Есен наближава, а ЮЛСКАТА дружина в РОДЕНИ с гордост се задава!

• 32 872
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ох момичета, моята Габи по цял ден не иска да доближи до легло. Като се събуди към 9,30 сутринта и цял ден иска гушкане. Че и към 5 като почнат колики е един непрестанен рев до 11-12 вечерта. Просто нямам сили вече. Че си и тежи мъника. Вече е 5,100. Какви ли капки не изпробвахме - Инфакол, личната лекарка ни предписа Ентерокинд, на своя глава и давам Колийф. Според мен ефекта и от трите е нулев. Вечерно време пръцка по 5-6 пъти идин след друг и рева започва. Поне нощем спи непробудно  Grinning. На мама момичето.

# 586
Добро утро мамчета  wavey

В петък се завърнахме от "почивката"(беше такава само за дъщеря ми) и все се каня да седна да ви прочета,но все нещо изниква...че и пералнята се развали,а колко пране ме чакаше и гладене после...Хич не си скучах!
Поне да мина да ви почерпя кафенце
Не знам дали ще мога да ви изчета,но ще се опитам.

# 587
Добро утро! Добре си поспахме и се кърмихме на три часа Simple Smile ! Доволна съм  Simple Smile.
Danita05 добре е да знам, че има и други като нас Simple Smile Важното е,че децата се чувстват добре, пък ще си ги храним по-често.
Tsankova, за образуването на кърма и аз съм чела (за изпита по АГ), обаче като ме удари практиката и направо теорията ми за нищо не става. И педиатрия съм учила, но в учебника ни пише точно това, което и педиатърката ми казва: "Храни се на 2.5-3 часа; трябва да изсуква еди колко си кърма на тази възраст...". И ако за вземане на изпит, това ми е било достатъчно, сега с моето бебе изобщо не е така. Никой не ни е учил какво да правим ако се буди по-често и реве и иска да яде, или как се оригва бебе...Сега съм като първокласник в училището на живота и направо ви се възхищавам колко неща знаете на практика, които са доста по-полезни от сухата теория  Peace .
Днес по обяд сме на консултация и ще видим дали ще ми се карат  Blush . Нямам търпение и да ни измерят. Вкъщи я теглим на един импровизиран кантар и последно беше 3.450, а ни изписаха 2.550, което е доста добре за кърмено бебе. Но на дължина не знам как сме.
Да ви питам нещо за лохиите, при мен взеха най-после да намаляват, но от два дни пак се засилиха. Някой имал ли е подобна ситуация? Чудя се да не би да се застъпват с цикъла.. Thinking Че мъжа ми само ме само ме преследва, ама то като край нямат тези лохии  Rolling Eyes  Спокоен ден на всички майки и бебенца   bouquet

# 588
Добро утро,мами и бебчета!  
Първо да почерпя виртуално - нашата Яна днес прави 2 месечинки! Simple Smile

Тортичката не е мое произведение,и тя е виртуална, Grinningно ще се опитам днес и аз да измайсторя нещо!
Поздравявам с втората месечинка и всички бебчета,родени на нашата дата-11 юли!Да са ни живи и здрави ВСИЧКИТЕ!
 Иначе,мами,ние от няколко дни сме си вече вкъщи след 4 дневно море заедно с бебочка.Хубаво изкарахме,много се вълнувахме-защото и беше първото море.За всяка мама това си е запечатан миг.Няма да описвам. Simple Smile
В интерес на истината,беше си и голямо напрежение за мен,нас,защото с толкова мъничко бебе,си е направо предизвикателство оправянето в хотел,на все пак чуждо място,и въобще си бяхме на педал през цялото време,нооо няма да се оплаквам-като ме е страх от мечки,да не съм ходила в гората Mr. Green
Сега малко ме притеснява Яна- оня ден ми се видя по-топличка от обикновено,/подозирам,че от внушения и страх,я проверявам насочено и търся под вола теле Mr. Green/но мернах температура и показа-37 /коригирана/ и се уплаших малко.Сега честно да ви кажа все я наблюдавам и съм на тръни.А тя реално-няма нищо по-различно от обичайно,хапва си добре,с охота,даже лакомо..Ама да ви споделя терзанията си каква съм калпазанка с тези морета на няма и 2 месеца.. ooooh! Grinning
Дано всичко е наред и ми е здравичка! Praynig Praynig Praynig
Почна от 2-3 дни да се смее широко.макар че ,да ви кажа,както и Тери също е писала-и нашата беба е скъпа на усмивките,като гледам снимки на някои бебчета какви широооки захласващи усмивки имат,например Илианчо на Пепито-ами тя няма чак такива... Thinking Grinning

