Отговори
# 600
  • София

към ЛЛЛ

skrech -благодаря много за бързия отговор, и за успокоителните думи.
Много се бях ошашкала и притеснила за това, какво се случва с тази кърма....
Преди кризата се кърмехме 7-8 пъти на денонощие, като нощните хранения са 2, почти винаги интервалът между тях е 2.5- 3ч, но се е случвало да имам интервал между хранене от 4-5ч. Давам само и единствено кърма, не дохранвам, само след кърмене изплаквам с лъжичка- две устичката на детето. Вода не дава, нито чай... За 1м бебето ми е качило около 1кг, доволно, нахранено.... Сега ме е страх, е остава гладничко.... От вчера на сам си спазва горе-долу същия режим на хранене, не се буди по-често... имам везна и я тегля... изсуква по 20-30-40 мл, което за мен е супер малко и недостатъчно...
Опитвам се да запазя спокойствие, дано всичко се нормализира. Отворена съм за всякакви съвети и наставления.

Поздрави и хубав ден!

Щом бебето не зачестява кърменията, а е видно ,че приема по-малко мляко, можеш да предлагаш по твоя инициатива през по-малки интервали, за да се съберат още 2-3 хранения в повече. Компресия на гърдата  пък може да помогне да поеме повече мляко на хранене. Смяна на гърдите и после отново повтаряне и на двете гърди, докато бебето се успокои и засити - т.нар. пинг-понг кърмене. Ако ползва залъгалка, често като се спре или ограничи употребата ѝ, бебетата сами започват да търсят по-често да сучат. А също и изцеждането след кърмене може да помогне за стимулацията.

А за да си спокойна, че бебето е сито ( и най-вече хидратирано), докато отмине кризата, показатели са памперсите и вида на бебето. Трябва да има поне 5-6 пълни напишкани памперси(като някои от тях ще са и наакани), урината да е почти безцветна, без неприятна миризма. Акото да е кашесто, без неприятна миризма и да е обилно, а не само зацапване на мапмерса.
 Бебе, което има признаци за дехидратация(ако не получава достатъчно мляко, значи не успява да получи и количеството течност, която да го хидратира), често има вдлъбнати очи с тъмни кръгове около или под тях. Кожата като се притисне и отпусне, остава прищипана, а трябва да се опъне веднага в първоначалното си положение.
 Щом имате кантар, можеш да провериш и наддаването му, като следиш да е винаги на голо, в един и същи час от деня, да е преди хранене. И след няколко дена отново да измериш при същите условия, за да видиш как се развиват нещата.
 Ако продължава да е жизнено и активно, когато е будно, това е успокоително. Ако започне да става летаргично или да започва да се събужда трудно за хранене, да увеличава паузите между храненията, тогава е важно да му се обърне внимание.

Успех  Simple Smile

# 601
  • София
Блонди, много се радвам, че нещата при теб се нормализират, май е трябвало наистина да се успокоиш и ето, че се получава.  Hug Аз между другото за много други неща като се навивам нещо и искам много да стане, а виждам, че не става и тъкмо започвам да се примирявам и то взе че става  Laughing
Лудница, мила, за голямата нужда не се притеснявай - и мен като ме почерпиха с рицина, ходих 2-3, после 2-3 дни не успях и сега се нормализират нещата. Просто рицина изпразва абсолютно всичко и после докато се натрупа и дойде време за изхвърляне се минава време Wink Аз като една клюкарка  Blush да ти кажа, ти може и да знаеш де, но твоята лекарка и анестезиологът ти (умишлено не назовавам имена, че са известни) са гаджета Laughing Иначе и аз загубих минимално количество кръв - 400 мл, и чудо след операцията ми толкова мислените тромбоцито скочиха изведнъж от само себе си от 96 на 158 Crazy
Елс, Блонди и други мами, които имат кошчето Sangenic, аз ли съм пълен абориген, но още не успявам да го вкарам в експлоатация  Laughing Винаги ли се прави възел като слагаш употребения памперс, че нещо не ми се струва логично, а друг вариант няма. И аз мислех, че го свива и вакумира, а то си стои като в торбичка  33uu

# 602
  • До морето
Момичета, нали джоджена успокояваше коликите? А на какво го слагате, в смисъл какво ядете с джоджен ?

Ние от снощи сме с колики, цяла нощ не сме спали - от 1 досега дали му се събират 2 часа сън не знам, сега уж спи, ама пак скимти миличкия и се превива Cry

# 603
Добре де, гледам, че повечето от кърмещите мами не дават биба, ама това значи почти непрекъснато да сучем, което при нас толкова увеличи коликите, че се видях в чудо. Малкият като го при боли корема, започва да се нерви и веднага лапа ръчички, оттам аз го слагам на гърда - глътва два, три гълтока и после почва да се дърпа и да пищи, става неспокоен, гърчи се, приплаква и така до без край.
Забелязах, че със сукането дори и да се успокои за минута, след това става още по-зле, сякаш от непрекъснатата работа на коремчето коликите се усилват. Може и да си въобразявам, ама имам чувството, че така го прехранвам и увеличавам колите, вие как мислите, възможно ли? Освен това ми е абсурдно да разбера вече дали плаче, защото е гладен или защото го боли коремче и иска дас е успокои на гърда?

# 604
Момичета, щях да пиша, но нямам време.... ooooh! Някой ползвал ли е Lefax ? В хладилник ли се съхранява, че съм забравила, а немския не ми е силата newsm78 newsm78 newsm78

# 605
Мария, мислила съм го това, ама то важи и за храненето с АМ. С Криско все бутах шишето, понеже не знаех кога от какво плаче. Предполагам и самите бебета бъркат коликите с глад  Grinning При кърмените предимството е, че ако искат ползват мама за биберон и успокоение, ако искат ядат. Не знам това дали важи обаче за майките с много кърма, дето шурва още при вида на бебето  Simple Smile

Камелия като види, че вадя цицата и се ухилва до ушите и после започва да трака с челюсти. Добре, че няма още зъби, иначе няма да си пъхна зърното в такава заплашителна паст  tooth

# 606
  • София - град
Когато Емма суче за успокоение, тя реално не суче , а само лапа зърното и леко примлясква. А разбирам дали е гладна или е с колики по крачетата и гърченето, когато е просто гладна не стиска краката към корема, с коликите става на жабче.  Rolling Eyes
 hahaha hahaha"такава заплашителна паст"  Joy

# 607
Да рапортуваме и ние след първата ни консултация!  Wink Бебка е прекрасна казаха, ама майка и много я храни, за една седмица е наддала 400гр и вече е цели 3 килца... та ако продължаваме в тоя дух ще стане малко слонче.... иии Мария, предадох се и отидох и купих залъгалка, не знам още колко ще я ползваме де, ама не трябва на всяко "уаааа" да казвам "нааа"...  Mr. Green Laughing

Белверде, под капака на ръбчето стърчи едно пластмасово палче, та като пъхнеш памперса, хващаш това палче и го завърташ на пълен оборот по часовниковата стрелка, това опакова памперса като бонбонче и съответно не мирише при всяко отваряне! Дано си ме разбрала!  Hug

Ние направихме първата си разходка със слинга, голям кеф... Криси спа мъркайки вътре нон стоп, ако неме наболяваше още корема, щях бая пеша да си отпердаша... sling :2yes2
:

# 608
  • София
тринити ние сме с лефакс, ама понеже и аз съм скарана с немския  Sick, после ще накарам мъжо да провери дали трябва да се държи в хладилник.

аз не държа, ама затова той ще е виновен, ако не ми го е прочел  #2gunfire

Биби, не четиииииииииииии Wink

хахахх Блонди разсмя ме.  Laughing
ние сме наддали с 1 кг и 300 и цели 6 см  Laughing

# 609
Момичета, щях да пиша, но нямам време.... ooooh! Някой ползвал ли е Lefax ? В хладилник ли се съхранява, че съм забравила, а немския не ми е силата newsm78 newsm78 newsm78

Ние сме на Лефакс  - една капка разредена с кърма или вода, преди всяко хранене и го съхранявам в хладилник  Peace преди да му дам го изкарвам 15 мин да се отвърне..

