Есен наближава, а ЮЛСКАТА дружина в РОДЕНИ с гордост се задава!

• 32 363
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
До ЛЛЛ [/size] [/size] [/color] Точно затова при кърмените бебета не се следи точно определено количество за деня или на всяко хранене, а се следят пълните памперси и наддаването. Колко хранения имате в денонощието и през какъ интерал и как наддава малката?Имаме към 8-10 ядения, ако може да се нарече така, някои са от по 2 мин,дръпне 2-3 пъти и спира.За 2 месеца е наддала към 1800 грама.
Колко са пълните памперси - наакани и напишкани?Памперсите ги сменям горе долу на 3 часа, като през нощта от към 20 до 6 не го сменям.Напикани са да, но при нея това е малко относително понеже има разширение в левия уретер и урината от ляво не излиза цялата.А за акането е един път на 2 дена и то от поне 2 седмици е така.  Детенцето в момента въобще ли отказва да суче от гърдата или проблемът е по-скоро докато засуче?Отказва тотално, или ако се обърка е дръпне  по 2-3 пъти, както току що сукна малко и пак и дадох шишето с 50 мл кърма. Когато прояви признаци на глад пак ли отказва гърдата?Няма признаци на глад, събуди ли се аз и давам,тя не плаче.
 Опитвала ли си да изцедиш няколко капки кърма, за да усети мириса или просто да изцедиш мъничко преди кърменето, за да може да потече млакото по-лесно. Обикновене само да я доближа и усещам слизането на кърмата.Тя просто лиже зърното и млякото се стича по нея;)Много дечица след хранене със шише "отказват" гърдата точно, защото от шишето тече по-лесно и наготово, а на гърдата трябва да положат повече усилия. Някои майки споделят, че трик, който помага в подобна ситуация е да се даде на детето да посуче на "празно" от биберон-залъгалка и след като види, че не пуска нищо, да му се предложи гърдата, за да засуче от нея. При положение,че имаш кърма и досега сте се кърмили успешно, във вашия случай е може би по-удачно да продължите с кърменето от гърдата, вместо да даваш със шише. Още повече, че с помпата (както може би забелязваш) рядко се достигат количествата, които бебенцето успява да изсуче от гърдата.
Ако детенцето наддава добре и е спокойно и активно и пълни памперсите, дори при кратко сучене от гърдата, явно си набавя нужните количества кърма.  Simple Smile

Що се отнася до антибиотика, посочено ли е в листовката му, че би могъл да намали апетита на бебето? При много бебета се налага прием на антибиотик, без това да се отразява негативно на кърменето. По-скоро състоянието, което налага приема на лекарстото може да причинява някакъвн дискомфорт.  Peace
Според лекарите тя не усеща проблема с бъбреците не я боли не ие дискомфортно

[/quote]

Последна редакция: нд, 16 сеп 2012, 21:24 от mpeeva

# 661
Привет момичета! Радвам се, че статията ви е свършила работа! Определено за мен представлява голям интерес, защото доста неща ми станаха ясни  Party
Мойри благодаря за страхотното видео, изпълни ме само с усмивки  Hug
Райче  Hug, да те питам вашето ако каква консистенция имаше като откриха, че има алергия Дарийка?

# 662
  • на брега на морето
Здравейте! Grinning
Мама Рая, Hug ще разкажа тук за прясното мляко. Сама го изключих от храненето си за момента. Не че е имало някакви проблеми след консумацията му при Кирил. Но след един сос карбонаре и едни макарони с мляко ми се стори, че го боля коремчето. Пък и бях чела в някоя от норв. ми книжки, че често коликите можело да се дължат на консумацията на прясно мляко. Затова не пия прясно мляко, не ям сосове на млечна основа и храни с прясно мляко-каши, макарони и т.н. Но ям кисело мляко, пия кефир, ям кашкавал и сирене(не често). С тях не съм усетила проблеми. Както и си правя палачинки с прясно мляко(щото много обичам) и от тях не съм видяла да има проблем. Като цяло мисля, че Кирил няма колики(и не е имал) или поне така си мисля. Нито се превива, нито му бълбука коремчето, рядко пръцка(аз го уригвам редовно). Само някой път пъшка през нощта, но не по-дълго от 30 мин. Може да е и като му се ака. Особено и откакто даваме рибеното масло, даже не се напъва така преди да се изака както преди. Не съм му давала нищо против колики-нито превантивно, нито вообще. За сега прясното мляко не ми липсва. Не зная кога ще почна да го пия пак. В 3ти месец ще споделя с акушерката и ще видим тя какво ще ми каже. Peace

# 663
Мама Рая, Мелина_3, на мен прясното мляко педиатърката ми го забрани още в самото начало. И с каката, и с бебо сега. Първо  заради коликите и второ, защото може да алергизира. Но и аз хапвам палачинки, сирене, кашкавал, кисело мляко. Прясно мляко сипвам по мъничко в кафето си /веднъж на ден пия/.
Мойри, страхотно поздравче Heart Eyes Благодаря! Hug Много мило ми стана...и ме развълнува!
Момичета, незнам какво стана при нас, но от вчера Калоян ака след всяко ядене. Обадих се на педиатъркатаи каза да му давам Биогая. Не ми прилича на разстройство, но никога не е акал толкова често newsm78  

# 664
Aidin, Благодаря ти за отговора, вашите постове винаги много ми помагат!

# 665
Привет момичета,
Най-после да ви изчета и да ми остане минутка да ви пиша.

Ние сме добре с близнаците, като изключим, че ставаме още за хранене в 3-4ч. и после пак в 6-7, но уви и двамата юнаци не се отказват от храненето си през нощта за сега. Може би наваксват все още не знам. Кристиян е предимно на АМ защото отказва да суче, а Виктор е само на кърма с редки изключения ако сме на вън и няма как да го накърмя. Иначе на мен не ми пука особено да кърмя навън, даже ми е приятно, но все пак съобразявам облеклото и мястото. Да ви кажа не знам дали е защото се кърми, но Вики е много по-спокоен от Криско и не пищи така от глад, както брат му когато дойде време за хранене. Затова пък Кристиян натдава по-добре и е с около 100гр. повече.

По въпроса с пръсчето или бибата, моите и двамата искат биба и с нея се приспиваме. Кристиян обаче е пристрастен за нея и ако не я получи пищи неимоверно. Вики може и без биба, но все пак той е често на гърда и предполагам неговия сукателен рефлекс е по-задоволен.

Ваксините (втората ваксина) ни ги отложиха чак за средата на четвъртия месец - на 10.10. защото още наваксваме по-ранното раждане. Дано ги понесат нормално. Ротавирусната нашата педи много ни я препоръчва, защото според нея болниците били пълни с ротавирус. Май ще се изръсваме и за нея другия месец.

Райче Hug, аз пресно млеко така или иначе не пия, не ми липсва, но кисело и сирена си ям. Пепи, гледах назад, но съм я изпуснала тази статия, може ли пак да пуснеш линка?! Hug

Пожелавам ви прекрасен и спокоен следобед и уикенд с бебчетата ви! Всеки ден благодаря на Бог, за прекрасните подаръчета, които ми изпрати! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 666
Нелина копирам ти направо поста мила  Hug Целувки на твоите юначета  Hug

Мами споделям една интересна статия в която може всеки да открие причината защо неговото бебе плаче или за т.нар. "ревливи" периоди:

http://www.biberonbg.com/info/plach.htm

Хубав ден на всички от мен!

# 667
здравеите мили мами  Hugнямам много време да ви чета,но сега набързо хвърлих по едно око какво сте обсъждали.
Явно проблема с изхождането е доста срещан,въпреки че бебчетата са на кърма newsm78
Аз пробвах какво ли не и никакъв резултат не подеиства клизма,дуфалак,доре педиатърката ми каза да му давам сок от круши сутрин и вечер,спрях капките и пак не иска да се изходи прави го на 4 дни сега сме на хомеопатия дано да помогне...
Според  вас възможно ли е от рядкото изхождане на бебо затова да е качил 2 кг за месец? newsm78
Свекърва ми настоява да премахна нощното хранене(заспива към 21часа и се буди към 4часа),твърди че трябва да премахна това в 4 ,като го оставя няколко нощи на вода и биберон и да го разнасям напред–назад Sad
Оченцето още не ни е минало аз правя само масажа и почиствам  с преварена вода,но мисля пак да поискам микробиология,не знам защо след като не я поема здравната каса педито отказва да вземе секрет newsm78мама Раяпедиатъра ли взима секрет или може да идем в лаборатирия?
А как са вашите бебчета със слуха Дани не се обръща като му говоря,а като е в леглото гледа играчките и чака да ги пусна,но може би не ги чува, а чака да се въртят?Даите идеи как да изпробвам слуха му...
Вчера излизах и останах учудена от една маминка не беше рязала ноктите на бебето 1 седмица и ме пита аз всеки ден ли му ги режа,че неговите растат бързо и се драска... Shockedостанах шокирана малкия имаше такива нокти,защо беше решила да ги реже в седмицата един път така и не питах... Rolling Eyes

# 668
  • Варна
Люси, бебо гука ли? Усмихва ли ти се когато му говориш?

# 669
  • на брега на морето
Люси, не зная как може да провериш. При нас още в родилното му гледаха слуха и на 2те ушички с един апарат и казаха, че е ок. Можеш да питаш педиатъра си. Макар че според мен всичко е наред. Hug

# 670
  • София
И на нас в болницата ни направиха изследване на слуха. В Токуда го правят. Можеш да отидеш за успокоение. Иначе пробвай да му дрънкаш с дрънкалка или някакъв силен шум, да видиш дали ще се заслуша.

# 671
Пепи, Дария като пръцнеше и се наакваше, но акото й миришеше като на разстройство и памперсът беше така нацапан, че личеше, че попива водата от редичкото изхождане, а не че просто се изхожда рядко. Преди да почнат кървавите жилки, видях, че акото й тука таме е лигаво като слуз и че като допра двете части на памперса и ги раздалеча, акото почва да се точи като сопол Sad. На това свеки каза, че има слуз и да обърна внимание на педи, но аз не го направих. И накрая дойдоха кървавите жилки. Сега Дария ака 1 път на ден - изхождането е като пюре от тиква с грудчици като малки сиренца. Такива сиренца имаше и преди в акото й. Но миризмата си е като на наакано. Даже да ти кажа, че като че ли мирише като на голямо човече. А преди си миришеше на разстройство, кога кисело, кога като на развалени яйца, а бе на нездрав стомах.

лусиии, нашата педи взе една джаджа от лабораторията и обърса очето на Дария, като взе и едно жълто секретче. Иди в Цибалаб и надали ще ти откажат да вземат на детето. Преди това все пак им се обади и ги попитай. А свекърва ти да си яде ушите. Следващият път й кажи, че нямаш нощно хранене, но в никакъв случай не лишавай детето си от сукане. Дария се върти след музикалната играчка доста отдавна!

# 672

Пък и бях чела в някоя от норв. ми книжки, че често коликите можело да се дължат на консумацията на прясно мляко.

аз бях задала въпрос на ллл относно прясното мляко и алергиите, обаче отскоро /точно си мислех,че ни се размина без колики и ето на.../ започнаха някакви колики надвечер / към 19-20ч/ и се чудя дали няма връзка newsm78 или е от това,че започна да ака по-рядко - през ден,два ....
май са си колики ,защото си пръцка и после си личи ,че му олеква Thinking

# 673
Мамчета, аз имам предписание от педиатъра на Дария въобще да не ям мляко и млечни продукти и продукти, които съдържат млечни продукти (бисквити, кремчета, торти, сладолед и пр) заради Дария. Иначе и аз спазвах режим на млечните продукти от самото раждане - прясно мляко сутрин с кафето, половин кофичка кис. мляко, сирене, но не всеки ден, кашкавалче и то чат-пат. Затова въпросът ми е към мамите, чиито бебенца са направили някаква алергична реакция, а не само колики и са като мен на диета няколко седмици. За да не ходя на гастроентеролог и той да ми прави диета за включване на млякото и млечните продукти.

Мелина, според мен проблемът при Дария ескалира след приема ми на моцарела в салата няколко вечери подред. Съвсем изключих, че е меко сирене и ме хвана яд на мен самата.  Twisted Evil

# 674
  • Сливен
Люси, на мен мед. сестра на педито ми каза, че мога да и проверя слуха като плесна с ръце близо до нея и така да видя дали реагира. Може да пробваш.

Общи условия

Активация на акаунт