Сега вече сме си вкъщи и се чувствам спокойна самата аз някакси. Simple Smile Радвам се на първите стъпки на есента.Макар ,че ми е леко тъжен сезон,има и много красота в нея и ми носи топлинка оня мирис на сухи листа.. Heart EyesЩе се разхождаме по тях сега и съм си пожелала едно циганско лято да е цяла есен! Grinning

Хо-хо,разбирам те за почивката-вълнуващо,но почивка точно-няма начин Mr. Green
Цанкова, Hugмного успокояващо ми действат постовете ти относно кърменето-щото и аз някакси се шашкам понякога,а то кърменето си има нагоре и надолу,въпросът бил в това,да не се отказваш и да не се шашкаш,ама ха де..
Кърмим се ,пу,пу засега,дано и още  PraynigПък докогато ,евентуално. Simple Smile
Amourinka,и аз съм като теб-на книга що изпити съм минала по темата,на практика-го правя в работата,ама то било съъъвсееем друга работа ,като го правиш ти.И аз съм новак ,признавам го и виждам,че опита от първо лице,е незаменим.

Ставам,момичета,че някой ме призовава...
Хубав и свеж ден на всички!

# 589
Здравейте мамчета! Аз пак малко телеграфно, но ще водя каката на лекар днес да видим как е с бъбреците, че си имаме едни притеснения, дано се окажат неоснователни  Praynig
ha-ho благодаря за кафенцето  Hug Хич не си скучала след почивката милата  Hug
Каматне снимките ви са страхотни от почивката, дано Яна сладурана нищо и няма, а на мама така и се струва. Честита ви втора месечинка, тортата макар и виртуална е супер оригинална. И аз като теб харесвам много есента като сезон и мириса на сухи листа. За съжаление в Бургас е много ветровита, затова и аз се надявам на едно хубаво циганско лято.  Party
Цанкова положителните ти постове относно кърменето винаги ме вдъхновяват, възхищавам ти се на самоувереността и истинското желание да кърмиш детето си. Винаги се сещам за постовете ти ако ми хрумне примерно, че бебето ми не е нахранено  Hug

# 590
Здравейте, сладурки!
Върнахме се от разходка с Алекс и той все още спи в кенгуруто и аз съм като арестувана, но поне са ми свободни ръцете!
Каматна, на теб и всички родени на нашата дата, 11.07, честита втора месечинка! Да са ни здрави и щастливи децата!
Amourinka, и аз преди време споделих за проблем с кърмата и момичетата ми дадоха много полезни съвети, но да ти кажа истината целия проблем дойде от притеснения да не би да е гладен Алекс. Просто имаше мнго хора, които умираха да ме питат "Да не е гладен?" винаги, когато Алекс плачеше. Така че давай спокойно.
Цанкова, прекрасна си! Постовете ти наистина са много полезни!
Все пак с интерес чакам и отговорът на консултантите.
Пепи, успех на сладката ви кака, дано няма проблеми! Стискам палци всичко да е наред.

# 591
Здравейте, момичета!
Аз отдавна не съм писала, но миналата седмица бяхме по баби и нямах възможност. Още не съм ви изчела, но си имам едно протеснение и се надявам някой да може да ме успокой. От около 10тина дена си смучем редовно ръката. Преди го правеше само като огладнее. Обаче сега започва веднага след като спре да суче и понякога откарва така по цял час. Има случай, в които като дам пак гърда се успокоява, но понякога няма ефект. Може и да ми се смеете, но възможно ли е да е от това, че тати като го гледа му дава залъгалка. През ден-два за по час и нещо. Мен ми се струва, че не е възможно, защото татко го гледа от 15тина дни по този начин.
Към това ми притеснение се добави и друго. Стана много неспокоен, проплаква. За него това не е нормално. Беше най-спокойното бебе на света. Плач само ако сме гладни, ако може да се нарече плач. Но сега ми се трува, че ака с много напъване. Не знам дали не е от това. А вчера цял ден сме сукали. Оставям го и след 15-20 минути се събужда и плач. Дам цица, суче 10 минути и почва да я плюе и да си смуче юмручето. Оглеждах си гърдите, не забелязвам някаква особена промяна - притеснявах се за гъбички.
Утре сме на лекар и ще му разкажа всичко, ама ми е притеснено. В същото време ми се струва, че просто аз съм много изнервена и няма за какво толкова. Особено като си прочетох какво съм написала. Какво ще кажете?

# 592
Здравейте отново! Върнахме се от консултация. Бедното ми бебче така плака от ваксината, а и аз му държах крачето  Cry . Иначе се оказва,че сме качили повее от колкото трябва  Shocked Тежим 3.650. От раждането е качила 1100грама. На дължина е 53см, роди се 49. Сега съм спокойна,че кърма имам -урааааааа!!! Обаче педиатърката ми каза последното ни кърмене да е в 22.30 и следващото в 6 часа  Shocked newsm78!!!!!Толкова абсурдно ми се видя,че направо се опулих. Сестрата я пита как ще стане това, но тя каза - ми не знам. Ужас просто. Изписа ни и витамин Д, обаче странното е,че изписа Диавит - комбинация от А и Д. Нещо не ми харесва препарата, защото пише,че съдържа фъстъчено масло. Мисля вместо него да купя Вигантол. Някой може ли да сподели опит с препарата.
Ами това е от мен, че пак плаче...

# 593
Каматна Честита ви втора месечинка,да сте живи и здравички,много послушни и усмихнати  Hug
Честита месечинка и на всички останали,с пожелание за много здраве,щастие и весели моменти  Simple Smile
Пепи не,въпреки че нашия тате беше изчистил цялата къща пак ме чакаше работа...нали знаеш-домакинската работа край няма  ooooh! Стиснати палчета за твоята госпожица,дано притесненията ти са напразни  Hug
Каматна разбирам притесненията ти,но все пак за първа почивка сте изкарали добре.Дай Боже догодина да е по-голяма почивка и за мама.(Въпреки,че от 3 години и аз на това се надявам ама...  Mr. Green де такъв късмет)
Съни2012 ние сме по същия начин...от 10 дни открихме,че имаме ръце и не излизат от устата.Първо си мислех,че е гладен,но като му предлагах отказваше....Явно е някакъв момент на опознаване,ще мине предполагам.
Аз да ви се оплача...Тръгнах на почивка при баба ми с моята майка и татко,там живеят и двете ми лели-едната държи аптека,а другата е детски лекар...почивка мечта-има кой да ми помага,ако стане нещо има на кой да се обадя....да,да ама не!
След тази моя почивка се върнах в "първи клас".Отново сме с проблеми с кърмата и пак не ни достига...Преди да тръгна цедях стабилно количество,даже и почнах да замразявам,но всичко се срина с това пътуване...Пътят беше ужасен с много дупки,съответно 300км ги пътувахме 5часа и половина.В резултат на което пристигнах с запушени канали...малкия от смяната на климата(така си мисля де) не искаше да ака и съответно и да суче.Та си носих запушените каналчета 4дни,които с големи мъки и цедене махнах,но кърмата ми рязко намаля (преди от двете цедях средно по 150мл,а сега едва 80)...За капак си ударих крака и посиня,а в деня в който уж гърдите ми се оправиха дъщеря ми ме нацели с голямата си глава в слабините,посинях и се подух...ами това е...просто съм КАРЪК....къде хукнах и аз не знам.Единственото положително нещо е,че Емилия беше ужасно послушна и не се налагаше да я подвиквам,но това се промени с прибирането ни  ooooh! сега е отново цивреща,тръшкаща се глезла,която въобще не ме слуша...върви и се напикава навсякъде,прави точно обратното на това което и казвам...Уж трябваше да си почина,а се върнах в пъти по напрегната  Tired А да и за капак Калоян показва признаци на кърмаческа стачка...като ми види гърдите и съседите звънят на социалните...такъв рев,такова нещо... #Cussing out
Еми оплаках ви се,не за друго,но така ми олеква  Blush а за който е натоварващо да ме подминава. Hug
Amourinka много здраве на лекарката ти!Ние за първите 20 дни качихме 1,200кг нашето педи ни похвали...всяко дете е различно,качва различно и се развива различно,хайде вече да излязат от безумните граници и да следят състоянието на детето,щом е здраво значи всичко е наред...Това ми напомня на една луда докторка,при която ходих с дъщеря ми-тя беше друг модел-качваше по 450-500гр и въпросната лекарка ми каза на 2 месечното си дете да почна да давам сокчета и домат  #Crazy можело намачкан  #2gunfire и на нея много здраве!  Mr. Green

# 594
Здравейте отново! Върнахме се от консултация. Бедното ми бебче така плака от ваксината, а и аз му държах крачето  Cry . Иначе се оказва,че сме качили повее от колкото трябва  Shocked Тежим 3.650. От раждането е качила 1100грама. На дължина е 53см, роди се 49. Сега съм спокойна,че кърма имам -урааааааа!!! Обаче педиатърката ми каза последното ни кърмене да е в 22.30 и следващото в 6 часа  Shocked newsm78!!!!!Толкова абсурдно ми се видя,че направо се опулих. Сестрата я пита как ще стане това, но тя каза - ми не знам. Ужас просто. Изписа ни и витамин Д, обаче странното е,че изписа Диавит - комбинация от А и Д. Нещо не ми харесва препарата, защото пише,че съдържа фъстъчено масло. Мисля вместо него да купя Вигантол. Някой може ли да сподели опит с препарата.
Ами това е от мен, че пак плаче...
#Crazy бебенце на месец и нещо да се вкара в режим - неядее от 10:30 до 6??? Моля те, не и се връзвай на тая лекарка  baby_neutral

# 595
  • Варна
 Hug Минавам да ви прегърна!

# 596
  • на брега на морето
Здравейте! Grinning
Каматна, Съни и другите майчета от 11ти, честити ви 2 месеца! Hug  bouquet
Щях да използвам "дупката" да чистя newsm79, ама като прочетох не се стърпях. #Crazy
Обаче педиатърката ми каза последното ни кърмене да е в 22.30 и следващото в 6 часа  Shocked newsm78!!!!!
Откъде ги откопавате тия? doh
"Съни2012 ние сме по същия начин...от 10 дни открихме,че имаме ръце и не излизат от устата.Първо си мислех,че е гладен,но като му предлагах отказваше....Явно е някакъв момент на опознаване,ще мине предполагам." И аз мога да кажа същото като Хахо. Само че не е толкова често и мисля, че го прави някой път и като му се спи. Защото го виждам и по очичките му, че му се спи, ама вече не винаги иска да заспива на цицата както преди и предпочита явно да си лапне ръцете. Simple Smile Като го понося в кенгуруто и заспива.
Пепи, мерси за полезните статийки, които линкваш. Hug При нас за сега периодите почти не се усещат, т.е. леко минават. Hug
tsankova,  Hug.

# 597
Доста хора шокира моята педиатърка  Laughing . То не че е много за смях..Приеха ме толкова на бързо за секциото и не можах да си избера лекар. Лелята на мъжа ми е сестра при тази докторка и затова решихме при нея.Но много започна да ме шашка с тези изказвания и направо не ми се мисли като дойде време за захранване ooooh! . Аз не че не си правя каквото знам, ама ми се ще да е в съзвучие с лекаря, а не да се чувствам като престъпник,че си храня често детето.
В този ред на мисли, има ли майки от Стара Загора? Ако може да кажат при кой детски лекар са. Аз познавам доста добри, обаче те все не водят консултации.

# 598
Здравейте! Grinning

Пепи, мерси за полезните статийки, които линкваш. Hug При нас за сега периодите почти не се усещат, т.е. леко минават. Hug

И аз използвам едноминутката, че моя е в "ревлив"  период - втория от статийката с опознаването на ръцете. Та Мел в тази връзка и вие и ха-хо сме в един и същи период  Mr. Green

# 599
И ние, и ние си опознаваме ръцете и по чудо са ни по-сладки от гърдата! Не е от глад, защото го прави и след хранене. Нощем ме стряска, защото като му пипна ръцете и все са влажни и студени Simple Smile Та понеже сме в този период, спи в ръцете ми. Не го беше правил поне от месец.
Amourinka, шокирана е меко казано! Това за мен е пълна глупост и макр да смятм, че тряба да имаме доверие на педиатрите си, на тази точно не мисля, че можеш да се довериш. Тя сигурно ти казва и да не гушкаш детето?!

Общи условия

Активация на акаунт