CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №24

• 49 594
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Точно това ме плаши в момента - не че не съм професионално подготвена, а че съм загубила тренинг с ходенето по интервюта. Което е съвсем друго нещо. И често няма много общо с професионализма на човек. Sad

Не трябва да се притесняваш, откровенността се цени високо по принцип. Лоша услуга е също, ако си прекалено подготвен и шлифован Hug

# 646
  • Варна
Това с необявяването на РЗ наистина е лошо. Могат когато ти се обадят да те поканят да ти кажат поне. В понеделник съм поканена на итервю на 60 км. от града в който живея. Съгласна съм да пътувам щом кандидатствам, но може и да е ходене напразно, ако ми обявят някъква РЗ ,с която не мога да си покрия разходите.  #Crazy

# 647
  • Балчик
Полито, най-добре си вземи счетоводството. Най-добрите одитори за всъщност много добри счетоводители. А големите 4, както е писала Кремито, си търсят хора със счетоводни знания, на одит си ги учат те. И не само големите 4 де.
А аз бих я посъветвала да избере одита , предстоят " крещящи" промени относно счетоводните дейности , предлага се всеки год.отчет да се заверява от одитор задължително , в момента закона изисква задължителен  одит единствено на организации покрили определени изисквания. Работата на одитора многократно ще се увеличи. Важно ще бъде , че ще има документ за одитор , защото документа за счетоводител може и да не може да и послужи в предвид ако няма опит като такъв (счетоводител ).

# 648
Именно затова е добре да ходите в агенция. Ние знаем заплатите, и можем да отсеем още преди да сте отишли и загубили време при работодателя. Или да Ви посъветваме да поискате повече  Wink

# 649
  • София
Признавам, че не съм много навътре в нещата в момента, но преди няколко години одитор, заверяващ годишни отчети можеше да бъде само такъв, минал специална квалификация. С две думи, не съм убедена, че диплома за одитор от университета е равно на право да заверява год.отчет.
Но може и да бъркам, трябва да се провери.

Иначе аз не казвам да не работи като одитор, напротив. Казвам само, че мисля, че счетоводството би й дало по-добър старт да започне някъде и да се обучи за одитор.

# 650
Именно затова е добре да ходите в агенция. Ние знаем заплатите, и можем да отсеем още преди да сте отишли и загубили време при работодателя. Или да Ви посъветваме да поискате повече  Wink

Добре, в понеделник идвам! Ако искаш да ме приемеш разбира се  Laughing

# 651
  • Балчик
Права си Бърди самата диплома в началото не дава право да заверява отчети , така е и при счетоводителите , проф. опит се изисква. Но тъй като тя е в чуденка - търси мнения , затова и аз се намесих.  Peace
Ние си пишем мненията , а тя ще реши накъде ще се насочи.  Peace

# 652
  • Варна
Скрит текст:
Ред, от 1 год. имаме регистрации в Менп. Пв и незная колко сме неподходящи ,но нито веднъж не са ни се обадили.

# 653
Скрит текст:
Ред, от 1 год. имаме регистрации в Менп. Пв и незная колко сме неподходящи ,но нито веднъж не са ни се обадили.

Не работя в МП-Пловдив, но това няма нищо общо с горното ми твърдение. А и само с една регистрация не става, аз казах за БТ и нас и разликите. Просто има обяви--обаждате се, казвате,че искате да кандидатствате,и че имате регистрация и така...

Аз често търся в базата ни данни, но не гарантирам за колегите ми. Като цяло, обаче, коментирам заплата още преди да съм извикала кандидата (не казвам колко е, а просто питам за очаквания).

# 654
  • София
За да завериш одиторски отчет, трябва да си ДЕС, нищо друго не се признава в България, поне за момента. А на тези изпити може да се явиш, без значение дали висшето ти образование е счетоводство или одит. Стажът вече е отделна тема.

И от одитор става счетоводител, и от счетоводител-одитор. Важното е да имаш желание да учиш и да се развиваш. Поне в голямата четворка АССА е задължително, а то попълва отлично счетоводните (и не само) знания  Peace

Моля ви не слагайте всички агенции за подбор под един знаменател. Има много добри компании, но сред тях няма гаражни агенции и ЕТ-та  Crazy

# 655
И какъв е критерият, по който ние - търсещите работа да отсеем "зърното от плявата" в търсенето на добра агенция? Все пак на сайтовете им не пише, че са с малък капацитет и несериозни служители? Тук прочетох отрицателно мнение за Менпауър - при тях съм виждала много големи компании да търсят служители. Явно и клиентската листа не е надежден показател.

# 656
  • София
Нека Реди да подскаже, че ги разбира повече.

Като цяло агенциите зависят пряко от работодателите, които ги наемат. Но не могат да намерят работа за всеки, със сигурност. Ако обаче имат подходяща позиция, на чиито критерии отговаряте, надали ще ви пропуснат. Просто с това си вадят хляба  Peace

# 657
Аз периодично следя обяви да работа в моя бранш и вече си имам "Черен списък" на работодатели. Не може едно дружество две години всяка седмица да публикува една и съща обява. Как пък за две години не заинтригуваха някого или пък той не им хареса? Или изчезне обявата и хоп - след два месеца пак. То с трици маймуни не се ловят както е известно.

# 658
  • Под кленовите дървета
 Grinning Поканиха ме на финално интервю във вторник, в 16 часа Peace Стискайте палци Praynig

# 659
И какъв е критерият, по който ние - търсещите работа да отсеем "зърното от плявата" в търсенето на добра агенция? Все пак на сайтовете им не пише, че са с малък капацитет и несериозни служители? Тук прочетох отрицателно мнение за Менпауър - при тях съм виждала много големи компании да търсят служители. Явно и клиентската листа не е надежден показател.

Горе-долу това имах предвид, когато писах, че "разни HR-ки, неразбиращи от компютри и незнаещи точно какво искат" изпитват мъжа ми. В общия случай на интервюто се налага да преразказва CV-то си, а това не говори за професионализъм. И това интервю за кого в крайна сметка е полезно?! Да, ама как да го знае предварително, та да не си губи времето? Защото покана за интервю след прочетено CV означава, че кандидата е одобрен по някакви критерии и следва да се допълнят впечатленията или да се стъпи на по-професионална основа, което няма как да стане, ако изпитващия няма понятие от спецификата. Все едно той да изпитва някой, който кандидатства за счетоводител.

Общи условия

Активация на акаунт