Към мамите с момченца -  забелвате ли пишката? Питах двама педиатъра, единя казва, че трябва да се забелва другия, че било рано  newsm78  и ако забелвате как го правите и мажете ли го с нещо?  Hug

# 610
Тралала, пишката не се пипа  Naughty Изобщо!

Белверде, на мен единия път ми направи и след завъртане на палчето, дето ти е обяснила Елвирка, да се развиват сами. Чак като стъпиха на дъното спряха да се отвиват. Иначе завиваш един цял оборот, да, и вътре стават като сервилати  Grinning Като се изпразни коша се оказваш с около 10кг наденици на ръце  Joy

# 611
  • Варна
Аз мисля да следвам съвета на Блонди и да не забелвам. Тя му е толкова мъничка и нежна пишоната, че ме е страх да я пипна, камо ли да взема да дърпам Rolling Eyes
Днес малкият е много спокоен, чак в другата крайност. Снощи след 14 часовото кокорене, плакане, мрънкане и придремване и двамата сме спали 4 часа и половина Shocked Направо се облещих като видях часовника. След това пооправихме режима и хапваме на около 3 часа, през останалото време спи спокойно. И обривът сякаш е избледнял, явно като не го държа постоянно на ръце не се поти толкова и пъпките се успокояват - още са си там, но  не са така зачервени. Аз звъннах на лекарката ни за всеки случай, каза че за момента си изглежда като топлинен обрив и да не се тревожа. Дано наистина да почне да отминава Praynig

# 612
Влизам набързо, че Явор го мъчат колики. Милият пищеше още от сутринта и аз помислих, че е гладен и нетърпелив (нали уж коликите се появяват следобедните часове, по едно и също време и ние си бяхме избрали 4 и половина часа). Сега продължава да се гърчи и пръцка и е неспокоен. Видимо му се спи, но не може, само се унася за малко и пак писва. Адска мъка е това - и за него и за мен да го гледам така.
Биби, я да ти се скарам - не се вкарвай във филми с четенето. Сигурна съм, че твоят док. просто се презастрахова. И ние сме още жълти на места, но ще мине. Сигурно знаеш, но при жълтеницата е важно да го храниш често и той да се изхожда. Колкото повече - толкова по-добре. Ако ти спи повече от 3,5 часа до 4 - будиш и храниш.  Hug
Екзо, отново  Hug Нацелувай си децата и поне малка част от гнева да мине.
Блонди, олекна ли ти малко притеснението и на теб? Гъсеничката ти ще е щастлива и с  smile3504 и на гърда, но най-вече, когато ти си спокойна и уверена.

Исках и други неща да напиша, но ще ида да хапна жито - нали казахте, че увеличава кърмата, та от днес и това ям... Ееее и моят термин беше днес  Heart Eyes
И да попитам - как стояха нещата с бялото езиче на бебчето. Бяхте коментирали, но сега не мога да се върна назад.
А Муки, дани всичко да е наред с нея!  Praynig

# 613
  • София
Ейй, Бюти, айде честито на минката ти!  Hug
Лудница, готино разказче, прилича ми на моето  Hug
Галка, нормално е едната да дава повече от другата Wink
Блонди, браво! Нека папка КамитУ! Hug
mariaemanouilova, аз давам биберон, той си я харесва, върши много добра работа понякога Wink Не виждам това да пречи по никакъв начин на кърменето. Сашето се кефи много на гърдата, даже ако сложа силиконово зърно се мръщи, пъчи и опъва, иска голичко  hahaha
Блонди, мислиш ли, че Ками вижда цицата? hahaha
Днес ходихме да ни мерят, Сашето е 3970 гр, което значи, че наддава откакто дохранвам. Едно е сигурно - много по-спокоен е, аз също, влизаме в някакъв режим на горе-долу 3 часа. А най-хубавото е, че имам повече кърма, не знам как става, но е факт. Може би защото и с помпата стимулирам повече, не знам. Та мисля, че не го отбивам като не ми виси нон стоп като преди на циците. Днес ще пийна и една чаша бира Mr. Green

# 614
Блонди, уби ме  hahaha споко, скоро ще почнат и да виждат и ще се целят в цицата като мечки стръвници  Twisted Evil момичета предполагам, че докато кърмя не трябва да се ходи на лазерна епилация? А за татуировка сигурно пак не е време  Mr. Green newsm78 още миналата година лятото като реших, че ще си правим бебе съм си набелязала нещо да си татуирам  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт