Отговори
# 510
  • София
Екзо, много ми стана мъчно като прочетох, че си разстроена  Hug Сега имаш нужда от спокойствие и всички трябва да разберат това. Работата ти не е лека като си с 2 пъти повече бебета от нас. Wink Дано мъжа ти те подкрепя, какво иска пвече тая жена??? Hug
Кашпи, супер че и ти си така Hug

# 511
skrech имам питане относно тази публикация  #Crazy
Скрит текст:
"Често за новородените бебенца е обичаен ритъм да се хранят през около 2-2.5 часа, считано от начало на кърмене до начало на следващо кърмене, което се променя със заякването."
За момента се храним от порядъка на час,къде цоцка,къде позаспива-това означава ли че ако сме почнали в 8 и в 9 съм я махнала от гърдата трябва в към 10:30 пак да и давам  #Crazy
Съжалявам за глупавия въпрос,но до сега винаги съм си смятала 2,3 часа след като сме приключили с храненето
Привет {Женя_Иванова},
Да, съвсем правилно си разбрала публикацията. Кърмата се усвоява много по-бързо от адаптираните млека за максимум 60-90 минути и е обичайно кърмените бебета, особено по-малките да сучат на интервали от около 2-2,5 часа спрямо началото на предното хранене. С израстването на детето, колкото по-големичко става то, израства и укрепва все повече, започва да си доизсуква доста по-бързо млякото от гърдата и паузите между храненията обикновено започват да се увеличават. Когато бебетата се родят стомахчетата им са съвсем мънички (сравняват ги с черешка), постепенно се увеличават стават колкото орехче и т.н. Това е една от причините да имат нужда да се хранят на често по-малко. Ако се замислим диетолозите дават тази препоръка дори и за нас по-големите. Адаптираните млека от друга страна са храна за друг биологичен вид, който има различни потребности от хората и това прави кравето мляко (най-често от такова са направени АМ) по-трудно преработваемо от нежното бебешко стомахче. Затова и целия организъм на детето трябва да се концентрира върху тежко поставената задача и това отнема повече време, отколкото да се справи с майчиното млякото, което е създадено за това конкретно бебе.    bouquet

Блонди въпреки, че няма въпрос към нас, ще си позволя да драсна няколко реда, искрено се надявам да нямаш нищо против. По горната причина след АМ бебето се засища повече, и намалява стимулирането на гърдите. А то е необходимо, за да може да се увеличи млякото. В скоковете на растежа, които се случват през различни етапи от израстването, бебето може да иска да суче по-учестено в следобедните и вечерни часове в рамките на 3-5 дни, за да може да заяви нарасналите си потребности към майчиния организъм и той в рамките на тези няколко дни да успее да откликне на промяната. Не на последно място бебетата растат скокообразно, понякога тази седмица може да е наддало една идея по-малко и следващата да компенсира. Ако е имало жеги в някакъв момент, това също може да се е отразило.
bouquet

# 512
Екзо, съжалявам много за проблемите у вас. Дано все пак и влезе акъл в главата - ама като гледам няма май много надежди. Не може ли мъжът ти да и поговори, това би я свалило на земята най-много, ако синът и и обърне гръб.

Белверде, за съжаление не всички нормални раждания са леки. Съжалявам за това което си преживяла, но радостното е че всичко е приключило с желан и чакан плач.

Бюти, тази твоя епизотомия с какви конци е? С разпадащи или такива, които ти ги махат. На сестра ми беше уж с падащи, но се оказа че получава някаква алергична реакция от тях (много рядко срещано, но ето че при нея беше факт) и така много я болеше, но не отиваше на лекар. Накрая вече зет ми я принуди да отиде и се оказа, че е от конците.

Биби, аз взех като на Тайра - http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=10268&cat=109. Много съм доволна, определено вибрацията я успокоява.

# 513
  • София
Екзо  Hug на теб никак не ти е било лесно. Какво те тормози още, като те децата вече си имат имена, няма как да ги промените. Не знам какъм съвет да се даде в такава ситуация, само много кураж за да се научиш да игнорираш проблема без да ти пука и да се натоварваш излишно  Hug

Белверде, ние с теб сме се гърчили по едно и също време.
Скрит текст:
На мен ми изтекоха водите в 1.00, и отидох без никакво разкритие и в болницата. Дежурната докторка не беше много обнадеждена, че нещата ще се случат по нормален начин и вероятно ще играе ножа и затова реши да ме остави малко така природата да си свърши работа без системи. Казаха, че едва ли ще стане преди обед и аз реших да не звъня още на мъжо, ами да изчакам до сутринта. В 7 като му звъннах да тръгва, сама не знам от къде намерих толкова спокойствие да му говоря спокойно и с равен тон, сякаш го каня на кафе, при положение, че се гърча като глист. До 6 сутринта бях с контракции на 3 мин, но кратки и разкритието беше станало 2 см. Тогава ми включиха окситоци, който ми разказа играта. На мен обаче не ми даваха да ставам заради спукания мехур. На няколко пъти исках упойка, но така и е не ми сложиха, не знам защо, доки нещо ми обясняваше, но не помня какво. В 7 вече дойде дневната смяна на работа и понеже нямаше други родилки всички се занимаваха с мен. Екипа се подготви и за секцио за всеки случай, защото имаше вероятност да минем на такова, че се оказа че бебка е по-големичка от колкото я предвиждаха и беше още много високо и не искаше да слиза надолу, а и шийката не се изглаждаше. В 7 вече окситоцина ми подейства и стигнах 4 см, но от там нататък започнаха такива болки, че всичко ми е като на сън и не всичко си спомням, а това което помня сякаш съм го гледала на филм. Накрая се чувствах толкова изтощена, че имах чувството че изобщо няма да мога да се напъна като дойде времето. Все пак стигнах до магарето и след два или три напъна /дори не помня колко точно съм напъвала/ при един от които ме резнаха Тедито излезе в 9.30. В момента в който изплака всичко спря да ме боли и дори в първия момент си помислих, че мога пак. Надигнах се да я видя и първата ми реплика беше "Боже, колко коса". Не запомних колко шева имам, но док каза, че е трябвало да ме резнат надолу и повечко, защото 3.500 си е била малко слонче за мен. Все пак онази нечовешка болка се забравя, остава да ми мине зарасне и трътката  Mr. Green

# 514
Би би, ЛЛЛ, ми има някаква кърма, ама за растящо бебе не стига явно. То бива стимулиране, бива, ако не е стимулация това бебето да суче нон стоп и с часове, не знам кое друго  Crazy Снощи например в 10ч имаше, усещах ги напрегнати, натежали, тя ядеше и преглъщаше, чуваше се и се виждаше. Наяде се и заспа. От сутринта обаче от 6, та досега виси и смуче, те меки, виждам, че нищо не преглъща, след 3 часа смукане, езичето й червенко, няма и следа от бяло петънце. И е гладна. Какво повече да стимулирам, и до обяд да суче, чудо няма да се случи и да потекат 100мл ей така да я нахранят.  Rolling Eyes Забърках й, смукна ги и заспа, колко да се мъчим още... Криво ми е, ама не искам да гладува, какво друго да направя, не знам. Освен да се цедя нон стоп, ама тя като виси на мен нон стоп, кога да цедя, като за час вадя тия 40мл и просто не знам и аз. И за седмица е наддала 90гр.
Захапва добре, това не е проблем, просто няма. Когато слиза млякото го усещам, едно такова боцкане и силно мравучкане из целите гърди, просто количеството е малко явно. Бяхте питали за хормонални проблеми, по принцип нямам кой знае какви, но например имах висок... ха сега, де, мъжкия хормон, как се казваше, което ми пречеше на забременяването и правихме лека стимулация. А по време на бременността откриха и със щитовидната (по принцип нямам) и пия сутрин по 50микрогр Тироксин, ендокриноложката ми каза да го пия и докато кърмя. Пия си го. Освен тези две неща да дават някакво отражение или просто толкова си могат моите гърди
  33uu

Айви,  Heart Eyes сега видях, че си писала, благодаря ти много, на мен понякога ми става неудобно вече да ви занимавам с всякаквите притеснения мои около това кърмене,  ама на себе си съм досадна вече  Tired Разбирам това, което си ми написала, помня го, проблемът е, че тя не се нахранва и после да стимулира, а суче като кон на празни ясли с часове (докато издържа аз най-вече), започва да се гърчи, да се плюнчи, да лапа настървено ръцете и този глад го търпя 3-4 часа обикновено и се предавам, то не потича мляко да я нахрани, какво стимулираме тогава? За след седмица? А днес как да се наяде? Това ме притеснява  Tired

Кашпичке, браво на добре растящото момиче  Hug Според мен нощното хранене изобщо не бива да се прескача, аз бих хранила, докато искат. Криско ядеше до година и половина  Grinning

Принцес Лея, разбрах, мерси, ще пробвам.  Hug Явно ще стигнем на вариант цедене (да ти кажа ще се радвам на една хиперлакатция, но няма да ме огрее  Tired) и поне веднъж дневно да й давам кърма, пак ще е нещо  Blush

Диди, хърка и нашето носле и то често. Ама това е от тесните носни прегради, израства се, не пръскам нищо  Simple Smile

Лошичката, да се отчетеш след консултацията. Ние сме чак във вторник другия  Crazy Така си чакахме с нетърпение гинекологичните прегледи, сега консултациите  Grinning

Севи, вече ти писах, че Бюти пуска темите, тя трябва да го оправи  Hug

Елвирке, честита месечинка, двечките сме с теб днес  Heart Eyes

Блевреде, после ще чета, бързам да пусна този пост, че да чакам отговор от ЛЛЛ и после ще те чета  Hug

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 11:01 от Блонди

# 515
Днес ще звъня на някой частен да ме прегледа  Crazy Галка - от тези дето се разграждат уж  Tired
много бавно цедя тия 80-90 мл. - около 1 час  Shocked да не ви кажа през нощта как цедих - седях и броях - до 100 и обратно, после до 300 и така Mr. Green

# 516
Днес ще звъня на някой частен да ме прегледа  Crazy

Е, крайно време е - каквато и да е епизотомията, трябваше вече да е минала.

# 517
  • София
Привет момичета  Hug
Да се похвалим че вчера за първи път нямахме чак толкова силни колики и само 1 път ревахме около час.Другите пъти минаваше за около 15-20 мин.Още не сме ги взели капките Колийф,но сигурно ще ги вземем макар че са скъпи.Дано поне имат ефект.Саб симплекс го спряхме,че като че ли от него още толкова се превиваше.Ужасно пищеше след ядене и саб симплекс.Пак сме на Инфакол и чай от анасон.
Аз пък си бера ядове с операцията от секциото.От 4 дена доста ме наболява,шева ми е доста зачервен и вчера беше и топъл и целият корем ми е адски чувствителен и тениските като се опрат по него направо ми иде да ревна.Това нормално ли е  newsm78 Не знам кога ще ида на преглед да ме види някой.Мислехме днес,но май няма да смогнем да идем пак където и да било...
Да ви попитам на вашите бебета запушват ли им се нослетата?Ние всеки ден си чистиме нослето със физиологичен р-р и аспиратор и накрая и клечка за уши и буквално 5 минути по-късно пак е запушен носа.Не е настинала малката и не мога да разбера на какво се дължи.През нощта горкото толкова се мъчи с тоя нос,че на моменти дори бибата не може да я захапе...Почвам да се чудя дали не и се събира мляко в ноздрите  newsm78

# 518
  • София - град
Белверде  Hug
eli_nikol ще го пробвам сешоара довечера  Party

Ние сега  се прибрахме от разходка. Първата официална на малката шушка  Grinning

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 12:12 от Софи:)

# 519
Екзо - сега те прочетох...много мъчно ми стана за теб Cry Cry Hug Hug Hug HugНеззнам какво мога да ти кажа...освен да се опиташ да не и обръщаш внимание...или просто не я пускай у вас...ти си толкова мила, как може да те ядосва така... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Игнорирай я мила...или пък просто я напсувай за да ти мине...понякога човек има нужда да изкара напрежението Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Прегръщам те силно и дано да намериш сили в себе си и за това предизвикателство!!! Praynig Praynig Hug

Момичета имам въпрос - като се кърми може ли да се пие газирано newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 520
  • гр.Велики Преслав
Здравейте, момичета!
Желанието ми е да пиша  по-често, но все не ми остава време. Аз без малко да се върна на работа. Заместничката ми в офиса са я махнали и току-така не може да се намери качествен човек, и шефовете постоянно ме търсят да се върна на работа или да им съдействам /централата на офиса е в София/, и аз какво да направя - всеки ден ходя до офиса за час да координирам нещата. Притеснявам се, гледам нещата да им потръгнат, че ако ми закрият офиса после и аз няма да имам работа Sad Та такива работи около мен.
Екзо, съжалявам мила за проблема със свекърва ти Hug, явно много си чувствителна. То не можеш да я промениш, щом си е такава, но дори и да влизате в спорове, опитвай се да ги приемаш за нормални в общуването си с нея и да не те тревожат. Вчера очаквах да споделиш дали си водила мъниците на църква Laughing Нали и ние станахме на 40 дена, та отидохме. Ама много формално ми се видя всичко - чети си попа молитвата, първо в предверието, после вътре в църквата пред иконите. Накара ме да благодаря пред иконата на Богородица, помаза ме и после ми взе 10 лв, и това беше.
Бюти, и аз с предишното раждане бях така. Болката с течение на времето ще отмине, препоръчвам ти да използваш облекчаващи средства, но дърпането от шевовете си го усещам и до днес. Аз за това избрах този път секцио и наистина като Биби и Кашпичка вече не чувствам болка.
Относно нощното хранене и аз вече прескочих едното, но вместо да махна това в 3.00 часа, така ни се получиха нещата, че отпадна храненето в 24.00 часа. И сега това в 3.00 часа доста отнема от съня ми, защото точно тогава /ама всеки път/ Ели ака  Rolling Eyes Разхлабвам памперса, изчаквам я добре да се изака, измивам, обличам, храня, оригвам, приспивам - и така изминал час и половина. И после в 6 часа пак се храним, ама така ми се спи, не е истина.
Диди, нашето пъпче също е много изпъкнало. Не знам защо се получи така, като се има предвид, че същия доктор е израждал и сина ми и той си е с много хубаво пъпче. За сега няма да вземам мерки, пък после ще му мислим. За нослето и нашето хърка понякога. Както и преди съм писала издърпвам секрети с аспираторчето и с клечка за уши. Купих си и ампули Тонимер /предпочитам това, в место спрей/ и впръсквам, когато не виждам секретите, тя киха и ги избутва по-напред. След това процедирам пак по същия начин - аспиратор и клечка за уши. Изглежда доста сложно, но го правя много внимателно и малката не плачка, ами си стои спокойно.
Мислех и друго да пиша, ама забравих какво, така че хубав и спокоен ден ви желая Hug

# 521
Ехейй,много сте писали бре... Wink Laughing

Първо да честитя дългочаканата Изабела на Вивиен! Честито, миличка! Да ти е много здрава, усмихната и добричка бебка, да ви радва много!  newsm51Чудесно име, и на мен ми беше сред фаворитите!  Peace Wink

Честито и на Калка и Тwe! Hug Hug  bouquet  bouquet Много здраве и щастие да ви носят!

Бранка, мислех си за теб тия дни! Hug Съжалявам, че и ти имаш неприятности със свекървище...Докога е при вас? Аз броя дните, а е минал само 1... Rolling Eyes

Софи, браво за добрите резултати на Емма!  Hug Ма големи връзкарки сте вие двете, на мен ми казаха, че няма по-ранен час от сряда за бебка, та утре ще ходим.  Rolling Eyes  Laughing

Хати, къде я намери тая с фъстъците баш!  smile3555 Аз не бих хапнала!  Naughty Бадеми и орехи яж и по-добре с чай!

Мамите с по две дечица - пращам ви по една съчувствена прегръдка на всички!  Hug Hug Hug Hug При нас засега овладяваме положението, но то е само защото бебка още предимно спи...Ноо страшното идвааа...  Whistling Whistling Crazy

Херувимче, разплака ме! Браво на твоето борбено момче!  Hug Hug

Диди, колко добре си го описала "това щастие безмерно"! Абсолютно така е и при мен!  Flutter Hug

eli_nikol, може да си казала, ама съм пропуснала - ти беше дето искаше нормално след секцио, нали? Получи ли ти се?

