румъния,обаче нещо неразбирам как го правят и какво им помага след като аз сега с моя мъж сме си женени  и брака и изобщо не е фективен и искам да отидем в друга страна ,пък пътека лесна немога да окрия Crossing Arms
Хубав ден момичета с много усмивчици !  bouquet  bouquet  bouquet

# 436
Пак се включвам, благодаря на всички, които са писали за отзивчивостта. Аз не се изразих правилно, няма статут на бежанец, без документи е, влезнал е незаконно в България.

# 437
Здравейте на всички ,май пропуснах кафето?
Мила bbbalg то стана ясно че момчето няма никакъв статут още от първото ти писане . Проблема е че наи вероятно няма и да получи ,имах приятелка в същата ситуация самоче момчето не беше арабин . Просто го депортира ха  и тя му изпрати покана след това . Не искам да ти звуча като бабичка но ако наистина мислите за сватба защо за теб не е опция евентуално алжир до като тои получи право на легален престои в  България .момиче моля те опознаи го добре  ,много добре.

# 438
В такъв случай е очевадно че в България няма как да се ожените след като той е нелегален.А той как ще напусне страната ако евентуално се засилите да се жените в Алжир или където и да било? Thinking
 Още по-усилено се присъединявам към предупрежденията на другите  Peace

# 439
  • по пътеката
понеже мразя това ползване на европейките като билет и документи и се боря вся4ески да не им се отваря пара6ута на такива използва4и! понеже ежедневно сам облъ4вана от  мисленето на местните и особено ме е 6окирало как на арабките  изоб6то не  им пука,4е синове, братя се женят за жени с големи разлики с по няколко големи  деца  и дори внуци , когато съм питала колко време 6те са женени, отговорите са били: нека вземе документите, после 6те се разведе и 6те му намерим арабка! и стават не6тата, десетки бракове и разводи минаха пред о4ите ми ! това многозинството ,за да не съм песимист тотален! о4аквам  да се запозная със  сибиря4ка, която освен се е оженила ,довела си е трите деца и сега е бременна с араб4е, хахахха!живеят в планината, в най-студеното село  си е купила къ6та, да й напомня сибир!
ако пита6 мене живейте си така както е прието без брак в бг, радвайте се на връзката си, докато излезе наяве каква е идеята му за брака! не бързай да се обвързва6 с непознат, без документи, де  го знае6 ,може да е от тези дето ги напускаха от затворите и да с е пи6е алжирец само! в истанбул цели хотели са  бъкани с  такива ,дето 4акат трафикантите на хора!всеки се пи6е едва ли не светец, така,4е умната!

# 440
Добро утро! Hug
Днес май ще си пия кафето сама.. Sad
Любси аватара ти е много актуален с последната обсъждана тема Mr. Green
Фийл явно са те налегнали последни приготовления,дано всичко върви по план Heart Eyes
Алисамер записа ли младежа в училището?Как са двамата атентатори?Изфукай се нещо  Sunglasses Grinning
Кари Брадшоу  Hug
Айа стига ги гледа тия 'Приятели'(и аз съм фен Peace ),отскочи малко и тук при приятели  bouquet
При мен нищо интересно.Каките са на екскурзия от училище,ще ги водят на снегоотъркалване в един планински курорт.Очаквам да се приберат подгизнали,но доволни и да ме залеят с порой впечатления,взеха и камерата така че ако е издържала на напъна после може да пусна снимков материал.
Последно искам да кажа на Амал-всеки ден ми се къса сърцето и за умрелите и за живите.На вратата ми всеки ден чукат хора спасили се от смърт,но принудени да просят за да осигурят на семействата си храна и дрехи.Помагаме с каквото можем Sad
Разбира се че има бойци на Хизбулла в Сирия,нали делим граница проблема лесно може да се прехвърли и насам.Твърденията че са някакви психари жадни за кръв и убийци на невинни хора са направо  Shocked Тфайли е изгонен от Хизбулла бивш,който явно си им има зъб,привикан да дава изявление от някой също толкова озлобен и най-вероятно с политически интерес да се наклепе Хизбулла.Не ме учудва,напъните да се изкара Хизбулла терористична организация едва ли ще спрат,използва се всяка удобна ситуация,пресен пример с бомбата в Бургас.
Споделям моето мнение,искрено се надявам че няма да се води спор по темата,всеки има виждане по въпроса. Peace Моля се само адът в Сирия скоро да свърши. Praynig Praynig Praynig
Прекрасен ден на всички lovekiss

# 441
Добро утро, реших да си поправя линка за модата и виждам, че има нови мнения.  Peace

Аз за документите не мога да дам съвет, няма никакъв опит, а и да ви кажа законодателството е страшно объркано ми се струва.  newsm78

Бибито, аз ли се опитвам да изкарам Хизбулла зли кръвопийци или техният личен избор на чия страна да застанат? Уважавам мнението ти, но не съм съгласна с него. Тфаили може да  изгонен, но в случая заедно с редица ливански политици казва истината - за мен Хизбулла Жесткото се компроментира с това си решение. И смятам, че сирийците не могат да забравят подобно действие. Съжалявам, че живелите в Хомс, които знаят каква е ролята на бойците още седмици преди революцията, не пишат тук. Изключвам и Тфаили дори, но на два пъти други шиитски духовници призоваха за същото. Буквално преди дни сунтски и шиитски заедно.
Именно заради позицията на Хизбулла към Сирия аз си ревизирам мнението за нея. И искам да питам вярно ли е, че Хизбулла е идеологическо чедо на Иран? Понеже това е всеизвестно, Иран все още праща оръжие и военни за Башар Асад, как тогава да възприемам позицията на Х. в Сирия?  newsm78

Белбейката, отдавна не съм те засичала, но то и аз не съм от най-редовните.  Hug

# 442
Амалче аз също уважавам мнението ти,не визирам теб никъде в коментара си за Хизбулла.Не убеждавам никой в нищо тъй като аз самата не съм убедена каква точно е истината,страничните наблюдатели могат да изказват само предположения.Съжалявам за всичко случващо се там и с това приключвам коментарите по темата.

# 443
Хайде и аз тук бодро бодро  Crazy

Първо, ама най-първо да не пропусна да кажа: Марсииии Марсиянке много се радвам, че те виждам тук  Hug Hug отново   bouquet

Бибс, пусни и снимки от новите попълнения в гардероба също  Peace Mr. Green аватара ми е актуален хахахаха

bbbalg, мисли преди да направиш каквато и да е стъпка  Peace

# 444
Хоп троп и аз тук Simple Smile,Кари свали токчетата днеска,яхна прахосмукачката Mr. Green ,взе парцала и чисти .Снощи имах мъжка банда вкъщи и играеха игрички,гледаха мач и днеска беше бомба паднала вкъщи ooooh!.
Биби как е бебка днес Heart Eyes?Каките със сигорнст ще си изкарат супер,с удоволствие ще гледаме снимки!
Айa и аз много харесвам "приятeли",но скоро не съм ги гледала,което ми дава чудесната идея с какво да запълня следобеда!
Любс ,кога ще излязат македонските резултати?И честит аватар и на теб,суперски си е!

Ето и една почерпка за всички Hug  с парче кекс,на вълна кекс сме вкъщи от няколко месеца,мъжо и род ме карат ден през ден да им правя  chef,че реших и вас да почерпя!

Хубав ,весел и спокоен ден на всички!

# 445
  • София
Здравейте, момичета!

Доста съм се забатачила с последните приготовления, спор няма.

Не успахме да стигнем до базара за покупчи, че нали малкия се разболя. Отложихме го за тази събота и неделя. Дори и да не намерим каквото търсим, ще пазаруваме после в Дубай - там нали си е постоянно лято, няма да имаме проблеми  Simple Smile

Относно войната в Сирия - не съм сигурна дали бойното поле е само там или се пренася и в темата всеки път, щом някай дръзне да спомене ключовата дума. Има много пишещи сред нас, които са пряко свързани със събитията и всеки е на различно мнение. Какво да се прави, демокряция. Аз лично много съжалявам, че това е една от причините за липсата на Деси и Ясмин във форума. Амал, ти също все по-рядко ни навестяваш. Това е последният коментар, който пиша по тази тема. Мисля, че ако последвате примера ми, ще е най-добре за всички.

Биби, кое е по-голямо диване от двете? Или едната гледа от другата и пак се получава същото? Ако не се лъжа, момичетата бяха събрали повечето от историите си в една тема. Тя така и се казваше - "По арабски бъбриво да се представим..." или нещо подобно. Май беше 89-та. Пробвай и ще видиш. Иначе имаш да си четеш още няколко месеца  Wink

# 446
Здравейте арабски цветя  Hug  bouquet
Добре дошли на новите попълнения в темичката  Hug  bouquet
Благодарение на вашата свежа поява , темичката живна и момичетата взеха да се разписват  Heart Eyes
Аз само ви чета , не пиша , защото покрай мен няма нищо интересно.
feel_the_rush лек път ви желая , и една страхотна ваканция.С нетърпение ще чакам после разкази и снимки  Grinning
Artemis_101 благодаря за почерпката  Grinning
Подсети ме че отдавна не съм правила кекс на моите зверчета, ставам и запрятам ръкави  Laughing
Бибито Поствам ти линк към опознавателната темичка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=337238.0 Приятно четене  Grinning
Лек ден момичета   bouquet

# 447
Здрасти мили момичета!
Мерси за обилната закуска , поне това кексче не ми залепва за корема , че положението с килцата много се задълбочи.
Бибито въпроса с  училището се реши от самосебе си . Отидох в едно английско и те ме отпратиха с довода че при тях са с предимство деца на английско говорящия родители ,поне единия и аз се обидих  Twisted Evilи просто си го записах в шоефат . Не ми се струва нормално да дам  14 хиляди лева за детска градина  аз космонавти в къщи не искам . А и от каде да ги вземе безработна източноевропеика . Joyбибито дали имаш желание да ми помогнеш с една информацийка ? Интересуваме дали мъжа ти знае колко струва да наемеш къща в Ливан на село ? Иначе няма нищо за похвалва не  ,дори и в готвенето се излагам тия дни . Гледам да излизам повечко ,че еисега ще се стопли и край .  За сега чао и весел ден на всички ,

# 448
Айде сега, така говорите, все едно се опитвам да унищожа темата.  Whistling Какво пък ,нали наричат всички опозиционери "терористи', та и мен така ме приемете, като (само)убиец.  Mr. Green

Фийл, права си, че се пренася и тук, но бих казала много скромно предвид случващото се. Аз, аз съм си такава в този случай, изобщо не гарантирам, че няма пак да си пиша. В крайна сметка би било срамно да се подминава такава трагедия, мое мнение.  Peace На мен не ми пречи да спорим, нито да ни трият, отдавна съм  надживяла страданията си от конфликти в темата.  Hug

Бибито, ОК, заравям томахавката.  Mr. Green

Шамсче, и ти да се разпишеш тука.  Peace

Сега, за да ме разжалвате - да се захванем с по-обичайните неща. Rolling Eyes Ние сме болни от варицела и сега сме затворници в къщи за следващите 15 дни.  Close Не знам майките на другите пубери как сте (Деси, Русалке), обаче при нас е мнооого тежко положението.  Tired Само се дразнят двамата, батко й си е голямо дърво, игрите му са само побутване, потупване, посбиване и т.н. Много е весело, няма що. Викам, абе сине, защо не започнеш да мислиш за бъдещето си вместо да слизаш на акъла на 4 годишното дете. Чакам с нетърпение всички да изпоналягат начело с бабето, което само мърмори по цял ден и грабвам една книжка.

Ето, отчетох се.  Peace

# 449
Мерси много shams u amar и от мен за линка Hug,аз си падам мързел Embarassed и затова не ми се ровеше в безбройните теми,обаче хвърлих един поглед за сега и ми стана супер интересно,обещавам си че при първа възможност ще изчета цялата тема от А до Я и дано всички момичета се включат отново дори и за малко!
Чао принцески!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт