Отговори
# 525
Екзо, много съжалявам за проблемите и ядовете ти, стискам палци скоро да се нормализират нещата, опитай се да не се огорчаваш толкова  Heart Eyes

Аз отивам да си купя лактогенен чай и да си сготвя ориз с лук и джоджен по рецептата на ДБС, ще се борим някакси с това кърмене и това е  Close

# 526
йейй, имам час за 18:30 днес  Mr. Green малко съм като Чубака от Междузвездни войни отдолу, ама как да се обръсна като боли и ме е страх да не направя нещо  Mr. Green Tired
това коликите са чудно нещо  Mr. Green
Блонди, давай  Twisted Evil и аз се чудя за лактогенен чай  newsm78
Тефи, добре, че ме подсети за витамин Д-то, бях забравила, че трябва да го почваме  Mr. Green hahaha а сме го купили преди 10 дни още  Mr. Green
Екзо  Hug Hug
Луничке, ако е еднократно не вярвам да е чак инфекция  newsm78 виж дали ще се повтори  Hug

# 527
Бюти, време беше да идеш на лекар!
Тайра, не би трябвало така да те боли и да имаш такава чувствителност по корема и операцията.Аз чувствам само лека изтръпналост, но не и болка.
Блонди искам да махна нощното хранене, защото се страхувам да не наддава много бързо и да направи рахит.Надявам се сама да се откаже, не искам да я мъча.

Тук е такъв вятър и съм извадила Ивайла в количката  в лятната кухня на завет.

# 528
  • Варна
Всички ли давате витамин Д? Нито в родилното, нито педиатърката ни го е предписвала, не съм давала досега, трябва ли?

# 529
  • гр.Велики Преслав
Месечинке, аз давам вит.Д от 20 ден - по една капка Деавит. Може би като отидете на консултация, педиатърката ще ви предпише. Чудя се само каква е разликата между различните видове, предлагани в аптеките, но Деавит съм давала на баткото и не е имало проблем.

# 530
Здравейте  Mr. Green

Диди
, на Емка пъпчето й беше такова и даже го лепихме, педиатърката ми обясни, че това е защото има повече място между двата прави коремни мускула и с израстването и физическа активност ще се прибере, а някой ден (дай Боже) когато дойде време да става майка ще й щръкне пъпа  Party и аз съм така, когато са ми стегнати и във форма мускулите пъпа ми е хлътнал, а по време на двете бременности си стърчеше  Mr. Green
Кашпичка и на мен мястото на операцията ми е като изтръпнало.
Екзо, кажи й на тази жена в прав текст да не търси под вола теле и да не ви създава неприятности. Явно аз съм лошичка, ама  не давам да ми се качват на главата. Всеки има право да избира имена на децата си, но не и на някой друг!!! Ако навремето някой нея я е натиснал да си кръсти децата, сега няма нужда да се държи като "стар войник".

витамин Д
все още не давам, но започнах да го оставям за по малко на шарена сянка.
Елс
, не ми казвай, че си стоите вкъщи  newsm78
Бюти
тези конци не при всеки се абсорбират - иди да те видят  Hug

# 531
  • София
тринити, аз си пия газирано по 1 чашка дневно.знам че не е много полезно но съм пристрастена към колата Embarassed

блонди, честита месечинка и на вас  Hug, леле колко бързо мина това време, а???  Wink докато се обърнем и ще играят вече на криеница Laughing

сподели после за рецептата с джоден имало ли е ефект? ако обичаш и имате там можеш да си свариш жито, при мен доста добре действа  Heart Eyes

елс, верно всичко им е ползвано на тия деца  Confused може би трябваше да си продам количката и сега да купя нова, но не ми се минаваше през драмата да се чудя коя е по-по най  Hug

за вит.Д, аз давам вигантол, по 2 капки каза педи но не съм супер редовна, но пък всеки ден сме на навън поне за час и я слагам на шарена сянка

за храненето нощем - нямам намерение да го махам аз, но тайничко се надявам той да се откаже. сестра му се отказа още през 4та седмица.

Тъкмо мислех че вече лохиите са ми минали и обмислях кога да ходя на лекар, и те пак лекинко прокапаха  #2gunfire

ха ха ха от време на време по навик говоря за него в женски род  Mr. Green

# 532
Честито на новите мамчета  bouquet
Да се похваля - на 24.08 в 4.45 изплака дъщеря ми Джулия,2.800,49см.Родих много бързо,вече се чувствам чудесно и се гледаме с малката мишка.
По нататък ще разкажа за раждането.
Стискам палци на чакащите мамчета Hug

# 533
Херувимче - всеки ден си мислех за тебе и за твоя дребо, много се радвам, че вече сте добре. Много сте страдали, но оттук нататък вече все хубаво ви желая.
Фъстъците - като бях бременна също си хапвах, по малко но си хапвах, слава богу нямах проблеми, сега като кърмя също си хапнах, досега няма проблеми, но щом повечето лекари не го препоръчват ще  го махна от менюто си, заради беба за всичко съм готова  Peace
Витамин Д - педито каза на 26-тия ден да почнем с витамина, изписа ни Деавит.
Моята също хърка, но само когато търси гърдата, почва да диша начесто, развълнува се малката  Mr. Green и когато се ядосва. Чистим я с разтвор и от тези специални тупфери ли какво Simple Smile
На 04.09. ще ходим на преглед, та да видим как вървим. На домашния ни кантар, Еджи е по-тежка с 700 гр., наддала е толкова за 17 дена, изписаха ни 2750, сега сме 3450 гр. Simple Smile
Нощното ни хранене е 2 пъти - в 14:00 и в 16:00 около тези часове си иска да папа . Педито каза, че е добре поне до края на 1-вия месец да има нощно хранене, после ако си искам да си махам, но аз ще чакам тя сама да се откаже.

Честито калисто, да ви е жива и здрава, много да ви радва.

# 534
  • Пловдив
Eкзо безкрайно ти съчувствам за положението-тая жена нормална ли е ooooh!.
Ей на,моето свекървище въпреки че вече не ми е пред очите пак успя да ме издразни-обади се да сме и купили 5 дини Rolling Eyes.Тая е луда,магазина и е на една плюнка,ние тука на къра ама да сме и носили-как пък не-ненормалница.В червата я мързи да си мръдне задника,еййййй. Sick

белверде много  Hug мила.

Блонди ,как е днес положението?

Моята Ивета тази нощ май я почнаха коликите,през час ми е висяла на цицата да се успокоява -ми то било много гадно това...

# 535
Калисто, честита дъщеричка, да ти е здрава и щастлива  Hug

Аз днес бях на консултация, води има достатъчно, плацентата не е презряла, няма данни за преносване, разкритието ми този път е 1 см. Много съм еластична на шийка  Crazy един път 2 , друг път нищо, сега 1  Laughing Синковеца не иска да излиза още и това е...

Останаха ли други неродили, с които ще закриваме темата? Преносващите, тук ли сте още?

# 536
Елси - и аз така...искам нещо новичко за бебка:)  ooooh! ooooh!верно за нея все 2-ра, та даже и 3-та употреба (от каката + братовчедката), но КОЛИЧКАТА СИ НЕ СМЕНЯМ!!! Успех с избора ти на нова количка:) Hug Hug Hug иииииииииииииии  superuu  superuu  superuu  superuuсамо хеви метъл копиуе Hug Hug Hug Hug Hug

Изпъкнало пъпче
- няма общо с доктора...и нашата неонантоложка беше същата...просто ми обясни, че каката е била с тънка пъпна връв, а сега бебка е много дебела и за това щяла да бъде по-изпъкнала. Каза да не се притеснявам...само дето нямало да е естетически много красива Sad....можело да се обработва после, но не мисля да мъча бебка с такова нещо.....тъкмо ще може да си слага пиърсинг Laughing Laughing hahaha hahaha

Teffita - Аз ползвам още от каката физиологичен разтвор на Тонимер. Може и да се затваря след отваряне всяка от ампулките. С други марки не съм успявала да затворя, а то все пак не е точно за еднократна употреба. Малко е трудничко, но става:) Hug Hug

Месечинке
- рано ви е още за Витамин Д. Той е след 20-тия ден:) Hug

Калисто -честито бебче:) Hug Hug Hug Да е жива и здрава и много послушна и прекрасна малка госпожица:) Hug Hug

Мукиииииии - как си? какво става?Стискам ти палци да си добре Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Момичета, благодаря за отговорите....сега имам още един въпрос....понеже много трудно заспивам...след всяко нощно ставане се въртя поне по 40-50 минути преди да мога да заспя...уморена съм...спи ми се, но не мога Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil.....това ми изяжда доста ценни минутки сън....та се чудя някой има ли подобен проблем и как го решавате?????  Tired Tired Tired Tired

И освен това да питам Мента, глог и валерян - може ли да се пие при кърмене? newsm78 newsm78 newsm78

viv-miv - миличка как ме разсмя...чета че си била на консултация и си мисля, че вече с бебето...после чета за води и плацента и си викам...боже какво и гледат на таз жена....какви води?!?!? каква плацента..... newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 паднах от смях, докато се усетя, че още сте 2 в 1:) Успех, миличка....дано скоро да е и твоя ден Hug Hug

# 537
  • Обетованата земя
Много исках да пиша, ама за какво ще се сетя да видим...
Белверде, не ти е било лесно, мила, много е гадно така да минеш и през контракциите и накрая да те срежат, но важното е че всичко е зад гърба ти и  сте добре!  Hug Аз като преминала през две коренно различни естествени раждания, мога да кажа, че всичко е според ситуацията, може да е много гадно и да не можеш да си седнеш на Дто от шевове и да те болят ребрата, ако са ти скачали на корема и т.н., както беше първия път. Но може и на следващия ден да си като нова и единствената разлика от вчера да е липсата на корем! Wink Така че, зависи...и трети път да раждам, аз пак бих избрала нормалния начин, но понякога не зависи от нас!
 За справянето с две деца-не е лесно, хубавото е, че баткото ни е кротък и слуша сравнително. Е, има моменти в които лудвам, но са рядкост. Най-важното нещо е да има организация и да се предвиждат нещата. Другото важно е с таткото да вършите заедно нещата, в часовете, когато не е на работа, нашия тати е много всеотдаен!  Heart Eyes Аз отдавна съм решила да го пускаме Иво направо на градина, към 3 годинки, и да не ходи на ясла. Първо за да си го гледам аз, като съм си вкъщи и второ, за да не носи болести на малката от толкова рано.
 Днес пак бяхме на дълга разходка, кърмихме се навън, малката три пъти заспива и се буди, като последния път голям сън му дръпна, чак я прибрахме спяща, че на Иво му дойде ред да спи, а той спи само вкъщи и пресрочим ли момента, става супер крив.  Crazy Та така, опитвам се да лавирам...
 Да попитам, на вашите бебоци сиво-сини ли са им очите? Нали на новородените са така, но на всички ли? Нашите съм сигурна че ще са кафеви, но в момента са синьо-сиви.
 Вчера бяхме без колики и беше суууууууупер! Такова кротко съкровище! Днес обаче милото така се присвива, не плаче, но се вижда че много я мъчат. И пак почнах инфакола, че забравям да го давам.
Витамин Д давам Вигантол по 2 капки от 20я ден. Педиатърката ни препоръча Деавит, ама аз предпочетох немския без други витамини. ВЪпреки че с Иво като давах го бяха спрели Вигантола, че имаше партиди с канцерогенна съставка от капкомера и сега гледам е без капкомер. Не бях чувала за тези Джеймисън, дали са по-хубави и каква е разликата?
Храненето нощем изобщо не възнамерявам да го махам, ако детето си реши по-нататък-ок. Иво го отказах аз, като стана на година и месец, но беше горещо лято и си знаех че се буди от жажда и започнах да му давам вода. Сега с Матеа, в просъница я чувам като вземе да се разбужда нощем (кошарката и е до леглото ми), взимам я още спяща даже и преди да е ревнала, давам й, тя се нацока за 10 минути и пак заспива, до след 3 часа долу-горе. И обикновено се кърмим в 11,2,5,7-8 и оттам нататък вече часовника го гледам само ориентировъчно, нямаме режим през деня.
 За коженото пъпче, притеснява ме доста от естетическа гледна точка. Все пак е момиченце и никак не е красиво. Незнам вашите пъпчета колко са изпъкнали, нашето е много. Около 2 см напред, не е като на бременна. Четох че това е защото кожата на корема покрива и част от пъпната връв. Не са виновни акушерките, те няма как да изрежат по-надолу, трябва да режат кожа и ще боли. Ще пробваме с лепенки, ако не по-нататък може да се наложи и хирургична намеса.
 Сетих се за езичето на някои от вас дето било с къса юздичка. Имам две познати дечица така, на по-късен етап само се цепва, не е проблем. И ясно всеки може да види дали детето му е с такова езиче-като се изплези, ако става на сърце и не може хубаво навън да си го изкара, значи е такова. На Матеа със сигурност не е така.
За кърменето и храната, аз знам че всяка храна е хубаво бебето да я опита първо през кърмата. И всичко си позволявам в умерени количества, без твърд алкохол, естествено.  Peace
 За увеличаване на кърмата мигновен ефект има яденето на суров кромид лук, пробвайте Wink  Mr. Green
 И аз не пръскам нищо в нослето, ама си хърка от време на време. Дбс, защо точно преди кърмене хърка вашето, не разбрах?
Екзо, хич не се връзвай на свекито, да си гледа работата. Ние ще бъдем по-добри баби, като виждаме грешките на нашите свекърви и майки в това отношение!  Mr. Green
Май се изчерпах засега.
Калисто, да ви е жива и здрава Джулия!  Hug
Вив мив, аз направо забравих, че темата е за бременелски тревоги  Laughing
Абе нещо се заслучвам напоследък, че малката покашля от време на време и ми настръхва косата. Педиатърката беше казала че може до 5-6 пъти на ден. С тоя вятър днес дано не направим някоя беля!  Praynig

# 538
Вит Д давам още след раждането.  Simple Smile Ама някакъв по-специален е, не обикновения, дето давах на Криско.  Thinking

Бюти, ще ме скъсаш, Чубака  Joy айде, после да дойдеш да се отчетеш  Hug

Оф, Елвирке, сигурно си права за криеницата, ама това в момента ми изглежда като след век  Grinning

Калисто, май ти честитихме вече, ама айде пак  Hug

Хати, защо пък точно на 26-тия ден?  newsm78 Не на месец, не на 20-тия, ами точно на 26-тия?  newsm78 Някаква много странна педка имаш  Crazy

Принцес Лея,  Hug кърмим се, пишка на поразия, ама яде ли нещо - не знам. Пия горещ чай в жегите и се потя и след малко ще атакувам горещия ориз на дбс, добавих му малко масло и спанак за разкош  Blush

# 539
Незнам вашите пъпчета колко са изпъкнали, нашето е много. Около 2 см напред

Как 2см, бе, Диди,  #Crazy при нас толкова беше цялата пъпна връв преди да падне. Сигурна ли си или така го казваш само?

Общи условия

Активация на акаунт