Екзо мила, тая буца да я пускаш да си ходи, че мъниците я усещат и се чудят какво и е на мама! Много те прегръщам, защото знам какво ти е... Hug Hug Това което аз правя е да си казвам как около мен и децата има една невидима ограда и аз няма да пусна никого и нищо да мине през нея и да ни нарани, защото ние сме най-важните!  Peace

Бюти, как до 300 бе мила  #Crazy ...аз още към 50 ще съм заспала... съчувствам ти!  Hug Hug

Ейй, Софи завиждам ви за разходката! Ма то днес е и чудно време.
Ние пък си нямаме количка, и аз тази сутрин навих мъжа ми да си купим нова  най-сетне, отказах се да ползвам старата .... ами искам и нещо ново, аман за тия бебета само втора употреба...  Crossing Arms Rolling Eyes Rolling Eyes

Тринити, як аватар   superuu Аз газирано по принцип не пия, причинява газове уж, респективно колики, ама доколко е така...не знам  Thinking

# 522
Честито на новите маминки!

heruvimche  Hug, Белверде, дано от тук нататък само положителни моменти.

Екзо, стискам палци нещата да се оправят със свекървата, защото със сигурност те натоварва, а във всички случаи трябва да си много спокойна, заради бебоците. И ние имахме сблъсък с моята, първата седмица след изписването, но го отдавам на това, че всички бяхме в еуфория. Аз реших да отстъпвам, но и тя е много разумен човек и се разбрахме. Дано всичко ти се нареди, ако пък не, може да си се оплакваш на воля, за да не го трупаш.

Софи:), при на сешоара не е успешен  Tired

tayra, нашето носле също се запушва и аз слагам разтвор.

Диди, и ние хъркаме, и сме с изпъкнало пъпче, забелязах го, но реших, че ще се оправи, ако не здраве да е. И при мен, когато започне да плаче, или си помисля за бебо, а понякога като дойде време за кърмене, започва да капе кърма, явно природата си знае работата  Peace

Д. Захариева, дано не се налага да се връщаш на работа, аз много обичам моята, но сега като си погледна слънчицето въобще не си представям да се върна в офиса, като знам, че моята буболечка си вкъщи.

Бюти, дано отшумят неразположенията.

При нас все същото шишкавеем, аз се притеснявам за рахит (нали една от предпоставките е бързо наддаване) и така, другата седмица сме на консултация и ще видим. Аз си продължавам както до сега. Иначе да кажа, че пия много вода 3 л. на ден, може би затова имам кърма, знам ли...

Коликите ни мъчат, мъжът ми упорито иска да даваме биберон и доста го дискутираме, както и храненето на поискване, но аз съм твърда  Crossing Arms

Тази сутрин видях кръв (слуз) в акото, и като чета май е чревна инфекция  newsm78, вие имате ли такъв проблем. Наблюдавам какво хапвам и мисля, че от грозде, пъпеш и прясно мляко се раздразва коремчето. С фъстъците не съм забелязвала, но то вероятно е индивидуално.

# 523
  • София - град
Елсън, при Константинова ходихме, ти за кого искаше да записваш час? Ние си записахме и час за ваксина на 21 при Масларска. Но сега се замислих, че там ще трябва да си я платим, а иначе май ни се полага по ЗК.... май ще отменям часа, ще питам и педиатърката по зк как седят нещата.

# 524
Екзо, не се оставяй на гнева да почерня най-хубавите ти моменти. Аз съм такъв непукист за някои неща и се старая да продължа да  бъда такъв и относно отношението на родата към отглеждането на бебо, името му и каквото още искаш. Бебето си е наше - мое и на мъжа ми, на който нещо не му харесва - да бъде така любезен да не ни се меси. Пък нека да съм черна. Разбий я тази буца на огорчение или я захаросай и преглътни с кеф!
Елсън, аз те възприемам като супер мама. Толкова си позитивна и се справяш с Бобо и госпожицата  Peace Какво стана с вашето евентуално месетене към кв. Витоша?
Тринити, моята педи ми каза, че кърмещата мама може да си позволява по всичко по малко - ако е храна - в рамките на една шепа дневно, ако е напитка - до една чаша.

Можете ли да ми препоръчате физиологичен разтвор за нослето? Кой е в най-удобна опаковка и пр. Днес ще ходя да вземам и витамин Д и от утре го почваме. Педито ми каза да взема на Джеймисън (който е към 18-20 лв за разлика от българския, който бил 3-4 лв. И това да ви питам - виевече давате ли вит. Д?

Общи условия

Активация на акаунт