Отговори
# 585
  • София
Ох взех да чета за жълтеницата и попаднах на нещо, което ме шокира и ми се сви всичко:
Скрит текст:
"Най-тежкото усложнение на жълтеницата е керниктерът – увреждане на мозъка в резултат на токсичното действие на индиректния билирубин. Поради това трябва да се вземат мерки за предпазване от повишаването на билирубина до високи нива."

# 586
ето ме и мен най-сетне Simple Smile
Искам първо да честитя на всички майчета за прекрасните им рожби   bouquet Да са ви много здрави и спокойни  Heart Eyes

Набързо за мен: на 07 август на бял свят се появи и нашето съкровище Адриана, родена 3200 г и 49 см. Нормално раждане в Майчин дом. Няколко дни по-рано постъпих в болницата за наблюдение заради гениталния ми херпес, но тъй като отдавна не беше се появявал лекарите ме убедиха да пробвам нормално раждане. И така в 04.30 сутринта повиках лекаря, при пълно разкритие и няколко минути по-късно със седем напъна и 15 ( хихихи) шева се появи беборана. Много бързо се възстанових, макар че при последния преглед при АГ се видя че матката ми още е пълна с кръв, та се наложи да ми слагат няколко инжекции.
В къщи още свикваме една с друга, кърмим се на поискване. Адриана е много лакома, иска много често да яде, добре че имам достатъчно кърма Simple Smile Но утре ще се теглим да видим колко сме наддали Simple SmileТова е засега от мен. Следя ви постоянно, но отивам сега по-подробно да ви чета Simple Smile и обещавам да съм по-редовна  Embarassed

# 587
Биби, ти работа нямаш ли, та четеш глупости Wink

# 588
Честито на всички нови майчета! Да сте живи и здрави и вие и дечицата ви!

Блонди, искам само да ти кажа, че се възхищавам на упоритостта ти. Аз лично нямаше да издържа. Но от постовете ти имам чувството, че преминаваш вече в другата крайност - на всяка цена....недей, става изнервящо и за теб и за Ками.

ЕкзоHug

Бюти, ха дано всичко да минава вече. И да се движиш както трябва

Лейдишери, аз съм минала през разранени и кървящи зърна първия път и знам за каква болка иде реч. Не мисля,че трябва да се обвиняваш все пак се кърмите - било то със зърна или без. Важно е да сте спокойни и ти и бебето.

Биби, ти работа нямаш ли, та четеш глупости Wink

smile3521

От всички майки лъвици, никоя не роди на своя рожден ден - така ли се получи? При мен беше на косъм, ама докторката и даде зор на 17-ти. Така е било писано

Последна редакция: ср, 29 авг 2012, 09:29 от ~Галка~

# 589
Bi-biникой не би си позволил да изпише бебе с такива високи нива на билирубин. Нали затова им правят фотолечение и им взимат контролно кръв преди изписването.  Hug 

# 590
За къпане:
Температура в стаята около 24°-25°;
Температура на водата 37°

Ето и на Mothercare препоръките за спане:

How much bedding to use

The amount of bedding you use depends on room temperature. However, the rule of thumb is a vest, a bodysuit, plus one sheet and up to three thin blankets.

24°C/75°F - 1 sheet only
    21°C/70°F - 1 sheet plus 1 layer of blanket
    18°C/65°F - 1 sheet plus 2 layers of blanket
    15°C/60°F - 1 sheet plus 3 layers of blanket

(Note: A blanket doubled over counts as two layers)

Препоръчителни температура за спане:

26° - пижама с къс ръкав+чаршаф;
24° - пижама с къс ръкав+чаршаф;
22° - пижама с дълъг ръкав+одеало;
20° - пижама с дълъг ръкав+одеало;
18° - боди потник+пижама с дълъг ръкав+одеало;
16° - боди потник+пижама с дълъг ръкав+одеало;

# 591

към ЛЛЛ

skrech -благодаря много за бързия отговор, и за успокоителните думи.
Много се бях ошашкала и притеснила за това, какво се случва с тази кърма....
Преди кризата се кърмехме 7-8 пъти на денонощие, като нощните хранения са 2, почти винаги интервалът между тях е 2.5- 3ч, но се е случвало да имам интервал между хранене от 4-5ч. Давам само и единствено кърма, не дохранвам, само след кърмене изплаквам с лъжичка- две устичката на детето. Вода не дава, нито чай... За 1м бебето ми е качило около 1кг, доволно, нахранено.... Сега ме е страх, е остава гладничко.... От вчера на сам си спазва горе-долу същия режим на хранене, не се буди по-често... имам везна и я тегля... изсуква по 20-30-40 мл, което за мен е супер малко и недостатъчно...
Опитвам се да запазя спокойствие, дано всичко се нормализира. Отворена съм за всякакви съвети и наставления.

Поздрави и хубав ден!

# 592
Към ЛЛЛ:
Във връзка с горния пост на Новембър гърл искам да попитам, ако бебето изсуква по-малко от колкото по принцип, нормално ли е да спазва същите интервали между храненията? И аз съм в същото положение като Новембър, уж с по-малко кърма, отколкото в началото, и следя отговорите, с тази разлика, че Снежи е само на 12 дни, утре ще я теглим контролно при педиатъра. Гледам да не се филмирам, че нямам кърма, а просто че се е регулирала, и се успокоявам с факта, че щом не търси и си запазва интервалите между храненията - значи и стига. А нормално ли е едната гърда произвежда много повече кърма отколкото другата. Засякох, че след като съм кърмила само от едната гърда - изцеждам от нея 60-70 мл, а от другата, която не съм предлагала - само 30-40 мл. Отдавам всичко на помпата по принцип, все пак определено мога да кажа, че бебето ми е спокойно засега.

# 593
Добро утро, момичета,  Hug

тази нощ поспах повечко. Благодаря ви за съветите и успокоението  Hug

Айви, специални балгодарности за пореден път   bouquet Hug Heart Eyes Тук е малко сложно, в смисъл бавно дават срещи за лекар, ще ми дадат вероятно за края на другия месец за да ми пуснат бележката за кръвните изследвания, после резултатите, после нова среща за да ми ги кажат. Та за два месеца ще изпуснем нещата, надявам се да няма проблем. Ще изчакам вторник да я премерят на консултацията и ако не е наддала добре, ще говоря с личния ни лекар дали може той да разчете тези резултати евентуално. Дотогава ще се кърмим основно и ще видим  Hug

# 594
Привет мамчета! Да ви питам вие как сте с графика на сън. Моята девойка нещо си обърна графика. От няколко дена през деня спи като заклана, а нощем будува и по 2 часа я приспивам. Даже вчера ако не я бях будила в 12ч и в 15ч да яде, може би нямаше хич да стане. От 10ч сутринта до 17ч спа като заклана и опитите ми да я събуждам да будува бяха безуспешни. Какво ли не правих-пощипквах я, гъделичках я, бърсах и личицето с мокро памуче, барах и нослето, барах я м/у вратлето и рамцето, по крачетата- и не става, и не става. Някак си я измамих да яде в 12ч и в 15ч, но пак спейки ядеше. Ох,незнам какво да правя и как да й обърна режима. Може би , ако беше с нормален режим , ще спи цялата нощ непробудно, но незнам как да я вкарам в нормален режим. Вече съм като зомби. Споделете , ако и при вас е така и дайте някакъв съвет какво да направя, за да нормализирам режима на спане. Praynig

P:S: Честито на скоро родилите мамчета. Да са ви живи и здрави рожбите, и добре дошли в нашия тим на зомбитата  Laughing  Hug

# 595
Благодаря на всички Simple Smile  Hug

накратко и моето разказче :

Вечерта преди секциото си мислех,че ще ми е много нервно,напрегнато и т.н. а аз се спуках от смях целия ден и ми беше супер Simple Smile Сутринта на 22-ри в 5:00ч бях вече пред болницата.Отидох в 103 кабинет,направиха ми там всичките му работи  Mr. Green  Mr. Green И за секунда не ме оставиха да се шашна ,постоянно ме занимаваха с нещо,а и док беше толкова експедитивна...бързаше да смогне,защото точно този ден имаше много операции. Whistling Качиха ме горе,слушаха тонове,абокати слагаха,вземаха ми кръв и започнаха да ми вливат системи с глюкоза,заради кръвното.Аз си мислех,че ще има да ми става лошо,да припадам,да колабирам,заради това кръвно и тоя хемоглобин,ама докато се усетя вече бях в операционна (5:40-5:45),сложиха ми упойка,очаквах да ми стане лошо...ами дръжки...никакво лошо,само усетих затоплянето в краката и това беше  Mr. Green Оттам започнаха да си бъбрят...и след малко едната докторка натисна силно от едната страна,другата от другата,а анестезиолога направо имах чувството,че ми седна на ребрата  Mr. Green и вика : Дишай!...А аз едвам си поемам въздух...викам : Не мога...той : А бе дишааааай  Mr. Green ахааххаха след малко вика : 'Готова ли си да станеш майка" викам : Да!Защо? А той : "Ми защото и да не си...вече е късно...! И чух как Димана изплака...и аз с нея съответно Joy Той ми показа часа на телефона си ,беше 5:58 Simple Smile От там нататък не съм усетила нито подръпване,нито нищо...накрая вече се опитвах да повръщам в едно малко легенче,но нищо не ставаше...И в 6:35 ме изкараха от операционната,да си видя мъжа  Crazy После много се тресох  Mr. Green Laughing Но общо взето всичко мина много леко.Докторката каза,че съм загубила по-малко кръв и от едно нормално раждане.А аз много и благодаря и на нея и на целия екип,които бяха с мен в операционната  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Невероятни лекари  Heart Eyes Раздвижиха ме на 6тия час..Раздвижиха - силно казано..само станах от леглото за секунда и ми призля...но мисля,че е нормално...при моето ниско кръвно.Стартирах с хемоглобин 95,излязох от операционната с 83...а в понеделник беше 94 без преливане на кръв!  Sunglasses Така за моето раждане Simple Smile Всичко мина не както очаквах (тежко ) ,даже напротив. Heart Eyes

въпрос към ЛЛЛ:
Днес се изцедих,за да видя колко кърма имам и дали е достатъчно на Димана когато суче от гърдите или трябва да давам добавка.Изцедих 60 мл само от едната гърда  Shocked ( а в болницата и даваха толкова мл АМ).Нахраних я от шишето (в 10ч),но в 11,тя отново заплака..а обикновено след дозата АМ в болницата заспиваше като пън.Както и да е.Сложих я на гърда,сука,сука и заспа.Изцедих се в шише,не само за да видя дали имам достатъчно кърма,но и да видя дали изобщо имам нещо,защото когато я сложех само на гърда започваше да суче и първите 5 мин. усещах как дърпа  и преглъща.Следващите обаче усещах как само дърпа...без да гълта каквото и да било.С другата гърда се повтаряше същото,но въпреки това седех поне по 15 мин на гърда с нея.След което обаче като и подадех шишето с АМ и захапваше като акула...и го изпиваше цялото.От лявата гърда ми тръгна много хубаво кърмата...от дясната още не чак толкова.Слагам топли компреси 20 мин. преди да я сложа на гърда,за да тръгне по хубаво да тече.Какво да правя да давам ли добавка според вас?...в 12 пак заплака и търсеше да суче,сложих я пак на гърда,но нищо не изсука явно,защото и направих АМ 60 мл и тя изпи 40 и сега спи... ooooh! Tired

Последна редакция: ср, 29 авг 2012, 12:37 от Ludnica14

# 596
Честито на новите мами  Hug Hug
Хич не усещам кога ми слиза млякото, как дърпа бебето и т.н.  Mr. Green ама аз по принцип с усещанията съм много зле, като ида на доктор не мога да опиша къде и кво ме боли  Mr. Green
да не викам Дявола, ама май днес съм по-добре отдолу, даже мисля довечера да се разходим до гребната на бира, цаца и картофи  Twisted Evil да отпразнуваме свободата отдолу  Mr. Green
Блонди, не се отчайвай скъпа - я виж колко много изкара  Hug много ми хареса поста ти, че всеки ден е бонус, така че ти прави каквото можеш, пък да става каквото ще -в крайна сметка е най-важно всички у вас да сте спокойни, аз откакто почнах да цедя от гърдата със разраненото зърно съм много по-спокойна, вярно - давам и шише, и цица и ме е страх да не се объркат нещата, ама не съм толкова нервна като преди - само като си помисля, че трябва да ми захапе зърното и сама дърпах цицата от страх  Embarassed Mr. Green а както обичам да казвам: когато аз не съм добре, никой вкъщи не е добре  Mr. Green
Ей, днес ми беше термина  hahaha

# 597
Ivy,мерси за отговора,да това ме притеснява моят дошъл цикъл и кърмата ми.Гърдите ми са напрегнати,но изцеждам и от двете гърди най-много 70 грама,е вярно с евтина и ръчна помпа съм,но какво да направя,ям пия течности и това е.Първите дни имах страшно много кърма,явно само на мен ми се стуваше много.Както и да е.И аз на моя сладурчо давам отдавна и шише и цица и кърма и Ам,и пак си цока от цицата,като е гладен не търпи.Гърдите ми горят а,кърма много няма,а имам чувството,че трябва поне да изцедя литър с тази тежест и горене.Но иначе дребчо е добре вече е 4400 почти,а нямаме месец още.Наддал е почти един килограм от изписването,нас ни изписаха 3450.Тва кърмене голям тормоз психически ми е с него,не физически а психически.
   Момичета,има ли някой друг на който цикълът му да е дошъл,моят дойде на 22-рия ден тоест в понеделник-27-ми??Говорих с гинеколожката ми и каза,че съм много бърза.На 11-ти септември ми определи час.
    И 100 грама кърма  да е пак е нещо,колкоо толкова,какво да направим,аз така вече взех да мисля,иначе страшна работа.

# 598
  • София - град
Прибрахме се от разходка  Heart Eyes
Снощи спа цели 3 часа било много яко да спиш от 2 до 5 без прекъсване  Mr. Green  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  Сутринта обаче беше с доста колики...надявам се деня да не продължи така.

Лудница, хубав разказ!   Hug  А Димана е очарователна!

# 599
било много яко да спиш от 2 до 5 без прекъсване  Mr. Green 

Нали  Joy

Ох, та сутрин се кърмим добре, даже връща, че й идва много и се наяжда само от едната  Praynig Уф, дано все така да е  Praynig Тъпча ориза на ДБС, имам чувството с тоя джоджен, че агнешка дроб-сарма ям  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт